Napisano 4 Marzec 201114 l Ja bym miał malutką prośbę o mniejsze wstawki i ewentualnie link do większych (nie każdy ma tak wielki monitor :P) co do samych prac to nie ma nawet co mówić, milczeniem okażę podziw. ;]
Napisano 4 Marzec 201114 l Florian P: prawy pokaż obrazek i po krzyku:) Miodne landszafty jak zwykle.
Napisano 4 Marzec 201114 l vrocker niestety używam operę więc nie mam takiej opcji, a podobna nie działa w ten sposób.
Napisano 4 Marzec 201114 l chudek http://www.shaddyconceptart.com/wp-content/uploads/2011/01/Digital-Setup.jpg http://www.shaddyconceptart.com/wp-content/uploads/2011/01/shade-box.jpg ;)
Napisano 7 Marzec 201114 l chudek http://www.shaddyconceptart.com/wp-content/uploads/2011/01/Digital-Setup.jpg http://www.shaddyconceptart.com/wp-content/uploads/2011/01/shade-box.jpg ;) czizas kojot kogo stać na to wszystko i jeszcze ten umbrela musi byc najki.. a nijaki taki bedzie oki ............................................................................................ cpt.o very nice te ostatnie szkice widze ze lasso tool jest very important... w Twoim stylu :D
Napisano 7 Marzec 201114 l nie wiem kogo stać napewno nie mnie :D poprostu nie chciało mi sie pisać wieć wyslałem rozwiązanie pleneru z lapem ;)
Napisano 7 Marzec 201114 l pierwszy ekstra ekstra! ja to zdecydowanie wole te sposrod Twoich obrazkow; te montowane z fotek jakos mnie mniej kreca ;)
Napisano 8 Marzec 201114 l Autor pierwszy ekstra ekstra! ja to zdecydowanie wole te sposrod Twoich obrazkow; te montowane z fotek jakos mnie mniej kreca ;) mnie tez, ale przyznam szczerze ze bardzo ekonomiczna technika. kontynuujac malowanie blokami:
Napisano 8 Marzec 201114 l jak to było...? filter -> artistic -> cutout + captain's brush'es :D ogólnie mi staje od 1 posta do ostatniego, ale widac nie jestem sam. zastanawiam sie tylko na jakiej tablecie jedziesz:)
Napisano 9 Marzec 201114 l Od zawsze podziwiałem twoje prace niekoniecznie za to, że są świetne i boskie, ale że stosowałeś i stosujesz nieprzekombinowane kompozycje, które znajdowały się często w "zwykłym" świetle. Wiele artystów obiera swoje najefektowniejsze światło i przetwarza je na setki sposobów, a tobie udaje się zainteresować widza innymi cechami obrazu. Te ćwiczenia są po prostu mocne w swojej naturalności. Wracasz czasami jeszcze do ołówka?
Napisano 9 Marzec 201114 l Fajne toto. Czytałem jak to robisz w komentach na twoim blogu :) Czy w fotosklepie jest coś takiego jak automatyczny pędzel na bazie zaznaczenia? Taki dynks, że robisz zaznaczenie, wciskasz kopiuj i to co jest aktualnie w pamięci, jest twoim pędzlem, ale raczej jako image hose, niż jak pędzelek dla którego sam wybierasz kolory. Widziałbym to narzędzie w tej technice. Musze sam się kiedyś w takie cuś pobawić.
Napisano 11 Marzec 201114 l sory ze troche offtop,ale przegladajac prace Iana McQue natrafiłem na cos takiego: http://art.alphacoders.com/author/unverified/588?v=large zgłoś to czy cuś , bo jest podane ze twoja pracka została nijako stworzona przez Iana;] a tak pozatym to sama radosc na ostatnich prackach,wiec nic nowego;]
Napisano 12 Marzec 201113 l Autor Podejrzewam ze admin zle dobral prace pod artyste. Swoja droga, uwielbiam pracki McQue'a. Anyway, podrzucam koncept szkic malowany ta sama technika co poprzednie pare obrazkow.
Napisano 12 Marzec 201113 l rozwala mnie ten minimalizm w twoich prackach. Zadna plama nie jest przypadkowa, no bajka! PS. Chyba kazdy lubi pracki Ian'a;]
Napisano 14 Marzec 201113 l jezuuuu jakie to subtelne i z wyczuciem! uwaga, chyba mam jedno ale-jego noga nie jest przykrótka?
Napisano 14 Marzec 201113 l tak, że tak powiem Pańskie prace są świetne -oszczędne a pełne detali, wszystko na swoim miejscu no i to kreatywne wykorzystanie fotoszopa...brawo!
