Paweł Kaczmarczyk Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Ja bym miał malutką prośbę o mniejsze wstawki i ewentualnie link do większych (nie każdy ma tak wielki monitor :P) co do samych prac to nie ma nawet co mówić, milczeniem okażę podziw. ;]
vrocker Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Florian P: prawy pokaż obrazek i po krzyku:) Miodne landszafty jak zwykle.
Paweł Kaczmarczyk Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 vrocker niestety używam operę więc nie mam takiej opcji, a podobna nie działa w ten sposób.
Coyote Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 chudek http://www.shaddyconceptart.com/wp-content/uploads/2011/01/Digital-Setup.jpg http://www.shaddyconceptart.com/wp-content/uploads/2011/01/shade-box.jpg ;)
sicksicksick Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 chudek http://www.shaddyconceptart.com/wp-content/uploads/2011/01/Digital-Setup.jpg http://www.shaddyconceptart.com/wp-content/uploads/2011/01/shade-box.jpg ;) czizas kojot kogo stać na to wszystko i jeszcze ten umbrela musi byc najki.. a nijaki taki bedzie oki ............................................................................................ cpt.o very nice te ostatnie szkice widze ze lasso tool jest very important... w Twoim stylu :D
Coyote Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 nie wiem kogo stać napewno nie mnie :D poprostu nie chciało mi sie pisać wieć wyslałem rozwiązanie pleneru z lapem ;)
lordbiernac Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 pierwszy ekstra ekstra! ja to zdecydowanie wole te sposrod Twoich obrazkow; te montowane z fotek jakos mnie mniej kreca ;)
Cpt.Obvious Napisano 8 Marzec 2011 Autor Napisano 8 Marzec 2011 pierwszy ekstra ekstra! ja to zdecydowanie wole te sposrod Twoich obrazkow; te montowane z fotek jakos mnie mniej kreca ;) mnie tez, ale przyznam szczerze ze bardzo ekonomiczna technika. kontynuujac malowanie blokami:
cinoslaw Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 jak to było...? filter -> artistic -> cutout + captain's brush'es :D ogólnie mi staje od 1 posta do ostatniego, ale widac nie jestem sam. zastanawiam sie tylko na jakiej tablecie jedziesz:)
artozi Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Od zawsze podziwiałem twoje prace niekoniecznie za to, że są świetne i boskie, ale że stosowałeś i stosujesz nieprzekombinowane kompozycje, które znajdowały się często w "zwykłym" świetle. Wiele artystów obiera swoje najefektowniejsze światło i przetwarza je na setki sposobów, a tobie udaje się zainteresować widza innymi cechami obrazu. Te ćwiczenia są po prostu mocne w swojej naturalności. Wracasz czasami jeszcze do ołówka?
n-pigeon Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Fajne toto. Czytałem jak to robisz w komentach na twoim blogu :) Czy w fotosklepie jest coś takiego jak automatyczny pędzel na bazie zaznaczenia? Taki dynks, że robisz zaznaczenie, wciskasz kopiuj i to co jest aktualnie w pamięci, jest twoim pędzlem, ale raczej jako image hose, niż jak pędzelek dla którego sam wybierasz kolory. Widziałbym to narzędzie w tej technice. Musze sam się kiedyś w takie cuś pobawić.
nicponim Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 sory ze troche offtop,ale przegladajac prace Iana McQue natrafiłem na cos takiego: http://art.alphacoders.com/author/unverified/588?v=large zgłoś to czy cuś , bo jest podane ze twoja pracka została nijako stworzona przez Iana;] a tak pozatym to sama radosc na ostatnich prackach,wiec nic nowego;]
Cpt.Obvious Napisano 12 Marzec 2011 Autor Napisano 12 Marzec 2011 Podejrzewam ze admin zle dobral prace pod artyste. Swoja droga, uwielbiam pracki McQue'a. Anyway, podrzucam koncept szkic malowany ta sama technika co poprzednie pare obrazkow.
nicponim Napisano 12 Marzec 2011 Napisano 12 Marzec 2011 rozwala mnie ten minimalizm w twoich prackach. Zadna plama nie jest przypadkowa, no bajka! PS. Chyba kazdy lubi pracki Ian'a;]
n-pigeon Napisano 12 Marzec 2011 Napisano 12 Marzec 2011 Jesteś moim bogiem digitala :) jednym z wielu hehe
Kubush Napisano 12 Marzec 2011 Napisano 12 Marzec 2011 każdy twój kolejny obrazek jest takim kopem że aż dupa boli pozdrawiam
nicponim Napisano 14 Marzec 2011 Napisano 14 Marzec 2011 jezuuuu jakie to subtelne i z wyczuciem! uwaga, chyba mam jedno ale-jego noga nie jest przykrótka?
CUKIERASS Napisano 14 Marzec 2011 Napisano 14 Marzec 2011 tak, że tak powiem Pańskie prace są świetne -oszczędne a pełne detali, wszystko na swoim miejscu no i to kreatywne wykorzystanie fotoszopa...brawo!
WWWoj Napisano 15 Marzec 2011 Napisano 15 Marzec 2011 mistrzowsko! fajnie, ze z taką łatwością śmigasz w nowej technice, aż miło popatrzeć.
mant-raz Napisano 15 Marzec 2011 Napisano 15 Marzec 2011 nie wracaj do tekstur, kapitanie ;) pienkne jest to co ostatnio serwujesz
Cpt.Obvious Napisano 17 Marzec 2011 Autor Napisano 17 Marzec 2011 japonski mech namalowany w ramach slowa otuchy dla wszystkich mieszkancow kraju kwitnacej wiosny w zwiazku z wydarzeniami poprzedniego tygodnia. Stay strong.
Status Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 Przeglądam Twoje prace od bardzo bardzo dawna i nigdy nie myślałem, że dam rade napisać coś takiego w Twojej teczce, ale właśnie nadeszła ta chwila. Otóż level up panie kapitanie! Gratuluję.
nicponim Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 lvl up?! toz poziomu 99 nie da sie przeskoczyc...
Status Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 Nicponim: no właśnie dlatego myślałem, że tutaj nigdy tego nie napisze, ale kapitan jednak cały czas rośnie w siłę, a to co dzieje się tu ostatnio jest naprawdę olbrzymim krokiem do przodu. To właśnie jest typowy przykład GM w rpg, gdzie wszyscy mają limit do 80, a ten ma już 100 lvl i ciągnie śmiało dalej ;)
Cpt.Obvious Napisano 26 Marzec 2011 Autor Napisano 26 Marzec 2011 zabawa z swiatlem oraz skladanka brushy i textur:
Coyote Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 te nowe świetne obrazki są po to żeby uśpić naszą czujność odnośnie braku nowego video które Cpt. miał przygotować :D ostatni mega....
emmilius Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 Przypomina mi się moment z Crysisa kiedy się walczyło z tym "pajęczakiem" w dżungli obok strumyka. Echhhh...
aspenboy Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 Właśnie oglądam video z ostatniego IFX... wypas, szczerze polecam :)
R&R Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 tak tu pozamiatane że aż podłoga powycierana...dzięki za inspirację!
Cpt.Obvious Napisano 11 Maj 2011 Autor Napisano 11 Maj 2011 Wrzucam kilka conceptow ktore malowalem w Cryteku w 2009/2010 do Crysis 2. Oparte na screeshotach map od level designerow.
nicponim Napisano 11 Maj 2011 Napisano 11 Maj 2011 światełko na flakach z pierwszego obrazka miazdzace! Moglbys napisac cos wiecej o powstawaniu takich prac? rozumiem ze 'podklad' to 3d, yop? albo np. wrzucic czystego screena. Interesuje mnie po prostu efekt przed-po. a tak to chyba zadnej nowosci nie napisze, inspirujesz i tyle PS. fenomenalne drzewka, brush czy przemalowane texturki/fotki?
Cpt.Obvious Napisano 11 Maj 2011 Autor Napisano 11 Maj 2011 nie mam niestety dostepu do screenshotow. Zwykle byly to zwykle bloki wiec trzymalem sie wymaganej metryki. drzewka malowane.
serio Napisano 11 Maj 2011 Napisano 11 Maj 2011 Technologia silników graficznych poszła jednak naprzód bo różnice między konceptem a finalnym obrazem z gry są już niewielkie. Limity powoli znikają, można nawkładać do leveli więcej detali i gry coraz bliższe są wizji pierwszych konceptów, co oczywiście cieszy (gra wypas btw:). Same koncepty są super, musiałeś przestudiować sporo architektury NY. A jeszcze się spytam grasz w gry przy których pracowałeś? ;>
emmilius Napisano 11 Maj 2011 Napisano 11 Maj 2011 Jakbym zobaczył podmalowane screeny z Crysisa. To oczywiście nie zarzut. Mam jeszcze prośbę o rozwinięcie odpowiedzi na pytanie nicponia. Te bloki 3D to po prostu dla podłapania kadru i kompozycji surowe kwadraty czy wzbogacone np o perspektywę atmosferyczną czy też jakiś ambient occlusion tak jak to kiedyś pokazywał nam mayk?
Cpt.Obvious Napisano 11 Maj 2011 Autor Napisano 11 Maj 2011 Te powyzej to zwykle screeny z silnika prosto spod rak lvl designerow. Czyste bloki, bez mgielek i ambientow. Swiatelko trzeba bylo zatem malowac od zera.
Nezumi Napisano 11 Maj 2011 Napisano 11 Maj 2011 respeto jak juz... :P Prace miazdza jak zwykle - kapitalne drzewka i swiatla. Jestes gosc ;)
Zielarz Napisano 12 Maj 2011 Napisano 12 Maj 2011 Tu nie trzeba dużo pisać - miazga i tyle. Mając w pamięci te lokacje z gry, mam uczucie jakbym patrzył na screeny. Cholernie mnie inspirujesz, tylko mój wewnętrzny leń (a może chęć zrobienia tylu różnych rzeczy?) powstrzymuje mnie przed wykorzystaniem tego. Czekam na następne prace :D
leondrago Napisano 12 Maj 2011 Napisano 12 Maj 2011 Miejsce pracy mowi samo za siebie brawo.... Moze I ja kiedys takie cos osiagne a narazie uk fish & chips bar.... Zobaczymy....
Rekomendowane odpowiedzi