Napisano 21 Wrzesień 200816 l Witam, postanowiłem założyć wątek do którego będę wrzucać różne rzeczy tworzone w ZB, stare, odświeżone i nowe obiekty. W międzyczasie uczę się wszystkiego,kawałek po kawałku w innych softach i liczę na to że w końcu coś wyrenderuje :) Pozdrawiam:) Edytowane 17 Marzec 20168 l przez Hatt3r
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Fajne. Ostatnie mi się podoba, chociaż nadal nie czuć napięcia ale jest dużo lepiej. Pies też fajny chociaż na anatomii psiej się nie znam.
Napisano 21 Wrzesień 200816 l 3 zdjęcie - fajna postać do rozszerzenia gry Mass Effect :) 5 zdjęcie natomiast skojarzyło mi się z takim filmem S-F Enemy Mine (pol: Mój Własny Wróg). Ogólnie - tak trzymać Pozdrawiam
Napisano 22 Wrzesień 200816 l 7 od góry - brales chyba koncept z zbc , bo koles tam coś podobnego zrobił. 4 og. skojarzenia raczej z terminatorem gdy ardnold sciaga tą maske na tym lotnisku ? :)
Napisano 22 Wrzesień 200816 l Autor Dzięki wszystkim,:) tego dwutwarzowca to miałem na długo przed kolesiem z ZBC, chyba łączy nas jedynie tematyka ale ciesze się że obiekty budzą jakieś skojarzenia :), dziwne i nie tylko:], MassEffect pożarłem dwoma gryzami, fajna giera, więc może też budzić ta 3cią postać jakieś skojarzenia z tą grą..., choć w pierwszej fazie miał być kolesiem z rogami:))..no ale...:) dzięki i pozdrawiam
Napisano 22 Wrzesień 200816 l "dają radę" nie trzeba mieć samokrytyki na tym forum :) krytyka cie kopnie w zadek sama. hehe Nie mówię że to źle bo w pierwszej kolejności trzeba wrzucać na takim forum gdzie nie będzie odrazu cukierków. Ja się bardziej wysilę. Bardzo dobrze se radzisz, eleganckie modele, widać dobre obeznanie w programie. Czekam na więcej. PS. apropo psa, to bym się zastanowił, taki pies jest co prawda umięśniony ale trzeba uważać by nie zrobić mięśniaka z mięśniami jak u człowieka a tu w tym kierunku idzie. Ten jego brzuch o że niby taki bo leży? Myślę że trochę za duży i umięśniony chyba że w ciąży :P Pozdro
Napisano 23 Wrzesień 200816 l Autor Jeżeli chodzi o psa to był mój mały wstęp do riga w zecie, poze brałem z refery innego czterołapowatego :) nie dorzeźbiłem reszty, więc wygląda na psa...jakkolwiek:) coś z tego kiedyś wyjdzie. Może to być też suczka:), tylko szczeniaki trzeba dorobić. Teraz dłubie tego typka, tylko refer odpowiednich jakoś brak, może gdzieś wykopie to dokończę.
Napisano 25 Wrzesień 200816 l pracuj dalej widać ze potrafisz. Próbowałęm swoich sił w zb ale coś mi nieszło nawet z ta szkółką na stonie głównej wiec na 3d s maxa wbiłęm i robie auta narazie jeszcze za postacie sie niezabrałęm. pozdro snajper
Napisano 25 Wrzesień 200816 l tsss jak dla mnie fantastyczne, niedawno próbowałem swoich sil w zb i wiem ze to nie latwe i czasochłonne... Nie dość ze ładnie wykonane to jeszcze widać ze masz wyobraznie
Napisano 29 Wrzesień 200816 l Autor Heya, pojechałem dalej tą ostatnią główkę, z tym że ta postać była nieplanowana hehe, z tego względu siatka jest mocno na bebechu i w innych miejscach wyciągnięta, co widać no ale,... szybszy sculpt, cos za cos,.... pozniej się zrobi retopo i popodkleja to i owo, póki co muszę poczytać trochę do obrony......eh:), kolorowo....tak dla fun:]
Napisano 5 Październik 200816 l Jaram sie! Szkoda że nie umiem zaczaić jak współdziałać na 3d maxie i zbrushu bo przydalo by mi sie czasem pewne rzeczy poprawić w zbrushu...Wogle zbrush nadaje zajebisty realizm i jest fajny do niektórych operacji POzdrawiam! no widze że idziesz dobrą drogą! Pozdrawiam..
Napisano 5 Październik 200816 l Hatt3r, czyzbys byl zainspirowany filmem DUNE?? :) Fajny model super super
Napisano 26 Październik 200816 l Ogólnie prace bardzo fajne. Szczególnie przypadł mi do gustu baron Vladimir ;) Ale to przez sentyment do filmu i książki. Oby tak dalej. Pozdrawiam!
Napisano 26 Październik 200816 l pierwszy obraz jest świetny koleś za dużo koksu nabrał ale i tak pies najlepszy a to dlatego bo uwielbiam psy
Napisano 28 Październik 200816 l Autor Cze. Trioche mnie nie było ale... wreszcie zakończyłem swoje boje ze studiami itp. więc mam mnóstwo czasu na to co lubie :], ..:: 3D CREATIVE ::.. -----> taa:) fanatyk Dune od dziecka :), Jaraskg -----> ciągle brakuje mi dobrych refer Barona, zobaczymy co z tym dalej będzie blinq -----> He who controls the Spice, controls the universe! :), thx Xardas 666 -----> może to na psa i wygląda:) ale psem to nie będzie :) kiedy wygrzebie ten obiekt i podkręce do tego czym miał się stać, heh:) Tymczasem na wkręte zrobiłem kawałek Afro. Pozdrawiam!
Napisano 28 Październik 200816 l twarz i lapa gut, ubranko pfuj (no moze troche kosc za bardzo w lokciu wystaje :) )
Napisano 29 Październik 200816 l Yo Afro, That`s great :) Świetny koleszka. Jedziesz do końca z nim bo chcę go mieć na tapecie ;)
Napisano 30 Październik 200816 l Piękne te pomarszczeńce robisz. Ja zastanawiam się czy trudno jest to później na Maxa przerzucić i czy latwo jest to potem rigować skoro to jest takie skomplikowane przez te wszystkie doły niedoły;]
Napisano 1 Listopad 200816 l Autor Sfix1, z przezuceniem do maxa to raczej noł problem, gorzej z efektem jaki by się chciało uzyskać, jeszcze nie za bardzo kaman u mnie jezeli chodzi o maxa:) z rigowaniem w maxie też zabardzo sie nie wypowiem i też zbytnio nie rozumiem co miałes na myśli - skomplikowane przez te wszystkie doły niedoły:) w maya zrigowałem SuperDuperHeromana :),tylko ze postac wymodelowana była symetrycznie-gwieździście:),więc problemów zbytnio nie było, jakkolwiek do nadania pozy to narazie TransposeM w Z, z tym ze jezeli teraz nadam w zecie jakąś wykręconą poze(splecione dłonie itp.) to raczej cięzko będzie z rigiem w jakims innym sofcie, tak przynajmniej mi się wydaje:]....nie próbowałem. Na dobry rig w jakims sofcie, do animacji, przyjdzie jeszcze czas:) Podkręciłem Afro. Pozdro.
Napisano 1 Listopad 200816 l Autor ReflectVision :) hehe, no niezle:) masz ten reflect vision w oczach hehe, teraz to dopiero schiza :))
Napisano 2 Listopad 200816 l niezly wypas nie powiem:). W sumie to nie wiem nawet do czego sie przyczepic. A tak a propo wie ktos kiedy bedzie drugi sezon Afro?:)
Napisano 2 Listopad 200816 l Autor Z trailera to wiem tylko tyle że Afro Resurrection is...COMING SOON...:)
Napisano 2 Listopad 200816 l Model z bransoletkami jest genialny (oprócz bransoletek które nie pasują). Gratuluje stylu. pokaż takich więcej=)
Napisano 3 Listopad 200816 l Czad :) Podoba mi się wszystko. Naprawdę świetny warsztat. Robisz te modele w ZB od podstaw?
Napisano 3 Listopad 200816 l Autor Dzięki. Tak, wszystko w Zbrush od podstaw , niżej ilustracyjny proces jak to mniej więcej szło. Pozdrawiam!
Napisano 15 Grudzień 200816 l Autor Witam. Wrzucam zlepke kilku ostatnich rzeźb i stojaczek Funky Kovala któremu poświeciłem trochę więcej czasu, trudno powiedzieć ile a to za sprawą zawieszania się Zbrusha w najmniej spodziewanych momentach, co robi się mocno irytujące, save po każdym dziabnięciu - żeby tylko nie wracać po raz kolejny do momentu startu...uhhh..jednak najczęściej program wysypuje się podczas zapisywania...ta adrenalina:)...zapisze?? nie zapisze i tak w kółko, do tego awaryjność transpose...no ale dośc tych zwiech, jakoś trzeba z tym żyć hehe no i cały czas brnąć do przodu. Funky ciągle WIP, krytyka i komentarze mile widziane. Pozdrawiam!
Napisano 15 Grudzień 200816 l świetne, i nawet funky koval sie znalazł i angelinka heheh, gut stuff zapodałes !
Napisano 15 Grudzień 200816 l Hatt3r ten ostatni z 1 strony to baron Harkonnen z Diuny starej ? jakoś mi go przypomina :) - fajnie sobie poczynasz, widać postępy a to najważniejsze.
Napisano 16 Grudzień 200816 l Autor Dzięki donMario :), jakiś czas temu obiło sie o uszy że niby mają robić film na podstawie Funky Kovala, powyciągałem stare komiksy, kiedyś za czasów Amigi:) mój brat wymodelował Drolla, sentyment pozostał hehe, technika poszła do przodu, więc przyszedł czas żebym i ja zmierzył sie z tym tematem:) Loki, ten ostatni z pierwszej i pierwszy z drugiej ;) dobrze sie kojarzy :),thx.
Napisano 16 Grudzień 200816 l Bardzo mi się podoba afor, może go jakoś dopracujesz/ wyrenderujesz? W ostatnim modelu chyba trochę przesadziłeś z fałdami na spodniach, nienaturalna taka ich ilość, kieszeń pchnie fałdy do góry zamiast na nich zwisać, także w kroku wygląda trochę jakby grawitacja działała pod górkę.
Napisano 16 Grudzień 200816 l Funky świetny, ale Droll wygląda przy nim na leciutko niedokończonego...
Napisano 17 Grudzień 200816 l Ładnie wszystko wymodelowane. Ale Funky niepodobny (aż wyjąłem stare Fantastyki żeby porównać).
Napisano 17 Grudzień 200816 l Autor Ania ---> przyjemnie się modelowało afro, przyjemnie byłoby również popatrzeć na dopracowanego i wyrenderowanego z texturkami , cieszę się że się podoba :) tym bardziej mobilizuje mnie to żeby dalej nad nim popracować, tylko ze głowa pełna nowych pomysłów hehe:) ale coś będę kombinował. Jeżeli chodzi o fałdy, słuszna uwaga, kieszenie podciągnąłem do góry juz po tym jak wymodelowałem, potem soft sie zaczął wieszać, rozproszyłem sie, odwróciłem od tego uwagę i tak już zostało. Lista poprawek jest długa, poza na szybko i jedyna którą udało mi się zapisać, więc wrzuciłem Funkiego na forum żeby móc trochę od tego odpocząć;) zebrac od was cenne uwagi, dopisać jedo listy, zebrać siły i dalej rzeźbić, dzięki za uwagę:) wizz ---> w skrócie tak tylko...:) dzięki i wzajemnie hehe marcin wuu ---> thx, tak też i jest, brakuje rękawic, branzolet na nogach, poza tym ręce niewysculptowane, plery plaski placek no i brak zębów, ;) Idaho ---> dzięki, mnie cieszy fakt że odkurzyłeś stare Fantastyki :), no w komiksie funky ma smuklejszą, dłuższą i bardziej wyciągniętą twarz, tak mi sie przynajmniej wydaje, z drugiej strony na kazdym rysunku wygląda troche inaczej, póki co ma sztywną twarz, jakas ekspresja powinna to odmienić, będzie widać:)
Napisano 17 Grudzień 200816 l Bardzo fajny masz tu wątek:) Chętnie zaczekam na jakiś highend:) pzdr, tak trzymaj i jeszcze lepiej!
Napisano 17 Grudzień 200816 l Genialne modele!!! Poziom pracek jak na Zbrush central!!! Rewelacja! Chyba zbyt optymistyczny komentarz. Modele owszem daja rade, ale niedociągnieć mają sporo.
Napisano 18 Grudzień 200816 l Chyba zbyt optymistyczny komentarz. Modele owszem daja rade, ale niedociągnieć mają sporo. hmm, cóż ekspertem nie jestem, ale jak dla mnie rzeźby trzymają poziom najlepszych stamtąd :) Obaj macie świetne wyczucie IMO. Pozdrawiam :)
Napisano 19 Grudzień 200816 l co do saveow to korzystasz z save standartowego(Tool>Save as)? jesli tak to polecam zainstalowac SubTool Mastera i tylko nim robic save. Standartowy robil mi czesto takie akcje o ktorych piszesz,natomiast ten z SubToolMastera nigdy. Jesli to nie pomoze to moze compact mem przed save? Pracki fajne.pozdrawiam.
Napisano 20 Grudzień 200816 l Autor Szokująco pozytywna niespodzienka :D Dzięki za to wyróżnienie i thx wszystkim za komenty :) Paszczak1 SubtoolM jako tako używam od kiedyś ale jakoś nie pomyślałem o tym wcześniej, od wczoraj, zapisując obiekt nie miałem żadnej zwiechy:) (poza 15stoma z innego powodu)...wielkie dzięki, pozdrawiam!
Napisano 20 Grudzień 200816 l Za komiksem nie przepadałem...Ale modele sa wporzadku bardzo. Chociaż Ana ma racje...i ten mały Pokemon wygląda tak prosto w porównaniu z pozostałymi modelami :)) Pozdrawiam CzAki