Napisano 15 Marzec 201113 l mistrzowsko! fajnie, ze z taką łatwością śmigasz w nowej technice, aż miło popatrzeć.
Napisano 15 Marzec 201113 l nie wracaj do tekstur, kapitanie ;) pienkne jest to co ostatnio serwujesz
Napisano 17 Marzec 201113 l Autor japonski mech namalowany w ramach slowa otuchy dla wszystkich mieszkancow kraju kwitnacej wiosny w zwiazku z wydarzeniami poprzedniego tygodnia. Stay strong.
Napisano 17 Marzec 201113 l Przeglądam Twoje prace od bardzo bardzo dawna i nigdy nie myślałem, że dam rade napisać coś takiego w Twojej teczce, ale właśnie nadeszła ta chwila. Otóż level up panie kapitanie! Gratuluję.
Napisano 17 Marzec 201113 l Nicponim: no właśnie dlatego myślałem, że tutaj nigdy tego nie napisze, ale kapitan jednak cały czas rośnie w siłę, a to co dzieje się tu ostatnio jest naprawdę olbrzymim krokiem do przodu. To właśnie jest typowy przykład GM w rpg, gdzie wszyscy mają limit do 80, a ten ma już 100 lvl i ciągnie śmiało dalej ;)
Napisano 26 Marzec 201113 l te nowe świetne obrazki są po to żeby uśpić naszą czujność odnośnie braku nowego video które Cpt. miał przygotować :D ostatni mega....
Napisano 26 Marzec 201113 l Przypomina mi się moment z Crysisa kiedy się walczyło z tym "pajęczakiem" w dżungli obok strumyka. Echhhh...
Napisano 11 Maj 201113 l Autor Wrzucam kilka conceptow ktore malowalem w Cryteku w 2009/2010 do Crysis 2. Oparte na screeshotach map od level designerow.
Napisano 11 Maj 201113 l światełko na flakach z pierwszego obrazka miazdzace! Moglbys napisac cos wiecej o powstawaniu takich prac? rozumiem ze 'podklad' to 3d, yop? albo np. wrzucic czystego screena. Interesuje mnie po prostu efekt przed-po. a tak to chyba zadnej nowosci nie napisze, inspirujesz i tyle PS. fenomenalne drzewka, brush czy przemalowane texturki/fotki?
Napisano 11 Maj 201113 l Autor nie mam niestety dostepu do screenshotow. Zwykle byly to zwykle bloki wiec trzymalem sie wymaganej metryki. drzewka malowane.
Napisano 11 Maj 201113 l Technologia silników graficznych poszła jednak naprzód bo różnice między konceptem a finalnym obrazem z gry są już niewielkie. Limity powoli znikają, można nawkładać do leveli więcej detali i gry coraz bliższe są wizji pierwszych konceptów, co oczywiście cieszy (gra wypas btw:). Same koncepty są super, musiałeś przestudiować sporo architektury NY. A jeszcze się spytam grasz w gry przy których pracowałeś? ;>
Napisano 11 Maj 201113 l Jakbym zobaczył podmalowane screeny z Crysisa. To oczywiście nie zarzut. Mam jeszcze prośbę o rozwinięcie odpowiedzi na pytanie nicponia. Te bloki 3D to po prostu dla podłapania kadru i kompozycji surowe kwadraty czy wzbogacone np o perspektywę atmosferyczną czy też jakiś ambient occlusion tak jak to kiedyś pokazywał nam mayk?
Napisano 11 Maj 201113 l Autor Te powyzej to zwykle screeny z silnika prosto spod rak lvl designerow. Czyste bloki, bez mgielek i ambientow. Swiatelko trzeba bylo zatem malowac od zera.
Napisano 11 Maj 201113 l respeto jak juz... :P Prace miazdza jak zwykle - kapitalne drzewka i swiatla. Jestes gosc ;)
Napisano 12 Maj 201113 l Tu nie trzeba dużo pisać - miazga i tyle. Mając w pamięci te lokacje z gry, mam uczucie jakbym patrzył na screeny. Cholernie mnie inspirujesz, tylko mój wewnętrzny leń (a może chęć zrobienia tylu różnych rzeczy?) powstrzymuje mnie przed wykorzystaniem tego. Czekam na następne prace :D
Napisano 12 Maj 201113 l Miejsce pracy mowi samo za siebie brawo.... Moze I ja kiedys takie cos osiagne a narazie uk fish & chips bar.... Zobaczymy....