simonhc Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Witam wszystkich, Ponizej kilka ostatnich projektów z "taśmy" Soft: 3ds max 2011, V ray 1.50 sp5, ps Oryginalne rozdzielczości to `3500-4000px. Czasy renderigu max 2h wnetrza prezentowane w sekcji WIP Pozdrawiam P 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 jak zwykle wymiatasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 22 Listopad 2010 Autor Share Napisano 22 Listopad 2010 Cześć, Poniżej 2 obrazki jakie zrobiłem ok 2 miesiecy temu. Duzo postrpodukcji, znacznie wiecej niz zwykle. Wybaczcie ze tak dzis spamuje watkami. Soft i w. flow jak zwykle 3dsmax 2011, v ray1.50 sp5, SP Pozdrawiam simonhc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Piekna robota , najbardziej podoba mi sie od gory 7 obrazek. Gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Super, 7 obrazek wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Jesteś mocny ! Bardzo ładnie, również ujęcie nr 7 robi na mnie największe wrażenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 3 ostatnie -super. Światło w windzie coś dziwnie wyszło (taka biała plama?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 jesli mam byc szczery to slabsze to niz pierwsza zabudowka czy restauracja, ale i tak MIAZGA!!! i oczywista like always 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ford Prefect Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Pizzeria comic sansem to jest to - klimacior :] Podoba mi się to, że nie robisz cukierkowych wizek, ostra winieta, mroczne niebo i jazda :) Klientom się to podoba czy musisz ich do tego przekonywać? Czy wybrali Cię właśnie z tego powodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Bardzo dobre prace, na poziomie i z fajnym klimatem/ 5gwiazdek ode mnie Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 (edytowane) Zewnętrza masz ładne, ale tak jak Plasti wspomniał, bardzo się różnią od poprzednich, o ilez przyjemniejszych. Tutaj jakoś chyba za bardzo się to zlewa kolorystycznie. http://www.motyw.info/showcase/commercial/3_low.jpg To jest na prawdę świetne, zróżnicowane, ładnie obrobione, a przy powyższych pracach jakby troszkę pojechałeś za bardzo z suwakiem jednego koloru. I tak wygląda to świetnie, 6ty najbardziej mi podchodzi, ale chyba mogłeś lepiej nie przesadzając z postprodukcją. ;) Wnętrza totalnie do mnie nie przemawiają, nie wiem czy to wina projektu, ale chyba tak, jedynie te rude płytki z oczkami... świetnie wyszły, szczególnie na hi-res było widać doskonałą jakość shadera. :) Architektonicznie... no to już tam nie moja sprawa, ale pomysł z tą, nie wiem co to jest, jarzeniówką (?) w betonowej ławce świetny. ;) Na pierwszym widać kolosalny bump na balustradzie, ale to już czepialstwo. Ogólnie pięknie, ale wszyscy wiedzą, że stać Cię na więcej. ;) Pozdrawiam Szymon Edytowane 22 Listopad 2010 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roju Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Bardzo ładne! podałbyś jakim sprzętem to renderowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Świetne. To pierwsze ujęcie szczególnie niesamowite wrażenie robi. Idealne wręcz wyczucie kolorów. Zdradź się, używasz lineara czy reinharda czy może jeszcze innego CM? Pozdrawiam Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 dla mnie na odwrót. 2 obrazek ideał. sposób rozchodzenia się światła na trawie, przejście z ciepłego światła do zimnego, bajka. stardardowa prośba, ożesz pokazać render bez post-pro? i również ciekaw jestem CM na jakim pracujesz. pozdrawiam, i ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 no a tutaj powrot do formy:] 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 orgasmus! 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Wiem, że tam komercyjne tutaj nie; ale może by jednak połączyć dwa wątki ? Specjalnie nowy na 2 (jakze piekne 5*) obrazki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 22 Listopad 2010 Autor Share Napisano 22 Listopad 2010 Dziekuje wszystkim za poswiecony czas a moderatorom za frontpage. Ponizej odpowiedzi na pytania, mam nadzieje ze niczego nie przeoczylem. @adam_m - swiatlo w windzie jak w aktalogu:) @Ford Perfect - w realu tym fontem jest faktycznie szyld pisany, nie moj pomysl hehe Klienci na klimat sie nie skarza mam nadzieje ze tak pozostanie;) @pressenter - Szymonie dzieki wielkie za feedback. Staram sie jak moge, nie zawsze udaje sie traficw 10 z klimatem., czas realizacji z pewnoscia tez mial znaczeczenie. Postaram sie lepiej w przyszlosci @Roju - liczone 2 xeon quad 2.83 16GB am lub i7 2.7 z 12 Gb ram pozdrawiam P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 22 Listopad 2010 Autor Share Napisano 22 Listopad 2010 Bardzo przyjemnie czytac wasze opinie, dzieki za poswiecony czas! @pressenter - Dziekuje Szymonie. Smazone na rysku;) @Xiz0r - raw render byl straszny,brr prosze daj mi chwile musze dojrzec do tej decyzji:) @plasti - hehe te pracki byly zrobione wczesniej @thviking - I hear ya:) @NV - To tez komercja, bardzo podobny workflow jak w drugim watku, byc moze temat nieco lepszy do sprzedaży, wiecej zieleni i miekkich elementow. Chetnie polacze watki ale takowej mocy nie mam:) wszystkim dziękuję bardzo za gwiazdki i komentarze. Pozdrawiam P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 22 Listopad 2010 Autor Share Napisano 22 Listopad 2010 MODERATORZY sa czujni:) Dziekuje za zespolenie watkow NV-mindreader hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Swietne te wizki,super kolory i render,pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Kapitalne ze ta trawka i zielenina nie jest takim rono przycietym dywanem. Co prawda na jednym ujeciu wszystkie drzewa sa zielone a na chodniku leza suche liscie aaaale co tam ;) Super pracki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Dużo, dużo dobrego. Znów poleciałeś detalem. Przegięcie natomiast jest z pizzerią. Niezbyt to wyszukane i zachęcające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Hmm, a perspektywy nikt nie skomentuje? Rozumiem ze jest wymuszona przez formaty, ale jednak mocno boli. Nie to żeby mi się nie podobało - jestem pod wielkim wrażeniem, szczególnie materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Świetne prace!. Przyjemnie się na nie patrzy. Każda ma swój klimat. Bardzo podoba mi się Twój styl. ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 27 Listopad 2010 Autor Share Napisano 27 Listopad 2010 Dziekuje za komentarze i czas Nezumi - :) Tores - pizzeria dosc podobna w realu tam straszy:) deshu- dzieki pionix - dziekuje. Klimat to zawsze trudne zadanie - bardzo mnie cieszy ze tak odbierasz moje prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phlox_subulata Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 Podziwiam widoczki są świetne, dech zapierają. Jedynie to trawa jest zimo zielona a tu wygląda jak gdyby po randapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arrius Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 Simonhc mam pytanie.. Od pewnego czasu staram się uzyskać w maxie efekt jaki osiągnąłeś na 2 ujęciu..Czy te leflektory samochodowe są wyrenderowane czy w postprodukcji dodane? a jeżeli w maxie, to w jaki sposób da się je wykonać? Próbowałem czas naświetlania zwiększać i animować ruch, ale światło nie przypominało tego efektu nawet.. btw. prace rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 Simonhc mam pytanie.. Od pewnego czasu staram się uzyskać w maxie efekt jaki osiągnąłeś na 2 ujęciu..Czy te leflektory samochodowe są wyrenderowane czy w postprodukcji dodane? a jeżeli w maxie, to w jaki sposób da się je wykonać? Próbowałem czas naświetlania zwiększać i animować ruch, ale światło nie przypominało tego efektu nawet.. btw. prace rewelacja! przeciez widac ze to postpro i to jeszcze malo przemyslane :D zauwaz ze droga jest gladka jak stol, a trajektorie swiatel jak na mazurskich szutrach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 To co robisz ledwo ogarniam! W każdym detalu jest to wyjątkowe. I do tego ten styl! Mistrz! 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ford Prefect Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 przeciez widac ze to postpro i to jeszcze malo przemyslane :D zauwaz ze droga jest gladka jak stol, a trajektorie swiatel jak na mazurskich szutrach tjviking, bo to lowrider jechał :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2010 Dzieki wielkie za kolejne odwiedziny. @Arrius- ogony swiatel dodane w psie ale przygotowane w AE. Jakis czas temu robilem teaser z uzyciem trapcode pluginu particular i optical flares. Ustawilem ruch czasteczek w AE, wyrenderowalem jedna klatke i wrzucilem jako screen w PS. Troche pokretne ale presety juz byly wiec na tym stanelo. @tjviking- skoki to efekt wiggla - dodalem wczesniej w AE, nie zdjalem, pospiech i moj blad. @Peterku dziekuje bardzo. @Ford Prefect- Wygrales:) Pozdrowka P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Niceeeeeee! :) momentami IMO troszkę za agresywna postprodukcja ( przebarwienia ) w dziennych. Fajny wieczorny klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikeeho Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 nie wiem czy komentowałem tą pracę ale wlazłem raz jeszcze popatrzeć- bardzo mi się poroba to co robisz~! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2011 Neb - musze uwazac by nie wpadac zbytnia maniere z tym postworkiem, kolejny secik bedzi ebardziej subtelny. mikeeho - dzieki za wsparcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi