Napisano 5 Grudzie艅 200915 l Nic nadzyczajnego, ale trafilo mi sie cos ladniejszego do zrobienia niz zwykle. mam nadzieje, ze jakso to wyszlo. :) modelowanie :loki envi, rendring : jo max vray cs.... duzo csa... 聽
Napisano 5 Grudzie艅 200915 l drzewa swietne...reszta..jakas troche sztuczna... ale kawa艂 dobrej roboty :) powodzenia;)
Napisano 5 Grudzie艅 200915 l Fajne. Czwarty najbardziej mi si臋 podoba. Klomby dla mnie zbyt cukierkowate. ****
Napisano 5 Grudzie艅 200915 l Budynki wygl膮daj膮 na brudne, tak jakby艣 malowa艂 obraz czarn膮 farb膮. Czwarty bardzo dobry, reszta odstaje. 聽 subiektywnie: Ja wiem, 偶e klient, zlecenie, wi臋kszo艣膰 ludzi odbiera inaczej itd...ale dla w艂asnej satysfakcji, przyjemno艣ci z pracy mo偶e czasami warto odpu艣ci膰 li艣cie, kwiatki i idylliczn膮 ramk臋 kadru z drzew? Ten budynek to lepsza lub gorsza ale modernistyczna 偶yleta, nie dworek. Nie obra藕 si臋, nie chc臋 Ci dowali膰. 艂adne obrazki, bez sielanki: http://www.flickr.com/photos/campobaeza/ 聽 ps: robi艂em kiedy艣 wizki bardzo podobnego budynku, wysz艂y mi du偶o bardziej "nienadzwyczajnie" :) Edytowane 5 Grudzie艅 200915 l przez peter_muler
Napisano 6 Grudzie艅 200915 l Pi膮ty najfajniejszy dla mnie. Wida膰 ogrom pracy i umiej臋tno艣ci ale sielsko艣膰 momentami a偶 skapuje z obraz贸w. Dobra robota, efektownie to wygl膮da. pozdrawiam Edytowane 6 Grudzie艅 200915 l przez siwy
Napisano 6 Grudzie艅 200915 l Jak zwykle 艣wietne wizki. Najmocniejsz膮 ich stron膮 s膮 ro艣liny, daj膮 klimat kt贸ry zapewne urzeka inwestor贸w. Pozdrawiam.
Napisano 6 Grudzie艅 200915 l no ten kamien brudny jakis wyszedl. (w cieniu przynajmniej) a ujecie najlepsze dla mnie to 5. moze dlatego ze nie ma tyle tych drzew i widac ladnie budynek :) 聽 dobra robota. pozdrawiam.
Napisano 6 Grudzie艅 200915 l Bardzo fajnie Ci to wysz艂o, ro艣linno艣膰 i 艣wiat艂o jak zwykle super ! pozdr.
Napisano 6 Grudzie艅 200915 l bardzo 艂adne momentami 艣wietne ziele艅 super chociaz drzewa to juz tr膮c膮 troche Starym Lasem albo Mroczn膮 Puszcz膮 wr臋cz :) Edytowane 6 Grudzie艅 200915 l przez pabulo
Napisano 6 Grudzie艅 200915 l Bardzo fajne, szkoda ze od zesz艂ej jesieni nikt nie odgarnia艂 tam li艣ci, ale zdejmuj膮 sterylno艣膰 ze sceny.
Napisano 6 Grudzie艅 200915 l Piknie ale z li艣膰mi to przesadzi艂e艣 tym razem. Odbicia w szybach troch臋 za mocne.
Napisano 6 Grudzie艅 200915 l Moje zdanie znasz. Jesli sie czepiac: nawierzchnia jezdni do wymiany powtarzalne textury stolarek(drewno) 聽 Generalnie na wypasie jak zwykle:D:D:D
Napisano 6 Grudzie艅 200915 l Jest fajne i przyjemne dla oka, wiec nie ma sensu na sile szuka膰 jaki艣 b艂臋d贸w. Pozdrawiam
Napisano 7 Grudzie艅 200915 l ciekawe czy takie drzewa te偶 wybuduj膮... ; D Swoj膮 drog膮 jakby tutaj wicherek zaszala艂 to nie by艂oby co zbiera膰 z niekt贸rych fragment贸w elewacji og贸lny look: 艣wietne
Napisano 8 Grudzie艅 200915 l Autor dzieki za mile slowa jak i za slowa krytyki. :) nie do konca wiem dlaczego budynki sa jakby "sztuczne" to wina oswietlenia? kadru? kolorow? chcialbym widzec, gdyz chcialbym tego ukiknac :) 聽 niestety nie wiem czemu wyszlo brudno :( sam tego nie do konca widze... moze to wina slabego samplowania? hmm.... 聽 peter - dzieki za stronke, napenwo skorzystam in future ;) 聽 co do sielanki, coz hmm, klientowi sie spodobalo zaaranzowanie zieleni.. a ze to tylko komercja, i to mieszkaniowa, a nie np biurowa czy cos innego, to zycie mnie nauczylo ze im "przytulniej" tym lepiej... 聽 co do szybk - material standardowy z lekkim reflection. zas reflection mocne, celowo :) 聽 norden co do drzew, dlaczego mieli by takie "budowac" i dlaczego mialy by cos porozwalac przy wietrze... albo tylko ja mieszkam w miescie gdzie wysokie drzewa towarzysza architektorze nic nie nieszczac, i to w centrum... albo sam nie wiem ;)... ja generalnie lubie takie zestawienie.. zawsze mi sie to podobalo, coz moze mam kiepski gust ;) 聽 tores - co do lisci mzoe nie komponuja sie tam najlepiej, sa "za swieze" ale opad lisci jest caly rok... u mnie np leza ciagle.. chyba ze wiatr pozamiata, ale fakt gdzieniegdzie ich za duzo... 聽 maestro - ktore to klaby ?:D i dlaczego cukierkowe? 聽 jakby ktos mial jakies cenny wskazowki to skrzetnie zanotuje :)
Napisano 8 Grudzie艅 200915 l Bardzo fajne - 3ci i 5ty najlepsze chyba. Jak zwykle wizek nie komentuje tak zrobi臋 wyj膮tek bo to kawa艂 solidnej roboty. A kompa to ty masz chyba na uran 偶e to Ci uci膮gn膮艂 ;).
Napisano 8 Grudzie艅 200915 l Autor generalnie nie bylo problemu 11GB zjadlo , z 2d dispem na korze. niechcacy se dalem 3d dispa, i kopara mi opadlo jak po weekendidze wyszlo 30h... :/ zezarlo cale 24gb, i jeszce rpocek szedl ino na 20% mocy... xeony sa strasznie ramo-wymagajace, jak im troche zabraknie to odrazu puchna, :)
Napisano 8 Grudzie艅 200915 l Morphe: Chodzi艂o mi o te kl膮by na przedostatnim obrazku. Dla mnie s膮 zbyt... cukierkowe :D.
Napisano 14 Grudzie艅 200915 l Nie wierze 偶e nigdy 偶aden klient nie powiedzia艂 Ci: "Cz艂owieku co to ma by膰? Reklama d偶ungli amazo艅skiej ?" Znam si臋 na reklamie i albo masz klient贸w kt贸rym nie zale偶y na dobrej wizce albo kto艣 za to straci prac臋... 聽 Dodam tylko 偶e oceniam to pod wzgl臋dem komercyjnym bo je艣li chodzi o wykonanie to rewelacja. Pisz臋 to tak tylko dlatego bo pewnie jaki艣 dzieciak za偶膮da ode mnie przes艂anie mojego portfolio bo jego zdaniem nie jestem godzien swojego zdania napisa膰. 聽 Pozdrawiam !
Napisano 14 Grudzie艅 200915 l U偶ytkownik- zgodz臋 si臋 z tob膮, mnie co艣 podobnego ostatnio zarzucono kazano mi ro艣linno艣膰 wywali膰 na t艂o tylko bo zas艂ania architektur臋 kt贸ra powiem szczerze wygl膮da艂a miernie, ale nie ja to projektowalem. mimo ze na PZT bylo ile艣na艣cie drzew to polowe musialem wywali膰 by blok ods艂oni膰. Co do tego twojego portfolio to mimo ze nie jestem dzieckiem to chetnie by zobaczy艂 co ciekawego stworzy艂es z czystej ciekawo艣ci:) 聽 Morphe twoje prace sa technicznie rewelacyjne ale komercyjnie moim klientom nie da艂o by si臋 ich przepchn膮膰. ale ***** 聽 Pozdrawiam
Napisano 14 Grudzie艅 200915 l Zgodz臋 si臋 z oboma stronami. Ziele艅 jest na bardzo wysokim poziomie (chocia偶 osobi艣cie bardziej podoba艂a mi si臋 ziele艅 w Twoich starszych pracach, kolorystycznie jako艣 lepsza si臋 wydawa艂a, mo偶e to zmiana presetu albo o艣wietlenia co艣 zmieni艂a, a mo偶e poprostu m贸j monitor tak to przedstawia). 聽 Co za艣 do samej zieleni, nie zawsze i nie wsz臋dzie mo偶na tyle zieleniny wsadzi膰 - sam mam w wi臋kszo艣ci ostatnio projekty "przetargowe" gdzie klient nie chce zas艂ania膰 budynku - bo chodzi o sprzedanie w艂a艣nie koncepcji budynku, a na tym etapie ziele艅 jest do艣膰 po macoszemu potraktowana (co innego je艣li w danym zagospodarowaniu akurat w jakim艣 miejscu jest ju偶 du偶e drzewo, z regu艂y po prostu nie op艂aca si臋 go wycina膰 - np we Wroc艂awiu wyci臋cie wi臋kszego drzewa to koszt oko艂o stu tysi臋cy (s艂ysza艂em nawet o przypadkach kilkuset tysi臋cy) wi臋c z konieczno艣ci niekiedy takie drzewo zostaje (i w sumie dobrze). Lub te偶 je艣li ziele艅 jest integraln膮 cz臋艣ci膮 projektu, ju偶 na etapie koncepcji. 聽 A wracaj膮c do samych prac, mnie si臋 najbardziej 2,3 i 5 uj臋cie podoba. 聽 Budynek jest ciekawy (mo偶e nie w sensie architektury, bo ta jaka艣 porywaj膮ca nie jest, ale raczej o zastosowane materia艂y, r贸偶norodno艣膰 i cena - zastanawiam si臋 czy faktycznie tak b臋dzie wygl膮da艂, bo hmm 300m balustrady szklanej cen膮 mo偶e zabi膰 :D ), du偶o detalu (wi臋kszo艣ci nie wida膰, bo zas艂ania ta ziele艅 :D) - np okna maj膮 uszczelki, przekr贸j tak jak faktyczne okna, aluminowy pasek mi臋dzy szybami, to samo z balustradami. Nie powiem sporo si臋 nauczy艂em (ca艂y czas si臋 ucz臋) przy modelowaniu tego budynku. 聽 Pozdrawiam - Loki Edytowane 14 Grudzie艅 200915 l przez Loki
Napisano 14 Grudzie艅 200915 l U偶ytkownik- zgodz臋 si臋 z tob膮, mnie co艣 podobnego ostatnio zarzucono kazano mi ro艣linno艣膰 wywali膰 na t艂o tylko bo zas艂ania architektur臋 kt贸ra powiem szczerze wygl膮da艂a miernie, ale nie ja to projektowalem. mimo ze na PZT bylo ile艣na艣cie drzew to polowe musialem wywali膰 by blok ods艂oni膰. Co do tego twojego portfolio to mimo ze nie jestem dzieckiem to chetnie by zobaczy艂 co ciekawego stworzy艂es z czystej ciekawo艣ci:)聽 Morphe twoje prace sa technicznie rewelacyjne ale komercyjnie moim klientom nie da艂o by si臋 ich przepchn膮膰. ale ***** 聽 Pozdrawiam 聽 Ja nie tworze, ja w swojej pracy u偶ywam tylko worda do zarz膮dzania projektami. Na marginesie to uwa偶am za 艣mieszne to 偶e moje opinia b臋dzie s艂uszna w zale偶no艣ci od tego kim jestem... Ja pisze do autora swoje zdanie i je艣li kto艣 si臋 z nim nie zgadza to po prostu niech na tym poprzestanie. Chyba odzwyczai艂em si臋 od Polskiej mentalno艣ci i coraz bardziej si臋 z tego ciesze bo budowanie konflikt贸w na ka偶dej p艂aszczy藕nie jest tutaj narodowym hobby.
Napisano 14 Grudzie艅 200915 l Autor uzytkownik - a widzisz, nikt tak nie powiedzial:), pewnie dlatgo ze amazonki to nie przypomina, ani zadnej innej dzungli :D. generalnie, z opini wielu osob ktorzy odemnie biora wizki, wiem ze wbrew twojemu przekonaniu, (jak sadze podpartemu wieloletnim doswiadczeniem w tej baranzy), sa ludzie, ktorzy taka wizje mieszkania (wsrod zieleni, i to bojnej) kupuja. Wiesz byc mzoe jet to jakis odsetek, ale to nie ma znaczenia, skoro wszsytko wkonsekwencji sie sprzedaje... Generalnie co do samej zeleni zawsze klient byl zadowolony i nie raz podkreslal ze podoba sie bardzo aranzacja zieleni, pewnie dlatego ciagle j wstawiam ;) gdyby bylo inacej na coz bylo by bez. Generalnie, nie ma co rozstrzasac wartosci komercyjnej, gdyz o jej efekcie zawsze mowi sprzedaz, oraz to czy klient do nas wraca. nie wiem czy ktos robil kiedsy badania rynku, co klient chce zobaczyc na wizce kupujac mieszkanie/dom. badz tez, jakby sobie wyobrazal okolice w ktorej chce mieszkac. Ja takich badan nie robie bo ejstem za maluczki, no chyba ze w gronie znajomych ;) ale wydaje mi sie ze kazdy chcialby w wiekszym badz mniejszym stopniu widziec jakas zielen z okna, niz surowe betony, ulice, i ogolnie "miejski syf". 聽 Nie mniej jednak nie mam zamiaru sie droczyc o racje, bo mnie to wisi:), sam osobyscie lubie zielen, dlatego tez ja daje, ale tez nie pcham jej na sile, w tym sensie, ze zawsze robie wywiad z klientem co by sobie zyczyl, proponuje, robie wstepne aranzacje, jak sie podoba to jade dalej, jak nie to wywalam to co sie nie podoba i chyba tyle w tym temacie:) 聽 a technicznie? hmm nie wiem czy jet dobrzem bo ponoc brudno jakos.. cos w tym jest, ale nie wiem czemu tak wyszlo:/ 聽 uzytkownik - dzieki za post, juz myslalem ze sie przejdziesz obojetnie ;) a co do twojej opini, wiesz jak to jest z krytyka - zeby sie liczyc z czyims zdaniem ale na serio to trzeba byc kims hmm znanym wielu osobom, ktory cos dokonal, ktorego doceniono, bo ja wiem, cos w ten desen chyba? tak to juz jest z stawaniem sie autorytetem w jakiejkolwiek branzy. Jezeli tego nie ma, to mozna co najwyzej wypowiedzec swoje subiektywne odczucie, powiedzec jaki sie ma gust, etc, ale generalnie zeby zdanie jednej osoby nikomu nieznanej( bo wystepujesz tutaj jednak troche anonimowo) bylo uznane za jak to piszesz sluszne, to chyba troszke za duze wymagania :) tym bardizej ze wielokrotnie wypowiadasz sie bardzo ze tak powiem deliklatnie stanowczo/ostro, zeby nie mowic cynicznie (nie chodzi mi o to ze z kazdym nalezy sie cackac jak z jajkiem zeby nie urazic, ale mocne wypowiedzi ciagna za soba odpowiedzalnosc twardych dowodow - tak ja to przynajmniej czuje) 聽 grzegorz - tak jak pisze, to kwestia gustu, co gdzie pejdzie, ale jestem zdania ze zawsze latwiej cos wywalic, niz cos dodac. 聽 loki - wyszstko widac, zaden detal chyba nie zostal pominiety, a to ze sie powtaza x razy, to wcale nie musi byc pokazane, moze, ale nie musi.... tak sadze;) Edytowane 14 Grudzie艅 200915 l przez Morphe
Napisano 15 Grudzie艅 200915 l Autor hehehe, niemaproblemu, nieprzypominam sobie ebym mial wylacznosc na drzewa z bluszczem hahaha ;)
Napisano 15 Grudzie艅 200915 l Morphe, Loki modelowali艣cie uszczelki i pasek aluminiowy pomi臋dzy szybami? Po co? 聽 Ja was rozumiem bardziej, 偶e jeste艣cie profesjonalistami... ale czy to nie jest strata czasu, a co z wydajno艣ci膮. 聽 Chyba, 偶e robicie jaki艣 mega zoom na okno? A co jeszcze wymodelowali艣cie, czego nie wida膰 na tych pi臋knych wizkach?
Napisano 21 Grudzie艅 200915 l Czy si臋 komu艣 podobaj膮 czy nie twoje wizki to jedno jest pewne, 偶e masz ju偶 ju偶 sw贸j rozpoznawalny styl, a to cechuje raczej niewielu. Jak zwykle kawa艂 dobrej roboty. Dla mnie troszk臋 za kolorowo, jednak zawsze z przyjemno艣ci膮 ogl膮dam twoje prace ze wzgl臋du na dok艂adno艣膰 i ogrom prcay jak膮 w nie wk艂adasz.
Napisano 7 Stycze艅 201015 l Autor bo ja wiem, moze chwilowa awaria, mi dziala... ale jak to mawial pewien gosc.. wyszstko przemija. 聽 ps. gonzo wizka zajela mi za duzo zasu, ale na czas, a szyby to zwykly niepelny reflect.