Levus Napisano 18 Marzec 2008 Autor Share Napisano 18 Marzec 2008 No z3 ma kopa niewątpliwie, wystarczy zbc przejrzeć:D:D:D Kuba, urwanie żuchwy dobry pomysł, wygrałeś rotweilera, nagroda już wysłana:D Pewnie te wiszące na łańcuchu zrobię bez żuchwy a tym na kapelutku zostawię i zrobię im "bad eyes". Dzięki wielkie za sugestię! A tu trochę bardziej w całości: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 Coraz przystojniejszy ten stworek :) Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 tak sobie patrze na tego stworeczka, i jedyne co moge zapropoowac zeby mu wlorzyc do brzucha jakies zgnile jelita....nie duzo ale jednak...troche zycia by wprowadzilo!;) bo te kosci poprzeczne na plecach...hmm...wiem ze to nie czlowiek...ale!;) nie no, nie czepiam sie, proponuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 czachy de best Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 Wszystko super wygląda, mam nadzieje że teksturki zrobią z tego masterpiece. Jeżeli coś do brzucha to może słomę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 No właśnie o słomie myślałem od samego początku (patrz koncept) ale nie mogłem się zdecydować czy dawać czy nie. Jeszcze żeby z rękawów wystawała. I z butów oczywiście:D Thx za komenty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Up up up! Dobrze, że Soda tempo narzuca, bo czas leci szybko.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Zajefajnie wychodzi mistrzu, nie mogę się doczekać wersji z teksturkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 wow!!! wypas! robi wrażenie... :) jedziesz dalej!!! powdzonka!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 no kuuurde Levus, szczena na ziemi! dawno tu nie zaglądałem a ty widzę nie próżnujesz, powodzenia! model potężny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivek4ever Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 śliczniusio się robi :) pozdro!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 Dawaj, dawaj Ziomm :) Na kiedy jest deadline? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 22 Marzec 2008 Autor Share Napisano 22 Marzec 2008 Hehe, dzięki panowie za aprobate! Bardzo mnie wspieracie:D Morti -> Dzięki stary! Ale i tak kulkę dostaniesz, nie ma co się podlizywać;) Sivek -> Zmykaj maziać na cgtalk to Ci napiszę podobnie;) Pozdro! M@Ti -> 7 kwietnia o ile dobrze pamiętam, może przydłużą odrobinkę..eh.. Po godzinie rzeźbienia fałdek na płasczu i kołnierzu wysypał mi się zbrush:/ No to jeszcze raz. Poprzednie były lepsze. Up: i taki eksperyment: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 Noto juz jest masakra... tak zdetalowanej pracy nie widzialem chyba jeszcze na zadnym forum o DW... jak zrobisz z tego low poly i sie wypali w porzadku w tym limicie to na 100% bedziesz w top50 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 7 kwietnia juz blisko, radze zostawic juz model bo jest an wypasie i zabrac sie za mapowanie i textury.....bo to nie malo pracy bedzie!!a powy tych paldek i tak pewnie nie bedize widac!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 Cacy modelik, Berneq dobrze prawi zostaw już tego hi i bierz się za low i mapy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 22 Marzec 2008 Autor Share Napisano 22 Marzec 2008 Diabeł tkwi w szczegółach;) No pewnie już dam spokój, racja chłopaki, ale przez święta jestem odcięty:/ Cd we wtorek dopiero.. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 pewno odpoczynek wyjdzie postaci na dobre - fałdy na spodniach trochę dziwnie wyglądają ale jest ql :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 wygląda bajerancko, gratki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 dobre dobre, widac ze sie napracowales przy tym, jest naprawde elgancko , ma klimat ładnie i trzymajaco sie kupy wykonane , nie pozostaje czekac na koljny krok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Baja, nawet nie ma co sie odzywac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 No Lewus pojechales po bandzie:] Dawaj tego ptaszka i unvrapik rozkladaj bo czasu malo:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 cool :D masz mój głos :D aa bo zapomniałem, masz w pierd*** jak nie skończysz na czas :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Może jakis fajerwerków anatomicznych nie ma. Ale znakomita jest ta forma kreskówkowo groteskowa. Ogólnie powiedziawszy podoba mi się. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 piknie, panie, piiiknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 strasznie mnie ciekawi jak to bedzie z normalem , po raz koljny sie powtórze strasznie mi sie podoba mimo ze nie siedze w takich klimatach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 i ja dopisze sie do gratulacji bo model naprawde ma cos w sobie bardzo fajnego choc podobnie jak maroi nie przepadam z takimi klimatami ale to chyba tylko swiadczy o tym ze model jest jak najbardzie udany jesi przekonales nim osoby ktorym taka stylistyka i design sie nie dokonca odpowiada takze powodzenia z lowpoly i texturami ;-) gl&hf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 tu nie ma co chwalic, trzeba nekac o update!;)bo widze ze skoro termin o 5 dni przelozony to wszyscy sobie zrobili przerwe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 Dzięki dzięki! Jeszcze nie ma co chwalić, ale otuchy dodajecie, nie ma co:D Schorowałem się w tym tygodniu, więc się wylegiwałem większość czasu niestety.. Ale już nadganiam. Wszystko około 9000 trisów, jeszcze niecałe 100 tri zostało na łańcuch do czaszek, duszki i kilka dodatkowych loopów, m in na bucie:/ Ledwo się zmieściłem w polycouncie.. Normal z maxia, occlusion też. Szwy na płaszczu z creazybumpa. Lansscreen:d i shoty realtime: i uv: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 To się nazywa klasa, postać przemyślana i świetnie wykonana :), ja niestety trace zapał z dnia na dzień :P Pozdro i powodzenia jak dalej bedziesz tak trzymał, to top 50 twoje, a jak nie to znaczy, że był jakiś przekręt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 heh...Patrze, patrze i sie napatrzec nie moge. Czekam na wersje z teksturkami ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 super Twoj najlepszy model ever ;d tylko prosze zrob odjazdowe texturki ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Zajekurnabiste. Nie rob textur, tak jest zajefajnie, tylko kosa wola o wiecej milosci alboo ... nienawisci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 hell yeah! Dobre ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 31 Marzec 2008 Autor Share Napisano 31 Marzec 2008 ja niestety trace zapał z dnia na dzień :P E no nie gadaj, dobra okazja do skończenia modelu, jak przebrniesz do końca, nawet powoli, to na pewno będziesz usatysfakcjonowany! F/X -> Thx, postaram się za długo nie zwlekać:p Klicek -> Thx, zgadzam się z Tobą!:D Texturki będą extra-klasa (mam nadzieję):D Porasz -> Thx! No kosa jeszcze nie głaskana po bakowaniu. Tarmosiłem się z tym trzonkiem, najpierw chciałem zrobić taki karbowany model trzonka, ale mi trisów pożarło za dużo. I pewnie jakieś szramki-sramki na ostrzu jeszcze dam na normalce. A może wogóle trzonek inaczej zrobię. Rozterka:/ Grr.. Kuba -> Thx! I jeszcze o włosach zapomniałem, w nocy sobie wczoraj przypomniałem dopiero:/ Ale miejsce na uv jest, trisów powinno styknąć jeszcze. big pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Muszę się przyznać, że na etapie tworzenia przez Ciebie konceptu, byłem do pracy nastawiony negatywnie. Nieszczególnie podobał mi się jako pomysł. Tyle, że później pojawiło się wykonanie modelu i cóż... Zarządziłeś. Forma do której to doprowadziłeś, niszczy. Czołobitnie biję czołem. Praca jest rewelacyjna. [ale płaszcz bardziej podobał mi się w wersji 'testowej'] Pozdrawiam i trzymam kciuki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Szacunek - naprawde swietny model - teraz etap gdzie nawet najlepsi psuja najlepsze modele :) - texturowanie - trzymam kciuki Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udytzkey Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Elegancko, respekt! Ciesze sie ze z oczodolami moglem pomoc, ostatnio masa pracy mnie wstrzymala i dlatego teraz odpisuje. Mialem jeszcze pare pomyslow co do postaci ale widze ze juz z uv pojechales, to jedynie na texturkach jezeli moge zasugerowac: Z tylu postac jest dla mnie malo straszna i dlatego na plecach dodalbym cos w tym kierunku na texturce, oczywiscie bez tych napisow ;) I jezeli jest to Corn Fear to brakuje troche charakteru, a mozna nadac poprzez dodanie pomiedzy wlosami pare klosow siana, takie lekko wystajace z pod kapelusza w dol, ala strach na wroble ;) Pozatym powodzenia w dalszej walce o pierwsze miejsce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2008 latarnik -> Dzięki! Mam nadzieję że płaszcz z texturkami lepiej wypadnie:p Bro -> Dzięki Bro, obyś się mylił z tym psuciem:D Trzymaj trzymaj:D Udytzkey -> Dzięki za feedback:D Na płaszczu już raczej żadnych schizów nie będę robił, ale nad słomą się zastanawiam od samego początku. Wprawdzie trisy mi się już skończyły, ale chyba mnie przekonałeś, przynajmniej żeby zrobić słomę testowo i zobaczyć jak będzie wygląda. No ale czas goni a ja mam wolną wolne chwile na model tylko krótkimi wieczorkami, więc nie wiem jak będzie. Skończyć skończę:) pozdro wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 dasz radę :d model jest tego wart :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 o zesz w piętkę! wypasik :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udytzkey Napisano 4 Kwiecień 2008 Share Napisano 4 Kwiecień 2008 Wprawdzie trisy mi się już skończyły, ale chyba mnie przekonałeś, przynajmniej żeby zrobić słomę testowo i zobaczyć jak będzie wygląda. No ale czas goni a ja mam wolną wolne chwile na model tylko krótkimi wieczorkami, więc nie wiem jak będzie. Skończyć skończę:) Jezeli byles tej samej mysli to napewno sie sprawdzi, jesli masz malo tri to nie rob pojedynczo slomek ale zrob z plane-ow (tylko 6 tri.) jako trapez pod katem, albo troszke wiecej jako niepelny tube. Na uv mozna zrobic miejsce powielajac te kosci i na koniec ladnie pomalowac te slomki;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 4 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2008 Jezeli byles tej samej mysli to napewno sie sprawdzi, jesli masz malo tri to nie rob pojedynczo slomek ale zrob z plane-ow (tylko 6 tri.) jako trapez pod katem, albo troszke wiecej jako niepelny tube. Na uv mozna zrobic miejsce powielajac te kosci i na koniec ladnie pomalowac te slomki;) No tak tak, zgadza się. Wogóle trochę ta uv-ka jest nieprzemyślana. Na polycouncie też dostałem na jej temat odpowiednie komentarze:) Tak to jest jak się robi w popłochu. No nic, będzie weekend to pewnie przerobię, bo chciałbym też powiekszyć ostrze kosy bo mi odrobinę rozdzielczości na niej zbrakło jak zmalowałem tex (tak jak ktoś też na polycouncie napisał, że skala nieproporcjonalna). Eh..niecałe 10dni zostało.. Dzięki wielkie za koment Udytzkey! giorgione -> Dzięki za wiarę!:D ledyr -> Dziękóówa ziom! pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2008 No i poprawiłem troche uvkę, przede wszystkim kosa overlapowana i powiększona. A tu trochę diffuse, trochę speculara i trochę alphy oraz szczypta emissive: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Zacnie zapowiadają się texturki :), ale coś materiał kapelusza mi się nie podoba :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 No musiales to robic teraz dola mam:] Gdyby ten plasz wygladal na skorzany skoczylbym z balkonu:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielo^ Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Nie wiem co powiedzieć. Lepiej nie będę nic mówił. Zrobisz małego makingofa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Kurde może się nie znam, ale coś mi sie wydaje, że parę rzeczy mógłbyś poprawić. Spodnie są fajne, jak na koncepcie, podobają mi się. Ciało też dobre. Natomiast kapelusz, płaszcz i prawy(jego) but kompletnie do mnie nie przemawiają. Kapelinder mógłby być ze zwykłego materiału, a płaszczyk skórzany. Uważaj przy malowaniu, lepiej pokombinować niż spieprzyć taki zacny modelik. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Jak na razie podoba mi się tylko textura ciała, reszta... stać Cię na więcej. Kapelusz najmniej mi sie podoba ale wiem że będzie super, musi być. Wiem że już jest bardzo fajnie ale nie spoczywaj na laurach i wynieś ten model na wyższy poziom bo ma on duuuży potencjał. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Ano wdzianko bym jeszcze przemyślał na Twoim miejscu. Może klasycznie: płaszcz brązowy i gładszy a kapelutek poprostu czarny? Speca wogóle nie widać ;) Dobrze idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi