mookie Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 (edytowane) Mój zawodnik przygotowany na tegoroczny konkurs Yaf(a)raya "Insectum". Render w wersji 0.1.2 beta programu, modele i postprodukcja - Blender 2.58.1, tekstury - Photoshop. Dziękuję serdecznie za wszelkie uwagi i wsparcie z wątku WIP, które pozwoliły mi ukończyć pracę! PS Lepsza rozdzielczość - http://imageshack.us/f/163/12koniec.png/ Edytowane 28 Sierpień 2011 przez mookie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p33t-r Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Nie no to jest mistrzostwo :) Świetny klimat, a szczegóły powalają (jak dla mnie postrzępiona linka porywa). Powodzenia na konkursie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Piękności jednym słowem ale że zawsze się czepiam to linka swoim kształtem między mocowaniami drut przypomina. Przydałby się jej też mały disp bo ma gruby splot. Pozbył bym się ciemnej obwódki z wędki. Jest za ostra. Mimo wszystko 5* jak nic Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Długo na to czekałem, uwielbiam twoje prace. Ta jest chyba jak do tej pory najlepsza , żuk gnojarz powalił mnie na łopatki :] 5* 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 NV ma rację, też zawsze czekam na Twoje prace, zawsze potrafisz przedstawić temat w jakiś wyjątkowy sposób, że już nie wspomnę o samych umiejętnościach 3d. Praca na prawdę bardzo fajna, szkoda może jedynie że ta kulka nie jest taka troszkę bardziej "wilgotna". :D Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Śledzę Twoje prace bo są na prawdę fajne zasłużone 5 i powodzenia w konkursie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Wygląda kozacko. :D Jedyne co mi trochę nie leży to dof i lekka monotonność kolorów. Fajniej by było, gdybyś przełamał oświetlenie jakimś niebieskim backlightem czy czymś w tym stylu. 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 świetnie tylko to co pisze kolega powyżej mi nie leży zabardzo taki dof, tło powinno byc chyba wyrażniejsze. oczewiście na 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Super pomysł i wykonanie! 5 gwiazdek ode mnie i powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 super pracka :d high five ! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Haha padłem, świetna praca, gratuluje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 świetne, 5 gwiazdek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_Guzowski Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Przyłączam się do gratulacji. Gratuluję ukończenia oraz życzę wygranej! Świetna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Uwielbiam ilustracje wszelkiego rodzaju. A te, wykonane w 3d wyjątkowo :) Szczególnie, gdy są wykonane przez Ciebie. BOMBA jest! :) Co do konstruktywnych, to mnie trochę kole w oko rozwiązanie motion-blura w całym obrazku.. niby prędkość jest spora, ale nie ma spójności w tym, co dzieje się z blurami - sam pewno o tym wiesz. Jedne kółka się kręcą, inne w ogóle, pryskające spod kół kamyki też nie.. To, co mi się najbardziej podoba, to kompozycja, pomysł, karykaturalność i żartobliwość całej scenki.. wspaniale sobie z tym poradziłeś! CZAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Piekna robota :) mojej kilkuletniej coreczce sie bardzo spodobalo wiec jak najbardziej pracka na plus ! Gratulacje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Świetne, gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Wysmienite! Jezeli mialbym sie do czegos czepiac, to ew. do pozy robaka, ktory wydaje sie mocno rozluzniony i w neutralnej pozycji, jak na kogos, kto steruje ta piekielnie szybka maszyna ;) Moze tez troszke jeszcze przerysowalbym wychylenie galki. Poza tym mistrzostwo! Jestes chodzaca reklama Blendera. Powinni Cie za to ukoronowac! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Rewelacja Kamil! Kapitalny pomysł i świetnie zrealizowany. Włożyłeś w to moc pracy i naprawdę ją tu widać. Super! 5*****, graty fronta i powodzenia dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 rewelka, choc jedna rzecz mnie kluje w oczy. Do mapy hdr, czy innego skylighta uzyles niebieskiego nieba, lub niebieskiego koloru, a tlo ma wyraznie inny kolor. tak czy inaczej *****: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shido Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 no nareszcie finał :) rewelacja, jak na możliwości darmowego softu to piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Pracka jest rewelacyjna, texturki mnie powalaja sa genialne :) Jedny co mi mocno nie pasuje i co nadmienil juz Kris_R jedna para kol rozmyta w pedzie jak powinno ale 2 para z plastrem stoi w miejscu, hamuje to cala scene. Moim zdaniem powinienes tez je rozmyć bo teraz jest poprostu nienaturalnie. I oczywiscie ***** i powodzenia w konkursie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Yeah cool :) Kolek bym sie nie czepial. Jest ladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Przyjemność Oglądania i Dawania 5*. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 30 Sierpień 2011 Share Napisano 30 Sierpień 2011 Świetna pracka. Super klimat! Również 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 30 Sierpień 2011 Share Napisano 30 Sierpień 2011 Fajne, fajne. Bardzo dynamiczne i przyjemne dla oka. Na plus jeszcze detale i kompozycja. No i oczywiście sam pomysł - super. Gratuluję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 30 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2011 Bardzo dziękuję za niezwykle budujące komentarze, naprawdę nie spodziewałem się, że żuk zostanie tak dobrze przyjęty! Co do dynamiki sceny lub jej braku - można z tym polemizować, zależało mi na rozpędzeniu tylko kółek znajdujących się w powietrzu. Inna sprawa, że yaf(a)ray w ogóle nie obsługuje motion blura i stworzenie go w Blenderze było dość skomplikowane. Niemniej jednak pozostawiam już ten projekt takim, jakim jest, czas na kolejne grafiki! Jeszcze raz dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 31 Sierpień 2011 Share Napisano 31 Sierpień 2011 Bardzo fajna oraz zabawna praca bardzo dobre materiały i oświetlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 2 Wrzesień 2011 Share Napisano 2 Wrzesień 2011 MOC!! Rewelacja w każdym calu. 3mam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 świetny pomyśl jak i również wykonanie. Zaskakujące szczegóły, np. taki plaster. @mookie, konkurs już rozstrzygnięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 12 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Konkurs został dziś zakończony, żuk otrzymał zaszczytne drugie miejsce. Przy okazji zarobił tu i ówdzie kilka frontów więc jestem bardzo zadowolony. Jeszcze raz dziękuję za komentarze, otrzymałem wspaniałą motywację do kolejnych projektów (oby już ruchomych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 18 Wrzesień 2011 Share Napisano 18 Wrzesień 2011 Gratulacje Kamil! Jeszcze raz - doskonała robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 22 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2011 (edytowane) Dzięki, Piotrze :) Ponieważ żuczek doczeka się druku w jednym z pism 3D wykonałem render w jeszcze lepszej rozdzielczości. Zainteresowanych odsyłam do linku http://img822.imageshack.us/img822/9465/dungbeetlehighres.png (jak widać nie wszystko jest idealnie, ale nie spodziewałem się, że większy rozmiar będzie w ogóle potrzebny; termin jego przygotowania był zresztą dość napięty). Edytowane 30 Wrzesień 2011 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 22 Wrzesień 2011 Share Napisano 22 Wrzesień 2011 fronta mu! fronta;) ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 22 Wrzesień 2011 Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Przewidzieliśmy to. U nas front był wcześniej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pkm77 Napisano 15 Październik 2011 Share Napisano 15 Październik 2011 CREME de la CREME!!! gratulacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi