Morbid Karbid Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 (edytowane) Witam, Chciałem pokazać plakat namalowany do promocji świata Gamedecverse stworzonego przez pisarza SF Marcina Przybyłka. Mamy tu głównego bohatera Torkila Aymora, który jako gamedec dużą część życia spędza w rzeczywistości wirtualnej oraz demony poddające w wątpliwość jego umiejętność odróżnienia rzeczywistości realnej od wirtualnej. Praca ta jest wynikiem bardzo ścisłej współpracy z pisarzem (czyt. jak coś nie pasuje to nie moja wina hehe) a wcześniej współpracował z nim również Tomek Maroński tworząc Warsaw City i Skymour Angel. Ogólnie miałem sporo problemów przy tej pracy. Po pierwsze mogło to wyjść ogólnie mówiąc z lekka kiczowato, no ale mam nadzieję że jakoś się wybroniliśmy. Trudno mi było zaakceptować, że Torkil nie ma ludzkich propocji. Jednak patrząc na facetów w zbrojach W4K przestałem się przejmować. Trochę się siłowałem z Anielicą, ale mam nadzieję, że pomimo tych operacji jest nadal ponętna. Ciężko było ustawić skrzydła, żeby były tak samo ważne i żeby utrzymać kompozycję w ryzach - wygrały pióra. pozdrawiam. Edytowane 14 Październik 2008 przez Morbid Karbid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 Widzialem wstepny szkic i musze przyznac ze naprawde fajnie go zrealizowales. Podobaja mi sie oszczedne zimne kolory, dymek w tle to prawdziwa poezja Takie cos innego w twoim portfolio. Z uwag: Dlonie kolesia sa troche male, jak juz przeklamywac proporcje to konsekwentnie ;] Twarz anielicy jest taka srednio anielska ale to moze byc kwestia gustu. I jezeli to w tle to witraz to bym go przepalil mocniej - ale tu znowu moze sie odzywac moje skrzywienie zawodowe Pozostaje miec nadzieje ze sobie rownie sprawnie w swiececie Gamedeca poradze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 O kurde ale czad... Ta zadymiona noga z tylu w jakiejs bardzo przekonywujacej rzeczywistosci osadza sala scene. Z minusów - im dluzej patrze tym bardziej usztywniony diabel sie wydaje. Troche manekinowy w pozie i nieco wymeczony rysunek u niego sie wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 Hej Marcin rewelacja juz to mowilem wczesniej :), chociaz musze przyznac ze szkic podobal mi sie o niebo bardziej, byl mistrzostwem z wieksza dawka klimatu, ale pewnie dlatego ze mi sie opatrzyl i widzialem go przed tym :) Rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 bardzo super,dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Przybyłek Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 (edytowane) Małe dłonie biorę na siebie :). Światowej sławy rzeźbiarz, Łukasz Kazimierz Żywuszko nauczał: "nawet niewielka gabarytowo rzeźba może być monumentalna, jeśli przedstawisz ją z małymi dłońmi i małą głową." A ja prosiłem o monumentalizm. Mocno namawiałem Marcina, żeby nań przystał i przystał, choć nie powiem, z oporami ;). Dopiero gdy mu wyjaśniłem, że Torkil na tym obrazie ma 2,5 metra i zatracił nieco typowo ludzkie proporcje, uległ namowom :). Omen, na pewno sobie poradzisz koncertowo, nie mam co do tego żadnych wąpliwości. Zresztą popatrz, anielicę i demona masz jakby zapodanych ;). Wracając do pracy Moribda, jestem w niej po prostu zakochany. Edytowane 15 Październik 2008 przez Marcin Przybyłek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 bardzo fajnie, jesli jako laik (nie rysujący) mogę coś skomentować, to fajnie by to wyglądało może gdyby zróżnicować kolorystycznie nieco - tzn lewa strona (anielska) - zimna, ascetyczna - i prawa strona diabelska - gorąca, Lub odwrotnie - lewa strona ciepła - prawa strona zimna tak czy tak - praca technicznie mi się podoba oczywiście, choć szczerze przyznam demon po lewej powinien być kobietą - wtedy poza tej ascetycznej anielicy (z mega biustem) by byla bardziej uzasadniona. ale moze te wszystkie bzdury przez to ze tak późno siedze przed kompem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Świetnie, bardzo podoba mi się wyeksponowanie popiersia głównej postaci oraz skrzydeł "anielicy" światłem. Bardzo dobra praca. Pozwolę sobie wrzucić ją na desktop. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 no wyśmienite, Nie przeszkadzają mi żadne z wcześniej wskazanych uwag jak dla mnie perfekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 MATKO Z OJCEM!!!! Pani po lewej = pełen realizm!!!! Marcin ale sie wyrobiłeś! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 (edytowane) Witam bardzo fajna pracka:) możne jakieś zbliżenia na twarze??:) kobietka kojarzy mi się z postacią z gry neverwinter night. Całość wypas na maxa:) jaki czas realizacji?? Pozdrawiam Edytowane 15 Październik 2008 przez Łukasz Misztela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 rzadko cos wstawiasz, ale jak juz, to pełną parą.. pracka bardzo fajna- moze to smieszne, ale najbardziej podoba mi sie to, jak zrobione jest okno w tle oraz dym..fajny efekt daje cieple swiatlo pomiedzy postaciami..tak cieple, ze az zimne :) za zblizeniami to moze bym tak bardzo nie byl jak kolega wyzej, ale za to bardzo chetnie zobaczylbym szkic, o ktorym tak tu się mówi ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Daje do myślenia :). Kusząca Anielica, aczkolwiek jakiś taki dziwny grymas maluje się na jej twarzy ;). Tak niewiele, a jaka moc przekazu. 5*. Powodzenia //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 WYPAS! Jedyne, co mnie razi, to ten puszczony witraż w tle( jw. Omen) Może troszkę mało uwagi skrzydełkom tego albatrosa ( za twarde) i włosom poświęciłeś, ale i tak całość działa obłędnie. Gratuluję! Miło popatrzeć na takie prace. Można drukować i wieszać na ścianie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elmo22 Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 (edytowane) ale to jest wypasne... Edytowane 15 Październik 2008 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Delikatna paleta kolorystyczna.. Bardzo wysmakowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kseronarogu Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 noooo dales do pieca... swietnie wyszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Podoba mi się. Bardzo fajnie wyszedł pancerz i "fartuszek" bohatera. Co do kolorystyki to brakuje mi trochę jakiegoś mocniejszego akcentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Najbardziej podoba mi się to, że pomimo nieco naiwnego patosu praca nie powoduje tego specyficznego uśmieszku "o! ledwie żywa rusałeczka w mokrej halce na rękach zmasakrowanego ale dumnego wybawiciela!". Dużo fajnych delikatnych momentów i dobrze grająca ze sobą całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skocu Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Anielica kompletnie mi się nie podoba: skóra trupia, włosy jak na źle wyszparowanych gotowcach, skrzydła papierowe. Poza tym gdybyś potrzebował kogoś do czyszczenia butów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 15 Październik 2008 Autor Share Napisano 15 Październik 2008 hej bardzo mnie cieszy, że ogólnie się podoba plakat. Witraż w tle odpuszczony celowo. To taka manifestacja malarskości. Za bardzo to wszystko było już zdetalizowane jak dla mnie i musiałem coś bardziej ideowego umieścić w tle. Poza tym byłem już po kilkudziesięciu godzinach z tą pracą więc sami rozumiecie jak się garnąłem do projektowania witraża... Nubb: cieszy mnie ten komentarz bo dokładnie wiem o czym mówisz. Leander: super, że zwróciłeś uwagę na nogę z tyłu, która podobnie jak skrzydło-śmigła pomaga w osadzeniu postaci w środowisku. Bez tego wyglądałoby jak wklejone. pokazuję szkic, tylko troszkę oszukany, bo są na nim elementy, które pojawiły się dopiero w wersji kolorowej (np logo na pieluszce). Ale w 97% jest on oryginalny. oraz detale 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hendels Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 kosmos jak dla mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 dawno nie widziałem czegoś tak dobrego, kolor jest genialny. pozdrawiam sli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 bardzo fajny obrazek ... na pewno nie jest to coś koło czego można przejśc obojętnie pozdrawiam i gratuluje warsztatu drogi Marcinie :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziab Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Dżizas - praca jest naprawdę... (szukam odpowiedniego słowa) nieziemska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Śliczności! :) Genialnie wybrnąłeś z wielu trudnych miejsc. Pełen podziw. Z ciekawości jeszcze zapytam ile godzin mniej więcej trwa namalowanie takiej okładki? 30? 60? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Super wypas, pozamiatane dokładnie:) Nic bardziej konstruktywnego mi nie przychodzi do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 I co takie kolory uzysykałes machając paskami od kolorów W PSie? W jakiej rozdzielczosci bylo to malowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 kicz straszny. szkoda takiego malarza na takie glupoty. namalowane wysmienicie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Koncertowa robota. Kozak jesteś, co tu gadac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Ta anielica to przecież Aria Giovanni! Świetna praca :) Ile czasu malowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 kolorki mnie wbiły w fotello :)...fajne emocje postaci ..bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 (edytowane) Kozackie . Na moje to moglo by byc troszku wiecej faktur bo troszke za gladziuchno wyglada ale i tak kozackie. A puszczony witraz mnie sie najbardziej podoba w tym obrazku. Edytowane 15 Październik 2008 przez biglebowsky 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Swietna praca :) faktycznie widac troche inspiracje W40k ale jak dla mnie to plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 rzadzisz panie :) kolorki sa przemistrzowskie... troszke twarz panienki mi nie do konca podchodzi, ale to chyba jedno z trudniejszych ujec (takie z dolu) jesli chodzi o kobieca twarz (u facetow takie ujecie wyglada spoko, ale u kobiety ciezko chyba zachowac subtelnosc pewnych elementow typu nos czy broda...). a najbardziej podobaja mi sie zblizenia- fajnie jak widac mięcho takie malarskie..( i tu twarz panienki wyglada jakos lepiej..), ale wiadomo, ze mialo byc wypieszczone... superowe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGetout Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 genialne, zbieram szczene z podlogi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 A jeszcze coś. Skoro koleś ma 2,5m to można było dodać element który pozwoli zbudować widzowi skale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Strasznie mnie boly ta anielica. Kark zlamany, kregoslup tak troche nad pasem tez, niedorozwinieta lewa reka, papierowe jak juz ktos wspomnial skrzydla. Jakos inaczej sobie wyobrazam anioly, ale to moze ja tylko. Szczerze mowiac wyglada jakbys poskladal z roznych niepasujacych fotek ta laske i za wszelka cene ratowal sytuacje. Glowna postac fajna, tylko nie wiem dlaczego, cos mi nie lezy w proporcjach jego rak, rak nie dloni. Diabel fajny w calosci. Witraz pro i szkoda ze reszta nie nawiazuje wlasnie do niego. Calosc kiczowata, ksiazki z takimi okladkami mnie odstraszaja, ale wiem ze jestem w tej kwestii w mniejszosci. Jak z reszta z ocena calego obrazka. Widzialem o wiele, wiele, wiele lepsze Twoje rzeczy. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 świetna praca jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 (edytowane) Marcinie, już Ci to mówiłem pięknie to zrobiłeś i przyznasz, że nieźle się pracuje z tym łysolem :) Pozdrówka dla Marcinów :) Edytowane 15 Październik 2008 przez maronski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SunRider Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Dołączam się do pytania Konika... Jaka rozdzielczość? Pewnie coś około 4tys.px Praca zawodowa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziab Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Jeżeli chodzi o książki z takimi okładkami - to faktycznie różnie bywa - ale Gamedec jest akurat całkiem do rzeczy - mi w każdym bądź razie opowiadania z NF b. się podobały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokturpotfor Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Technicznie sliczne ale ta pani wyglada jakby jej ktos kregoslup zlamal na odcinku ledzwiowym, moze dlatego taka ma mine niemrawa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idaho Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Ładne, surowe i to mi się podoba. Czy myślałeś nad dodaniem detalu na piórach ? Jak by wyglądało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 16 Październik 2008 Autor Share Napisano 16 Październik 2008 hej dzięki! wysokość ponad 5tys pikseli. Robiłem to ok 2 tygodni, ale trudno mi powiedzieć ile godzin dokładnie. Ponad 3/4 czasu to praca nad szkicem i uzgadnianie detali. Dlatego nie myślę o udoskonalaniu piór itd. Jeśli chodzi o uwagi o kręgosłupie, to nie wiem czy zauważyliście, że niektórzy ludzie, którzy czasem wstają od komputera i się gimnastykują, potrafią lepsze rzeczy :) Kengi: Ja też nie lubię kiczu (a przynajmniej się nie przyznaję na wszelki wypadek heh) i dlatego Marcin wybrał mnie do tego plakatu. Miałem to zrobić w jakiejś bardziej zjadliwej i uniwersalnej formie. Każda praca robiona pod publikę może być o kicz oskarżona, a to jest praca promująca książkę. No i nie do końca mnie szkoda bo dostałem wynagrodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 ech... muszę wziąć prysznic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 a mówiłem juz że jak sie oglada słuchajac jakiejś pompatycznej muzy to robi większe wrażenie?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belzebub Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 Ja tam widze jakiegos borysa valeyo. ale moze mam omamy. nie wiidzialem go w twoich pracach wczesniej. Fajne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ravzone Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 mi tez się podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolipop Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 zaje@#$e. szacun za kolorki:).tez widze odrobinke valeyo...a to moze byc tylko komplement:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi