Mruk Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2009 CzAk1: W sumie powinienem był od razu powiedzieć co i jak żeby nie było niejasności. Żuk, rycerz i koleś na motorze ze zdjęcia (ten ostatni trochę pozmieniany), kubek z natury (niestety zaginął w akcji) a broń owszem na renderze z Blendera. Prawy górny róg to koncept który zrobiłem dawno temu. Ostatnio postanowiłem go trochę poprawić. Marduk: Trochę starocie, ale jak wiesz ostatnio też siedzę nad nowymi rzeczami. W studia jeszcze nie wsiąkłem. Wrzesień mam na szczęście wolny. OmeN2501: Dzięki wielkie! Nawet nie wiesz ile motywacji daje taki koment od Ciebie bo ja niestety nie widzę u siebie postępów. Coyote: Też żałuję ale zazwyczaj zupełnie brak mi motywacji żeby cokolwiek rysować, a jak już coś zrobię to i tak na tyle mi się to nie podoba że nie pokazuję. Teczki innej nie mam. Prace wrzucam jeszcze na swoją stronę, ale raczej nie ma tam innych niż tutaj. Wish69, Urbanboogie, maxymilian : Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 (edytowane) Jeszcze jeden portret: Kolejny stary szkic poprawiony w ramach ćwiczeń: Co jeszcze można w nim poprawić? Edytowane 19 Wrzesień 2009 przez Mruk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 CzAk1: W sumie powinienem był od razu powiedzieć co i jak żeby nie było niejasności. No niby tak, ale w sumie nawet ja nie miałem złudzeń że to nie jest całkiem z głowy :) Nevermind - podzieli sie kolega Mruk wiedzą skąd takie ładne refki pań brać ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 SBT77 - Trochę mnie zagiąłeś. Przypomniało mi się że tamten portret malowałem z referki z jednego ze stocków. Nie wiem czy umieszczenie tu takich rysunków jest do końca legalne, więc podmieniłem na inny ;) Moja ulubiona strona ze zdjęciami to http://www.morguefile.com/ - zdjęcia można nawet do użytku komercyjnego ściągać. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 11 Luty 2010 Autor Share Napisano 11 Luty 2010 Odkopuję teczkę, najpierw trochę rysunków z wydziału i tramwaju: Ćwiczenia ze zdjęć: No i wiadomo z czego: Jak zawsze porady bardzo mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Rysunki ze szkicownika: OOSOM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Tak jak kolega Urbanboogie - szkicyky mjut. No i ćwiczonka, to chyba nie ma co ci już dodatkowo słodzić, nie ^^ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 portret... i ta alejka ze zdjecia... aahhhh :( demotywujesz mnie :)) swietny trzymasz poziom :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Ładnie wyrenderowałeś tego mecha. Reszta też fajna, widać, że z głową to robisz, a nie na żywioł. Coś dawno Cię nie widziałem :) Co do rad to mogę rzucić taką jedną od Sargenta: "always paint one thing into another and not side by side until they touch". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Nie wiem czy bym się odważył malować w tramwaju :(. W jakimś fast foodzie na pewno ale podziwiam. Nikt Ci przez ramię nie zaglądał? Szkice oczywiście lekkie, szybkie i ładne. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 no ale rozumiem , że z Wermmerem to dopiero początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Przyłaczam się do pytania emmilius-a. Przecież takie akcje to samobójstwo. Szkice przypominają mi styl Mayka. Wrzucaj więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 19 Luty 2010 Autor Share Napisano 19 Luty 2010 Urbanboogie, Joel, Areien: dzięki mant-raz: dzięki za rady, postaram się więcej malować i częściej pojawiać ;) emmilius: czasami zaglądają chyba, nie wiem szczerze mówiąc. Staram się ustawiać pod ścianą, żeby nie zwracać na siebie uwagi. Thx: Z Vermeerem na pewno dopiero początek, ale nie wiem czy mi się będzie chciało akurat ten obrazek dalej ciągnąć ;) serio: czemu samobójstwo? To najpierw szybki szkic z dzisiaj (ze zdjęcia): Oraz ilustracja nad którą ostatnio siedziałem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Ten koleś na ostatnim obrazku raczej nie potrafi jeździć konno:) Poza tym klata wisi jakoś temu koniu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Pomijając niedociągnięcia podoba mi się w ilustracji bryła i ogólnie ładny kontrast. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Pogubiłeś się z usadzeniem jego ud i tłowia i tyłka na koniu, no i warto zróżnicować materiały. Posiedź w ogóle nad całością bo widać fajny potencjał pracki. Dodatkowo spróbuj machnąć jeszcze pare kolorów, bo na razie masz tylko bazowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 lucek: Z ubolewaniem stwierdzam że ja też nie potrafię, więc nie wiem co chciałeś mi przekazać. Joel, Florian: Dzieki, walczę dalej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Poprzednia wersja (z pochylonym jeźdźcem) IMHO była lepsza. Co nie zmienia faktu, że rewelacyjnie to zaczyna wyglądać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Coraz fajniej tu sobie poczynasz, troche mnie ugryzła różnica pomiedzy tym szkicem helikoptera a ilustracja poniżej, w szkicu masz świetną lekkośc i swobode a w tej ilustracji wygląda to tak jak bys to juz z 3 razy wszystko przemalował, wiem że łatwo tak sobie pisać, ja sam mam z tym najwiekszy problem, ale moze watro sobie odpalic nowe okno i naszkicować to samo na nowo, bo mam wrażenie że zatrzymałeś się na błędach ze szkicu i próbujesz ratowac. W tej poprawce juz lepiej mu dupa siedzi na koniu ale za to reka jest za krótka ( wiem ze w skrócie ale cos nie poszło) i tam koleś był fajnie pochylony a tu jak by sie chciał położyć. Klimat za to sie buduje bardzo fajnie, mysle ze dobrze by zrobiła para z pyska konia i bardziej niebieskie światło księzyca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Fajnie, tylko mi też się poprzednia pozycja bardziej podobała :). pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madts Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 fajna ilustracja ... ale jak juz chopcy mowili pierwsza wersje lepsza ... w drugiej koles jest za sztywny no i ten miecz wogole "nie siedzi" tak jak w pierwszej ... hmm wydaje mi sie ze nogi troche za bardzo do przodu wychodza, gdybys je troche zgiol w kolanach wtedy by postac bardziej "profesionalnie" siedziala na tym koniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 możne cyknij sobie zdjęcie w takiej pozycji z podobnej perspektyw i powyłapuj błędy ogólnie bardzo fajnie trochę ostra krawędź kaptura mi nie pasuje pozatym bardzo mi siedzi ten rysuneczek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 fragmenty 'kaptur' oraz 'tułów' kojarzą mi sie ze stylem mardiba-kardiba- wiec chyba to spory komplement;] sadze ze niedlugo sporo namieszasz na tym forum pzdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 o, jeździec wypas :) obie wersje były fajne, ale ta ostatnia jest ciekawsza; taki jeździec zawadiaka, z tym mieczem opartym o ramie - super naprawde. i pojawia sie tu naprawde przyjemny detal. jedyne co mnie mierzwi to głowa konia. oczy są za blisko siebie, tak samo chrapy - a jeśli nie są za blisko te chrapy, to powinny być albo mniejsze albo bardziej podłużne niż okrągłe. musisz ten łeb poprawić, bo psuje efekt :P a tak to naprawde rewela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 kon zle stoi. przewtóciłby się w tej sposób. teraz ma głowę tak jakby stał na kopycie, ktore wlasnie chowa pod tułów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 Wszyscy macie pewnie racje co do tych drobnych czy większych uchybień, ale ja widzę przede wszystkim inną cechę - Mruk ma to coś co sprawia że ilustracje są hmm... wiarygodne. Podobną cechę widzę u Omena i to było widać już od początku. Jasne że obu panów wiele dzieli, ale ta cecha jest imo wspólna. Nawet jeśli nie jest poprawnie, "kupujesz" to co widzisz... Niestety kompletnie nie wiem na czym to polega, a wiele bym dał żeby wiedzieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 SBT77, to teraz poleciałeś po całości XD Mruk! Popraw konia i wgrywaj! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 12 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Daaawno nic nie wrzucałem, trzeba powoli odrabiać zaległości. Na razie wrzucam zaległe prace: Jeszcze trochę dopracowałem: Niektórzy pewnie widzieli - b-movie: Ćwiczenia. Jedno z obrazu, drugie z wyobraźni: Szkice ze zdjęć: No i trochę rysunków ze szkicowników z natury, głównie tramwajowych: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 swietne szkice, krecha taka jaka lubie! z digitali to b-movie ma powera, reszta taka troche za 'grzeczna' brakuje mi tego zadziora ze szkiców... pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nata Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Mmmm, bomba szkice, bomba kreska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 alien z czipsami bardzo fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Świetna kreska. Dobra wrzuta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 rysuny masz świetne! właściwie b-movie jeszcze się jako tako wyróżnia... w koniu sporo mi rzeczy nie gra ale nawet nie ma sensu wymieniać teraz... pozdron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 zazdroszczę Ci zawartości szkicownika. Rewelka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 13 Kwiecień 2011 Share Napisano 13 Kwiecień 2011 uu szkicownik daje czadu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 17 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Dzięki. Krótka wizyta w salonie motocyklowym. Pozwolili mi trochę porysować: Trochę klasycznych ludzików, głównie tramwajowych: Martwa natura: Ostatnio odkurzyłem DSa: Próbuję też na nim szkicować ludzi w tramwajach, ale na razie średnio wychodzi więc nic nie wklejam ;) Ściągawka z podstawowym wzorem tonalnym: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Szkice spoko, ciekawa trochę chaotyczna kreska, ale mnie się podoba. Co do martwej to strasznie nieostra, szczególnia ta z butelką i głośnikiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildheadache Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Fenomenalne szkice, zwłaszcza te cienkopisem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 szkice zbroi ze zdjęć wymiatają :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 28 Maj 2013 Autor Share Napisano 28 Maj 2013 Po długiej przerwie wypadało by odświeżyć wątek. Wrzucam trochę szkiców z natury (autobusowe, muzea itp.): tradycyjnie: i komputerowo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 Szkice ŚWIEETNE! Super mają charakter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 szkice mega, charakterne, fajnie wyłapane bryły/kształty w portretach, dużo lepiej od poprzedniej wrzuty, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 2 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2013 Dzięki Dalsza część uzupełniania teczki: muzeum motoryzacji: muzeum wojska polskiego: i trochę ćwiczeń ze zdjęć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 7 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2013 studium obrazu Andersona: i Bouguereau: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 7 Czerwiec 2013 Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Bardzo dobre rzeczy pszepana. pamiętaj tylko żeby po zrobionym studium ogarnąc czy ci jakaś wiedza z tego została. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 18 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Coyote - dzięki, staram się coś z tego wyciągać. Czy wychodzi to już inna sprawa ;) Parę ćwiczeń z wyobraźni: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 fajne, az mam ochotę poćwiczyć malowanie i budowanie bryły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 1 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2013 WWWoj - dzięki! To dla odmiany trochę kresek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 1 Lipiec 2013 Share Napisano 1 Lipiec 2013 Bardzo fajne rzeczy, w szkicach świetna swobodna kreska :)Tak trzymaj :D Będę tu częściej zaglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yndza Napisano 1 Lipiec 2013 Share Napisano 1 Lipiec 2013 Bardzo fajna kreska. Poszerzył bym tylko głowę tego żołnierza na 3/4te bo teraz jest za chuda no i ustawiło by ja to bardziej na Karku. Żabson i samoloty eleganckie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi