SWRSC Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 Dzięki wszystkim, Zgred: nie jestem pewien, ale to chyba poszło na i7 980, jakieś 15min w HD, Dof renderowany. Czas moim zdaniem długi bo na defaultowych setach. Późno było, nie chciało się bawić. Render przygotowany dla cgworkshop.org Razer: niestety nie do upublicznienia. Wybacz :)
@seba@ Napisano 4 Sierpień 2011 Napisano 4 Sierpień 2011 SWRSC, eee tam trawa tylko. Taką to i bez growfx można szybko zrobić. Poka jakie drzewko lepiej. A tak na poważnie growfx jest rewelacyjny. Znajde trochę czasu to coś może wreszcie uda mi się w nim zrobić konkretnego. Pozdr. Seba
maciek.m Napisano 4 Sierpień 2011 Napisano 4 Sierpień 2011 Poprawielm conieco i dodalem troche :) Co sadzicie?
zgred Napisano 4 Sierpień 2011 Napisano 4 Sierpień 2011 zieleń fajna, ale ten płot hmmm, to plane z opacity? Bardzo płasko wyszło.
porti Napisano 4 Sierpień 2011 Napisano 4 Sierpień 2011 a ja jako architekt krajobrazu przyczepię się do tej brzózki po prawej. wg mnie ma bardzo nieciekawy pień a konkretniej korę. proponuję albo obniżyć koronę i zasłonić kawałek pnia liśćmi albo zmienić teksturę kory. albo najlepiej jedno i drugie :D załączę refkę. może się przyda http://lve-baumschule.de/i/pflanzen/Betula-pendula-Tristis__8236.jpg poza tym bardzo ładnie :)
maciek.m Napisano 4 Sierpień 2011 Napisano 4 Sierpień 2011 Dzieki poprawie ta kore :) a co do plotu to jest normalnie modelowany, ale jest praktycznie od przodu i przez to nie widac grubosci.
Razer Napisano 4 Sierpień 2011 Napisano 4 Sierpień 2011 Okrąglutkie pręty zdecydowanie ładniej by się cieniowały niż takie frontalnie ustawione plaszczaki. Ale klimat fajny, pobrudziłbym elewacje i powybijał kilka szyb w oknach ;)
SWRSC Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 staraj się nie zostawiać takich ostrych krawędzi - dodawaj chamfery, ktore wyłapią światło.
Tores Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 maciek.m - studzienka wygląda tu na kosmicznie wielką. Może to sprawa źle zeskalowanego asfaltu. Ten biały pas to na autostradzie chyba powinien być alboprzynajmnie przerywany w tym miejscu. Skala rdzy na płocie źle wygląda. Na barierce tarasu nie można się oprzeć. Wymień ją na coś porządnego.
polka dot Napisano 5 Sierpień 2011 Autor Napisano 5 Sierpień 2011 (edytowane) RA, świetnie to wyglądało. zwłaszcza oścież drzwi. to modeling czy disp? swoją drogą ani jedno ani drugie nie zdziwiłoby mnie hehe. i widzę że nie tylko ja mam problem z materiałem ciężkich zasłon, który przepuszcza światło słoneczne jak szkło. mogliby popracować nad tymi cieniami pozdrawiam Edytowane 5 Sierpień 2011 przez polka dot
Shido Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 materiał asfaltu do poprawy, ten piach przy krawężnikach źle wygląda. Roślinność rewelacja :) materiał na domie jakiś taki nieciekawy :) pooglądaj jakies refki domków
RA Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 Polka, to modeling. Dokładnie to low poly. A zasłony chyba wyszły tak jak trzeba. :) To cienki materiał, więc sam z siebie nie rozproszy światła. A promienie były dosyć ostre.
pionix Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 SWRSC - bardzo naturalnie wyszło. Ode mnie jako ciekawostka taka kosmiczna łazienka:
maciek.m Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 Dziekuje wszystkim za rady. Wyszlo takie cus. Zblizenia jutro wstawie bo komp sie zagrzal i max sie wylacza :P a chce jeszcze szybki pobite pokazac w oknach po prawej tych w cieniu.
zgred Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 no lepiej, a tak w ogóle to czym to trawsko robisz?
maciek.m Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 trawke to ja sieje advancet painter darmowy taki jeden :) wiesz jedno zdzblo potem taka kepka chociaz ja kepek nie robie bardziej rozroszone zdzbla (zeby wlasnie kepek uniknac po rozsianiu) na pewnym obszarze i potem sieje na duzej powieszchni.
indian Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 misiaczek, troszkę ma za mało włosków ale walić to :) salut.
safian Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Mnie się misio podoba, conajwyżej nosek mi nie pasuje, standardowo dałbym czarny :).
Zernat Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 A ja powiększyłbym oczy i uszy co by tak bardziej klasycznie wyglądał, ale to tylko moje zdanie :P
indian Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 troszkę poprawiłem, wg mnie wygląda to znośnie i tak chyba już zostanie :) (nie wiem tylko jakie tło dać, kolorowe jak teraz, czy na full białe) salut.
Vehr Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 indian - dla mnie teraz jest ok białe za bardzo po oczach daje:)
Shido Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 świetny misio, tło jest ok :), a nad futerkiem można by popracować :) ale mimo wszystko wygląda rewelacyjnie
Selena Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 jeśli jednolite chcesz tło to bardziej kremowe...pod kolor misia:)
plasti Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 takie cus jeszcze, mozna by to uznac za finished work, ale ze model nie moj, to nie bede rozpoczynac kolejnego watku "offtop", tak wiec prosze:
olaf Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 chrom na nie. szczegolnie przy znaczku i chłodnicy.
plasti Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 no wlasnie pierwszy raz od dawien dawna, jedna gupota mnie zbila z nog, nie wiem why ale nie potrafie go dobrze ustawic :P, wzialem na poprawke i dodalem maly myk o ktorym wczoraj juz niepomyslalem :]
chudy Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 Ostatnio taki domek popełniłem. W sumie 1,5 dnia pracy, może nawet trochę mniej. . . . Pozdr. Dawid
maciek.m Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 plasti nie wiem co zmieniles w tym drugim renderze audi ale gril niestety dalej mieni sie kolorami teczy :) A poprzednie autko bardzo ladnie wyglada ale ta wklejka w zdjecie, cien na trawie i gory za szybami mocno odstaja.
legomir Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 co do domku to belki są jakoś dziwnie tzn. drewno na kantach nie pasuje, jedna deska, niżej a druga wyżej tak miało być?
chudy Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 belki są takie same. ale na szczytach belka częściowo jest obróbką przesłonięta.
chudy Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 (edytowane) ja mam coś poważnie rozregulowany monitor :P obejrzałem to teraz na innym i rzeczywiście jest jakiś taki bez kontrastu i życia :P może bardziej w tą stronę? Edytowane 8 Sierpień 2011 przez chudy
Gość Chrupek3D Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 on jest po prostu za czysty, musisz go dobrudzić ;)
plasti Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 taka wersja jeszcze, ktora lepsza?(pomijamy juz ten grill :P )
indian Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 poza grillem nawet przyjemnie to wygląda :) jedyne co mi nie pasi to kolor audi.... czerwony kolor nijak nie pasuje do A5, bardziej do enzo albo R8 ale nie do A5. salut.
Wielki Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 jedyne co mi nie pasi to kolor audi.... czerwony kolor nijak nie pasuje do A5, bardziej do enzo albo R8 ale nie do A5. salut. To jest S5 z tego co widzę, a ten model występuje w kolorze czerwonym w ofercie :)
Lis Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Efekt ostatnich dwóch dni spokojnego dziergania. Wiem że miejscami kanciaste ale model docelowo do wizek więc już w ekstremum nie chciałem iść. Tak ten model ma tak dużą rozdzielczość ekranu. Pozdr:
pionix Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Lis - bardzo ładnie się prezentuje. I taki generalny test wszystkiego. Z założenia ma nie być słoneczno-komercyjnego klimatu.
Orangegraphics Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 jest naprawdę ślicznie, ale widok nazbyt dosłowny za oknem, to jest central park?;]
pionix Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 (edytowane) Xiz0r - tak, niestety widok taki musi być. Kwestia narzucona odgórnie ;) Edytowane 11 Sierpień 2011 przez pionix
olaf Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 fajne ale przez widok za oknem wygląda to jak pawilon handlowy w central parku :/
Gość luckykris Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Witam szanowne Jury! Do tej pory skupialem sie bardziej na modelowaniu kwadratowych kol, okraglych kwadratow i trojkatnych cylindrow. Postanowilem wreszcie stworzyc cos "kreatywniejszego". To moj pierwszy projekt, ktory cokolwiek moze przypominac ... mam nadzieje ze wy rowniez widzicie cos jakby kuchnie :) Prosze o opinie czy jest jakikolwiek sens zebym brnal w to dalej, czy mam sie skupic na zbieraniu kapsli lepiej. Wydaje mi sie, ze robie podstawowy blad, ale nie jestem do konca pewien, kazdy z tych obiektow ma modyfikator turbosmooth, nie wiem czy to dobrze. Dlatego wszedzie go dalem, poniewaz chce aby krawedzie byly bardziej miekkie, przez wydaja mi sie byc bardziej naturalne. Do materialow i textur jeszcze bardzo daleka droga, ale moze przy ich odpowiednim dobraniu, modyfikator bylby zbedny? Zainstalowane jest jedno swiatelko mr_AreaOmni i wlaczony GI. Chcialem tez wyrenderowac to z Final Gathering, ale jak po 90minutach sie okazalo, ze ledno ponad 1% sie zrobil to zwatpilem (konf: C2D E8200 2,66 GHz, 6GB DDR2 800 MHz, Radeon 4890).
arturprx2 Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Lis, renderek jak i model bardzo zgrabny ;] Pionix cud miód kolorki i światełko ;]
maciek.m Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 @luckykris ogolnie czytalem ze do mebli sie nie stosuje wygladzania tylko daje sie na rogach np chamfer na 5. bardziej skomplikowane wzory oczywiscie wygladza. Ale w niektorych miejscach przesadziles z miekkoscia i wydaje sie glutowate :) A odemnie tescik kamykow na dachu do nowego domku ktory dlubie:
polka dot Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 Lis, pionix - rewelacja ja wyskoczę z karczochem. trochę skala siadła
Morphe Napisano 13 Sierpień 2011 Napisano 13 Sierpień 2011 karczoch naprawde zacny, mozesz zrobic serie warzyw :D. ale najpierw krczochowi zroznicuj texture liscia nieco;)
SWRSC Napisano 14 Sierpień 2011 Napisano 14 Sierpień 2011 dawno nie oświetlałem tego typu wnętrz, pobawiłem się troszkę: setup: górne lampy, okno za kamerą oraz na końcu korytarza, dodatkowo 3x softboxy doświetlające (2 z nich imitują otwarte drzwi w korytarzu)
Rekomendowane odpowiedzi