SSn4k3 Napisano 8 Kwiecień 2010 Share Napisano 8 Kwiecień 2010 Adek zaproponował utworzenie nowego wątku na rok 2010 - ze względu na objętość poprzedniego - co też czynię. Proszę kontynuować tutaj:) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woody Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Nie działa opcja "Szybkie menu => Zaznacz jako przeczytane", muszę używać linka na dole forum na stronie główne. W błędnym linku brakuje zmiennej 'markreadhash'. p.s. pisałem o tym w starym temacie, ale chyba nikt tego nie naprawiał bo nadal błąd występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Jak działa subskrypcja? Zasubskrybowałem (trudne słowo :p) dział z ogłoszeniami, a gdy wchodzę do panelu sterowania to jako ostatni post, pokazuje mi jakiś starszy, mimo że w owym dziale są już nowsze. W dodatku powiadomienie na maila przychodzi raz na tydzień, chciałem zmienić na automatyczne, ale nie widzę możliwości edytowania subskrypcji działów forum, tylko samych wątków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 17 Lipiec 2010 Share Napisano 17 Lipiec 2010 Zaznacz jako przeczytane powinno działać lepiej. Przed chwilą była aktualizacja. Jeśli macie błąd - spróbujcie sie wylogować i zalogować jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 Hej wszystkim. Mam pewien problem związany z forum. Kiedy wejdę sobie w jakiś dział na lewo od miniaturki dołączonej do postu powinna być np. biała karteczka, która oznacza nowe posty. Problem w tym, że w niektórych przypadkach nie widzę tych oznaczeń tylko... Jest to miniaturka, którą dołączył Tamyl91 w wątku, w którym pokazywał swój samochód O_o Ktoś ma podobne problemy, czy to tylko u mnie takie wariacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Czyzby w ost. byl jakis blad. Miniaturki to akurat moja przerobka, moze cos jest nie tak z zapytaniem, chociaz nie moge tego powtorzyc - w sensie u mnie jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Też tak kiedyś miałem. Chyba nawet ze dwa razy :D Proponuję przeczyścić przeglądarkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 Nie wiem czy nazwać to błędem ale funkcja kropkowania wulgaryzmów działa beznadziejnie. Wynajduje słowa w środku wyrazów. Np widziałem słowo c*** w środku wymac***e lub attac***e wykropkowane. IMO na forum nie ma aż tak klnących userów żeby coś takiego wprowadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 A ja znalazłem moze nie błąd ale poważny brak, otóż brakuje przycisku Auto bana! Adku, przemyśl sprawę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 popieram posta powyżej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 (edytowane) nie wiem czy to błąd ale, wątek w pracy oferowanej przez jeden dzień miał hiper oglądalność: Edytowane 11 Grudzień 2010 przez bolitic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 może ktoś poprawiał literówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 No muszę przyznać, że dziwna sprawa w sumie. Faktycznie sporo. Tym bardziej, że w te liczniki się nie da jakoś specjalnie ingerować. Może gdzieś to ktoś podlinkował. Sprawdze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 no możliwe że gdzieś na jakiejś bardzo oglądanej stronie jest link, bo właśnie przybyło 20000 wejść do wątku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 wczoraj i dzisiaj co chwile wyskakuje mi info o "Aktualizacji forum" nie znalazłem nigdzie żadnej informacji że coś się dzieje, wiec nie wiem czy to błąd czy zamierzone działanie. Pozdrawiam Nowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Nie. Nic nie jest od wczoraj robione. Prosze wyczysc cache przegladarki. Warto tez wylogowac sie i zalogowac jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 mam to samo co Nowi, cały czas wszystko jest niedostępne bo aktualizacjia czegoś tam i F5 kilka razy dopiero wtedy wchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Adku a planujesz dodać jakieś nowe funkcjonalności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 hehe, troche pozno, ale musze powiedziec ze post dawalem tylko tutaj, na normalnych zasadach jak zawsze, ale ciekawy to myk byl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 13 Styczeń 2011 Share Napisano 13 Styczeń 2011 W dziale "Praca oferowana" ktoś przykleił wszystkie nowe ogłoszenia. Mniemam iż przypadkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 13 Styczeń 2011 Share Napisano 13 Styczeń 2011 dzy na "posty od ostaniej wizyty" i "dzisiejsze posty" mozna dodać ikonki wątków i gwiazdki z ocen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 (edytowane) Licznik odwiedzin wątków prawdopodobnie niekiedy szwankuje. (np. http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=163&daysprune=-1&order=desc&sort=views chodzi oczywiście o najczęściej wyświetlany wątek;) ) Edytowane 3 Marzec 2011 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Dziwna sprawa. W to sie nie da ingerowac wiec to moze jakib bug vb. To jest zliczane dwustopniowo, najpierw zliczane do cache'a a pozniej aktualizowana jest baza. Stad na odswiezenie licznikow trzeba czekac, nie sa od razu, ale zliczane sa wszystko. Musze to sprawdzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ca mel Napisano 21 Marzec 2011 Share Napisano 21 Marzec 2011 (edytowane) Jest coś nie tak z licznikiem odwiedzających. W dziale maya od jakiegoś czasu dzieją sie dziwne rzeczy. Nie wierzę żeby kogoś aż tak interesowało 'Światło w obiekcie' ;] Wątek 'Maya na maku' też urósł tak w kilka sekund. Pozdr. Edytowane 21 Marzec 2011 przez ca mel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 23 Marzec 2011 Share Napisano 23 Marzec 2011 Kiedyś chyba był poruszany ten problem ale pozwolę sobie przypomnieć:). A mianowicie, jakoś tak często zdarza mi się, że akurat mój post otwiera kolejną stronę wątku i właśnie wtedy pojawia się problem - strona nie potrafi się poprawnie przeładować, robi się biało i ładuje się w nieskończoność, najlepiej wtedy po prostu cofnąć się i ręcznie przejść do kolejnej strony wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 23 Marzec 2011 Share Napisano 23 Marzec 2011 Ustaw sobie wyświetlanie 30/40 postów na stronę - takie sytuacje będą wtedy sporadyczne. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 A u mnie dzieje się taka dziwna sprawa iż będąc zalogowanym na forum jak wejdę w zakładkę "Dzisiejsze" to już nie jestem zalogowany ... taka jakaś dziwna bram przez którą się wychodzi i już nie wraca ;) muszę od nowa odpalić stronę główną, aby sobie przypomniał że jestem zalogowany... Pozdrawiam Nowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 Adek pisał o tym kilka razy - zalogowany jesteś na "www.max3d.pl" a przechodzisz na adres "max3d.pl" gdzie nie jesteś zalogowany. Możesz albo dopisać do adresu "www" lub zalogować się na "obu" portalach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ca mel Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Mnie ogólnie najbardziej denerwuje brak odświeżania flagi przeczytania wątków. Otóż wchodzę sobie do jakiegoś działu, potem wątku i gdy po przeczytaniu wychodzę do głównego forum dział nadal pokazuje nowe posty (chociaż na pewno ich tam nie ma). Po wejściu do działu oczywiście wszystkie wątki są puste i dopiero gdy odświeżę ręcznie stronę to po wyjściu do głównego forum flagi nieprzeczytania znikają. Czasem działa to też beż odświeżania, ale i tak trzeba wchodzić do danego działu żeby załapał że jest pusty. Dodam że mam tak od zawsze, używam firefoxa, aktualnie 3, ale na wcześniejszych działo się od lat tak samo. Jest to kwestia przyzwyczajenia, lecz sprowadza się do tego, że po każdym przeczytaniu wątku trzeba najpierw wyjść do danego działu, ręcznie odświeżyć stronę i dopiero do głównego forum. Abo wyjść do forum, wejść jeszcze raz i wyjść. Czyli podsumowując trzeba cofać się tą drogą którą doszło się do wątku, czasami też jeszcze dodatkowo odświeżając. Fajnie jakby dało się uniknąć tych czynności i wyjść natychmiast do głównego forum widząc nieprzeczytane działy które nie mają wątków z nowymi postami ;] Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Mam dokładnie tak samo jak ca mel. Ze swojej strony dodam, że używam Opery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 wprowadzcie do do=getdaily i wynikow wyszukiwania widocznosc miniatur i gwiazdek i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 wprowadzcie do do=getdaily i wynikow wyszukiwania widocznosc miniatur i gwiazdek i będzie dobrze. Nie mam pojęcia o czym mówisz ;) Jestem kompletnym laikiem (lajkonikiem nawet) w tych sprawach :D Gdzie mam to zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 blinq chodzi o to, co masz obok panelu użytkownika widniejące jako "Dzisiejsze" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Ok rozumiem :) Ale jak tam ustawić widoczność miniaturek i gwiazdek? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 No właśnie chyba tego dotyczyła prośba Oli, coby właśnie pojawiły się tam one ;) Jak? Adek powinien wiedzieć, nie my :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Aaaa teraz rozumie :) Myślałem, że ja mam to sobie ustawić... Ech... dziś z myśleniem nie za dobrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 jak juz o bledach, to ja mam taki ze jak napisze ostatni reply na stronie, czyli ze przechodzi na nastepna stronke watku to sie zawiesza max, wyskakuje biale i caly czas laduje, musze recznie od nowa wejsc do watku :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 13 Kwiecień 2011 Share Napisano 13 Kwiecień 2011 To w zasadzie nie problem ale.. jednak coś. Mianowicie dublują mi się prawie wszystkie prywatne otrzymane wiadomości. Przychodzą x2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Taki drobiazg mi się rzucił w oczy - gdy akceptuję odpowiedź w wątku, w danym poście nie wyświetla mi się mój avatar (we wcześniejszych postach jest widoczny). Właściwie nie wpływa to na funkcjonalność, ot taki aspekt kosmetyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Mnie avatar nie ginie, ale się pomniejsza delikatnie. Myślę, że to kwestia nowej wersji vb i to bug. Niestety. I tak cieszę się, że wstrzymywałem się z vb4 przez rok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Odkopuję wątek, żeby zgłosić drobny błąd:). Od jakiegoś czasu (tydzień, dwa?), kiedy wchodzę na forum przez http://max3d.pl, jestem teoretycznie niezalogowany (mimo iż mam zapamiętane logowanie). Wystarczy, że dodam do adresu "www" albo po prostu przejdę gdzieś dalej do forum i już jest ok. Być może jakiś problem z zapisywaniem ciasteczek? Win 7, Firefox 20.0.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Tak mi się nie chciało o tym pisać ale mam tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 To się wkrótce zmieni. Problem wynika zapewne z tego, że czasami różnie w newsie czy rekomendacjach linkujemy z "www.max3d.pl" lub "max3d.pl" (bez www). To są dwa różne adresy. Rezygnujemy za niedługo z "www", problem zostanie rozwiązany. Ale to wkrótce :) Na ten moment rozwiązaniem może być zalogowanie się zarówno w serwisie z "www" jak i bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Na ten moment rozwiązaniem może być zalogowanie się zarówno w serwisie z "www" jak i bez. No właśnie logowanie bez www nie za bardzo chce działać:) - ale tak jak pisałem, to tylko na głównej stronie forum, więc tym bardziej chyba nie warto drążyć temat skoro ma się to zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 To też się zmieni. Ale zaloguj się z tego miejsca: http://max3d.pl/forum/usercp.php?langid=5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Maj 2013 Share Napisano 8 Maj 2013 Jeśli ktoś zauważył, że został wylogowany z forum, proszę zalogować się jeszcze raz. Jest to spowodowane tym, że rozstajemy się z adresem "www.max3d". Pozostanie samo max3d.pl. Oczywiscie wpisujac www zostanie sie przekierowanym na wlasciwa strone. Ale dzieki temu nie bedzie problemu z podwojnym logowaniem i podwojnymi ciasteczkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chasdiel Napisano 10 Maj 2013 Share Napisano 10 Maj 2013 Nie wiem czy błąd występuje tylko na operze, ale jak wysyłam do kogoś PW to nie mam żadnego widocznego komunikatu, że wiadomosć została wysłana i nadal mam włączony tryb edycji wiadomości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Hejka. Mam problem z ustawieniem strefy czasowej. Ustawiam na +1, zapisuje, i wszystkie inne ustawienia są zapisywanie, a strefa czasowa ciągle nie. Można coś z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 16 Maj 2013 Share Napisano 16 Maj 2013 No nie. Błąd języka PL powrócił. vB nie wpiera innych języków i trochę to olewają. Na ten moment wyjściem jest przełączenie się na język angielski, ustawienie strefy czasowej, powrót do języka polskiego. Na razie tylko taki fix mam :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 17 Maj 2013 Share Napisano 17 Maj 2013 Ok, dla mnie wystarcza, dziękuje za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi