Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Testowałem zastosowanie 3d w cukiernictwie (joke) :p

Kokosowe ciacho na wpół zanurzone w kremie.. Proszę o siarczystą krytykę :)

vRay & PS. Smacznego!

4334772.jpg

Napisano

Bardziej przypomina to trociny niż wiórki kokosowe. Głównym powodem jest chyba grubość tych ścinków, wiórki są grubsze w odniesieniu do swojej długości.

Napisano

jlidesign. Sypialnia wygląda jakby ją architekt projektował, a salon już nie. Czy to napewno ten sam projekt? Oświetlenie najlepsze jest w sypialni...oczywiście trzeba popracować nad samplowaniem

Napisano

Estetycznie panie daymon :).

Pressenter - szkoda, że nie widziałeś miny komisji egzaminacyjnej jak w tym całym technologicznym bełkocie nagle im przed oczy wyskoczyła fota Pam na pół ściany hehe. Jak będzie czas zająć się stroną to wróci do lamusa ;).

Napisano

indian: będzie ciemniej.

arev, xizor:fakt, ostatnio zauważyłem jakie raffaello ma proporcje w stosunku wiórki|kulka :p

georgas: gdzie ta plama? O co Ci chodzi?

grigoriob: fajnie, jak zmapowałeś dookoła aż do środka?

daymon: ślicznie, ślicznie! zwłaszcza te kanapki dodały tutaj uroku i zachciało mi się jeść :(

Napisano
Czas renderingu: jedno ujęcie godz

Jak to się stało? Na jakim sprzęcie?

pressenter dobre to jest , niezly progress

Dzięki. :)

testing

Sorry man, ale... scanline? O_o

Napisano

Loki: no ja nie wiem, wydaje mi się, że stać Cię na więcej i lepsze rzeczy robiłeś. Materiały kuleją, tekstury, mapowanie, o odbiciach w oknach to nawet nie będę wspominał, znowu jakieś takie wypłowiałe... nie wiem, może się mylę, w takim razie niech się może ktoś exteriorowy wypowie. Tuje za to fajnie wyszły, tzn model. ;)

Napisano

Co chcesz pokazać w tym kadrze?

Strasznie 'dusisz' światło kierunkowe, daj mu więcej mocy. Ale też dodaj coś do otoczenia żeby cienie były lekko niebieskie.

Aha..i jeszcze taki mój wywód. Fajnie się ogląda jak robisz te trawy, ale czy taka trawa ( nieskoszona, lekko zaniedbana) jest odpowiednia do takiej wizualizacji?

Jeśli robisz mieszkaniówkę to moim zdaniem to jest marketingowe pudło.

Gość Cornelius Scipio
Napisano

Lis: Bardzo zacna pracka bez jakichś przesłodzonych wariacji ;) Mam takie pytanko.Niebo wstawiasz w PS czy jest to vray sky ?

pzdr.

Napisano (edytowane)

Titling zostaje. z Przodu zamarkuje się go trawskiem a na zboczu robi się fajny raster jak na sztucznych zboczach.

Architektura jest Jemsów choć sam obrazek nie dla nich.

Akurat to niebo jest wstawione w shopie.

Edit:

uległem tej waszej modzie na zboże.

tak mniej więcej to wygląda teraz:

poranek2.jpg

Edytowane przez Lis
Napisano

Progress - Na chwilę obecną kolor zasłon był zmieniany z 6 razy, ściany z 5 razy, lampy nad stołem z 8 razy, sofy z 7 razy...itd. Ja już padam.Też tak czasami macie? :)

osiedle%20parter.jpg

Napisano

Bonifatz tiaa, to odbicie w oknie miażdży! Rewela, kałuże na płytach też super, jaką metodą robi się takie czary?

daymon co do zmian to zawsze można się ratować renderowaniem masek i zmienianiem kolorów w PS (o ile zmiany nie są zbyt drastyczne). I jak już klientowi odpowiada (czyt. jak się cholera zdecyduje) to wyrenderować już na czysto. Ogólnie nie ma lekko, a takie bezpłodne zmiany potrafią obrzydzić nawet najciekawsze zlecenie.

Napisano

Jak wam się coś takiego widzi, jeszcze nie jest skończone dlatego na razie pokazuję tutaj, myślę że ostateczny render będzie trochę inaczej skadrowany.

Będę musiał też poprawić pościel.

room1good.png

Napisano

Bonifatz - pięknie. Przyciemniłbym trochę niebo do takiego oświetlenia.

Pionier - Łoł! Myślałem, że referke wrzuciłeś...:)

michasEK4 - zbyt ciemno jak na taką ilość okien. Zbyt duży kontrast. Niech światło będzie bardziej miękkie.

A ja dla zabawy testing siatki:

356e732c947f4b6e.jpg

Napisano

Pionix: ciekawie wyszło. :)

Pionier: nie wiem, może się mylę, ale jak dla mnie to płaskie toto. Sam się tak ostatnio bawiłęm, i na pewno można więcej z tego wyciągnąć. ;)

37941878.th.jpg37629176.th.jpg47473609.th.jpg

I odrazu która wersja najbardziej? ;)

Pozdrawiam

Szymon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności