adek Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 Jeszcze nic co by było aktywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 Widziałem, że na innych vBulletinach jest wysyłana treść prywatnej wiadomości razem z powiadomieniem. Wygodniejsza opcja, bo dziś zauważyłem, ze mi się autor wiadomości nie wyświetla nawet w mailu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 Sprawdzę to. Autor zawsze był, ale może po tłumaczeniu cos się stało -- Wysłano z telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 21 Listopad 2012 Share Napisano 21 Listopad 2012 A mnie zastanawia trochę "bałagan" w dziale 3D. Są tam trzy kategorie - jest "WIP 3D", jest "Galeria 3D (Finished Works 3D)" no i "Architektura". Wszystko ładnie i pięknie, ale przebijając się przez dział 3D natrafiam na całe mnóstwo wizualizacji. Zerknąłem na regulaminy. W 3D Klicek pisze: 1) Tytułuj tematy zgodnie z ustalonymi zasadami i tak, aby każdy wiedział o co chodzi i gdzie wchodzi : - Scena 3d : .... - Wiz : .... - Postac 3d: ..... - Pojazd 3d : ..... - Obiekt 3d: ..... Czyli niby wszystko ok. Jednak z tego co wizę regulamin w Galerii 3D został napisany w 2007 roku, w Architekturze w 2008 roku. Nie pamiętam jak to było na początku, ale z tego wnioskuję że dział Architektura powstał później i do tamtej pory w 3D było wszystko razem. Może teraz można byłoby zrobić zarówno update regulaminu, jak i uporządkować te działy? Np. ktoś chce znaleźć jakąś wizualizację którą widział jakiś czas temu tutaj, na forum i musi przeglądać dwa działy naraz. Albo kogoś absolutnie wizualizacje nie interesują, a przeglądając dział 3D jest zmuszony do samodzielnego "filtrowania" interesujących treści. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 1 Grudzień 2012 Share Napisano 1 Grudzień 2012 Idąc tokiem myślenia Miłosza może po prostu należało by w dziale Architektura zrobić WIP dla wizualizacji architektonicznych, nie było by wtedy takiego zawirowania z poszukiwaniem. A na dodatek są osoby które nie wędrują po całym forum tylko skupiają się właśnie na dziale architektury i mają spora wiedzę która się dzielą w nim a nie w sekcji WIP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 (edytowane) ..a można by usunąć (obraźliwe słowa wycięte, rozumiem, że chodzi o duże rekomendacje, przyp. redakcji) na froncie bo strrrrrrrrraszą od miesięcy.... naprawdę nie ma nic innego... to jest portal graficzny a nie celebrycki....:))))) Edytowane 15 Luty 2013 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 16 Luty 2013 Share Napisano 16 Luty 2013 Nie wiedziałem, że mój (już usunięty) post brzmiał, aż tak sarkastycznie... ale naprawdę, uważam, że wybór Daniela Zagórskiego jako bohatera jakiegoś wywiadu na ciekawy temat jest dobrym pomysłem. Jako osoba jest niesamowicie ciekawą postacią, grunt to znaleźć osobę, która przeprowadzi ten wywiad w ciekawy sposób :-) A jeżeli nie to jest na tym forum masa ludzi z którymi Q&A zrobiłoby furorę :-) Pozdrawiam, Niedźwiedź PS. Musze przestać nadużywać słowa "ciekawy" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 16 Luty 2013 Share Napisano 16 Luty 2013 ..tu nie chodzi o rodzaj bohatera, tylko o grafikę strony... jak od kilku miesięcy jest to samo.... i odtwarza się to jam mantra w trupiarni... to to jest....trupiarnia.....:)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 20 Czerwiec 2013 Share Napisano 20 Czerwiec 2013 wiem czy to odpowiedni wątek i już trochę po czasie ale chciałem pogratulować Adkowi! , nowy serwis naprawdę jest bardzo fajny a co najważniejsze dla ludzi bardziej "konserwatywnych" jak ja nadal jest przyjazny, dlatego wielkie propsy za profesjonalizmy do kawał dobrej roboty ! pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkone Napisano 31 Grudzień 2013 Share Napisano 31 Grudzień 2013 Ja od siebie zaproponowałbym abyście dali możliwość użytkownikom zmiany tła forum. Mam na myśli jakieś jaśniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 27 Czerwiec 2014 Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Wprowadźcie może Coronę do działu silników renderujących, bowiem stanie się dość popularna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 27 Czerwiec 2014 Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Swoją drogą może w programach małe przemeblowanie? Bo Lighwave prawie nikt nie używa a SI jest martwe i praktycznie i na forum. Może dać je do kategorii inne a w ich miejsce Modo i Houdiniego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
furia Napisano 12 Lipiec 2014 Share Napisano 12 Lipiec 2014 Czy jest szansa że zrobicie jasną wersje forum z możliwością wyboru tła(ciemne/jasne)? Myślę że to nie jest dużo roboty, startowa wersja niech jest jak jest ale dajcie jakąś jaśniejszą alternatywę :) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
furia Napisano 29 Lipiec 2014 Share Napisano 29 Lipiec 2014 Czy jest szansa że zrobicie jasną wersje forum z możliwością wyboru tła(ciemne/jasne)? Myślę że to nie jest dużo roboty, startowa wersja niech jest jak jest ale dajcie jakąś jaśniejszą alternatywę :) Pozdro! Widzę że sugestie o kant dupy można sobie rozbić ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 29 Lipiec 2014 Share Napisano 29 Lipiec 2014 zmień sobie w CSS. to jest 15 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 3 Sierpień 2014 Share Napisano 3 Sierpień 2014 Czytam tutaj wszystko, ale nie da się*wszystkich sugestii spełnić. W tym przypadku jest to dosyć*problematyczne. Stworzenie jasnej skórki to nie 15 minut. Cała masa zależności pluginów i grafik, które specjalnie zostały przygotowane pod ciemną stronę serwisu. No i zawsze byliśmy w ciemnych szatach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
furia Napisano 3 Sierpień 2014 Share Napisano 3 Sierpień 2014 Czytam tutaj wszystko, ale nie da się*wszystkich sugestii spełnić. W tym przypadku jest to dosyć*problematyczne. Stworzenie jasnej skórki to nie 15 minut. Cała masa zależności pluginów i grafik, które specjalnie zostały przygotowane pod ciemną stronę serwisu. No i zawsze byliśmy w ciemnych szatach. Rozumiem. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 30 Październik 2014 Share Napisano 30 Październik 2014 Ostatnio na forum pojawia się sporo postów niezwiązanych z grafiką, od nowych użytkowników próbujących przemycić reklamy w sygnaturach i treści postów, głównie w wątkach w Wolnych dyskusjach gdzie łatwiej o post bez nawiązania do dyskusji. Czy jest możliwość ustawienia wymogu kilku postów na koncie aby zapostować w dziele Wolnych dyskusji. Zastanawiam się czy zniechęciło by to spamerów czy wręcz przeciwnie, stwarzało by to ryzyko rozlania spamu na inne działy forum, bo chyba lepiej niech mają pożywkę tam niż w wątkach kogoś kto potrzebuje rozwiązania problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 28 Styczeń 2015 Share Napisano 28 Styczeń 2015 ...oooo widzę, że ktoś tam się ostro wziął za naprawę serwisu. Sortowanie z powrotem działa ("sortuj według odsłon"), w dziale Editing&Compositing można znów wyświetlić więcej tematów niż za ostatni miesiąc... no,no, tak trzymać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 28 Styczeń 2015 Share Napisano 28 Styczeń 2015 W zasadzie mała rewolucja. Maile też jak tylko kolejka się uspokoi będą działać poprawnie. Dzisiaj było przeniesienie na nowy serwer. Ale tak naprawdę jeszcze walczę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 29 Styczeń 2015 Share Napisano 29 Styczeń 2015 W koncu powiadamianie instant ozylo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 29 Styczeń 2015 Share Napisano 29 Styczeń 2015 Tak. Wszystko ogólnie postawnione na nowo i tak jak powinno być. Powiadamianie ma opóźnienia, ale niestety kolejka maili jest dosyć spora. Więc musicie liczyć się z opóźnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 29 Styczeń 2015 Share Napisano 29 Styczeń 2015 Przycisk prowadzący do najświeższego posta w końcu działa!!!!!! Życie znowu jest piękne :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 30 Styczeń 2015 Share Napisano 30 Styczeń 2015 ale kalendarz nadal trzyma się 2012 roku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Mam taką wielką prośbę o dodanie na stronie głównej przy "ostatnie dyskusje" informacji o dziale z którego pochodzi wątek. Czasami tytuł nie mówi absolutnie nic i trafiam na wątki, które mnie zupełnie nie interesują, a przekonuję się że to nie mój dział dopiero po wejściu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 17 Listopad 2015 Share Napisano 17 Listopad 2015 Dodajcie Coronę do działu Rendering. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 22 Listopad 2015 Share Napisano 22 Listopad 2015 Ja mam zupełnie inna propozycje bo widać moderatorzy na to nie reagują zrób cie coś, aby ten sam użytkownik nie mógł umieszczać pod rząd dwóch postów, bo np w dziale Sprzęt mamy delikwenta który jest niereformowalny nie chodzi mi oto co pisze bo to jego sprawa ale watki się rozrastaj przez posty które mogły by być spokojnie połączone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 22 Listopad 2015 Share Napisano 22 Listopad 2015 ale przecież jest system który łączy posty sam często korzystam z tegoa utomatu bo mi się niechce edytować czasem, jak zapomne coś napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 22 Listopad 2015 Share Napisano 22 Listopad 2015 Maciusz ja to wiem ale wygląda ze niektórzy maj problem nawet z multi cytatami a to by po prostu wymuszało użycia głowy i dostępnych narządzi które są na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 22 Listopad 2015 Share Napisano 22 Listopad 2015 Jedność z AMD xD jakie sterowniki tacy fani! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 22 Listopad 2015 Share Napisano 22 Listopad 2015 Maciusz tu nie chodzi o to co konkretnie dana osoba pisze tylko produkcje zbędnych postów zamiast łączyć posty. temat urasta do kilku stron z czego połowę można by skomasować:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 22 Listopad 2015 Share Napisano 22 Listopad 2015 bardziej mi chodziło odnośnie tego że napisałeś że ma problemu z używaniem opcji na forum, to była metafora z AMD że wiesz sterowniki mają problemy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imperator Napisano 19 Lipiec 2016 Share Napisano 19 Lipiec 2016 Przydałoby się trochę posprzątać na forum, dział softimage i lightwave wrzuciłbym do działu inne bo od dawna nie żyją, 2-3 nowe wątki w ciągu ostatniego roku ciężko nazwać dużym ruchem :) Cineme może też z 10 wątkami w ostatnim roku. Poza tym zupełnie zrezygnowałbym z działu messiah i wings bo to też trupy, wywalić je z postami albo posty przenieść do worka inne. Vue też przez ostatni rok nie pojawił się nawet 1 wątek czy post a w dziale sketup całe 2 :) przy takim ruchu osobne działy raczej nie są potrzebne, to forum to głównie 3ds max i blender reszta prawie nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi