Nowi Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 "Galeria 3D (Finished Works 3D)" przydały by się jakieś pod grupy np: samochody, architektura, wnętrza, militaria, itd. bo mały bałagan tam panuje, a miło jest czasami wrócić do dobrych prac które nie są wyróżnione w specjalnych galeriach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 nie zgadzam się w sumie z Nowim, rozdrabnianie nie jest dobre w za dużym stopniu. potem w samochodach i wizkach będzie full, a w np abstrakcji będzie malutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 aby tego uniknąć można zrobić tylko kilka kategorii tych najbardziej zapychających galerie, a reszta może zostać w głównym folderze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 czy na liscie "dzisiejsze posty" moga wyswietlac sie ikony i oceny tak jak w działach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Przy wybieraniu kategorii bezpośrednio ze strony głównej forum od wczoraj wyskakuje błąd bazy. Nie wiem czy to zamierzone, ale kilka osób już zauważyło, a błąd nadal jest. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Właściwie to nawet nie można się dostać do kategorii, u mnie działa tylko przejście do konkretnego wątku lub ostatniego postu. Kiedy próbuję dostać się w jakikolwiek sposób do któregoś z subforum pokazuje się database error. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Właściwie to nawet nie można się dostać do kategorii, u mnie działa tylko przejście do konkretnego wątku lub ostatniego postu. Kiedy próbuję dostać się w jakikolwiek sposób do któregoś z subforum pokazuje się database error. Mam to samo, i wielu znajomych tez . ADEEEEK!!!!!!!!!!! ratuj! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 mnie zawsze denerwowalo, ze nie widze numeru aktualnej strony... jest slabo podswietlona, o ile w ogole ;) np. teraz 101 - trzeba sie niezle wpatrywac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 To ja proponuję aktualny numer strony strzelić na ten sam kolor co Subforum:-) #ffcc00; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 dokładnie, pisałem już kieydś o tym kolorze numeru strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 o wow! wprowadzone z tym kolorem - wreszcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 ślicznie dziękuje;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 ja też dziękuję :) bo ubiegałem się o to ;) osobiście ... jakiś czas temu post #915 ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 chyba szybciej jak sobie poszperasz w serwisach z polskim wsparciem vBull http://vbhelp.pl/forum.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Czy da się w jakiś sposób embedować filmy bezpośrednio na forum? Jeżeli nie to może warto by taka możliwość wprowadzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Ale po co? <.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Po to żeby zalać głupimi filmikami wolne dyskusje:) A tak naprawdę to przecież wygodniejsze niż wklejanie linków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 popieram petycję lucka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 może możnaby zmienić ikonki od komunikatorów bo szpecą;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juzwa Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Wiem ze juz o tym bylo, ale nigdy nie moglem zmienic avatara...... anyways...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 16 Styczeń 2011 Share Napisano 16 Styczeń 2011 Proponuję logo już podmienić na klasyczne:} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 27 Styczeń 2011 Share Napisano 27 Styczeń 2011 Nie wiem czy w dobrym watku to daje ale mam pytanie do wlasciciela strony czy moznaby otworzyc nowy dzial dla programu Vue (xStream ,Infinite). Jest bardzo duzo uzytkownikow tego programu i mysle ze mialby taki dzial duza popularnosc na tym forum, szczegolnie dla ludzi robiacych vizki, choc nie tylko, bo program ma naprawde duze mozliwosci i warty jest uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr7979 Napisano 27 Styczeń 2011 Share Napisano 27 Styczeń 2011 Przyłączam się do przedmówcy (Chodzi o VUE) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Proponuję zamykać możliwość rejestracji na forum w ciągu ferii i wakacji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Proponuję zakaz dyskutowania oraz zadawania pytań związanych z grafiką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 Proponuje przywrocenie forum 2d do stanu pierwotnego. Teraz zamiast dzialu 2d mamy mase pustych dzialow z niczym i o niczym. Wrzuccie to wsio do jednego wora jak bylo - przeciez to max3d, a nie max2d_i_3d :| Rozbudowane 3d - okej. Ale po co 2d tak bardzo rozbijac? Jesli mialo to sluzyc zabiciu dyskusji 2d to sie udalo, jesli zamierzenie bylo inne, to niestety efekt jest calkowicie odwrotny od zalozen. Zreszta, popatrzcie jak wplynelo to na zycie speed paintingu czy TSP. TSP umiera w konwulsjach. Imo niepotrzebne utrudnianie ludziom zycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 Ale co takiego zrobiliśmy? Zostały jedynie uporządkowane pewne rzeczy. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. W 2D działo się bardzo dużo i jeden dział powodował, że zamieszczane prace znikały, wiele wątków nie istniało. Zobaczmy. Liczymy jednak, że tutaj przyzwyczaicie się do nowego układu. To już od dawna i max2d.pl i max3d.pl (to również pokazała ostatnia bitwa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 Ogólnie staramy sie opanować to wszystko. Widzimy dobrze co się dzieje w 2D. Cofać się nie chcemy. Nowy układ zostanie jeszcze raz przeanalizowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 Wiemy, że problem jest z sondami, ale np. sondy mogą byc linkowane w głównym dziale 2D i w teczkach (dodatkowo, bo chyba to jest głównym problemem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 10 Maj 2011 Share Napisano 10 Maj 2011 ja proponuje dodawanie automatycznego podpisu, jesli wystawia sie komus opinie, zeby jakis siusiak nie wypisywal bredni. Mnie mozna pisac, co sie chce, ale prosze o mozliwosc renegocjacji wzwodu i wywodu... ja chetnie odpisuje, naprawde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapodiso Napisano 10 Maj 2011 Share Napisano 10 Maj 2011 popieram ten pomysł obiema ręcoma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 Jak nie chcecie przywracać starej wersji dzialu 2d to moze chociaz połączcie finished i teczki razem i wsadzcie tam speedpainting... Pisalem juz o tym i pisze raz jeszcze - mimo dobrych checi reorganizacja sie nie sprawdzila. I z tego co widze nie jest to tylko moje zdanie. Zamiast zywego kolektywu porobily sie nieruchawe oddzielne grupki. Niewinna ofiara tych zmian jest chociazby TSP ktory z cotygodniowego minikonkursu na kilkadziesiat prac zmienil sie w zupelnie niszowy watek... Ja rozumiem ze taka ladna organizacja i podzial moga wygladac dobrze na papierze ale artysom chaos jest po prostu potrzebny ;] Do jednego kotla wszystko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 (edytowane) --- edit --- automatyczny podpis pod opiniami. popieram ten pomysł obiema ręcoma ręcami się pisze, też popieram :) Edytowane 12 Maj 2011 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 I ja również jestem za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 Piszcie za czym jesteście, bo napinanie jestem za nie wiadomo czy odnosi się do wszystkich 1035 postów czy tylko do wybranej ich części :P Omen, ja jestem za jak najbardziej :D co byś powiedział na taki podział: część praktyczna (teczki, finished, wip) a do tego subfora (archiwum tsp, subforum CHC) część teoretyczna z subforami (oprogramowanie 2d, tutoriale) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 No to by się zgadzało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 Jestem za ;] Co do prrrszalonego podzialu 2d w sensie ;] Chodzi o to zeby nie chowac wszystkiego po roznych szufladkach bo potem nikomu nie chce sie tego przegladac. A co do lepszej organizacji tresci - nie wiem jak wielka to by byla ingerencja w forum zeby np porobic tagi do wyboru (np teczka, finished, wip) przy tworzeniu nowergo watku. I przy przegladaniu czesci "praktycznej" forum 2d mogly by byc jakies zakladki ktore by pokazywaly tylko teczki lub tylko wipy itp. dla tych co chca. Reszta by ogladal po prostu wszystko w jednym miejscu. Choc osobiscie mysle ze nie ma az takiego ruchu tutaj by ludzie sie nie odnajdywali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 Siła poprzedniego podziału polegała na tym, że ludzi wchodząc do 2D widzieli tam wsyzstko i wszędzie zaglądali. Teraz problem polega na tym, żę ludziom nie chce się wszędzie wchodzić :P Wchodzą tylko (głównie) do Teczek. Stąd te martwe tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 Czy na stronie głównej dałoby się umieścić linki do mini konkursów graficznych zaraz pod rekomendacjami? Myślę, że byłyby bardziej zauważalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Apropo zmian w dziale 2D. Tak zrobiliśmy jak bardzo dużo ludzi chciało. Wszystko wróciło do pierwszej formy z małymi zmianami. Dział Galeria 2D zawiera w sobie Finished2D, Teczki 2D i WIP2D. Każdy wątek teraz ma "prefix", który jest obowiązkowy w dziale. MOżna wyświetlić w łatwy sposób filtrując tylko Teczki2D, WIPy2D czy Finished2D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Dziękuje bardzo za zmiany, nareszcie jak w domu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Pojawiają się jeszcze często pomysły na przeniesienie Wszystkich konkursów do jednego działu. Czy są jakieś inteligentne uwagi do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 czy da sie włączyć ikonki na samym forum u góry tak jak są na portalu - nie wiem ile osób odwiedza forum przez portal klikajac forum i mogą t tracic. + to co zawsze w wykonach wyszukiwania gwiazdki + ikonki (getdaily czyli najnowsze wpisy to tez wynik wyszukiwania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Nie kumam. :P Może to już pora późna. Można jaśniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 jak masz wyniki wyszukiwania dla parametru 'getdaily' (czyli dzisiejsze posty, a ja akurat tak eksploruje forum) to nie widac ani gwiazdek dla wątków ani ikonek. Mi taka opcja pozwoliłaby lepiej targetowac spam, a może tez inni tak przeglądają forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Ok. Teraz kumam ^ ^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Jeszcze gdybyś przerzucił wątek speedpaintingu (tego biglebowskiego) do galerii to byłaby pełnia szczęścia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Spoko, spoko. Nie wszystko na raz, bo zadyszki dostajemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Cieszę się, że się podoba w pewnym sensie powrót chociaż trochę tym jestem zdziwiony. Sadziłem, że rozbudowa działu, rozdzielenie go w pewnym sensie zostanie odebrane jako ukłon w stronę 2D - większy porządek, łatwiej znaleźć pewne rzeczy, więcej działów. Ale nacisk był spory. I tak mam nadzieję, że te "tagi/prefixy" w jakiś sposób to uporządkują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Adek, czy można dodać filtrowanie tych prefixów? Tzn naciskam sobie na przycisk np. "teczki 2d" umieszczony na belce obok "nowy temat" i mi filtruje tematy z tym prefixem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi