NEBULA-Grafika Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 (edytowane) Hi Kolejna praca typu widok na taras+detale z tejże sceny. Całość stylizowana na cross slajdu analogowego. Komentarze mile widziane jak zawsze! Pozdrawiam Neb Edytowane 9 Lipiec 2010 przez NEBULA-Grafika 1
simonhc Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Dobre i tyle, pieknie sie rozwijasz. Gratuluje! Modele kwiatkow Twoje? Bardzo zacne na zblizeniach
dac77 Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Czym ty to renderujesz? Wichura w drzwiach niepotrzebna.
vrocker Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Śliczne to po prostu. Toskania jak malowana. ;)
Kub@ Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Bardzo ładne. Na pierwszym renderze, brak opacity na lisciach w lewym dolnym rogu.
olaf Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 hee dobre. daj mocniejsza aberracje to okulary założę ;)
PCZ Napisano 9 Lipiec 2010 Napisano 9 Lipiec 2010 Bardzo ładnie. Na pierwszym wsadził bym jakiegoś ludzia. Najlepiej kobietę stojącą tyłem, w kierunku słońca, w zwiewnej sukience z kapeluszem na głowie.
rzulu Napisano 9 Lipiec 2010 Napisano 9 Lipiec 2010 rzadko sie udzielam, ale to jest wypas - tak okiem laika. Najbardziej podoba mi sie drugi render. Nie wiem czemu :) Pozdrawiam
Neb Napisano 9 Lipiec 2010 Napisano 9 Lipiec 2010 Dziękuję wszystkim za odwiedziny i komentarze! simonhc - bluszcz generowany przez ivy generator, część zielska z Vue a część to everowe kolekcje, reszta wyjaśnień na priv :) dac77 - niezmiennie Fryrenderem :) PCZ - klient nie chciał ludzia ale pomysł do rozpatrzenia jak najbardziej. rzulu - dzięki, drugi render był najtrudniejszy bo pod światło i to jeszcze znajdujące się za dzbankiemm, ale jak już dało się to wszystko poustawiać to klimacik wyszedł satysfakcjonujący.
Pawelkos Napisano 9 Lipiec 2010 Napisano 9 Lipiec 2010 Kozak renderki, drugi bardzo mi sie podoba. Ta "flara" gdzie slonce przeswitujesz przez szmate to prosto z fry'ja czy postpro ? Ile czasu schodzi na probne rendry zanim ustawicie finalnie scene i ile sie to renderowala i na jakim sprzecie :). Gratuluje, swietna robota
Neb Napisano 9 Lipiec 2010 Napisano 9 Lipiec 2010 Dziękuję Pawelkos. Flara, bokeh, efekty glow, bloom są prosto z fraya. Czas ustawiania sceny i generowanie próbnych renderów maleje wprost proporcjonalnie do zdobywanego doświadczenia. Fizyczny model światła we frayu daje bardzo powtarzalne efekty. Wykonanie czterech zbliżeń na detal ( szukanie kadrów, ustawianie światła, dopieszczanie shaderów, rendery próbne ) zrobiłem w dwa dni robocze pracując w tym czasie nad innymi tematami min. pomagając remanentowi w animacji. Te dodatkowe ujęcia to bonus dla naszego klienta, więc nie mogłem poświęcać temu maksimum czasu. Podobne ujęcia jakie zrobiłem dla poprzedniej wizki [thread]68348[/thread] zajęły mi dużo więcej czasu. Czas renderingu zależnie od sceny to albo nocka albo 4-5 godzin na q6600.
Neb Napisano 12 Lipiec 2010 Napisano 12 Lipiec 2010 Jako, że pojawiają się pytania o oryginalne rendery z fryrendera zamieszczam dwa takowe z tego projektu. Na ich bazie opracowałem to co przedstawiłem w tym wątku.
Kris_R Napisano 12 Lipiec 2010 Napisano 12 Lipiec 2010 Aż miło popatrzeć :) Naprawdę rewelacyjnie się prezentują te renderki... taraz też na full wypasie.
Lucek Napisano 12 Lipiec 2010 Napisano 12 Lipiec 2010 Właśnie miałem dać linka z evermotion na czacie :D *****
Neb Napisano 12 Lipiec 2010 Napisano 12 Lipiec 2010 dzieki Panowie za komenty, a adminowi za fronta :)
gonzo71 Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 rewelacja. Jedyne co mi nie pasi to wydaje mi sie ze cos proporcje krzesel sa zbyt duze
Lauke1985 Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 rewelacja. Jedyne co mi nie pasi to wydaje mi sie ze cos proporcje krzesel sa zbyt duze ale tam mieszka najwiekszy czlowiek swiata "_"
peter_f Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 Śliczne! Ale dopiero te ujęcia detali po prostu miazga! Niezwykle wysmakowane IMO! 5***** i gratki fronta :)
remanent Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 gratuluję fronta i innych publikacji. fajnie, że się ludziom podoba. 24 odpowiedzi na 2400 odwiedzin to całe 1% :p
Neb Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 gonzo - dzięki, krzesła dwa razy mierzyłem ( zawsze sprawdzam takie rzeczy - rutyna :) i są oczywiście ok, myślę, że to szeroki kąt kamery lekko zaburza proporcje. eter_f - dzięki wielkie remanent - dzięki stary :) myślę, że to niezła średnia, wątek trzyma się dobrze
pionix Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 Świetnie oddany klimat. Pięknie to wygląda. *****
Gomez Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 Normalnie taki fotoreal mnie nie kręci ale wygląda to bardzo smacznie :)
Pierzak Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 Brawo brawo. Pierwsza wersja z tym filtrem nie bardzo mi przypasowala ale druga jest super. Dobry detal i kompozycja ciekawa. Jedyne co mi troche nie bardzo pasuje to kolor napoju. Ten zolty nie wyglada mi ani na sok, ani na piwo a raczej na cos innego.. ;) Wolalbym jakby to byl dzban z lodem i woda, ale to tylko moja osobista uwaga. Ogolnie wypas.
Neb Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 Dzięki Pierzak. Kiedyś popularny był napój typu oranżada w proszku, jedna z wersji była w kolorze żółtym i po przygotowaniu wyglądała jak przysłowiowe siki. Chyba właśnie ta wersja jest na renderze :)
gonzo71 Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 mialem spytac i zapomnialem. Skad brales te fotele i kanape?
Neb Napisano 20 Lipiec 2010 Napisano 20 Lipiec 2010 Modele wygrzebałem z własnych zasobów, sprzed 7-8 lat. Nie potrafię powiedzieć kto jest producentem i gdzie te modele można znaleźć.
Tweester Napisano 20 Lipiec 2010 Napisano 20 Lipiec 2010 Całkiem fajne. Widać szczegóły i to bardzo dobrze. Może dodać jeszcze jakiegoś grilla obok i scena z zachodem słońca? :)
Neb Napisano 20 Lipiec 2010 Napisano 20 Lipiec 2010 dzięki, grill jest na dole w innym ujęciu na ogród :)
gonzo71 Napisano 20 Lipiec 2010 Napisano 20 Lipiec 2010 kto pyta nie bladzi:) Jak robiles ten rozblysk slonca na ostatnim randerze? Jakis tutorial?
NEBULA-Grafika Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 Rozbłysk jest post efektem zrobionym we frayu. W zakładce "lens" wrzuca się bitmapę z kształtem przesłony i gotowe.
Tores Napisano 24 Lipiec 2010 Napisano 24 Lipiec 2010 Widzę, że dbacie o detal:) Postpro bardzo udana bo mimo nienaturalnych odcieni oddaje dobrze realizm. Pozdrawiam
NEBULA-Grafika Napisano 29 Lipiec 2010 Autor Napisano 29 Lipiec 2010 Dzięki Tores. Staramy się o dbać o detal chociaż nie zawsze jest na to czas i wiele projektów też na to nie zasługuje. Ale są przypadki, że warto i wtedy znajdzie się ktoś kto to doceni. Dziękuję i pozdrawiam. Neb
Neb Napisano 17 Wrzesień 2010 Napisano 17 Wrzesień 2010 chciałbym się tylko pochwalić :) że grafiki z tego wątka z krótkim tekstem o powstawaniu tej wizki trafiły do włoskiej gazetki traktującej o jakże bliskiej naszym sercom grafice 3D, poniżej dowód: http://www.imagonet.it/CG79_Cvr.htm A tak na marginesie: jaki jest powód, że w Polsce nie mamy żadnej gazety 3D ? Ciekawe...
tr3buh Napisano 17 Wrzesień 2010 Napisano 17 Wrzesień 2010 zasluzyles sobie na to zeby grafiki trafily do gazetki, oj zasluzyles, i to bez dwoch zdan ;]
Rekomendowane odpowiedzi