SWRSC Napisano 3 Sierpień 2011 Share Napisano 3 Sierpień 2011 Dzięki wszystkim, Zgred: nie jestem pewien, ale to chyba poszło na i7 980, jakieś 15min w HD, Dof renderowany. Czas moim zdaniem długi bo na defaultowych setach. Późno było, nie chciało się bawić. Render przygotowany dla cgworkshop.org Razer: niestety nie do upublicznienia. Wybacz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 SWRSC, eee tam trawa tylko. Taką to i bez growfx można szybko zrobić. Poka jakie drzewko lepiej. A tak na poważnie growfx jest rewelacyjny. Znajde trochę czasu to coś może wreszcie uda mi się w nim zrobić konkretnego. Pozdr. Seba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 SWRSC: to jest piękne ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 Poprawielm conieco i dodalem troche :) Co sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 zieleń fajna, ale ten płot hmmm, to plane z opacity? Bardzo płasko wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porti Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 a ja jako architekt krajobrazu przyczepię się do tej brzózki po prawej. wg mnie ma bardzo nieciekawy pień a konkretniej korę. proponuję albo obniżyć koronę i zasłonić kawałek pnia liśćmi albo zmienić teksturę kory. albo najlepiej jedno i drugie :D załączę refkę. może się przyda http://lve-baumschule.de/i/pflanzen/Betula-pendula-Tristis__8236.jpg poza tym bardzo ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 Dzieki poprawie ta kore :) a co do plotu to jest normalnie modelowany, ale jest praktycznie od przodu i przez to nie widac grubosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 Okrąglutkie pręty zdecydowanie ładniej by się cieniowały niż takie frontalnie ustawione plaszczaki. Ale klimat fajny, pobrudziłbym elewacje i powybijał kilka szyb w oknach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 5 Sierpień 2011 Share Napisano 5 Sierpień 2011 staraj się nie zostawiać takich ostrych krawędzi - dodawaj chamfery, ktore wyłapią światło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 5 Sierpień 2011 Share Napisano 5 Sierpień 2011 maciek.m - studzienka wygląda tu na kosmicznie wielką. Może to sprawa źle zeskalowanego asfaltu. Ten biały pas to na autostradzie chyba powinien być alboprzynajmnie przerywany w tym miejscu. Skala rdzy na płocie źle wygląda. Na barierce tarasu nie można się oprzeć. Wymień ją na coś porządnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2011 (edytowane) RA, świetnie to wyglądało. zwłaszcza oścież drzwi. to modeling czy disp? swoją drogą ani jedno ani drugie nie zdziwiłoby mnie hehe. i widzę że nie tylko ja mam problem z materiałem ciężkich zasłon, który przepuszcza światło słoneczne jak szkło. mogliby popracować nad tymi cieniami pozdrawiam Edytowane 5 Sierpień 2011 przez polka dot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shido Napisano 5 Sierpień 2011 Share Napisano 5 Sierpień 2011 materiał asfaltu do poprawy, ten piach przy krawężnikach źle wygląda. Roślinność rewelacja :) materiał na domie jakiś taki nieciekawy :) pooglądaj jakies refki domków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Sierpień 2011 Share Napisano 5 Sierpień 2011 Polka, to modeling. Dokładnie to low poly. A zasłony chyba wyszły tak jak trzeba. :) To cienki materiał, więc sam z siebie nie rozproszy światła. A promienie były dosyć ostre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Sierpień 2011 Share Napisano 5 Sierpień 2011 SWRSC - bardzo naturalnie wyszło. Ode mnie jako ciekawostka taka kosmiczna łazienka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 5 Sierpień 2011 Share Napisano 5 Sierpień 2011 Dziekuje wszystkim za rady. Wyszlo takie cus. Zblizenia jutro wstawie bo komp sie zagrzal i max sie wylacza :P a chce jeszcze szybki pobite pokazac w oknach po prawej tych w cieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 5 Sierpień 2011 Share Napisano 5 Sierpień 2011 no lepiej, a tak w ogóle to czym to trawsko robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 5 Sierpień 2011 Share Napisano 5 Sierpień 2011 trawke to ja sieje advancet painter darmowy taki jeden :) wiesz jedno zdzblo potem taka kepka chociaz ja kepek nie robie bardziej rozroszone zdzbla (zeby wlasnie kepek uniknac po rozsianiu) na pewnym obszarze i potem sieje na duzej powieszchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 misiaczek, troszkę ma za mało włosków ale walić to :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
safian Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 Mnie się misio podoba, conajwyżej nosek mi nie pasuje, standardowo dałbym czarny :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 A ja powiększyłbym oczy i uszy co by tak bardziej klasycznie wyglądał, ale to tylko moje zdanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 troszkę poprawiłem, wg mnie wygląda to znośnie i tak chyba już zostanie :) (nie wiem tylko jakie tło dać, kolorowe jak teraz, czy na full białe) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 indian - dla mnie teraz jest ok białe za bardzo po oczach daje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shido Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 świetny misio, tło jest ok :), a nad futerkiem można by popracować :) ale mimo wszystko wygląda rewelacyjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selena Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 jeśli jednolite chcesz tło to bardziej kremowe...pod kolor misia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 7 Sierpień 2011 Share Napisano 7 Sierpień 2011 taki test, samochodzik od everow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 7 Sierpień 2011 Share Napisano 7 Sierpień 2011 takie cus jeszcze, mozna by to uznac za finished work, ale ze model nie moj, to nie bede rozpoczynac kolejnego watku "offtop", tak wiec prosze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 chrom na nie. szczegolnie przy znaczku i chłodnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 no wlasnie pierwszy raz od dawien dawna, jedna gupota mnie zbila z nog, nie wiem why ale nie potrafie go dobrze ustawic :P, wzialem na poprawke i dodalem maly myk o ktorym wczoraj juz niepomyslalem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 Ostatnio taki domek popełniłem. W sumie 1,5 dnia pracy, może nawet trochę mniej. . . . Pozdr. Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 plasti nie wiem co zmieniles w tym drugim renderze audi ale gril niestety dalej mieni sie kolorami teczy :) A poprzednie autko bardzo ladnie wyglada ale ta wklejka w zdjecie, cien na trawie i gory za szybami mocno odstaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 co do domku to belki są jakoś dziwnie tzn. drewno na kantach nie pasuje, jedna deska, niżej a druga wyżej tak miało być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 belki są takie same. ale na szczytach belka częściowo jest obróbką przesłonięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 płaski i smutny ten domek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 (edytowane) ja mam coś poważnie rozregulowany monitor :P obejrzałem to teraz na innym i rzeczywiście jest jakiś taki bez kontrastu i życia :P może bardziej w tą stronę? Edytowane 8 Sierpień 2011 przez chudy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 on jest po prostu za czysty, musisz go dobrudzić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 ale to nowy dom :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 taka wersja jeszcze, ktora lepsza?(pomijamy juz ten grill :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 poza grillem nawet przyjemnie to wygląda :) jedyne co mi nie pasi to kolor audi.... czerwony kolor nijak nie pasuje do A5, bardziej do enzo albo R8 ale nie do A5. salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielki Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 jedyne co mi nie pasi to kolor audi.... czerwony kolor nijak nie pasuje do A5, bardziej do enzo albo R8 ale nie do A5. salut. To jest S5 z tego co widzę, a ten model występuje w kolorze czerwonym w ofercie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 Efekt ostatnich dwóch dni spokojnego dziergania. Wiem że miejscami kanciaste ale model docelowo do wizek więc już w ekstremum nie chciałem iść. Tak ten model ma tak dużą rozdzielczość ekranu. Pozdr: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 Lis - bardzo ładnie się prezentuje. I taki generalny test wszystkiego. Z założenia ma nie być słoneczno-komercyjnego klimatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 jest naprawdę ślicznie, ale widok nazbyt dosłowny za oknem, to jest central park?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 (edytowane) Xiz0r - tak, niestety widok taki musi być. Kwestia narzucona odgórnie ;) Edytowane 11 Sierpień 2011 przez pionix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 fajne ale przez widok za oknem wygląda to jak pawilon handlowy w central parku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość luckykris Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 Witam szanowne Jury! Do tej pory skupialem sie bardziej na modelowaniu kwadratowych kol, okraglych kwadratow i trojkatnych cylindrow. Postanowilem wreszcie stworzyc cos "kreatywniejszego". To moj pierwszy projekt, ktory cokolwiek moze przypominac ... mam nadzieje ze wy rowniez widzicie cos jakby kuchnie :) Prosze o opinie czy jest jakikolwiek sens zebym brnal w to dalej, czy mam sie skupic na zbieraniu kapsli lepiej. Wydaje mi sie, ze robie podstawowy blad, ale nie jestem do konca pewien, kazdy z tych obiektow ma modyfikator turbosmooth, nie wiem czy to dobrze. Dlatego wszedzie go dalem, poniewaz chce aby krawedzie byly bardziej miekkie, przez wydaja mi sie byc bardziej naturalne. Do materialow i textur jeszcze bardzo daleka droga, ale moze przy ich odpowiednim dobraniu, modyfikator bylby zbedny? Zainstalowane jest jedno swiatelko mr_AreaOmni i wlaczony GI. Chcialem tez wyrenderowac to z Final Gathering, ale jak po 90minutach sie okazalo, ze ledno ponad 1% sie zrobil to zwatpilem (konf: C2D E8200 2,66 GHz, 6GB DDR2 800 MHz, Radeon 4890). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 Lis, renderek jak i model bardzo zgrabny ;] Pionix cud miód kolorki i światełko ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 @luckykris ogolnie czytalem ze do mebli sie nie stosuje wygladzania tylko daje sie na rogach np chamfer na 5. bardziej skomplikowane wzory oczywiscie wygladza. Ale w niektorych miejscach przesadziles z miekkoscia i wydaje sie glutowate :) A odemnie tescik kamykow na dachu do nowego domku ktory dlubie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2011 Lis, pionix - rewelacja ja wyskoczę z karczochem. trochę skala siadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 13 Sierpień 2011 Share Napisano 13 Sierpień 2011 karczoch naprawde zacny, mozesz zrobic serie warzyw :D. ale najpierw krczochowi zroznicuj texture liscia nieco;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 14 Sierpień 2011 Share Napisano 14 Sierpień 2011 dawno nie oświetlałem tego typu wnętrz, pobawiłem się troszkę: setup: górne lampy, okno za kamerą oraz na końcu korytarza, dodatkowo 3x softboxy doświetlające (2 z nich imitują otwarte drzwi w korytarzu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi