Napisano 14 Październik 201212 l Dawno nic nie pokazywałem w wipie dlatego postanowiłem się przypomnieć. Tym razem padło na t-62. P.S. Mój ulubiony med w World of Tanks ;) Edytowane 28 Maj 201311 l przez kliment woroszyłow
Napisano 14 Październik 201212 l Nie będę komentował jak wygląda bo to widać ^^ Ale w końcu coś rosyjskiego w tematach modeli z WW2 :)
Napisano 14 Październik 201212 l Gdy zobaczyłem nazwę to byłem niemal przekonany że to inspiracja WoT :) Zapowiada się bardzo ładnie, a co do spawów z ostatniego obrazka to mam nadzieje że to WIP :P
Napisano 15 Październik 201212 l Autor JacekCichy- tak to jest WIP :D Mały progresik, skonczona pokrywa włazu d-cy:
Napisano 15 Październik 201212 l Sliczne śruby! Czy T-62 były używane w LWP? (A może po słynnym poligonie w Orzyszu, na którym się bawiłem, jeździły tylko T-55 i T-72)? P.S. Orzysz to za niemieckich czasów Arys. Testowano na nim m.in. prototyp Tygrysa.... Jeszcze dziesięć lat temu znajdował się na nim m.in. unikalny wrak JS-3, służący za cel naszym dzielnym artylerzystom ppanc... Niewyjęte 200 mm uczciwego chropowatego radzieckiego pancerza z przodu wieży!
Napisano 15 Październik 201212 l Witam! Czekałem na twoje następne prace! Zapowiada się następne cudo ;) a ja tylko czekam na nowy komputer, żeby wrócić do świata 3d.
Napisano 16 Październik 201212 l Autor wjaworski-o ile wiem LWP nie posiadało t-62, ale moge sie mylić.
Napisano 16 Październik 201212 l no prawda był po prostu za drogi ,państwa układu warszawskiego się na niego nie zdecydowały.My mieliśmy t-55 Wojtku świetnie Ci idzie. Z wielką przyjemnością zobaczyłbym jakąś egzotyczną wersję tego pojazdu w Twoim wykonaniu, może Tiran-6 lub te które nadal jeżdżą w Afganistanie .
Napisano 16 Październik 201212 l Powrócił !!!!! :-) Znowu chce się sprawdzać co 30 minut co nowego w WIPach :-) Chociaż te spawy wydaja mi się jakby trochę gorsze od tego co już u Ciebie widziałem... Pozdrawiam, Niedźwiedź
Napisano 17 Październik 201212 l Model doskonały. Jeśli mógłbyś Kliment zdradzić jak wycinasz takie ładne koła: boolean?, czy raczej ręczne przestawianie vertexów na podstawie jakiegoś wzorca?
Napisano 17 Październik 201212 l Autor Bacry - prosto, podkładam pod siatkę okrąg ( spline) z małą iteracją czyli np. 2 lub 3 a nie z domyslną 6 i cutuje. ;)
Napisano 17 Październik 201212 l No zacnie to wygląda, tylko te spawy koślawe jakieś, takie guzy są nie do przyjęcia w tym zawodzie. Ale wiem na czołgach takie są właśnie, tam się nikt nie spina, byle się nie rozleciał. Już widzę końcówkę tej pracy.
Napisano 19 Październik 201212 l O rany ! Bodaj na wszystkim MS ! To ma być model z serii „Pod Lupą” ? Świetnie idzie... ♠
Napisano 21 Październik 201212 l No co tu dużo kłapać bardzo fajnie. To będzie czysty t62 czy z modyfikacjami na wieży i kadłubie robionymi przez różne państwa?
Napisano 22 Październik 201212 l Witaj Wojtku, Poczekaj… bo nie wiem co napisać. Nie było mnie tu prawie 2 lata a tu taki strzał. Uuuu czekają mnie ciężkie chwile, przeglądając forum:). REWELACJA – nie wiem jak Ty to robisz, nie mam pojęcia:/. Ja zrobiłem ogromny skok -> ale w tył, jestem na etapie tworzenia boxów ;) Czekam na więcej i więcej. Serdecznie Cię pozdrawiam Łukasz
Napisano 23 Październik 201212 l Autor Lukasz 2244- witaj chłopie! Mathias - ano wciąż zyje ....ale co to za życie...:D kolejny kroczek do skonczenia, koło jezdne które wydaje sie nie trudne ale kiedy okazuje sie ze trzeba wymodelowac "dwustronnie" to ciut komplikuje
Napisano 18 Listopad 201212 l Twoje HiPoly mnie zadziwia, detal niesamowity, a jednak siatka nie wygląda na przepełnioną :) Według mnie przesadzone jest tworzenie takich detali po wewnętrznych stronach, np. w kołach - lwiej części tych śrub nie będzie widać, ale mimo to robią barrrdzo pozytywne wrażenie. co Ty później robisz z tymi modelami? Grube setki tysięcy poligonów to musi ważyć :P
Napisano 10 Kwiecień 201311 l Piękny :) [Wiadomość, która została wpisana jest zbyt krótka. Musi zawierać co najmniej 10 znaków.]
Napisano 12 Kwiecień 201311 l nie no on już wygląda mega realistycznie, mimo tych blueprintów subskrybuje
Napisano 16 Kwiecień 201311 l Te beczki są na paliwo? Nie jest to niebezpieczne? Że wybuchnie, albo wypłynie jak jakiś pocisk w to trafi? No i jak zwykle ładnie pospawany model.
Napisano 16 Kwiecień 201311 l Autor Aniu...na paliwo..z tym że Rosjanie jeździli na oleju napędowym a nie na benzynie przez co zapałało się to ciut trudniej ;)
Napisano 17 Kwiecień 201311 l nawet jakby była to beczka z paliwem to ciężko byłoby ją wysadzić to nie wygląda tak jak na filmach lub grach, że z każdego pistolecika można rozsadzić beczkę a wraz z nią czołg paliwo nawet jeżeli jakimś cudem się zapali (powiedzmy przez iskrę powstałą w momencie uderzenie pocisku o beczkę) to i tak prawdopodobnie będzie się tylko paliło to co wycieka albo w ogóle zgaśnie z braku powietrza ładny czołgers
Napisano 17 Kwiecień 201311 l No i co ważne zbiorniki dodatkowe były używane tylko podczas podróży- przed walką paliwo było wylewane-zlewane gdzie indziej. By pzoostać w temacie-bardzo ładny czołg
Napisano 17 Kwiecień 201311 l Sebazx6r ja wiem, i nie wątpie że każda śrubka jest na swoim miejscu, tylko tak z ciekawości pytałam, wyjaśniło się :) Edytowane 17 Kwiecień 201311 l przez Ania
Napisano 17 Kwiecień 201311 l Autor ebazx6r- Ania lubi zadawać w moich topikach takie miłe, powiedziałbym kobiece pytania, za co ją bardzo lubię , pozdrawiam Aniu! :)
Napisano 17 Kwiecień 201311 l dodatkowo, wlasnie dlatego jest to na zewnatrz: ], aby w razie czego nie jaralo sie w srodku czolgu; ] zalewajac i zabijajac przy tym cala zaloge. BTW takie wlasnie byly poczatki pancerniakow, niestety wiekszosc ginela od zaplonu. http://modelstory.pl/schneider-ca-jezdzace-krematorium/
Napisano 17 Kwiecień 201311 l Autor mały progresik bo czasu mało było ale dzisiaj w nocy powinienem ciut dorobić jeszcze, wydech, i początek błotników:
Napisano 18 Kwiecień 201311 l Masakra przepięknie Ci to wychodzi, tylko odstaje od całości troche ten chlapacz tylny-ale obserwując twoje poprzednie cuda wiem że poprawisz to z nawiązką
Napisano 20 Kwiecień 201311 l Autor Lewa strona "niemal skończona"...niemal bo zostało kilka drobnych elementów z przodu błotnika.
Napisano 20 Kwiecień 201311 l Wojtku super lecisz z tematem , powodzenie przy unwrapie tego wszystkiego :>
Napisano 20 Kwiecień 201311 l masakra ten temat, tempo i jakość powala byłbyś super gość i podzieliłbyś się materiałem ? : >
Napisano 20 Kwiecień 201311 l kliment, Ty to masz pokazna ARMIE modeli chyba...? :) Dzialaj dzialaj dalej, jest dobrze.