Napisano 16 Czerwiec 20159 l Zwiastun otwierający konferencję Ubisoftu podczas targów E3 2015 wykonany przez Platige Image. Pełna treść: For Honor - zwiastun dla Ubisoftu od Platige Image
Napisano 16 Czerwiec 20159 l PI coraz ambitniej i myślę ze doganiają już gigantów, złożoność sekwencji wprawia w osłupienie a przy tym fajnie czuć metal brud i ciężar całości. Gratuluje projektu
Napisano 16 Czerwiec 20159 l wygląda git i ujęcia piękne, ale, szkoda , ze to taka opowieść o niczym bez skreowanej postaci i motywacji. Trochę tak biegną bez celu napizdzając co się da, przez co nie ma chyba tego wrażenia grozy, które powinno płynąć z poszczególnych ujęć.
Napisano 16 Czerwiec 20159 l Straszna sieka. Ciut więcej fabuły by nie zaszkodziło żeby można było coś poczuć do postaci. Ale pewnie jaki trailer taka gra i gracz ;) Technicznie bardzo ładne.
Napisano 16 Czerwiec 20159 l ;).... dużo tego na dniach wychodzi cinematik za cinematikiem, człowiek nie zdąży szczęki z podłogi podnieść. I to nie tylko Pi nas rozpieszcza, ogólny szał pał...
Napisano 16 Czerwiec 20159 l bo E3 - rendefarmy przed targami były jak piece przed tłustym czwartkiem ;) IMO - fabuła czy głębia zaszkodziłaby animacji - teraz jest tylko krew i stal.
Napisano 16 Czerwiec 20159 l Gaspar, WWWoj - brak bohatera i glebokiego backstory to kreatywnie bylo jedno z wiekszych wyzwan w tym przypadku. Ta gra jest troche jak call of duty z mieczami i z ogromnym naciskiem na multiplayer. I daje rade. Dziekuje w imieniu zespolu . Renderfarma rzeczywiscie grzala tak ze mozna bylo smazyc omlety. Kazdy u nas mysle zapamietal te ostatnie tygodnie, ale dobrze byc w takim towarzystwie teraz. Usciski T.
Napisano 17 Czerwiec 20159 l Zawsze da się zrobić coś lepiej ;) Pytanie tylko czy podąża sięścieżką utartą przez innych,czy też idzie się na przedzie i odkrywa nowe ;) serdecznosci a|G
Napisano 17 Czerwiec 20159 l Przedmowca ma duzo racji, ale pamietajmy ze to sa zlecenia - klient ma zawsze racje wiec kreatywnosc czesto jest mocno ograniczona. Oczywiscie nie wiem jak bylo w tym przypadku, ale poza swietnym technicznie i ogolnie na najwyzszym poziomie dziele niewiele wiecej da sie powiedziec. Ot sieka pod utarty wzor.
Napisano 17 Czerwiec 20159 l no dobra ...są Wikingowie, Samuraje, Rycerze ...a gdzie "Kibice" Piłki Nożnej? ;-)
Napisano 18 Czerwiec 20159 l Zgadzam się z boliticem, ja też nie wiem co tu jest "nowe", poza pewnie stroną techniczną, ale mi się już w sumie naprawdę wszystko zlewa w jedno. Ewidentnie nie należę do targetu tej produkcji, te całe bieganie, rżnięcie i dziwna zmiana plenerów w ogóle mnie nie rusza. Edytowane 18 Czerwiec 20159 l przez mookie
Napisano 19 Czerwiec 20159 l Wygląda świetnie. Fajnie że Compo wyciągnęło cały ten kurz i brud na obiektach. Dziękuje przede wszystkim Piotrowi Forkasiewiczowi za zaproszenie do projektu . Nesowi i Arturowi za czuwanie i naprowadzanie na właściwe tory . I oczywiście Mateuszowy Sroce i Rafałowi Bartnikowi za implementacje moich obiektów . Wielkie brawa dla całego zespołu .
Napisano 19 Czerwiec 20159 l Fantastycznie zobaczyć po wielu miesiącach ten film ukończony. Za każdym razem idą mi ciary po plecach. Gratulacje dla Tomka i całego zespołu PI za wykonanie naprawdę świetnej roboty. Ze swojej strony chciałbym podziękować niezmordowanemu Nesowi za mistrzowskie przeprowadzenie nas przez ten projekt, cierpliwość i wyrozumiałość, Arturowi za rady i bardzo dobre, czytelne koncepty, Wojtkowi Niewęgłowskiemu za dobrą robotę przy modelach, Mateuszowi Sroce za to, że zawsze wszystko się dało zrobić i cenne rady, Rafałowi Bartnikowi i chłopakom za implementację naszych scen i reszcie zespołu, z którym przyjemnością było współpracować. Jednak największe podziękowania kieruję do Sławka Ostrowickiego (Pixel-Factory), bez którego nie wyobrażałem sobie wykonać naszej części. Za wielki profesjonalizm na każdym etapie - ogromnie dziękuję Sławku!
Napisano 19 Czerwiec 20159 l technicznie świetne, czad animacja - sekwencje walk wyglądają niesamowicie realistycznie, ruchy mają swoją cieżkość, widać że nie biegają ludzki w dresie tylko w zbrojach. Ale sama opowieść o niczym, nie porwała mnie i drugą połówkę ledwo obejrzałem do końca :( nie moje klimaty.
Napisano 20 Czerwiec 20159 l Bardzo fajne, serio. Widać podobieństwa do Wiedźmina- w walce oraz w zameczku. Fakt, ze historii nie ma, końcówka mogla by być lepsza- jakaś eksplozja, ale generalnie 8,7/10 ;]
Napisano 21 Czerwiec 20159 l Tutaj prawilna wersja na firmowym kanale Platige. Może ktoś podmieni w newsie? -
Napisano 5 Sierpień 20159 l Oficjalnie jest juz making of: Więc wrzucę tutaj kilka moich wypocin: https://www.artstation.com/artist/jonasz