arturprx2 Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 pionix, bardzo zgrabniutkie :) swierszcz wszystko modelowane ? grubo! a ja mam pytanko... wam tez sie resetuje kolejka exclud w override mtl po zgaszeniu maxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 Loki, pressenter, pionix, Filip - miło, że wam się podoba SWRSC - to był taki teścik prosto z maxa. Przy finalnych tak jak i ty korzystam ze wszystkich dobrodziejstw jakie dają Elementsy. Co do twojej animki to ładne światełko. Niebo to HDRI? Jak chcesz jego animację zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Teścik lakieru: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Jak coś z tego wyciągnąć ? Dłubie sie przy tym pół dnia i nic nie chce wyjść :/ Mam głupi problem z materiałem korpusu silnika ma być szary matowy lekki reflex i zadrapania błyszczące. Poszperałem na necie za tutkami do XSI ale część nic mi nie daje a reszta to starocie których już nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Filip - dla mnie wygląda ok ale masz trochę jednolite tło i kolor lakieru więc może mnie to mylić w ocenie, bo nie widać jak pod dużym kątem odbija się otoczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Filip - Tył wydaje się trochę jakby był z folii :P Ale tak ogólnie to szacun ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 takie plastikowe to audi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 (edytowane) takie plastikowe to audi :) Coś więcej? Właściwie jak tak teraz patrzę to też takie wrażenie odnoszę, może w innym otoczeniu możliwe że ten lakier wyglądał by bardziej normalnie:D. Edytowane 25 Marzec 2009 przez Filip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Nie ma to jak testować szary lakier przy kostce i betonie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Nie ma to jak testować szary lakier przy kostce i betonie ;) No co, akurat sie zatrzymał w takim miejscu:P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Muminek spróbuj mniej płaskiego oświetlenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 odbicia dają takie wrażenie. Poza tym zgadzam się z Ewertem ;) Mi do audi pasuje najbardziej czarny kolor. W lakierze fajnie się pobawić IORem i planeami z gradientami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 (edytowane) test ustawienia kamery i balansu kolorów 1 2 3 Edytowane 25 Marzec 2009 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Taki teścik bryły: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Ostatnio kasowniki nie chcą mi kasować biletu-papierk zbyt pomięty hyba więc od 3 miesięcy jadę na gapę i czuje się z tym dobrze.Jak fajnie być zły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Duff - sorki, musiałem przecież mieć jakieś refki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Loki - kiepsko wyszły te teksturki. Przydały by ci się jakieś w większej rozdziałce do takich zbliżeń, jakieś lekkie odbicie na blacie biurka i klepkach podłogi. Światło nie najlepsze jak dla mnie przez co wygląda biurko jakby nie miało styku z podłożem. Białe wyposażenie sprawia wrażenie niedokończonej sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Loki - texturka zajmuje dużo miejsca w kadrze więc powinna być dopracowna, a nie wzięta prosto ze stronki z texturkami, naprawdę warto by było poświecić troche czasu na zrobienie takiej w PS, dodało by to duzo więcej realizmu, reszta jak tores napisał, biel i lewitujace biurko kłują w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Chyba final. Chociaż te łańcuchy wiszę nienaturalnie to już tak zostawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 SWRSC - jedyne co mnie razi to brak tła za dwoma oknami na srodku i moze te łuki o których juz pisałem, a tak to jak screen z Silent Hill:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 ok, zamaluje to, słuszna uwaga. A tak btw to miał być klimat fallout cholero jedna! :p Zastanawiam się czy nie robić z tego większej sceny w wolnych chwilach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 SWRSC - co z tą ławką się stało?? ;P Klimacik fajny, ale za dużo drzew, żeby do Fallout'a porównać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 SWRSC - co z tą ławką się stało?? ;P Klimacik fajny, ale za dużo drzew, żeby do Fallout'a porównać :D Tam pewnie był Chuck Noris i powyginał drewno na niej:D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 (edytowane) Wszystko mi się podoba od ostatniego krawężnika dalej. Wszystko wcześniej jakoś dziwnie powyginane jest jakbyś dał modyfikator noise. Proponuję żebyś nie zastanawiał się czy się tym zająć w wolnych chwilach tylko to zrób ;) zamiast łupać w Quake'a :P Edytowane 26 Marzec 2009 przez pionix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 taki bardziej Stalker:D moze wiekszy kontrast? wczesniejsza wersja wygladala bardziej ponuro imo i dobrze jej to zrobilo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 swrsc- jest spoko ale lawka niebardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 SWRSC - fajne, ale noise to nienalepszy spsob do robienia "zniszczonych" obiektow :D, lancuch bym jednak poprawil, jak i poprawil kostke brukowa - jest jak karaluch przetrwala wszystko w nienarusalnej formie :D - zorb dispa wywal pare ksotek, wstaw w meijsca piach zmiemie, cos tam, ulice tez bym inacezj zrobil ;) ja chcesz to ci pomoge:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Nie noisem tylko przesuwałem verteksiacze :p do swojej scenki tak zrobię, dzięki za nakierowanie. Odezwe sie po pomoc chopaki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 ławka jest eklektyczna mocno fakt i ta ...chyba fontanna tak? ten sam zabieg, czyli nois... do poprawy:P proste rzeczy do wizek ci lepiej wychodza swierszczu :D proste czyli nie krzywe ;) ( bo prosto zrobic taka wizke jak ty nie jest, zeby nie było! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 SWRSC w prawym dolnym rogu na ulicy brakuje wiewióry ;) Byłby taki smaczek no i kolor się zgadza. Może być też jakiekolwiek inne zwierze futerkowe małe :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 o lol, pojechałeś po całości :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 ale Bacry ma rację Świerszczu :) takie coś ze zdjęcia z wiewiórem. nawet ładnie zagrało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 dobre Tweety ! :D:D:D biedna samotna. Jeszcze dzisiaj wizualizacja...hmmm dosłownie widoku za oknem. Wnętrze to tylko dodatek i do tego wzorowany na refce klienta. Render 4500px i przy okazji test ustawień: 1h 30min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Tak wiewióra musi być ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 SWRSC: twój klient ma paskudny gust ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Użytkownik - wiesz, to jest deweloperka, tutaj nie ma znaczenia aranżacja tak dużego jak przy innych realizacjach. Wizki dla deweloperów to taśmowa masówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 heeh nie mogłem się powstrzymać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuj Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 widzę, że SWRSC ma nową koleżankę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Tweety ty łotrze, poczekaj do zlotu! Będziesz w przeciwnej drużynie na paintballu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 SWRSC nowy znak firmowy? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Użytkownik - wiesz, to jest deweloperka, tutaj nie ma znaczenia aranżacja tak dużego jak przy innych realizacjach. Wizki dla deweloperów to taśmowa masówka. Pamiętam że już jakiś czas temu robiłeś to samo i też nie wzbudziło to żadnego zachwytu. Więc dla kogo to jest ? Developerzy robią to dla siebie i wkładają do biurka ? Jakieś walory musi to chyba mieć. Pytam bo się nie znam a jestem ciekaw ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Tweety ty łotrze, poczekaj do zlotu! Będziesz w przeciwnej drużynie na paintballu! :> A kiedy strzelamy?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Pamiętam że już jakiś czas temu robiłeś to samo i też nie wzbudziło to żadnego zachwytu. Więc dla kogo to jest ? Developerzy robią to dla siebie i wkładają do biurka ? Jakieś walory musi to chyba mieć. Pytam bo się nie znam a jestem ciekaw ;) Naprawde zdziwiłbyś się co klientom czasami sie podoba, a co nie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 W przypadku tego dewelopera to zyla zlota. Lubia zmieniac koncepcje, np wymieniac kwiatki w ogrodkach na inne - i sa swiadomi ze bedzie to kosztowac. W tym przypadku (interior) stwierdzili, ze male okna za malo pokazuja tego jeziora wiec kazali zmienic na do samej ziemi i przy okazji zmienic aranzacje wg tego co zrobila inna firma dla nich. Idealny przyklad na zlecanie wizualizacji bez przemyslenia "czego oczekujemy". I tak jak chudy mówi - nie każdy zna sie na designie, aranżacjach etc. Dla nich tego typu wnętrza mogą mieć 10/10. To źle? Nie. Każdy ma swoje gusta. I powiem teraz klasycznie jak w innych watkach z takim tematem: - ja tu tylko sprzątam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 z perspektywą coś nie bardzo, horyzont jest w dobrym miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 SWIERSZCZU- juz ja ci dam wciry za ostatnią wywiadówke..oj popamietasz ty prawice tausia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 Remanent: pewnie ze jest źle. Ale to wina zdjec ktore mi dostarczono i narzucenia ustawienia kamery. Kliment: umyje Ci forda-srorda :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 Sorry, że się wtrącam ale SWRSC masz coś do Fordów? :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 (edytowane) Szybki projekt zrobiony przez noc. Koncepcja domu dla firmy deweloperskiej. Edytowane 29 Marzec 2009 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 światełko super ale najbardziej rozwala zieleń, to wszytsko modele prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi