Napisano 22 Listopad 201014 l Witam wszystkich, Ponizej kilka ostatnich projektów z "taśmy" Soft: 3ds max 2011, V ray 1.50 sp5, ps Oryginalne rozdzielczości to `3500-4000px. Czasy renderigu max 2h wnetrza prezentowane w sekcji WIP Pozdrawiam P
Napisano 22 Listopad 201014 l Autor Cześć, Poniżej 2 obrazki jakie zrobiłem ok 2 miesiecy temu. Duzo postrpodukcji, znacznie wiecej niz zwykle. Wybaczcie ze tak dzis spamuje watkami. Soft i w. flow jak zwykle 3dsmax 2011, v ray1.50 sp5, SP Pozdrawiam simonhc
Napisano 22 Listopad 201014 l Piekna robota , najbardziej podoba mi sie od gory 7 obrazek. Gratulacje !
Napisano 22 Listopad 201014 l Jesteś mocny ! Bardzo ładnie, również ujęcie nr 7 robi na mnie największe wrażenie!
Napisano 22 Listopad 201014 l 3 ostatnie -super. Światło w windzie coś dziwnie wyszło (taka biała plama?)
Napisano 22 Listopad 201014 l jesli mam byc szczery to slabsze to niz pierwsza zabudowka czy restauracja, ale i tak MIAZGA!!! i oczywista like always 5*
Napisano 22 Listopad 201014 l Pizzeria comic sansem to jest to - klimacior :] Podoba mi się to, że nie robisz cukierkowych wizek, ostra winieta, mroczne niebo i jazda :) Klientom się to podoba czy musisz ich do tego przekonywać? Czy wybrali Cię właśnie z tego powodu?
Napisano 22 Listopad 201014 l Bardzo dobre prace, na poziomie i z fajnym klimatem/ 5gwiazdek ode mnie Pozdr.
Napisano 22 Listopad 201014 l Zewnętrza masz ładne, ale tak jak Plasti wspomniał, bardzo się różnią od poprzednich, o ilez przyjemniejszych. Tutaj jakoś chyba za bardzo się to zlewa kolorystycznie. http://www.motyw.info/showcase/commercial/3_low.jpg To jest na prawdę świetne, zróżnicowane, ładnie obrobione, a przy powyższych pracach jakby troszkę pojechałeś za bardzo z suwakiem jednego koloru. I tak wygląda to świetnie, 6ty najbardziej mi podchodzi, ale chyba mogłeś lepiej nie przesadzając z postprodukcją. ;) Wnętrza totalnie do mnie nie przemawiają, nie wiem czy to wina projektu, ale chyba tak, jedynie te rude płytki z oczkami... świetnie wyszły, szczególnie na hi-res było widać doskonałą jakość shadera. :) Architektonicznie... no to już tam nie moja sprawa, ale pomysł z tą, nie wiem co to jest, jarzeniówką (?) w betonowej ławce świetny. ;) Na pierwszym widać kolosalny bump na balustradzie, ale to już czepialstwo. Ogólnie pięknie, ale wszyscy wiedzą, że stać Cię na więcej. ;) Pozdrawiam Szymon Edytowane 22 Listopad 201014 l przez pressenter
Napisano 22 Listopad 201014 l Świetne. To pierwsze ujęcie szczególnie niesamowite wrażenie robi. Idealne wręcz wyczucie kolorów. Zdradź się, używasz lineara czy reinharda czy może jeszcze innego CM? Pozdrawiam Szymon
Napisano 22 Listopad 201014 l dla mnie na odwrót. 2 obrazek ideał. sposób rozchodzenia się światła na trawie, przejście z ciepłego światła do zimnego, bajka. stardardowa prośba, ożesz pokazać render bez post-pro? i również ciekaw jestem CM na jakim pracujesz. pozdrawiam, i *****
Napisano 22 Listopad 201014 l Wiem, że tam komercyjne tutaj nie; ale może by jednak połączyć dwa wątki ? Specjalnie nowy na 2 (jakze piekne 5*) obrazki ?
Napisano 22 Listopad 201014 l Autor Dziekuje wszystkim za poswiecony czas a moderatorom za frontpage. Ponizej odpowiedzi na pytania, mam nadzieje ze niczego nie przeoczylem. @adam_m - swiatlo w windzie jak w aktalogu:) @Ford Perfect - w realu tym fontem jest faktycznie szyld pisany, nie moj pomysl hehe Klienci na klimat sie nie skarza mam nadzieje ze tak pozostanie;) @pressenter - Szymonie dzieki wielkie za feedback. Staram sie jak moge, nie zawsze udaje sie traficw 10 z klimatem., czas realizacji z pewnoscia tez mial znaczeczenie. Postaram sie lepiej w przyszlosci @Roju - liczone 2 xeon quad 2.83 16GB am lub i7 2.7 z 12 Gb ram pozdrawiam P
Napisano 22 Listopad 201014 l Autor Bardzo przyjemnie czytac wasze opinie, dzieki za poswiecony czas! @pressenter - Dziekuje Szymonie. Smazone na rysku;) @Xiz0r - raw render byl straszny,brr prosze daj mi chwile musze dojrzec do tej decyzji:) @plasti - hehe te pracki byly zrobione wczesniej @thviking - I hear ya:) @NV - To tez komercja, bardzo podobny workflow jak w drugim watku, byc moze temat nieco lepszy do sprzedaży, wiecej zieleni i miekkich elementow. Chetnie polacze watki ale takowej mocy nie mam:) wszystkim dziękuję bardzo za gwiazdki i komentarze. Pozdrawiam P
Napisano 22 Listopad 201014 l Autor MODERATORZY sa czujni:) Dziekuje za zespolenie watkow NV-mindreader hehe
Napisano 24 Listopad 201014 l Kapitalne ze ta trawka i zielenina nie jest takim rono przycietym dywanem. Co prawda na jednym ujeciu wszystkie drzewa sa zielone a na chodniku leza suche liscie aaaale co tam ;) Super pracki!
Napisano 24 Listopad 201014 l Dużo, dużo dobrego. Znów poleciałeś detalem. Przegięcie natomiast jest z pizzerią. Niezbyt to wyszukane i zachęcające.
Napisano 25 Listopad 201014 l Hmm, a perspektywy nikt nie skomentuje? Rozumiem ze jest wymuszona przez formaty, ale jednak mocno boli. Nie to żeby mi się nie podobało - jestem pod wielkim wrażeniem, szczególnie materiałów.
Napisano 25 Listopad 201014 l Świetne prace!. Przyjemnie się na nie patrzy. Każda ma swój klimat. Bardzo podoba mi się Twój styl. *****
Napisano 27 Listopad 201014 l Autor Dziekuje za komentarze i czas Nezumi - :) Tores - pizzeria dosc podobna w realu tam straszy:) deshu- dzieki pionix - dziekuje. Klimat to zawsze trudne zadanie - bardzo mnie cieszy ze tak odbierasz moje prace
Napisano 27 Listopad 201014 l Podziwiam widoczki są świetne, dech zapierają. Jedynie to trawa jest zimo zielona a tu wygląda jak gdyby po randapie.
Napisano 15 Grudzień 201014 l Simonhc mam pytanie.. Od pewnego czasu staram się uzyskać w maxie efekt jaki osiągnąłeś na 2 ujęciu..Czy te leflektory samochodowe są wyrenderowane czy w postprodukcji dodane? a jeżeli w maxie, to w jaki sposób da się je wykonać? Próbowałem czas naświetlania zwiększać i animować ruch, ale światło nie przypominało tego efektu nawet.. btw. prace rewelacja!
Napisano 16 Grudzień 201014 l Simonhc mam pytanie.. Od pewnego czasu staram się uzyskać w maxie efekt jaki osiągnąłeś na 2 ujęciu..Czy te leflektory samochodowe są wyrenderowane czy w postprodukcji dodane? a jeżeli w maxie, to w jaki sposób da się je wykonać? Próbowałem czas naświetlania zwiększać i animować ruch, ale światło nie przypominało tego efektu nawet.. btw. prace rewelacja! przeciez widac ze to postpro i to jeszcze malo przemyslane :D zauwaz ze droga jest gladka jak stol, a trajektorie swiatel jak na mazurskich szutrach
Napisano 16 Grudzień 201014 l To co robisz ledwo ogarniam! W każdym detalu jest to wyjątkowe. I do tego ten styl! Mistrz! 5*****
Napisano 16 Grudzień 201014 l przeciez widac ze to postpro i to jeszcze malo przemyslane :D zauwaz ze droga jest gladka jak stol, a trajektorie swiatel jak na mazurskich szutrach tjviking, bo to lowrider jechał :]
Napisano 16 Grudzień 201014 l Autor Dzieki wielkie za kolejne odwiedziny. @Arrius- ogony swiatel dodane w psie ale przygotowane w AE. Jakis czas temu robilem teaser z uzyciem trapcode pluginu particular i optical flares. Ustawilem ruch czasteczek w AE, wyrenderowalem jedna klatke i wrzucilem jako screen w PS. Troche pokretne ale presety juz byly wiec na tym stanelo. @tjviking- skoki to efekt wiggla - dodalem wczesniej w AE, nie zdjalem, pospiech i moj blad. @Peterku dziekuje bardzo. @Ford Prefect- Wygrales:) Pozdrowka P
Napisano 3 Styczeń 201114 l Niceeeeeee! :) momentami IMO troszkę za agresywna postprodukcja ( przebarwienia ) w dziennych. Fajny wieczorny klimat.
Napisano 3 Styczeń 201114 l nie wiem czy komentowałem tą pracę ale wlazłem raz jeszcze popatrzeć- bardzo mi się poroba to co robisz~!
Napisano 7 Styczeń 201114 l Autor Neb - musze uwazac by nie wpadac zbytnia maniere z tym postworkiem, kolejny secik bedzi ebardziej subtelny. mikeeho - dzieki za wsparcie