Ania Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Chcę tą pracą przedstawić porachunki między myszą a wężem. Tym razem role są odwrócone, ofiarą jest wąż, duszony przez mysz. Wężem jest pyton siatkowany, jeden z największych gatunków węży. With this work I want to show the reckoning between mouse and snake. This time the roles are changed, the snake is the victim, beeing constricted by the mouse. The snake is a reticulated python, one of the biggest snake species. Software: Wings3d, Blender, ZBrush, Corel Photopaint, Sunflow. Zostały użyte zdjęcia w niektórych teksturach. High res: http://www.ania.xibo.at/img/waz-1200.jpg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Ania a w jakim stylu to będzie bo chyba nie realizm? No i oczywiście życzę powodzenia w bitwie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Hmm Ania modeluje zwierzaki! Nie spodziewałbym się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Powodzenia Aniu !:) fajny koncept ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 Tomala - będzie taki przerysowany realizm (tekstury raczej realne, modele raczej nie) Chciałabym się podzielić z wami kilkoma referkami, patrzcie jakie ogromne pieruństwo http://whiteafrican.com/?p=33 a tu taki słodki maluszek http://www.snakesandfrogs.com/scra/snakes/images/rough%20earth%20snake%2011.jpg a tu złośliwa http://nl.wikipedia.org/wiki/Afbeelding:Tanun_carvings_snake.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Ale mysz będzie chyba tego małego dusiła? A tamten wielki pyton to owce farmerowi zjadał a jakie zębiska miał, zdziwił bym się jak bym takie coś na żywo zobaczył. Aniu zastanawiam się jak zrobisz łuski węża jeżeli postanowisz je wymodelować (oczywiście nie w maxie tylko np. w zbrushu) bo sam miałem niedawno robić węża ale na razie to odłożyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Ania, widzę że referki konkretne... :D życzę powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 złosliwa wersja refki jest IMO ciekawsza, ale troche niebezpieczna. Fajnie ze wzięłasz udział. Powodzenia. czołem Jonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 z tej złośliwej zrobisz obydwa węże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 witaj Aniu :) powodzenia w bitwie :) 3mam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 Tomala - będzie dusiła przypuszczalnie pytona (trochę mniejszego niż tamten) albo boę, albo po prostu jakiegoś uśrednionego dusiciela. Te małe nie duszą chyba, one są trujące lub tylko gryzą, dlatego by nie pasowało gdyby mysz je dusiła. Nie wiem jeszcze jak zrobię łuski, być może te większe przy twarzy wymodeluję a te mniejsze normal mapą, muszę się jeszcze zastanowić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Fajnie to określiłaś - "startować trzeba". Podpisuję się pod tym obydwiema rękami (lub obydwoma rękoma). Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Jak zwykle, podchodzisz do tematu z przymrużeniem oka, super :) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 uuu bede obserwowal, powodzenia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 ooo Ania no to powodzenia ! bede zagladal i czekam na pierwsze modele :D Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Łukasz_Stanek - są takie małę, po pierwsze nawet te największe muszą się wykluć i podrosnąć zanim osiągną takie rozmiary, po drugie są różne podgatunki pytona, niektóre osiągają jedynie 70cm. No dobrze, gatunek którego modeluję osiąga 7 a maksymalnie 10 metrów (nowo narodzony ma 50 cm). Tym bardziej mysz ma powód do zemsty. Pewnie mysz będzie musiała być nieco większa niż normalna. 50 myszy? Mam egzaminy, nie mam czasu na 50 myszy. Powoli powoli zaczynam. Stwierdziłam że będzie pyton reticulatus, one są ładniejsze od boa, mają śliczne te łuski przy buzi. Jak się odmienia boa? "ładniejsze od boy"? "od boa"? "od boł"? Daję widok ze smoothem, ale jeszcze w sumie za mało geometrii na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beatou Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 hehe to taka przypakowana mycha powinna go dusić :D Powodzenia Aniu! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Chyba się nie odmienia :P Na razie mało ale siateczka ładna. Czy ja dobrze policzyłem i on ma 5 par nozdrzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 te inne to są czujniki cieplne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 update powoli idzie ponieważ jednocześnie uczę się kwantów. edit: zaczęłam modelować wnętrze buźki na forum o pytonach znalazłam pytona który się zakrztusił wodą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 fajnie idzie ale wydaje mi sie ze ten detal na glowie to spokojnie moglabys na texturze zrobic, albo pociagnac to w zbrushu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2007 nie lubię zbrusha. mniejsze łuski zrobię texturą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Witam!! ten detal nie zbyt dobrze wyglada :) choc popieram "nie uzywanie" zbrusha to tutaj chyba lepiej jest uzyc go albo na texturze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 No no te detale to nieźle muszą czasu pożerać :) powodzenia bo szykuje się naprawde fajna praca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Zgadzam się z Adek_CG i nielotem że w zbrushu byłoby o wiele szybciej. Na dobrym base meshu wysculptować te wszystkie łuski i wgłębienia a potem wypalić mapę displacement. Byłoby też łatwiej zmapować ale oczywiście każdy robi jak lubi. Na razie wygląda dobrze ale ile to czasu trzeba żeby te wszystkie łuski wymodelować. Na ostatnim obrazku kolorami zaznaczyłaś poszczególne łuski ale chyba nie wszystkie są już wyextrudowane bo miejscami jest płasko. Czekam na kolejne update'y, powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2007 Update. Mniejsze łuski będą w zbrushu. Te które są jeszcze będę poprawiała. Dajcie mi się pobawić. Modelować w wingsie lubię, od zbrusha robię się nerwowa. I tak go chyba nie uniknę w tej pracy. Racja, nie wszystkie jeszcze wyeksturdowane. w niektórych miejscach jeszcze szparek brakuje. Kolory tymczasem usunęłam bo przeszkadzały w szacowaniu głębokości szparek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 O teraz mi się naprawdę bardzo podoba! Będzie super wąż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 bardzo fajnie już wygląda, refka obok też ciekawa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 no teraz to pokazalas klase Aniu !! swietna robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 Świetne, lepsze niz Zbrush ;) Gratuluje cierpliwości. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 po otexturowaniu bedzie jak żywy...zazdroszcze umiejętnmości Aniu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 Świetna robota! Zazdroszczę umiejętności! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 hehe, waz jak malowany: ], bardzo fajnie wyszlo i to narazie bez tych bajerow z ZB: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 swietnie to wygląda, czy mysz tez bedzie w realu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2007 :) Kliment akurat ty nie masz tu czego zazdrościć... Ferni jeszcze nie wiem. Update, pracowałam nad zębami górnymi, strasznie ślamazarnie tym razem, ledwo co zrobiłam w tą godzinę. (jest teraz 6 godzin roboty, update daję tu co godzinę). Dla zainteresowanych trochę biologii, na dole widać rurkę wzdłóż szczęki - żeby mógł oddychać w trakcie połykania śniadania którego przekrój jest większy niż przekrój szczęki. W celu połknięcia owego śniadania potrafi odhaczyć dolną szczękę, widać to na zdjęciu obok. Zęby są niewidoczne, ponieważ chowa je między dziąsłami. Ale są tam i potrafi mocno ugryźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 no bardzo ładny wążżż :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 model po prostu idealny naprawde gratuluje cierpliwosci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 bardzo fajnie, dajesz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiM Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 No no wąż bardzo fajnie ci wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2007 kolejny drobny update. edit: jeszcze trochę ząbków, zbyt równe wyszły, do poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Co tu mozna napisac? Doskonale wiesz co robisz. W kazdym razie zagladam i obserwuje postepy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 taa... weźmy się schowajmy. Ani model po samym poly wychodzi tak jak niektórym po sculpcie;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2007 chyba środek skończony, jeszcze konsultuję na forum o wężach. czy ktoś z was ma może domowe terarium i może się podzielić zdjęciami dolnej szczęki pytona (od zewnątrz)? Na internecie bardzo trudno znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Jaki śliczny :), ale podostrz mu troszkę ząbki... http://www.saveourwaterwaysnow.com.au/_dbase_upl/Image603.jpg o taki coś ci chodziło?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 trzeba przyznac ze wyglada bardzo slicznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 hmm z chęcią zobaczyłbym siatkę tego cudeńka jeśli masz chwilke czasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2007 Eta - zęby są schowane między dziąsłami, zazwyczaj ich w ogólę nie widać, wychodzą tylko w momencie kiedy coś chwyta. Widać to dobrze tu i tu: mam nadzieję że dziąsła u mnie z teksturą będą bardziej podobne do dziąseł niż teraz. Dzięki za linka, właśnie o takie coś chodziło. Co prawda to inny rodzaj, ale mam nadzieję że są podobne. Hpx - proszę bardzo. Jeszcze muszę kilka spraw poprawić, nad wargami jeszcze nie pracowałam i u góry zostało kilka wielokątów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 heh coś pięknego jeszcze nie gotowe a już nie moge się napatrzeć :) Ciężko mi sobie wyobrazić jak Ty się łapiesz w takich drobnych szczegółach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Ukłony Aniu, kawał dobrej roboty, juz sie boje co bedzie pod koniec ;) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi