Napisano 8 Lipiec 201014 l Hi Kolejna praca typu widok na taras+detale z tejże sceny. Całość stylizowana na cross slajdu analogowego. Komentarze mile widziane jak zawsze! Pozdrawiam Neb Edytowane 9 Lipiec 201014 l przez NEBULA-Grafika
Napisano 8 Lipiec 201014 l Dobre i tyle, pieknie sie rozwijasz. Gratuluje! Modele kwiatkow Twoje? Bardzo zacne na zblizeniach
Napisano 8 Lipiec 201014 l Bardzo ładne. Na pierwszym renderze, brak opacity na lisciach w lewym dolnym rogu.
Napisano 9 Lipiec 201014 l Bardzo ładnie. Na pierwszym wsadził bym jakiegoś ludzia. Najlepiej kobietę stojącą tyłem, w kierunku słońca, w zwiewnej sukience z kapeluszem na głowie.
Napisano 9 Lipiec 201014 l rzadko sie udzielam, ale to jest wypas - tak okiem laika. Najbardziej podoba mi sie drugi render. Nie wiem czemu :) Pozdrawiam
Napisano 9 Lipiec 201014 l Dziękuję wszystkim za odwiedziny i komentarze! simonhc - bluszcz generowany przez ivy generator, część zielska z Vue a część to everowe kolekcje, reszta wyjaśnień na priv :) dac77 - niezmiennie Fryrenderem :) PCZ - klient nie chciał ludzia ale pomysł do rozpatrzenia jak najbardziej. rzulu - dzięki, drugi render był najtrudniejszy bo pod światło i to jeszcze znajdujące się za dzbankiemm, ale jak już dało się to wszystko poustawiać to klimacik wyszedł satysfakcjonujący.
Napisano 9 Lipiec 201014 l Kozak renderki, drugi bardzo mi sie podoba. Ta "flara" gdzie slonce przeswitujesz przez szmate to prosto z fry'ja czy postpro ? Ile czasu schodzi na probne rendry zanim ustawicie finalnie scene i ile sie to renderowala i na jakim sprzecie :). Gratuluje, swietna robota
Napisano 9 Lipiec 201014 l Dziękuję Pawelkos. Flara, bokeh, efekty glow, bloom są prosto z fraya. Czas ustawiania sceny i generowanie próbnych renderów maleje wprost proporcjonalnie do zdobywanego doświadczenia. Fizyczny model światła we frayu daje bardzo powtarzalne efekty. Wykonanie czterech zbliżeń na detal ( szukanie kadrów, ustawianie światła, dopieszczanie shaderów, rendery próbne ) zrobiłem w dwa dni robocze pracując w tym czasie nad innymi tematami min. pomagając remanentowi w animacji. Te dodatkowe ujęcia to bonus dla naszego klienta, więc nie mogłem poświęcać temu maksimum czasu. Podobne ujęcia jakie zrobiłem dla poprzedniej wizki [thread]68348[/thread] zajęły mi dużo więcej czasu. Czas renderingu zależnie od sceny to albo nocka albo 4-5 godzin na q6600.
Napisano 12 Lipiec 201014 l Jako, że pojawiają się pytania o oryginalne rendery z fryrendera zamieszczam dwa takowe z tego projektu. Na ich bazie opracowałem to co przedstawiłem w tym wątku.
Napisano 12 Lipiec 201014 l Aż miło popatrzeć :) Naprawdę rewelacyjnie się prezentują te renderki... taraz też na full wypasie.
Napisano 13 Lipiec 201014 l rewelacja. Jedyne co mi nie pasi to wydaje mi sie ze cos proporcje krzesel sa zbyt duze
Napisano 15 Lipiec 201014 l rewelacja. Jedyne co mi nie pasi to wydaje mi sie ze cos proporcje krzesel sa zbyt duze ale tam mieszka najwiekszy czlowiek swiata "_"
Napisano 17 Lipiec 201014 l Śliczne! Ale dopiero te ujęcia detali po prostu miazga! Niezwykle wysmakowane IMO! 5***** i gratki fronta :)
Napisano 17 Lipiec 201014 l gratuluję fronta i innych publikacji. fajnie, że się ludziom podoba. 24 odpowiedzi na 2400 odwiedzin to całe 1% :p
Napisano 17 Lipiec 201014 l gonzo - dzięki, krzesła dwa razy mierzyłem ( zawsze sprawdzam takie rzeczy - rutyna :) i są oczywiście ok, myślę, że to szeroki kąt kamery lekko zaburza proporcje. eter_f - dzięki wielkie remanent - dzięki stary :) myślę, że to niezła średnia, wątek trzyma się dobrze
Napisano 19 Lipiec 201014 l Brawo brawo. Pierwsza wersja z tym filtrem nie bardzo mi przypasowala ale druga jest super. Dobry detal i kompozycja ciekawa. Jedyne co mi troche nie bardzo pasuje to kolor napoju. Ten zolty nie wyglada mi ani na sok, ani na piwo a raczej na cos innego.. ;) Wolalbym jakby to byl dzban z lodem i woda, ale to tylko moja osobista uwaga. Ogolnie wypas.
Napisano 19 Lipiec 201014 l Dzięki Pierzak. Kiedyś popularny był napój typu oranżada w proszku, jedna z wersji była w kolorze żółtym i po przygotowaniu wyglądała jak przysłowiowe siki. Chyba właśnie ta wersja jest na renderze :)
Napisano 20 Lipiec 201014 l Modele wygrzebałem z własnych zasobów, sprzed 7-8 lat. Nie potrafię powiedzieć kto jest producentem i gdzie te modele można znaleźć.
Napisano 20 Lipiec 201014 l Całkiem fajne. Widać szczegóły i to bardzo dobrze. Może dodać jeszcze jakiegoś grilla obok i scena z zachodem słońca? :)
Napisano 20 Lipiec 201014 l kto pyta nie bladzi:) Jak robiles ten rozblysk slonca na ostatnim randerze? Jakis tutorial?
Napisano 21 Lipiec 201014 l Autor Rozbłysk jest post efektem zrobionym we frayu. W zakładce "lens" wrzuca się bitmapę z kształtem przesłony i gotowe.
Napisano 24 Lipiec 201014 l Widzę, że dbacie o detal:) Postpro bardzo udana bo mimo nienaturalnych odcieni oddaje dobrze realizm. Pozdrawiam
Napisano 29 Lipiec 201014 l Autor Dzięki Tores. Staramy się o dbać o detal chociaż nie zawsze jest na to czas i wiele projektów też na to nie zasługuje. Ale są przypadki, że warto i wtedy znajdzie się ktoś kto to doceni. Dziękuję i pozdrawiam. Neb
Napisano 17 Wrzesień 201014 l chciałbym się tylko pochwalić :) że grafiki z tego wątka z krótkim tekstem o powstawaniu tej wizki trafiły do włoskiej gazetki traktującej o jakże bliskiej naszym sercom grafice 3D, poniżej dowód: http://www.imagonet.it/CG79_Cvr.htm A tak na marginesie: jaki jest powód, że w Polsce nie mamy żadnej gazety 3D ? Ciekawe...
Napisano 17 Wrzesień 201014 l zasluzyles sobie na to zeby grafiki trafily do gazetki, oj zasluzyles, i to bez dwoch zdan ;]