pressenter Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Akurat tak niefortunnie, dokłądnie bokiem tefałka stoi. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 arturprx2 : moze chodzi o model Subway Villeroy&Boch ( lub bardziej Subway Compact ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Testowałem zastosowanie 3d w cukiernictwie (joke) :p Kokosowe ciacho na wpół zanurzone w kremie.. Proszę o siarczystą krytykę :) vRay & PS. Smacznego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 za jasno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Bardziej przypomina to trociny niż wiórki kokosowe. Głównym powodem jest chyba grubość tych ścinków, wiórki są grubsze w odniesieniu do swojej długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 to co arev+ to że w stosunku do ciacha też są dużo większe. pomysł dobry, ciśnij to dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Próbne wizki 3ds max+ V-ray+ Photoshop CS Czas renderingu: jedno ujęcie godz Mieszkanie Lublin projekt wstępny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 pressenter dobre to jest , niezly progress Dunablaster widze jasna plame man jasna plame ! . jlidesign nie za dobrze to wyglada :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 dzieki chlopaki za zainteresowanie, ten subway jest bliski ale nadal to nie to. Jeszcze raz dzieki, pozdrawiam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaswielgus Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 jlidesign. Sypialnia wygląda jakby ją architekt projektował, a salon już nie. Czy to napewno ten sam projekt? Oświetlenie najlepsze jest w sypialni...oczywiście trzeba popracować nad samplowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 Kuchnia będąca częścią większego zlecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 (edytowane) daymon- Super mnie osobiscie bardzo sie podoba Edytowane 26 Wrzesień 2009 przez Vehr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 daymon ogolnie bardzo mi sie wszystko podoba ale pod zlewem przy podlodze jest jakis niebieski przeblysk ktory mnie w oko dziabie. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 Estetycznie panie daymon :). Pressenter - szkoda, że nie widziałeś miny komisji egzaminacyjnej jak w tym całym technologicznym bełkocie nagle im przed oczy wyskoczyła fota Pam na pół ściany hehe. Jak będzie czas zająć się stroną to wróci do lamusa ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 arev bardzo fajna wiska:) Lis- niezła fota A ja :D test teksturki i mapy disp wlasnej roboty a mozesz pokazac jak wyglada mapa displecment? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 indian: będzie ciemniej. arev, xizor:fakt, ostatnio zauważyłem jakie raffaello ma proporcje w stosunku wiórki|kulka :p georgas: gdzie ta plama? O co Ci chodzi? grigoriob: fajnie, jak zmapowałeś dookoła aż do środka? daymon: ślicznie, ślicznie! zwłaszcza te kanapki dodały tutaj uroku i zachciało mi się jeść :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 testing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Marek G- moge nawet sie podzielić wrzuciłem mapki do tego wątku w CG free stuff http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=62294 Pozdrawiam 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Marek G- moge nawet sie podzielić wrzuciłem mapki do tego wątku w CG free stuff http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=62294 Pozdrawiam ooo super wielkie dzieki i rep leci na twoje konto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Czas renderingu: jedno ujęcie godz Jak to się stało? Na jakim sprzęcie? pressenter dobre to jest , niezly progress Dzięki. :) testing Sorry man, ale... scanline? O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 scanline kolejne starcie... po lewej stronie będzie DOF więc zakryje szpetotę tego krzaczora (mam nadzieję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Loki: no ja nie wiem, wydaje mi się, że stać Cię na więcej i lepsze rzeczy robiłeś. Materiały kuleją, tekstury, mapowanie, o odbiciach w oknach to nawet nie będę wspominał, znowu jakieś takie wypłowiałe... nie wiem, może się mylę, w takim razie niech się może ktoś exteriorowy wypowie. Tuje za to fajnie wyszły, tzn model. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Co chcesz pokazać w tym kadrze? Strasznie 'dusisz' światło kierunkowe, daj mu więcej mocy. Ale też dodaj coś do otoczenia żeby cienie były lekko niebieskie. Aha..i jeszcze taki mój wywód. Fajnie się ogląda jak robisz te trawy, ale czy taka trawa ( nieskoszona, lekko zaniedbana) jest odpowiednia do takiej wizualizacji? Jeśli robisz mieszkaniówkę to moim zdaniem to jest marketingowe pudło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Loki a sprobuj wylaczyc gamme 2.2 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 cii... walki trwają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Poranny test miliona warstw w photoshopie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Poza tilingiem trawy to cudo, i w sumie nie wiem czy chodzi mi o render, ile o architekturę. Bardzo mi się podoba. Lisie zdradzisz dla kogo to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 wygląda przyjemnie, chociaż szału nie ma. arch. fajna, może to dla jems'ów - takie w ich stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Lis: Bardzo zacna pracka bez jakichś przesłodzonych wariacji ;) Mam takie pytanko.Niebo wstawiasz w PS czy jest to vray sky ? pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 (edytowane) Titling zostaje. z Przodu zamarkuje się go trawskiem a na zboczu robi się fajny raster jak na sztucznych zboczach. Architektura jest Jemsów choć sam obrazek nie dla nich. Akurat to niebo jest wstawione w shopie. Edit: uległem tej waszej modzie na zboże. tak mniej więcej to wygląda teraz: Edytowane 28 Wrzesień 2009 przez Lis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Ładna trawka :) Nie pasuje mi ten niebieski tynk z boku budynku. Widział bym go bardziej bledszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 test exteriora for fun. Nadal wip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 super. jak dla mnie kamera niżej a igły - kolor trzeba zmienić. Ogolnie wypas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Progress - Na chwilę obecną kolor zasłon był zmieniany z 6 razy, ściany z 5 razy, lampy nad stołem z 8 razy, sofy z 7 razy...itd. Ja już padam.Też tak czasami macie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 tex fotela się powtarza a telewizor za ładnie wygląda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Daymon: mamy, płacą nam za to. ;) Dziwny materiał lamp nad stołem, jak falloff na zasłonie. Podoba mi sięmateriał dzbanków/waz. To Twoje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 dzięki !Ewert !Nową tą sosnę zrobię bo już patrzeć na nią nie mogę ... Lis: świetnie ta resterowana trawa wyszła! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Racja, muszę poprawić teksturę fotela. Materiał waz to nic specjalnego reflect na 80 i refl. glossiness 0,6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 bonifatz super wyszło to odbicie w szybie :) Ogólnie ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Lis płaskie to zboże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Bonifatz tiaa, to odbicie w oknie miażdży! Rewela, kałuże na płytach też super, jaką metodą robi się takie czary? daymon co do zmian to zawsze można się ratować renderowaniem masek i zmienianiem kolorów w PS (o ile zmiany nie są zbyt drastyczne). I jak już klientowi odpowiada (czyt. jak się cholera zdecyduje) to wyrenderować już na czysto. Ogólnie nie ma lekko, a takie bezpłodne zmiany potrafią obrzydzić nawet najciekawsze zlecenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Bonifatz - te kałuże to zwykły blend z maska czy coś bardziej skomplikowanego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasEK4 Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Jak wam się coś takiego widzi, jeszcze nie jest skończone dlatego na razie pokazuję tutaj, myślę że ostateczny render będzie trochę inaczej skadrowany. Będę musiał też poprawić pościel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Podłoga wydaje sie strasznie śliska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 28 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Plus ciemności egipskie przy mocnym oświetleniu z lewej. ;) Bonifatz - piątka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasEK4 Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Co do podłogi to się zgodzę, jest za bardzo "śliska". Ale nie wiem o co chodzi z tymi ciemnościami ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 dzięki! ciesze się że się podoba! Jutro powinienem wrzucić finałową wersję. to jest textura (reflection) tej wody na tarasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 niezłe Bonifatz, nieźle :D ode mnie test dywanu do nowego interiora który dłubie dla siebie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Bonifatz - pięknie. Przyciemniłbym trochę niebo do takiego oświetlenia. Pionier - Łoł! Myślałem, że referke wrzuciłeś...:) michasEK4 - zbyt ciemno jak na taką ilość okien. Zbyt duży kontrast. Niech światło będzie bardziej miękkie. A ja dla zabawy testing siatki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Pionix: ciekawie wyszło. :) Pionier: nie wiem, może się mylę, ale jak dla mnie to płaskie toto. Sam się tak ostatnio bawiłęm, i na pewno można więcej z tego wyciągnąć. ;) I odrazu która wersja najbardziej? ;) Pozdrawiam Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi