Napisano 27 Wrzesień 20186 l Bardzo spodobał mi się serial Antytopowy na Netflixe. __ https://smileline.pl/
Napisano 6 Październik 20186 l Predator - nie spodziewalem sie ze film bedzie tak jajcarski, dobrze sie w kinie bawilem pomimo mnostwa glupot i nielogicznosci
Napisano 6 Październik 20186 l Berek - dobre Ocenas 8 - nuda xD ale w sumie sluchalem bardziej na sluchawkach niz ogladalem. Malozaskakujacy.
Napisano 19 Październik 20186 l Najnowszy predator - trzyma poziom, dobrze dopracowany i szczególnie doceniam go za doświetlenie i wyrazistość każdego kadru. Dotąd zwykle sceny walk w lesie, w nocy, były rozmazane, niewyraźne i bardziej sugestywne, niż czytelne. Tym razem każdy kadr jest jak żyletka. Daleko temu do arcydzieła, ale w swojej klasie jest bardzo przyzwoicie zrobiony. Niemniej jednak po wyjściu z kina wystarczy reset RAM-u w głowie, bo zaśmiecać tym dysku nie warto.
Napisano 27 Listopad 20186 l ballad of buster scruggs...nie szaleje za bracmi cohen ale ten film mogę ogladac w kolko:) genialne zdjecia
Napisano 29 Listopad 20186 l Venom. Najpierw, gdy zobaczyłem plakat, to zajarałem się jak stos suchych liści. Potem zobaczyłem trailer i na ten stos ktoś nieźle nasikał. Teraz zobaczyłem film i siki podeschły, ale pierwotnego ognia już nie wzbudziłem. Nie chcę rzucać spoilerami, toteż powiem tylko to, co i tak już zdradził trailer: Venom nie przejdzie na Brocka w katedrze, po opuszczeniu Parkera na dzwonnicy, jak to było w historii oryginalnej. To zupełnie nowa fabuła, nie mająca nic wspólnego z wątkiem Spider-mana, osobny cykl wręcz. Dlatego też to nie Parker będzie kolejnym przeciwnikiem Venoma w planowanym sequelu, ale kto nim będzie - nie zdradzę. Musicie wytrzymać z tym do filmiku po napisach. :) Aquaman: Wooow, teraz to Marvel będzie musiał ostro nadgonić produkcje DC. Epickie - to mało powiedziane. Dobra fabuła, tempo, świetny Jason Momoa... Moim zdaniem:- must see. Edytowane 19 Grudzień 20186 l przez Shogun 3D
Napisano 31 Grudzień 20186 l ostatnio oglądałem z siostrzenicą kronike świąteczną na netflixie :D Młoda była przeszczęśliwa a i mi się spodobało :D
Napisano 31 Grudzień 20186 l Venom. Najpierw, gdy zobaczyłem plakat, to zajarałem się jak stos suchych liści. Potem zobaczyłem trailer i na ten stos ktoś nieźle nasikał. Teraz zobaczyłem film i siki podeschły, ale pierwotnego ognia już nie wzbudziłem. Nie chcę rzucać spoilerami, toteż powiem tylko to, co i tak już zdradził trailer: Venom nie przejdzie na Brocka w katedrze, po opuszczeniu Parkera na dzwonnicy, jak to było w historii oryginalnej. To zupełnie nowa fabuła, nie mająca nic wspólnego z wątkiem Spider-mana, osobny cykl wręcz. Dlatego też to nie Parker będzie kolejnym przeciwnikiem Venoma w planowanym sequelu, ale kto nim będzie - nie zdradzę. Musicie wytrzymać z tym do filmiku po napisach. :) Aquaman: Wooow, teraz to Marvel będzie musiał ostro nadgonić produkcje DC. Epickie - to mało powiedziane. Dobra fabuła, tempo, świetny Jason Momoa... Moim zdaniem:- must see. przy okazji Eddie Brock nie jest socjopatą jak w komiksach, jak dla mnie jedyne plusy w tym filmie to wygląd venoma i walki 3/10 Tom Hardy pasował jak ulał do Eddiego Brocka ale niestety kazali mu zagrać postać która mocno odbiega od komikowego pierwowzoru( w komiksach nie był miekką pipką i loserem) Ta niskobudżetówka lepsza Edytowane 31 Grudzień 20186 l przez tr3buh
Napisano 1 Styczeń 20196 l Nowe Interaktywne Czarne Lustro. Bardzo zabawne, cos nowego w kwestii oglądania filmow. Nie wiesz kiedy będzie koniec:)
Napisano 3 Styczeń 20196 l i jak ta interaktywność fajnie im to wyszło? :D miałem dziś wieczorem do tego usiąść i się ciągle waham czy to nie będzie nie wypał
Napisano 3 Styczeń 20196 l Mnie osobiście nowe Czarne lustro nie zachwyciło. Wynudziłem się na nim jak diabli. Mocno psychologiczny, ale dziwny. Z reguły nie stronię od psychologicznych filmów, ale ten mi nie podszedł.
Napisano 4 Styczeń 20196 l ciekawy eksperyment, cos nowego...ale mnie tez nie zachwycił...generalnie nie sądzę żeby taki format się przyjął, nawet niezależnie od scenariusza nie po to oglądam filmy...
Napisano 13 Styczeń 20196 l Źle się dzieje w El Royale - film.... dziwny. Akcja dzieje się w jednym hotelu i jest w sumie niewielu aktorów. Bardzo plastyczny, artystyczny obraz. Początkowo niby nijaki. Ale z czasem fabuła coraz bardziej misternie się przeplata i zagęszcza, a film robi się coraz mocniejszy. Gdzieś czytałem opinię, że film jest zrobiony w stylu Tarantino. I faktycznie coś w tym jest. Dla mnie film rewelacyjny (chociaż za Tarantino akurat nie przepadam ) Polecam. https://www.filmweb.pl/film/Źle+się+dzieje+w+El+Royale-2018-795520 Edytowane 14 Styczeń 20196 l przez Ajgor
Napisano 14 Styczeń 20196 l A D The Bible Continues - - oglądam ostatnio i może nie jest to 1:1 z Biblią, ale rzuca ciekawe nowe światło na zmagania Chrześcijan tamtych czasów z Rzymem. Mnie szczególnie podoba się przedstawienie postaci Św. Pawła. Jego przemiana, która dzieje się na przestrzeni kilku odcinków - mistrzostwo! -------------------- jak zacząć Edytowane 15 Styczeń 20196 l przez maxaxa
Napisano 17 Luty 20196 l Kwiat pustyni - film już niemłody, bo z 2009 roku. Biograficzny. Historia życia supermodelki Waris Dirie oparta na faktach. Bardzo mocna, bardzo wstrząsająca. Jej życie to jeden ciąg tragedii i nieszczęść. Oglądałem wczoraj, a jeszcze dziś mi się ręce trzęsą z nerwów. Jeśli lubisz filmy rozrywkowe, efekciarskie z pościgami i strzelaninami, to nie jest film dla ciebie. Ale jeśli lubisz mocne kino o wstrząsających faktach, musisz to obejrzeć. Bez względu na płeć. Generalnie film jest nie tylko o modelce. Ale też o jednym z najbardziej barbarzyńskich zwyczajów na świecie. Edytowane 17 Luty 20196 l przez Ajgor
Napisano 15 Marzec 20195 l Green Book - nadrobiłem nieco propozycje "Oskarowe". Świetne role dwóch głównych bohaterów. Must watch.
Napisano 15 Marzec 20195 l Podobno Disney kupuje bilety na Cpt.Marvel, można się zapytać czy nie odstąpią, bo i tak nikt się nie pojawia na seansie ;)
Napisano 16 Marzec 20195 l Love Death and Robots (2019) - Kurde myślałem, że jak wejdę na forum to zobaczę dyskusję na 100 stron o antologii Netflixa a tu coś cicho :P Anyway, chciałem tylko pogratulować wszystkim zaangażowanym w projekt. Kawał dobrej roboty! Dla mnie oglądanie tego to było jak boże narodzenie w marcu ;) Kilka z tych shortów było tak wypasionych, że głowa mała (zaliczam do nich też ten o Platige'a). 10/10 za całość i mam nadzieję, że Netflix będzie kontynuował ten projekt.
Napisano 16 Marzec 20195 l Odrwacałem głowe jak gościowa łamała sobie ręke. Jeszce całości nie oglądałem. Niektórych fotoreal twarzy miażdzył! Poprostu next level. Nic tylko sie pakować i iść pracować do biedronki xD.
Napisano 17 Marzec 20195 l Faktycznie, fajnie całościowo wyszło. W końcu coś dobrego od Netflixa. Dziś przysiadłem i za jednym razem obejrzałem całość :)
Napisano 21 Marzec 20195 l który z nich jest robiony przez platige - na ich stronie nie znalazłem - albo nie potrafiłem - konkretnej informacji.
Napisano 4 Kwiecień 20195 l Captain Marvel, ogólnie jak na Marvela to widywałem ich lepsze produkcje jednak nie ma biedy.
Napisano 30 Lipiec 20195 l Czas wskrzesić jeden z popularniejszych niegdyś wątków. Król Lew (2019) Byłem z córką, animacja, nie wiem czy coś lepszego pod kątek realizmu, jakości wyszło. Robi wrażenie. Sam film - bardzo OK. Ale takie 7/10. Ciężko mi było przyzwyczaić się momentami do tego realizmu i dubbingu. Po prostu niektóre dialogi wyglądały bardzo dziwnie. Jeszcze nie jestem w stanie się wypowiedzieć czy jestem fanem tego ruchu Disney'a apropo rezygnacji z animacji na rzecz tego typu filmów. Zobaczymy.
Napisano 30 Lipiec 20195 l 54 minuty temu, adek napisał: Czas wskrzesić jeden z popularniejszych niegdyś wątków. Król Lew (2019) Byłem z córką, animacja, nie wiem czy coś lepszego pod kątek realizmu, jakości wyszło. Robi wrażenie. Sam film - bardzo OK. Ale takie 7/10. Ciężko mi było przyzwyczaić się momentami do tego realizmu i dubbingu. Po prostu niektóre dialogi wyglądały bardzo dziwnie. Jeszcze nie jestem w stanie się wypowiedzieć czy jestem fanem tego ruchu Disney'a apropo rezygnacji z animacji na rzecz tego typu filmów. Zobaczymy. No slyszalem rozne opinie 🙂 w sensie ze przez brak stylizacji i stylizowanej animacji nie czuc charakteru i emocji postaci. Ja ostanio bylem na nowym spidermanie i spoko 🙂 ciut gorszy w moim odczuciu niz jedynka, ale nadal trzyma poziom 🙂 wiec propsy
Napisano 31 Lipiec 20195 l 16 godzin temu, adek napisał: Czas wskrzesić jeden z popularniejszych niegdyś wątków. Król Lew (2019) Byłem z córką, animacja, nie wiem czy coś lepszego pod kątek realizmu, jakości wyszło. Robi wrażenie. Nie wiem, czy oglądałeś trzy ostatnie części Planety małp (Geneza, Ewolucja i Wojna)? Robione podobnie. Początkowo nie mogłem się przyzwyczaić do tego widoku, ale później uznałem, że są świetne.
Napisano 14 Sierpień 20195 l narodziny gwiazdy dobry godzilla-king bla blabla polowę oglądnąłem , okrutnie slaby:) nawet gorzej niż ostatni king kong
Napisano 22 Sierpień 20195 l To i ja dorzucę. Godzilla - Król Potworów. Dla mnie sztos. Ale ja jestem fanem, więc pewnie jestem mało obiektywny. Ogromny ukłon w stronę fanów. Zrobione z dużym szacunkiem do oryginału. Epickość przez duże E, czuć skalę i jeśli ktoś lubi walczące ze sobą potwory, to jest to właściwy film. 🙂
Napisano 25 Sierpień 20195 l Jak nas widzą - mini serial, dobry. Edytowane 25 Sierpień 20195 l przez makak
Napisano 27 Wrzesień 20195 l 9 godzin temu, KLICEK napisał: nie wiem, ale to chyba bedzie jakies zloto 😄 Ponoć to jest pierwszy Jocker, którego da się porównać do tego wykreowanego przez Heatha Ledgera. A gdzieś czytałem nawet opinię, że jest lepszy.
Napisano 22 Październik 20195 l Godzinę temu, KLICEK napisał: elegancko, w tym roku zostane w domu 😄 W sensie, że trailer zawiódł Twoje oczekiwania? Ja chyba nie mam zbyt dużych wymagań, bo jak do tej pory każde nowe Star Wars, które wyszło - konsumuję z przyjemnością i także na te się chętnie wybiorę i kupię płytę do kolekcji. 🙂
Napisano 22 Październik 20195 l jak poprzednią część dało się kolesiowi który nakrecil tylko serial... to tak potem jest.. żeby uratować ten film to będzie wyczyn teraz.
Napisano 31 Październik 20195 l Te zbroje (1:15) powinni wyprasować po transporcie na plan zdjęciowy. Troszke za bardzo się pofaldowaly w praniu. Edytowane 31 Październik 20195 l przez Traitor
Napisano 1 Listopad 20195 l No nie wiem, mnie zupełnie ten trailer nie porwał, ani to wiedźmińskie ani to słowiańskie i żadnych emocji we mnie nie wzbudziło. Pewnie kiedyś obejrzę ale czekał z zapartym tchem na premierę nie będę.