Napisano 21 Lipiec 200915 l W ołowkach brakuje mi trochę zróznicowania kreski, 'przywalenia' mocnego konturu z przodu razem z kontarstami oraz zdecydowanej i przesadzonej czerni w niektrórych miejscach np. w elementach drewnianych, pod okapami, przez co prace wydaja się blade. za to fajna jest lekkosc szkicowania i to ze kreska trafia od razu na swoje miejsce. strzelam ze kolega juz kończy architekture? 4 rok?
Napisano 21 Lipiec 200915 l Zacne Lordzie masz te rysuneczki. Gdyby to pokończyc...podrasować...mhm...Yes. Pzdro
Napisano 21 Lipiec 200915 l Dobre. Czysto i schludnie. Chyba też pojadę w plener skoro mam do Kazia blisko;)
Napisano 23 Lipiec 200915 l do akwareli nie ma tutków..mniej więcej w okolicach trzydziestej/pięćdziesiątej pracy zaczyna wychodzić i tyle :]
Napisano 23 Lipiec 200915 l Autor Klocjusz- a jakoś nie chce mi się rysować z takim tradycyjnym podejściem, bo już do porzygania tego było przez ostatnie lata ;) chciałem bardziej trochę jak ołówek do komiksu to potraktować... no i lubię blade ołówki ;) ale podejście mi się zmienia często, więc pewnie jeszcze kiedyś się z Tobą zgodzę ;) A z tym kończeniem architektury to nie tak szybko- w przyszłym roku będę robił inżyniera po 6 latach studiowania (w tym 2 rocznych urlopach dziekańskich), a jeszcze 2 lata magisterskich gdzieś trzeba będzie odbębnić...:) CzAk1, dzudzu, veri_jr - dzięki Panowie :) vrocker- dzięki, a Kazimierz jest nudny i przereklamowany ;) Marduk, mant-raz- dzięki chopaki :) maciekG- to prawda, ale zawsze można ten proces odrobinkę przyspieszyć/urozmaicić podpatrując jak to robią inni ;) bez tego to jak goryle we mgle... ;)
Napisano 23 Lipiec 200915 l ja po 2 latach studiów nie mogę już na ten Kazimierz patrzeć :p fajną masz dynamiczną krechę... choć ja najbardziej lubię Twoje digitale :p
Napisano 23 Lipiec 200915 l A mi to normalnie sie chyba nawet bardziej podoba niz Twoje digitale. Ale moze to dlatego ze digital sie codziennie praktycznie oglada. Tak czy siak super :)
Napisano 23 Lipiec 200915 l Autor hehe :) Widać kto co ogląda na codzień- jameli akwarelki i ołówki na architekturze, mime- digitale w robocie ;)
Napisano 26 Wrzesień 200915 l Autor Wrzucam obrazek zrobiony na Secret Agenta. Konczylem go w pospiechu i mozna bylo wiecej z tego wycisnac, ale nie jest zle ;) Moze kiedys jeszcze przysiade i pomecze troche fragmenty, ktore uwazam za slabe... Komenty, ma sie rozumiec, mile widziane.
Napisano 26 Wrzesień 200915 l Wymiękam... nie czuje się kompetentny do wytykania błędów czy krytyki... dopieszczone, wycyckane, na mnie robi wrażenie, dynamiczne, kinowe... good shit!
Napisano 26 Wrzesień 200915 l No takiego banana to on jeszcze chyba nie jadł :). Rozumiem że Secret Agent jedzie autkiem? Bo wcale się w oczy nie rzuca :)
Napisano 26 Wrzesień 200915 l kolorystycznie i kompozycyjnie świetna robota. Tyle, że wg mnie ilustracja powinna się nazywać Special Forces. No chyba, że tajny agent chce zwabić goryla do super tajnej bazy swojego mocodawcy, tam dokonać tresury i komunistycznej indoktrynacji, a potem użyć go jako wunderwaffe przeciw imperialistom. Ładnie to sobie wymyśliłeś ;)
Napisano 27 Wrzesień 200915 l Już jak słyszałem od Ciebie o tym pomyśle to mi się podobał, a teraz jak zobaczyłem wykonanie to cóż moge powiedzieć. Doskonałe Biernac, doskonałe...
Napisano 27 Wrzesień 200915 l To co - prócz w pełni zasłużonych zachwytów nad technika tylko ja sobie pomyślałem: " Huh? Znowu goryl? Strzeż sie goooryyyyyyy-la" ;]
Napisano 27 Wrzesień 200915 l pewno obejzal king konga jak mial 5 lat i tak mu juz zostalo - "odruchowo ratuje" goryle na obrazkach hehee
Napisano 27 Wrzesień 200915 l Bardzo ok. Scena opowiada historię, fajny koncept i kompo. Jedna rzecz mnie zastanawia - te samochodziki przy ścianie tak jakby trochę tonęły kołami w ulicy... Ale to już takie moje zwykłe czepialstwo, rozumiem że jezdnia jest lekko wybrzuszona. Jak powiedziałem - super :)
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Brawo, lordzie biernac! Fajny obrazek. Kolorki bardzo spoko i sam pomysł w dechę :)
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Autor Rotcore, misiekhc, Thx, mallow, chudy- dzieki :) emmilius- nie rzuca sie, bo jest secret ;) Morbid Karbid- dzieki dzieki :) tak naprawde to jest tajny agent Gucwińskich z wrocławskiego zoo, ale Twoja wersja tez mi przez mysl przeszla... ;) Koniu- dzienks :) prego: http://img132.imageshack.us/i/secretagent27duzy.jpg/ atheg- dzieki :):) OmeN2501, dekiel- a jakos tak sie mnie czepily te goryle i podejrzewam, ze to nie statni rysunek z gorylem w roli glownej, bo pomyslow mam sporo ;) SBT77- no jakos to nie wyszlo za dobrze, ale tak- jezdnia miala byc wybrzuszona...
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Rewelacyjny obraz! Świetny pomysł, a wykonanie po prostu miazga!!! 5***** i graty fronta :)
Napisano 28 Wrzesień 200915 l YYY jak dla mnie pierwsza klasa, a niedociągnięć jak na pierwsze oko nie widzę:P. Tak 5/5 :P
Napisano 1 Październik 200915 l Wszedłem z fronta, zobaczyłem poprzednie kilka stron i spadam stąd. Obraziłem się. Przyjdę jak też tak będę umiał - za jakieś 10 lat, jeśli bardzo się postaram to za 8 ;) Świetne prace, te nie-digitalowe również!
Napisano 10 Październik 200915 l heh ja to wymiękam. Nie ogarniam jak cos takiego mozna stworzyć :) Po prostu pikne.
Napisano 10 Październik 200915 l Na ilustrację z KingKong'iem już gdzieś w sieci wcześniej się natknąłem i jedyne co mogę zrobić to dołączyć się do pochwał. Ale moje największe uznanie masz za dzieciaki przed telewizorem z mamuśką w drzwiach. Full respekt!
Napisano 27 Grudzień 200915 l Autor Dzieki wszystkim za poprzednie komentarze :) Wrzucam obrazek namalowany jako prezent urodzinowy dla mojej dziewczyny, ktora absolutnie uwielbia kawe...;) By lordbienac
Napisano 27 Grudzień 200915 l o..tu większe niż na buce....mega fajny ten "spasiony" robot..:) mam ochotę na espresso teraz heh... edit: no i poszedłem do koleżanki na kawę :) Edytowane 28 Grudzień 200915 l przez maciekG
Napisano 28 Grudzień 200915 l ehh od dawna zazdroszczę ci wyczucia tego bajkowego klimatu (a jeszcze jakbyś się na coś takiego z akwarelą porwał ... ;]) nie podrzuciłbyś jakimiś nazwiskami, inspiracjami które zaczepiają o tą stylistykę? bo z chęcią bym sobie popodglądał... pozdrawiam
Napisano 29 Grudzień 200915 l Autor dzieki za mile komenty :) Varmer- z akwarela sie pewnie niebawem porwe na takie klimaty :) A co do nazwisk, to nie wiem na ile sa Ci znane te najbardziej znane, ale tu jest kilku kolesi, ktory ja lubie: http://www.erwinmadrid.com/ http://paullasaine.blogspot.com/ http://davidsketch.blogspot.com/ http://web.mac.com/humphriesart/iWeb/Site/Resume.html http://rsacilioc.blogspot.com/ http://www.froghatstudios.com/portemp.html
Napisano 29 Grudzień 200915 l Bardzo ciekawe i pouczające linki. Doskonałe masz inspiracje. Obrazka już nawet nie chwalę, bo wiesz i tak... ;)
Napisano 29 Grudzień 200915 l dzięki ogromne za liny! dział "links" to powinien być prawny nakaz na stronie każdego zamiatacza, dzięki temu można podróżować całymi dniami i natknąć się na niesamowite rzeczy z akwarela sie pewnie niebawem porwe na takie klimaty no to trzymam kciuk, a druga łapą trzymam za słowo
Napisano 29 Grudzień 200915 l Lordzie! Przecież, Ty masz już tak dobrego skilla a potencjał jeszcze większy, że tylko poświęcić się DP i z satysfakcją kosić kasiorkę. Domyślam się, że tak rzadko wrzucasz updaty, bo masz jakieś inne zobowiązania, które przeszkadzają Ci ćwiczyć DP. Jeśli mógłbym wypowiedzieć swoją opinię w tej mierze: "Na pohybel tym zobowiązaniom!"