Hatt3r Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 (edytowane) Witam, postanowiłem założyć wątek do którego będę wrzucać różne rzeczy tworzone w ZB, stare, odświeżone i nowe obiekty. W międzyczasie uczę się wszystkiego,kawałek po kawałku w innych softach i liczę na to że w końcu coś wyrenderuje :) Pozdrawiam:) Edytowane 17 Marzec 2016 przez Hatt3r 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Nieźle. 3 ostatnie dają radę :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 fajne rzeczy tu, niektóre dziwne ale dają spokojnie rade ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Fajne. Ostatnie mi się podoba, chociaż nadal nie czuć napięcia ale jest dużo lepiej. Pies też fajny chociaż na anatomii psiej się nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idaho Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 3 zdjęcie - fajna postać do rozszerzenia gry Mass Effect :) 5 zdjęcie natomiast skojarzyło mi się z takim filmem S-F Enemy Mine (pol: Mój Własny Wróg). Ogólnie - tak trzymać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizleyd Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 7 od góry - brales chyba koncept z zbc , bo koles tam coś podobnego zrobił. 4 og. skojarzenia raczej z terminatorem gdy ardnold sciaga tą maske na tym lotnisku ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Dzięki wszystkim,:) tego dwutwarzowca to miałem na długo przed kolesiem z ZBC, chyba łączy nas jedynie tematyka ale ciesze się że obiekty budzą jakieś skojarzenia :), dziwne i nie tylko:], MassEffect pożarłem dwoma gryzami, fajna giera, więc może też budzić ta 3cią postać jakieś skojarzenia z tą grą..., choć w pierwszej fazie miał być kolesiem z rogami:))..no ale...:) dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axis Mundi Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 "dają radę" nie trzeba mieć samokrytyki na tym forum :) krytyka cie kopnie w zadek sama. hehe Nie mówię że to źle bo w pierwszej kolejności trzeba wrzucać na takim forum gdzie nie będzie odrazu cukierków. Ja się bardziej wysilę. Bardzo dobrze se radzisz, eleganckie modele, widać dobre obeznanie w programie. Czekam na więcej. PS. apropo psa, to bym się zastanowił, taki pies jest co prawda umięśniony ale trzeba uważać by nie zrobić mięśniaka z mięśniami jak u człowieka a tu w tym kierunku idzie. Ten jego brzuch o że niby taki bo leży? Myślę że trochę za duży i umięśniony chyba że w ciąży :P Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Jeżeli chodzi o psa to był mój mały wstęp do riga w zecie, poze brałem z refery innego czterołapowatego :) nie dorzeźbiłem reszty, więc wygląda na psa...jakkolwiek:) coś z tego kiedyś wyjdzie. Może to być też suczka:), tylko szczeniaki trzeba dorobić. Teraz dłubie tego typka, tylko refer odpowiednich jakoś brak, może gdzieś wykopie to dokończę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper992 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 pracuj dalej widać ze potrafisz. Próbowałęm swoich sił w zb ale coś mi nieszło nawet z ta szkółką na stonie głównej wiec na 3d s maxa wbiłęm i robie auta narazie jeszcze za postacie sie niezabrałęm. pozdro snajper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 tsss jak dla mnie fantastyczne, niedawno próbowałem swoich sil w zb i wiem ze to nie latwe i czasochłonne... Nie dość ze ładnie wykonane to jeszcze widać ze masz wyobraznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 29 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Heya, pojechałem dalej tą ostatnią główkę, z tym że ta postać była nieplanowana hehe, z tego względu siatka jest mocno na bebechu i w innych miejscach wyciągnięta, co widać no ale,... szybszy sculpt, cos za cos,.... pozniej się zrobi retopo i popodkleja to i owo, póki co muszę poczytać trochę do obrony......eh:), kolorowo....tak dla fun:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sfix1 Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Jaram sie! Szkoda że nie umiem zaczaić jak współdziałać na 3d maxie i zbrushu bo przydalo by mi sie czasem pewne rzeczy poprawić w zbrushu...Wogle zbrush nadaje zajebisty realizm i jest fajny do niektórych operacji POzdrawiam! no widze że idziesz dobrą drogą! Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Hatt3r, czyzbys byl zainspirowany filmem DUNE?? :) Fajny model super super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaraskg Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 przydałoby sie troche detalu skóry w niektórych miejscach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 Ogólnie prace bardzo fajne. Szczególnie przypadł mi do gustu baron Vladimir ;) Ale to przez sentyment do filmu i książki. Oby tak dalej. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xardas 666 Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 pierwszy obraz jest świetny koleś za dużo koksu nabrał ale i tak pies najlepszy a to dlatego bo uwielbiam psy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 28 Październik 2008 Autor Share Napisano 28 Październik 2008 Cze. Trioche mnie nie było ale... wreszcie zakończyłem swoje boje ze studiami itp. więc mam mnóstwo czasu na to co lubie :], ..:: 3D CREATIVE ::.. -----> taa:) fanatyk Dune od dziecka :), Jaraskg -----> ciągle brakuje mi dobrych refer Barona, zobaczymy co z tym dalej będzie blinq -----> He who controls the Spice, controls the universe! :), thx Xardas 666 -----> może to na psa i wygląda:) ale psem to nie będzie :) kiedy wygrzebie ten obiekt i podkręce do tego czym miał się stać, heh:) Tymczasem na wkręte zrobiłem kawałek Afro. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 Afro jest świetny ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 twarz i lapa gut, ubranko pfuj (no moze troche kosc za bardzo w lokciu wystaje :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GerL@nT Napisano 29 Październik 2008 Share Napisano 29 Październik 2008 Super :) Nie podoba mi się tylko ten kikut wystający z afro :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 29 Październik 2008 Share Napisano 29 Październik 2008 Yo Afro, That`s great :) Świetny koleszka. Jedziesz do końca z nim bo chcę go mieć na tapecie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sfix1 Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 Piękne te pomarszczeńce robisz. Ja zastanawiam się czy trudno jest to później na Maxa przerzucić i czy latwo jest to potem rigować skoro to jest takie skomplikowane przez te wszystkie doły niedoły;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 1 Listopad 2008 Autor Share Napisano 1 Listopad 2008 Sfix1, z przezuceniem do maxa to raczej noł problem, gorzej z efektem jaki by się chciało uzyskać, jeszcze nie za bardzo kaman u mnie jezeli chodzi o maxa:) z rigowaniem w maxie też zabardzo sie nie wypowiem i też zbytnio nie rozumiem co miałes na myśli - skomplikowane przez te wszystkie doły niedoły:) w maya zrigowałem SuperDuperHeromana :),tylko ze postac wymodelowana była symetrycznie-gwieździście:),więc problemów zbytnio nie było, jakkolwiek do nadania pozy to narazie TransposeM w Z, z tym ze jezeli teraz nadam w zecie jakąś wykręconą poze(splecione dłonie itp.) to raczej cięzko będzie z rigiem w jakims innym sofcie, tak przynajmniej mi się wydaje:]....nie próbowałem. Na dobry rig w jakims sofcie, do animacji, przyjdzie jeszcze czas:) Podkręciłem Afro. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 1 Listopad 2008 Share Napisano 1 Listopad 2008 ten ciuch wyglada jak jakas twarz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 1 Listopad 2008 Autor Share Napisano 1 Listopad 2008 ReflectVision :) hehe, no niezle:) masz ten reflect vision w oczach hehe, teraz to dopiero schiza :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 2 Listopad 2008 Share Napisano 2 Listopad 2008 niezly wypas nie powiem:). W sumie to nie wiem nawet do czego sie przyczepic. A tak a propo wie ktos kiedy bedzie drugi sezon Afro?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 2 Listopad 2008 Autor Share Napisano 2 Listopad 2008 Z trailera to wiem tylko tyle że Afro Resurrection is...COMING SOON...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Listopad 2008 Share Napisano 2 Listopad 2008 Model z bransoletkami jest genialny (oprócz bransoletek które nie pasują). Gratuluje stylu. pokaż takich więcej=) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 3 Listopad 2008 Share Napisano 3 Listopad 2008 ostatni bardzo dobry, nie mam do czego sie przyczepic ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 3 Listopad 2008 Share Napisano 3 Listopad 2008 Czad :) Podoba mi się wszystko. Naprawdę świetny warsztat. Robisz te modele w ZB od podstaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 3 Listopad 2008 Autor Share Napisano 3 Listopad 2008 Dzięki. Tak, wszystko w Zbrush od podstaw , niżej ilustracyjny proces jak to mniej więcej szło. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 15 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2008 Witam. Wrzucam zlepke kilku ostatnich rzeźb i stojaczek Funky Kovala któremu poświeciłem trochę więcej czasu, trudno powiedzieć ile a to za sprawą zawieszania się Zbrusha w najmniej spodziewanych momentach, co robi się mocno irytujące, save po każdym dziabnięciu - żeby tylko nie wracać po raz kolejny do momentu startu...uhhh..jednak najczęściej program wysypuje się podczas zapisywania...ta adrenalina:)...zapisze?? nie zapisze i tak w kółko, do tego awaryjność transpose...no ale dośc tych zwiech, jakoś trzeba z tym żyć hehe no i cały czas brnąć do przodu. Funky ciągle WIP, krytyka i komentarze mile widziane. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 świetne, i nawet funky koval sie znalazł i angelinka heheh, gut stuff zapodałes ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 Hatt3r ten ostatni z 1 strony to baron Harkonnen z Diuny starej ? jakoś mi go przypomina :) - fajnie sobie poczynasz, widać postępy a to najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2008 Dzięki donMario :), jakiś czas temu obiło sie o uszy że niby mają robić film na podstawie Funky Kovala, powyciągałem stare komiksy, kiedyś za czasów Amigi:) mój brat wymodelował Drolla, sentyment pozostał hehe, technika poszła do przodu, więc przyszedł czas żebym i ja zmierzył sie z tym tematem:) Loki, ten ostatni z pierwszej i pierwszy z drugiej ;) dobrze sie kojarzy :),thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 Bardzo mi się podoba afor, może go jakoś dopracujesz/ wyrenderujesz? W ostatnim modelu chyba trochę przesadziłeś z fałdami na spodniach, nienaturalna taka ich ilość, kieszeń pchnie fałdy do góry zamiast na nich zwisać, także w kroku wygląda trochę jakby grawitacja działała pod górkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 fajne modeliki, naprawde trzymają poziom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 Funky świetny, ale Droll wygląda przy nim na leciutko niedokończonego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idaho Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Ładnie wszystko wymodelowane. Ale Funky niepodobny (aż wyjąłem stare Fantastyki żeby porównać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 17 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2008 Ania ---> przyjemnie się modelowało afro, przyjemnie byłoby również popatrzeć na dopracowanego i wyrenderowanego z texturkami , cieszę się że się podoba :) tym bardziej mobilizuje mnie to żeby dalej nad nim popracować, tylko ze głowa pełna nowych pomysłów hehe:) ale coś będę kombinował. Jeżeli chodzi o fałdy, słuszna uwaga, kieszenie podciągnąłem do góry juz po tym jak wymodelowałem, potem soft sie zaczął wieszać, rozproszyłem sie, odwróciłem od tego uwagę i tak już zostało. Lista poprawek jest długa, poza na szybko i jedyna którą udało mi się zapisać, więc wrzuciłem Funkiego na forum żeby móc trochę od tego odpocząć;) zebrac od was cenne uwagi, dopisać jedo listy, zebrać siły i dalej rzeźbić, dzięki za uwagę:) wizz ---> w skrócie tak tylko...:) dzięki i wzajemnie hehe marcin wuu ---> thx, tak też i jest, brakuje rękawic, branzolet na nogach, poza tym ręce niewysculptowane, plery plaski placek no i brak zębów, ;) Idaho ---> dzięki, mnie cieszy fakt że odkurzyłeś stare Fantastyki :), no w komiksie funky ma smuklejszą, dłuższą i bardziej wyciągniętą twarz, tak mi sie przynajmniej wydaje, z drugiej strony na kazdym rysunku wygląda troche inaczej, póki co ma sztywną twarz, jakas ekspresja powinna to odmienić, będzie widać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Genialne modele!!! Poziom pracek jak na Zbrush central!!! Rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Bardzo fajny masz tu wątek:) Chętnie zaczekam na jakiś highend:) pzdr, tak trzymaj i jeszcze lepiej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Genialne modele!!! Poziom pracek jak na Zbrush central!!! Rewelacja! Chyba zbyt optymistyczny komentarz. Modele owszem daja rade, ale niedociągnieć mają sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Chyba zbyt optymistyczny komentarz. Modele owszem daja rade, ale niedociągnieć mają sporo. hmm, cóż ekspertem nie jestem, ale jak dla mnie rzeźby trzymają poziom najlepszych stamtąd :) Obaj macie świetne wyczucie IMO. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Hatt3r świetne niektóre modeliki, dawaj więcej. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paszczak1 Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 co do saveow to korzystasz z save standartowego(Tool>Save as)? jesli tak to polecam zainstalowac SubTool Mastera i tylko nim robic save. Standartowy robil mi czesto takie akcje o ktorych piszesz,natomiast ten z SubToolMastera nigdy. Jesli to nie pomoze to moze compact mem przed save? Pracki fajne.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxymilian Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 baron harkonnen rządzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 20 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2008 Szokująco pozytywna niespodzienka :D Dzięki za to wyróżnienie i thx wszystkim za komenty :) Paszczak1 SubtoolM jako tako używam od kiedyś ale jakoś nie pomyślałem o tym wcześniej, od wczoraj, zapisując obiekt nie miałem żadnej zwiechy:) (poza 15stoma z innego powodu)...wielkie dzięki, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Za komiksem nie przepadałem...Ale modele sa wporzadku bardzo. Chociaż Ana ma racje...i ten mały Pokemon wygląda tak prosto w porównaniu z pozostałymi modelami :)) Pozdrawiam CzAki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi