grzegerz Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 powiem szczerze ze super renderki:) ten pierwszy wyszedl wypaśnie. Tło to wklejka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 dzięki grzegerz! Tak tło to fota w maxie na plane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Jahred: ogólnie spoko, troszkę zasłony Ci okna zniekształcają, i masz "zapalone" spoty pomimo tego, że nie rzucają światł. ;) Bonifatz: pierwsze bardzo mi się podoba, drugie bym jakoś fotoszopnął troszkę, bo z racji kolorystyki strasznie mdłe się wydaje. Pozdrawiam Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Masz rację pressenter. Fotoszopowanie jeszcze przede mną bo to sucharki praktycznie z vraya (na pierwszym dodalem flary). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Sorry za taki spam, ale zna ktoś może producenta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Bonifatz, podzielisz się z nami tą teksturką tła ;) Świetna kompozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Dzięki Brazniew niestety nie mogę. Kupiłem ją ze stocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 A. To co innego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Troche powalczyłem światłem. Jak to Wam siedzi ? Przedtem spoty były zapalone, lecz za lekko świeciły. Direct w dalszym ciągu lekko żółty multi 4 - vray lighty białe jeden żółty podciągnięte do 30. IESy cool white 200%. Reinhard 1.3, 0.35, 0.8 Jak maksymalnie przepuścic światło przez zasłone ? 2sided, affect shadow i mały refract? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 jahred6Ładny projekt... taki ciepły i przytulny. Może na 1 renderze zapal sufit, może pomarańcz, brąz? Półki byś uzupełnił czymś. Na 2 renderze widać lewitującą zasłonę. Daj jakąś szynę, znaczy się boxa jakiegoś, by nie lewitowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 (edytowane) Powiedzcie co myślicie, trochę się bawię maxem ale mam zamiar poważnie podejść do wizualizacji http://img509.imageshack.us/i/wizualizacje.jpg/ w zalaczniku to samo tylko kolory sie rozjechaly Edytowane 14 Grudzień 2009 przez grafik3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 i troche wnętrza osiedla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Abell dzięki, ale to jedynie test światła - scena jest jeszcze w fazie tworzenia. Koncepcja jest, ale dzięki za chęci. Sufitu nie będe podświetlał, pomarańcz - nie ! Nie wiem czy nie "schłodzić" światło ze spotów... grafik3d jest ok, ale materiały płaskie bardzo sztucznie wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 jahred6 no, no coraz lepiej wyglada to wnetrze. grafik3d bird view wygląda nawet ok, ale już exteriory bardzo sztucznie niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 (edytowane) dysponuje tylko mentalem, moze doradzicie trawy ladnej nie moge zrobic, ta nawet wyszla ale po renderze cuda wyszly jakies kostki zygzaki Edytowane 14 Grudzień 2009 przez grafik3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 dwa ujęcia z kolejnego wipa : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Fajnie Bonifatz ale poprawiłbym materiał oparcia łóżka - jeśli chciałeś pikowaną skórę, to lepiej modelować chyba. Garderoba fajnie wyszła. Nie wiem też czy bym nie dodał trochę ciepłego światła. Ściany szaro wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilj76 Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Kolejny etap zabawy z wnętrzem, zdecydowalem sie jednak na LWF, kasza wszedzie ale to dlatego ze testowy render, zastanawiam sie tylko czy nie za ciemno, mialo byc poranne czy poludniowe swiatlo z lewej, ale chyba pokoj jest za malo doswietlony, secondary bounces na 0,9 - chcialem zmniejszyc efekt color bleeding'u ale chyba to nie ma wiekszego wplywu, powinienem chyba shadery robic z vray override mtl i tam to dopasowywać .... no sam juz nie wiem od patrzenia na to kilka dni, licze na jakieś fajne z..bki :P pzodrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 ten dywan to hair Bonifatz ? wiele to ramu zajmuje jak się renderuje? fajnie to wygląda, ale hmm jakieś wrażenie brudnej bieli sprawia - nie wiem czym to zniwelować, więc nie doradzę niestety. (sampling może słaby światła, i stąd takie wrażenie plam na tych deseczkach od szafy?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Tak dywan to Vray Fur i liczy sie bardzo szybko i prawie w ogóle nie obciąża ramu. Kolor dywanu to raczej rzecz gustu - gustu klienta w tym wypadku. Co do plam na drewnie to jest to bambus karbonizowany więc takie ciapki ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 maly test, co nadaje sie do krytyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 kolejny test: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 (edytowane) Taki tam w sumie nic nie pokazujący pierdół, bo dawnom nic nie wrzucał. Prosto z maxa. Pozdrawiam Szymon Edytowane 14 Grudzień 2009 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 to co zauważył PICsell to efekt antialiasingu w kanale Z, każdy program do dofa w postprodukcji sobie z tym słabo radzi, DofPRO ma rozmywanie krawędzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 Jak światło w miare ok to teraz troszkę uzupełniam scene i testuje materiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 indian lewituje Ci troszkę i prześwietlasz vRayem. zjeźdź sobie secondary bounces na przynajmniej 0,8 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 Uczę się oświetlać sceny Interior wg schematów fotografii komercyjnej wnętrz, przy okazji realizacja dla producenta płytek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 jahred, pressenter - extra renderki swrsc - calkiem fajnie, tylko te padajace swiatlo na lewej scianie do poprawienia i moze bardziej naturalny kolor lisci (moze ciemniejszy, jakos razi ten zielony)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 (edytowane) miałem tak na referce, ta zieleń jest dosyć nasycona. EDIT: cholera widzę że mi displace na kanapie się wyłączył... Edytowane 15 Grudzień 2009 przez CzAk1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 Dzięki Vision, fajno, że się podoba. :) Świerszczu też, przyznam Ci się, nie widzi mi się shader roślinki; na refce jest troszkęjaśniejszy, i jakoś tak ogólnie żywiej wygląda. Ale podstawa stolika mnie urzekła, fajnie to wygląda. ;) Pozdrawiam Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 SWRSC- fajnie wyszlo, kolorki mega :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 przekonaliscie mnie :) rozjaśnie do folio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 jak wam sie widzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 Świetne :) Bardzo klimatyczne :) Jedyne co mnie razi to chyba zbyt mocny bump na kamiennym elemencie ściany :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 SWRSC czadowo, fotoreal! grafik3d projektowo i designersko słabo. TV naprzeciw wielkiego okna - niezbyt. W tym dziale chodzi o obrazki, więc za ciemno, a dywan zrobiłbym z bardziej lekkiego włosa - cieńszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 rzuc jakiegos noisa na liscie, wyrazniejsza texture, i moze kilka roznych odcini liscia, zeby byl bardziej brzydki... ;) przec co mniej jednolity, i bedzie git, korzen pobrudzic. z ciekawosci - jak to jest oswietlac w komercyjny sposob? mas zna mysli oswietlac tak jak robi to ekipa ustawiajac we wnetrzu rozne doswietlacze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 fakt z tym TV ale chcialem jakos zapelnic ta pustke, glownie chodzi o kamienny element sciany kanape szklany stol i wlasnie takiego mn/wiecej wlochatego dywana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 SWRSC czadowo, fotoreal! grafik3d projektowo i designersko słabo. TV naprzeciw wielkiego okna - niezbyt. W tym dziale chodzi o obrazki, więc za ciemno, a dywan zrobiłbym z bardziej lekkiego włosa - cieńszego. wlasnie mysle zeby doswietlic bardziej bo fakt ciut za ciemno ale za to przytulny klimacik jak dla mnie OCZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 z ciekawosci - jak to jest oswietlac w komercyjny sposob? mas zna mysli oswietlac tak jak robi to ekipa ustawiajac we wnetrzu rozne doswietlacze? dokładnie. I to niekonieczne we wnętrzu, czasem za okno walą lampy imitujące słońce, często w serialach można to zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 Oj tak, co można dodać to mocno zawyżają saturacje koloru światła... Rozpiętość jest duża, coś pomiędzy 3000 - 10000 K Często światła są tak ustawione, że scena wygląda rzeczywiście jak doświetlana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
świerszcz Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Uczę się oświetlać sceny Interior wg schematów fotografii komercyjnej wnętrz, przy okazji realizacja dla producenta płytek: Jest to najlepsza wizualizacja jaką w życiu widziałem ! Jesteś MISTRZEM ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 pressenter - bardzo mi się podoba jahred6 - śwetnie się zapowiada SWRSC - bardzo ładnie ale nie wiem czy aż tak walą tymi światłami. Zawsze wydawało mi się, że zawodowcy ukrywają źródła światła tak aby nie dać odczuć, że coś jest sztucznie oświetlone a u ciebie na suficie wygląda od razu na sztuczne. Teścik oświetlenia. Która cegła lepsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 dla mnie bordowa - toche wiecej kolorow, jest dzieki temu. brzozki maja za duze liscie;)tak 3x za duze mysle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Tores ja też za bordem, ta popielato-bordowa za blada. Wrzucam kolejny test , tu krzesła magis (bonifatz) , ale w projekcie są ghosty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 ładnie ładnie. aaaale troche za żółto jak dla mnie. no ale to kwestia gustu już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Morphe - to fakt. Powiększyłem na szybko małe drzewka i od razu widać. Nie wiem czy ja kiedyś dostanę robotę chociaż na tydzień:( żeby wszystko dopracować. jahred6 - dzięki Nie miałem już czym tu kolorów podkręcić a drzewa miały być rzadkie. Może znacie sposób aby to bardziej ubarwić? Kręciłem już chyba wszystkim w shopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Nie miałem już czym tu kolorów podkręcić a drzewa miały być rzadkie. Może znacie sposób aby to bardziej ubarwić? Kręciłem już chyba wszystkim w shopie. dodalbym pare samochodow na parkingu momentalnie ożywi sie WIZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 glary zmniejsz bo przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 glary zmniejsz bo przeszkadza wlasnie mnie przestaly sluchac i zle wyszlo jeszcze niebieskie, ale mam wiekszy problem, nie dziala mi panorama exporter Ktokolwiek wie ktokolwiek pomoże PRESSENTER racja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi