Designer79 Napisano 25 Styczeń 2012 Share Napisano 25 Styczeń 2012 20 things - rewelacja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 26 Styczeń 2012 Share Napisano 26 Styczeń 2012 mocne................. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 26 Styczeń 2012 Share Napisano 26 Styczeń 2012 Zniszczenie. Cud, miód. Na ostatnią pracę można patrzeć i patrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 27 Styczeń 2012 Share Napisano 27 Styczeń 2012 Spider-man i iron-man wo ho ho :O wymiatają! Chce takie plakaty nad łóżkiem^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 28 Styczeń 2012 Share Napisano 28 Styczeń 2012 mikolaj ullllltraaaaaaa genialny: ], jedynie brak tego jednego renifera z czerwonym nochalem: ] no i 1 nie ma rogow: ] zreszta oba genialne : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Małe pytanko odnośnie szkiców z bloga, z jakich referek korzystasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Dzięki wielkie wszystkim :) misiekhc ok już nie będe ;) Małe pytanko odnośnie szkiców z bloga, z jakich referek korzystasz ? O których szkicach piszesz? anatomia czy te ramki filmowe (to ostatnie co teraz dodałem np.)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 np. te : http://michallisowski.blogspot.com/2012/01/almost-daily-digink.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 np. te : http://michallisowski.blogspot.com/2012/01/almost-daily-digink.html shoty z filmów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Jakaś stronka może ze shotami czy po porostu pauza na dvd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 shot z karty tv (przewaznie lookam jakiś filmek na drugim monitorze ;) ) ale są stronki z filmami rozbitymi na ramki, gdzieś na goodfaku ktoś mi podał kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 gdzieś na goodfaku ktoś mi podał kiedyś. czyżby jakieś sekretne forum dla pro :D ? Mr kostek wiekszość stron tego typu podałem w wątku help stuff ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 czyżby jakieś sekretne forum dla pro :D ? nie jest sekretne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Mr Kostek http://moviescreenshots.blogspot.com/2006/12/index-by-letter-z-full-index_28.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 31 Styczeń 2012 Share Napisano 31 Styczeń 2012 Dzieki za info. Cholerka Coyote zupełnie zapomniałem o tym wątku. Będzie co robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 Mam pytanie odnosnie http://img803.imageshack.us/img803/1889/capose1l.jpg Jak narysowales okna, chodzi mi o to jakiego sposobu uzyles zeby okna byly rowno rozmieszczone w perspektywie( a pewnie sposobow jest wiele), sorry jezeli to zbyt lamerskie pytanie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 8 Marzec 2012 Autor Share Napisano 8 Marzec 2012 Nie pamietam ale chyba dosyć proste rozrysowanie perspektywy, nie jest tu jakoś ultra skomplikowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 1 Październik 2012 Autor Share Napisano 1 Październik 2012 Mały up prywatnych rzeczy z ostatniego czasu. Jest spory rozstrzał tematyczno-techniczny także może każdy znajdzie coś dla siebie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 1 Październik 2012 Share Napisano 1 Październik 2012 myke, jak to jest grać w pierwszej lidze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 O kuurrrrr... wszystko cudne O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturadamczyk Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 Odcienie, klimat, kreska - super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 wiekszość widziałem bo obserwuje blogaska ale ta scena z mechanikiem kopie zadek :) mega mega! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 tak jak Coyote ;], wszystko piękne, a ten z mechanikiem najbardziej przykuwa uwagę, bo się nie opatrzyło wszystko pięknie, proszę o jakieś stepsy do tego, czy robisz wstępny lineart, i płaski kolor, czy od razu jedziesz z koksem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cola Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 Wszystko wspaniałe, a te pejzaże są genialne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 Niesamowite :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 2 Październik 2012 Autor Share Napisano 2 Październik 2012 heja, no dzięki wszystkim :) jak to jest grać w pierwszej lidze? Jest ok ale bramki zza połowy nie wchodzą już tak łatwo ;) tak jak Coyote ;]proszę o jakieś stepsy do tego, czy robisz wstępny lineart, i płaski kolor, czy od razu jedziesz z koksem? Wygląda to mniej wiecej tak, lineart - blok shape'ów - kolor - koks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 dzięki :) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 Jest ok ale bramki zza połowy nie wchodzą już tak łatwo ;) rozchodzi się jednak o to by te plusy nie przysłoniły wam minusów ;] co do prośby o stepy, jeżeli to nie kłopot to się dołączam. nie wątpię, że wszystkim zainteresowanym dałyby one dużo do myślenia. ciekaw też jestem relacji twoich pejzaży w stosunku do refek, bo rozumiem, że używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 Dalej nie wieżę w to co widzę ... Idę wrócę tutaj jutro jeszcze raz, może wtedy do mnie dojdzie jak daleko w dupie jestem. szacenuk no nie wiem co powiedzieć . Ide albo nie ide :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sidre Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 wszystkie sztosy. Mi naj... te z dużą ilością wody... nie no wszystkie. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegazord Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 Super rzeczy. Zapewne każdy wcześniej wszystko już widział na blogu:) Jeżeli chodzi o stepsy to proces jest mniej więcej taki jak pokazany tutaj? http://www.behance.net/gallery/20-Things-2011/2957671 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 Jak zwykle mega. Krajobrazy najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 2 Październik 2012 Autor Share Napisano 2 Październik 2012 (edytowane) Jeśli chodzi o referencje to jak najbardziej pomocne, czy to kolor, forma czy oświetlenie. Jeśli chodzi o workflow to nie jest to nic wyszukanego z jakaś mega tajemną wiedzą, bazuje mniej więcjej na tym co było już w niejednym tutku np. Roba Ruppela. Jeżeli chodzi o stepsy to proces jest mniej więcej taki jak pokazany tutaj? No na przykład ten, albo coś takiego, akurat mam przy sobie: Edytowane 2 Październik 2012 przez lisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 uuuu dziękóweczka=] kurde jak dla mnie to brakuje tu co najmniej dwóch ważnych etapów, tzn ja bym ich potrzebował bo by mi się wszystko posypało, ale myślę że dla Ciebie to kwestia otrzaskania. lineart jest dla mnie totalnym zaskoczeniem, spodziewałem się więcej detalu na tym etapie. no i pewnie umarłbym w butach bez rozłożenia walorów w szarościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 dobry staff. heh z tym lineartem to jeszcze bym sie mogl zmierzyc :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 2 Październik 2012 Share Napisano 2 Październik 2012 Na poziomie. A robiłeś coś do "Puzzle Craft" czy nie brałeś w tym udziału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 2 Październik 2012 Autor Share Napisano 2 Październik 2012 lineart jest dla mnie totalnym zaskoczeniem, spodziewałem się więcej detalu na tym etapie. w zasadzie obyło by się tu i bez tego szkicu, zblokowanie plam by starczyło, gorzej przy minach postaci nieco bardziej dopicowanych - tam juz rysuje to dosyć dokladnie. A robiłeś coś do "Puzzle Craft" czy nie brałeś w tym udziału? Nope. nic, w zasadzie tylko lookałem przez ramię ludzikom z gamedevu jak to powstaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 3 Październik 2012 Share Napisano 3 Październik 2012 Bardzo cie polubiłem chłopie, musisz kiedyś jeszcze tutaj wpaść, tylko najpierw coś namaluj :D zdrówko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panRebonka Napisano 3 Październik 2012 Share Napisano 3 Październik 2012 Bardzo fajne enviro i w ogóle inspirujące portfolio. Używasz lasso do tego, czy twardych pędzli, czy obu? Robisz to na warstwach czy na płasko? I ile zajmuje ci stworzenia takiego obrazka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 3 Październik 2012 Share Napisano 3 Październik 2012 Każdy psioczy na to forum a na koniec i tak kiedyś wrzuca :P. Nic nowego ode mnie nie usłyszysz, bo mnie się to po prostu podoba. Za to sam nie spodziewałem się tego lineartu na początku. Wychodzi na to, że jednak warto czasem na max3d wpaść:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 3 Październik 2012 Share Napisano 3 Październik 2012 Piękne rzeczy proszę Pana poproszę o dokładkę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 3 Październik 2012 Autor Share Napisano 3 Październik 2012 (edytowane) Jeszcze raz wszystkim dzieki. Używasz lasso do tego, czy twardych pędzli, czy obu? Robisz to na warstwach czy na płasko? I ile zajmuje ci stworzenia takiego obrazka? Używam lassa i przede wszystkim twardych braszy, i raczej trzymam rzeczy na warstwach. Jesli chodzi o czas wykonania do czasem jest to 2 wieczory a czasem tydzień. Zależy od stopnia skomplikowania. Każdy psioczy na to forum a na koniec i tak kiedyś wrzuca :P. No wiesz że goodfake to moja faworyta w tym momencie ale i byłe dziewczyny czasem trzeba odwiedzić ;) Edytowane 3 Październik 2012 przez lisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 3 Październik 2012 Share Napisano 3 Październik 2012 Nooo, pięknie, pięknie. Aż mnie duma rozpiera, że do dziś na kompie mam teksturki, które mi lata temu do Kinder Bueno malowałeś :D Po tym up'ie to chyba je sobie na pulpit normalnie wrzucę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 3 Październik 2012 Share Napisano 3 Październik 2012 Czad! Świetny update. Wszystko mi się podoba. Super, że radzisz sobie w różnych stylach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 3 Październik 2012 Share Napisano 3 Październik 2012 No wiesz że goodfake to moja faworyta w tym momencie ale i byłe dziewczyny czasem trzeba odwiedzić ;) To jakieś wewnętrzne forum? Zakładam że nie można się zalogowac i popatrzeć;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 4 Październik 2012 Share Napisano 4 Październik 2012 Wpisując w google łatwo znaleźć. Zamknięte forum dla znajomych. Taki efekt frustracji spowodowany max3d.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 4 Październik 2012 Share Napisano 4 Październik 2012 No właśnie tak myślałem że macie swój bronx3d;) Nie pytam więcej w takim razie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 4 Październik 2012 Share Napisano 4 Październik 2012 O proszę. Ale ekipę mocną tworzycie! (http://goodfake.org/). A zastanawiałem się jakiś czas temu co się stało z biglebem. A update naprawde niezły. Pejzaże dla mnie są czymś innym niż zwykle wrzucasz i ogólnie takich obrazków nie ma zbyt dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 4 Październik 2012 Share Napisano 4 Październik 2012 taki prywatny darkroom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 4 Październik 2012 Share Napisano 4 Październik 2012 Michał ale robisz ładne rzeczy... po pracy ;D bardzo fajnie, tak trzymaj i dawaj więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi