Loki Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 pokazał byś render bez postpro? w 1 za duże rozmycie moim zdaniem, za to 2 świetna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 Szybka pracka zrobiona w 3 h (całość) tak dla rozluznienia sie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 Karkosik: post pro także w AE? Mógłbyś sprzedać nazwę pluginu albo metodę na te zabrudzenia obiektywu? Thanks from the mountain! http://translate.google.pl/?hl=pl&tab=TT#en|pl|Thanks%20from%20the%20mountain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 Bolitic: Nie nie ... Postpro standardowo w PS... Lubie sobie recznie pomieszać kolorkami/kontrastami itd. DoF to filterek z PS - Lens Blur. A te zabrudzenia to smieszna sprawa, bo te nałożone są gorsze od tego co uzyskałem czysto z postpro (te 2 małe swiecące bokehy to z rendera), a reszta to tekstura. Google>Lens Texture>Wieksze od 4k px i już :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 +rep thanks from the valley! U nie mogę Ci dać, ale może ktoś inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 (edytowane) Mały teścik. Rozgrzewka przed ciężkim bojem, bo dawno nie siedziałem w 3ds. I za cel - niespodzianka. Muszę zrobić to od początku do końca. Nie ma gadania. Heh, marzy mi się rekomendacja :p ... hehe :) Edytowane 16 Styczeń 2012 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 Studyjna sofka z Cyclesa. Model Everowy, textura od killienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 fajnie się na to patrzy dynuś. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 Witam!!! Taki mały teścik ode mnie passata CC, co myślicie o nim ? Soft max, vray, photoshop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 Jest piknie, czuć komercyjność ;) tylko antialiasing się pogubił. Nie zdegradowałeś z 16bpc na 8bpc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 z ps wyszło na 8 bpc i może dlatego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 hej, troche lamerski test szczotkowanego metalu, pierwsza próba studia i wyrzucone z flasha wektory zmienione na zębatki extrudem Blender internal. studio zmienię na HDRkę pozniej ale jeszcze tego nie robiłem i inne rzeczy czekają. skala obiektów to powiedzmy 5mm więc jak macie sugestie to chętnie wysłucham. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 18 Styczeń 2012 Share Napisano 18 Styczeń 2012 Ola-f imo bardzo fajnie to wygląda, a że w Internalu to już w ogóle ohh :) Ja daję klatkę z animacji. Blender + Cycles + post w Blenderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 18 Styczeń 2012 Share Napisano 18 Styczeń 2012 Kolejny teścik paska tym razem z boku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 18 Styczeń 2012 Share Napisano 18 Styczeń 2012 Lukii w kilku miejscach sie krzywi model :p a co do renderu to takie hmm nie wiem jak to nazwac... :P przydaly by sie ostrzejsze refleksy swietlne na aucie, i opona chyba za bardzo sie blyszczy. moze sprobuj refleksy ustawic jak tu: http://img.netcarshow.com/Volkswagen-Passat_CC_2013_1600x1200_wallpaper_18.jpg wiem ze to inna scena ale ten refleks na boku ostry moim zdaniem wyglada ladniej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 18 Styczeń 2012 Share Napisano 18 Styczeń 2012 maciek.m- może zrobię wersje taka i tak bo raczej mi chodziło żeby zrobić bez ostrych refleksów, co do krzywizn widzę że na tylnim błotniku coś tam nie gra przy następnym renderze poprawie... dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 18 Styczeń 2012 Share Napisano 18 Styczeń 2012 A no jesli o to chodzilo to okej:) ale jak mowisz mozesz 2 wersje zrobic zobaczyc jak to bedzie wygladac :), jeszcze pod klamka przednich drzwi cos sie dzieje. A tak poza tym bardzo fajnie, podloze mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2012 Karkosik : Świetne to wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 18 Styczeń 2012 Share Napisano 18 Styczeń 2012 I jeszcze taki rzut z przodu : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk2 Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Ładnie, ale przyda się małe sprostowane, to jest Volkswagen CC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 mk2- ale chodzi Ci o napis na tablicy ? bo jeśli tak to na wystawach widziałem ze tak piszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Inny, blenderowy projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RUNNER18 Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 @le_chu textura drewna chyba nie siedzi na modelu tak jak powinna bo "fugi" wypadają po środku paneli albo mi się wydaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 drewno bede musial jeszcze przemodelowac, ale dzieki za uwage, rzeczywiscie sa "fugi" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregory Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Hejka, mój pierwszy DOF i standardowe pytanie "co można poprawić?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 gregory może bardziej w tym kierunku... salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregory Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 gregory może bardziej w tym kierunku... salut. Dzieki indian - kolejny raz łapie odpowiedni kurs dzieki waszym podpowiedziom. To jest na razie render testowy bez postpro, uzupełnienie wizualizacji głównej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 (edytowane) hej mam pytanie do speców. Potrzebuję efekt odbicia światła ajk na radialnie szlifowanym materiale. Uzywam blender internala albo w ostateczności Cyclesa (boje sie ze beda szumy wiec na razie nie spiesze się). Zatem moje pytanie czy jest mozliwość uzyskania efektu normal mapy z wierzchołkami a nie bitami wypukłości? Ew. czy banrziej opłada się zrobić po prostu mikro ząbki na powierzchni z geometrii. Chodzi o taki efekt jak w tum małym krążku pod spodem. edit: tak jak tu: EDIT: NIEWAŻNE. szukałem łokciem. Edytowane 19 Styczeń 2012 przez olaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Witam!!!! Dodaje jeszcze jeden render paska z ostrymi refleksami ale chyba pierwszy efekt był lepszy... a co wy myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk2 Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 @Lukii - Volkswagen zmienił nazwę na CC. Głupio, ale to juz nie jest Passat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 ok test ujęcia makro i wracam do kodowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 adaptacja cementowni w Barcelonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 świetny render Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 jest moc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 ^ no. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Kub@: Przez chwilę myślałem że 2d. Bardzo plastyczny render. Pokaż bez postpro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 KMiklas i Kub@ - miazga!! Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Kub@ czy tego nie pokazywali już na jakimś serwisie? Anyway mega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 tez mi się wydaje, ze widziałem te cementownie, ale w czasopiśmie jakimś (albo podobna)... faktycznie, mega wypas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregory Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Hejka, ostatnia prosta...ostatni teścik, ostatni dzwonek do poprawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 na pewno sęki będą takie ciemne zawsze? Wygląda jak klocek z dalmatynczyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregory Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Może trochę przeszarżowałem w Ps :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Taki domek, nie wiem czy nie zabiłem tych renderów w PS, co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 (edytowane) Spróbuj krzywymi żeby więcej głębi i koloru uzyskać. Moja propozycja jest taka o, wydaje mi się iż żywsza i lepsza. Podoba Ci się to możesz poczęstować mnie plusem. Edytowane 21 Styczeń 2012 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Dzięki Donuś, wydaje mi się że troszkę przesadziłeś z kontrastem :) Wydaje mi się że zostawie to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 @seba@ - bardzo ładnie tylko te liście fruwające nad trawą wyglądają źle. Dunuś - nie psuj czyjejś pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 No ten kompromis też może być. Ale uważam że w ocienionych miejscach samego budynku można by zaaplikować miejscową poprawkę jeszcze malutką odrobinkę krzywymi i byłaby większa głębia i kolor. Taaaką maluutką. Hehe. Już lepiej, tak możesz zostawić jak nie chcesz jeszcze popróbować. Nowi: To tylko propozycja. Nie, że kontrast wg mnie jest najlepszy ale równie dobrze można spróbować znaleźć kompromis między bladym obrazem a przesadzoną wersją. Autor nie ma ograniczeń w wyborze jak ma zostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Nowi, wiem liście trochę latają ale nie znam szybkiego sposobu żeby je idealnie rozłożyć na trawce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Odkopałem ostatnio stary model Vipera i pomyślałem czemu by tu nie pstryknać jakiegoś shota testowego; efekt poniżej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Fajny ten lakier i oświetlenie, niby hdri ale ostry cie. Ale co najbardziej mnie interesuje to skąd masz taki nadruk na oponke i czy możesz sie podzielic ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi