Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Koncepty które robiłem jakis czas temu do pewnego projektu o tematyce Juliusza Verna, o którym na razie nie moge więcej napisac, ale mozliwe ze niebawem zrobie wiecej w tym klimacie. flagi1.jpg roburweb600.jpg armatakolor600.jpg chiny1000.jpg slonweb1100.jpg stateky.jpg ziemiap.jpg albatroso.jpg verneportret400.jpg 58937281.jpg Uploaded with ImageShack.us 39758294.jpg Uploaded with ImageShack.us 61879135.jpg Uploaded with ImageShack.us Pozdr

Edytowane przez WWWoj
  • Odpowiedzi 32
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Drugi świetny, szczególnie kompozycyjnie. W pierwszym coś mi nie pasi z tą perspektywą na dole, jakby spadała, może gdyby ta macka była w perspektywie bliżej widza. Ale jako koncepty niezaprzeczalnie bardzo przyjemne.

Napisano

faktycznie jakos tego nie widziałem w sumie to mozna by nawet poprostu przyciąć od dołu zcentymetra i pewnie mniej by razilo

Napisano

Świetnie. Świetnie sobie radzisz z perspektywą zawsze i to najbardziej mnie jara w tych pracach. Chętnie zobaczyłbym jakieś większe, w pełni ukończone dzieło na takim wypasie.

Rysunek ręczny (kartka, ołówek), czy na od razu lecisz ze wszystkim?

Pozdro.

Napisano

Verne w supermarkecie.... nieżle, w końcu dobrze by było przypomnieć o tym wizjonerze i inspiratorze paru pokoleń.... rysunki niezłe.... ciągle tkwia we mnie stare ilustracje w jego ksiażkach ...:)))

Napisano

Wrzuciłem kilka obrazków w pierwszym poście. Pracki są sprzed ponad roku, do wystaw o Juliuszu Verne. Nie wiem nawet czy to zostało wykorzystane. Taki ruch na forum ostatnio, to też postanowiłem coś wygrzebać ;P

Napisano

Outstanding! Amazing! Awesome! Exciting!

Ale serio dla mnie bomba, kreska, kolor, kompozycja, świetne ilustracje, design... scena z balonem, ze statkiem w kanionie, z mechosłoniem są wyśmienite... szkoda że tak rzadko coś wrzucasz, pozdro

Napisano

Supcio, supcio, supcio, supcio :)

Kocham takie połączenie klimatów podróżniczych i steam punka : DDDDDDDDD

Te super intensywne perspektywy są mega, widzę robisz z nich swój styl ;) komponują się genialnie. :D

Kurcze, aż trudno mi wybrać moje ulubione, chyba ten pan w balonie ^^

Napisano

Cholera. Kolejny raz rozwalasz :D

Pozwolę sobie zapytać - jak uczyłeś się perspektywy tzn: wyszło w praniu - przy innych ilustracjach, czy bardziej się skupiałeś na ćwiczeniu tylko tego tematu? Bardzo mnie to ciekawi, bo sam ostatnio mam trochę problemów z perspektywą i nie wiem jak to złapać. A efektywnych ćwiczeń od mistrzów nigdy za wiele :) Dzięki z góry za odpowiedź.

Napisano

Duzo fajnosci na jeden raz. Fajnie ze wszystkim tak zgrabnie czuc perspektywe i przestrzen i taki techniczny warsztat. Moi faworyci to pierwsze dwa arty, bardzo bombastyczne.

Napisano

Dzięki wielkie! W sumie przyjemnie mi się robi w takiej stylistyce i też uważam, że są bardziej udane niż inne rzeczy, które robiłem.

Rothbart: Perspektywa zaczęła mi wychodzić w praniu, ale chyba najwiekszy skok zrobiłem jak zacząłem do niej podchodzić używając jako dodatkowego środka, bawić się nią bardziej niż traktować jako wyznacznik, założenie. Zakrzywiona linia horyzontu itp.

Napisano

kurcze jestem świeżo po przeczytaniu " Dwadzieścia tysięcy mil podmorskiej żeglugi". To co zrobiłeś robi duże wrażenie ale żeby cie zmobilizować muszę jak najszybciej zabrać się za ilustrację. choć pokażę stary sztych , który znalazłem w internecie do owej książki i który zadał mi dużego klina a ty jesteś kolejnym klinem. kurcze czas już poważnie się zmobilizować, szacunek i pozdro

face24.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

switny szkic i oryginalnie polozony kolor :) uwielbiam twoj skrupulatny rysunek i zazdosze Ci twojego dokladnego, rzetelnego a przedewszytkim rzeczowego rysunku i budowania kompozycji. Wielki szacun!