alex3d Napisano 12 Październik 2021 Share Napisano 12 Październik 2021 (edytowane) Rewelacyjne. Świetnie się na to patrzy. 3D wiedzie u mnie prym, ale jednak takie obrazy bardziej działają na wyobraźnię. To prywatne zlecenie i babeczka mają fajny styl. Witcher z kolei to dość trudny obrazek do zrobienia, perspektywa itd. Ile godzin potrzebowałeś na tą ostatnią pracę? Edytowane 12 Październik 2021 przez alex3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 12 Październik 2021 Autor Share Napisano 12 Październik 2021 Ciężko dokładnie powiedzieć, ale na bank kilkanaście godzin. Ale przez to, że nie było takie chaotyczne to malowało mi się bardzo przyjemnie i bez frustracji 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 9 Listopad 2021 Autor Share Napisano 9 Listopad 2021 Postanowiłem wyjść ze strefy komfortu™ i w końcu nauczyć się jako tako Blendera. Pączek odfajkowany, a że docelowo chcialbym móc sobie poanimować to wziąłem się za Blender Lanuch Pad. Mocno prowadzone za rączkę, ale i tak fajny efekt dla totalnego nooba jak ja. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 9 Listopad 2021 Share Napisano 9 Listopad 2021 Masz świetne wyczucie estetyczne, przez co miło się patrzy na wszystko, co wyjdzie spod Twojej ręki! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex3d Napisano 9 Listopad 2021 Share Napisano 9 Listopad 2021 Fajnie, to witamy w blenderowym gronie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 10 Listopad 2021 Share Napisano 10 Listopad 2021 Bardzo przyjemnie się ogląda. Tylko gdyby te szyby się tak przesadnie nie błyszczały. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 10 Listopad 2021 Share Napisano 10 Listopad 2021 dobry twist na końcu 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 24 Listopad 2021 Autor Share Napisano 24 Listopad 2021 Taki krótki komiks sobie zrobiłem. Jeszcze WIP, finalnie w kolorze ma być, no i ostatniej strony brakuje. Mam teraz spore zlecenie i komiks będzie musiał niestety poczekać, więc wrzucam w tym stanie, żeby może jakiś feedback dostać 🙂 Generalnie pomysł jest taki - głębokie średniowiecze w Polsce, Mazowsze, z grubsza czasy Chrobrego, ale prawdziwą historię traktuję tylko jako ogólną bazę i planuję unikać przesadnych konkretów historycznych, politycznych i geograficznych. Główną osią historii ma być proces chrystianizacji, reakcja pogańska i ogólnie konflikt po tej linii. Trochę rzygam już fantastyką celtycko-germańsko-anglosaską i pomyślałem, że fajnie by było wpleść lokalną mitologię chrześcijańską do fantastyki bo jakoś niewiele tego jest, a może być interesujące. To taki pet project i odskocznia od innych spraw póki co. Nie wiem na ile mi pary starczy i czy w ogóle to ma potencjał, żeby to rozwijać, szczególnie, że scenarzysta ze mnie raczej średni. 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 7 Marzec 2022 Autor Share Napisano 7 Marzec 2022 A tak się pochwalę, że niedługo wychodzi dodatek do The Witcher TRPG, A Tome of Chaos, do którego kilka ilustracji robiłem 😄 A Tome of Chaos: What’s Inside? – R. Talsorian Games (rtalsoriangames.com) O taka druidka co to ciacha zgnilce i czary rzuca i w ogóle 🙂 Trochę przycięta, jak już dodatek wyjdzie to wrzucę pełne wersje. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 8 Marzec 2022 Share Napisano 8 Marzec 2022 Miazga! Pokażesz więcej jak już wyjdzie? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 8 Marzec 2022 Share Napisano 8 Marzec 2022 ten komiks jest tak pięknie narysowany ❤️ :OOO miazga ! koniecznie daj znać gdzie można kupić ,albo czytać ! Szczególnie podoba mi się dynamizm i kreska ! 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 8 Marzec 2022 Autor Share Napisano 8 Marzec 2022 Wrzucę resztę też, jak już całość wyjdzie. W sumie zrobiłem tam 4 ilustracje plus pomniejsze portreciki. A tu jeszcze ostatnia strona komiksu i ieco poprawione poprzednie strony, zapomnialem wrzucic. Nie mam czasu go konczyć, ale ciągle mam nadzieję, że wrócę do niego. Jak ktoś ma jakąś konstruktywną krytykę (w sumie niekonstruktywna też OK:)), szczególnie w kwestii klarowności tego co się dzieje i czy to w ogóle jest czytelne, to będę wdzięczny. Ostatecznie ma byc w kolorze. 6 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 8 Marzec 2022 Share Napisano 8 Marzec 2022 Komiks mega ciekawy, zarówno rysunki jak i tresc, czekam na wiecej! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 8 Marzec 2022 Share Napisano 8 Marzec 2022 Rysunki MIAZDZA. Nie wiem dlaczego kojarza mi sie z Thorgalem bo nie maja jakos wiele wspolnego. Moze poza faktem ze rowniez sa genialne. Zawsze lubilem bialo czarne wersje. Czad. Gratuluje skila nie z tej ziemi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 8 Marzec 2022 Share Napisano 8 Marzec 2022 1 minutę temu, Nezumi napisał: Rysunki MIAZDZA. Nie wiem dlaczego kojarza mi sie z Thorgalem bo nie maja jakos wiele wspolnego. Mi też się skojarzyło! Może nie przez styl ale ta postać w śniegu, nadnaturalne zagrożenie, Bogowie, to wszystko ma w sobie coś z Thorgala. Nie piszę tego żebyś pomyślał że kopiujesz z Thorgala bo takiego odczucia zupełnie nie miałem, po prostu dobry klimat i jakość przywodzą na myśl inne dzieła z tymi samymi zaletami. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 8 Marzec 2022 Share Napisano 8 Marzec 2022 Dokladnie - porownuje z tym co uwielbiam, zdecydowanie nie po to zeby zarzucac plagiat czy cos. Z reszta to jest mega inne. Podobne ale na plaszczyznie odbioru, w mojej glowie. Nie graficznie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 8 Marzec 2022 Share Napisano 8 Marzec 2022 Mogę skonstrować krytykę... mało, wincej dej! Co to za komiks? Twoja sprawka? Jakiś projekcik? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 8 Marzec 2022 Autor Share Napisano 8 Marzec 2022 Nie no, raczej się nie obrażę za porównanie do Thorgala 😄 Jakimś wielkim jego fanem nie jestem i zbytnio się nie inspirowałem pracami Rosińskiego, ale ogólnie wolę komiks europejski raczej niż amerykański i może stąd pewne podobieństwa tematyczne i wizualne. Sam komiks to zupelnie osobisty side project. Mam sporo zleceń teraz i ciężko mi się skupić na nim, szczególnie, że o ile rysowanie to jeszcze spoko to pisanie scenariusza już gorzej mi idzie. Właściwie to nie idzie 😄 Zrobiłem te 5 stron, żeby pomysł już istniał i nie był tylko fantazją, łatwiej mi pracowac, kiedy wiem, że juz coś mam. Chciałbym przy tym uniknąć pułapki worldbuildingu i nie robić stu charater sheets i conceptów enviro i zmęczyć się projektem zanim w ogóle jakaś historia będzie. Fajnie by było naprawdę coś stworzyć, a nie tylko pracki do portfolio wyprodukować. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 9 Marzec 2022 Share Napisano 9 Marzec 2022 10 godzin temu, SebastianSz napisał: Nie no, raczej się nie obrażę za porównanie do Thorgala 😄 Jakimś wielkim jego fanem nie jestem i zbytnio się nie inspirowałem pracami Rosińskiego, ale ogólnie wolę komiks europejski raczej niż amerykański i może stąd pewne podobieństwa tematyczne i wizualne. Sam komiks to zupelnie osobisty side project. Mam sporo zleceń teraz i ciężko mi się skupić na nim, szczególnie, że o ile rysowanie to jeszcze spoko to pisanie scenariusza już gorzej mi idzie. Właściwie to nie idzie 😄 Zrobiłem te 5 stron, żeby pomysł już istniał i nie był tylko fantazją, łatwiej mi pracowac, kiedy wiem, że juz coś mam. Chciałbym przy tym uniknąć pułapki worldbuildingu i nie robić stu charater sheets i conceptów enviro i zmęczyć się projektem zanim w ogóle jakaś historia będzie. Fajnie by było naprawdę coś stworzyć, a nie tylko pracki do portfolio wyprodukować. Fajnie, że to powstaje. I jasne, zamiast wymyślać cały świt skup się na tej jednej opowieści, jak ci się uda to to kiedyś możesz rozbudować. Ja lubię komiksy, głównie ze względu na ich graficzną stronę także kibicuję 😉 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 9 Marzec 2022 Share Napisano 9 Marzec 2022 W dniu 8.03.2022 o 14:09, SebastianSz napisał: Wrzucę resztę też, jak już całość wyjdzie. W sumie zrobiłem tam 4 ilustracje plus pomniejsze portreciki. A tu jeszcze ostatnia strona komiksu i ieco poprawione poprzednie strony, zapomnialem wrzucic. Nie mam czasu go konczyć, ale ciągle mam nadzieję, że wrócę do niego. Jak ktoś ma jakąś konstruktywną krytykę (w sumie niekonstruktywna też OK:)), szczególnie w kwestii klarowności tego co się dzieje i czy to w ogóle jest czytelne, to będę wdzięczny. Ostatecznie ma byc w kolorze. O mamumciu, ale piekna krecha. Jest w tym moc! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 10 Marzec 2022 Autor Share Napisano 10 Marzec 2022 Machnąłem testowe kolorki. Chciałbym pójść w stronę raczej luźnego kolorowania, bliżej akwareli, niż takiego amerykańskiego lasso+airbrush. Kolory też miałyby być bardziej "polska szarobura zima/jesień" niż nasycone barwy. Czcionka też póki co dla testu 🙂 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 10 Marzec 2022 Share Napisano 10 Marzec 2022 Zajebioza kolory, czcionka mi sie o wiele bardziej podobala ta z czarno-bialej stronicy, teraz jest za nowoczesna, kojarzy mi sie z graffiti z lat 90 😜 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 10 Marzec 2022 Share Napisano 10 Marzec 2022 świetnie trzyma klimat :))) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 10 Marzec 2022 Share Napisano 10 Marzec 2022 Wow kolorki super, przypominają mi się takie stare komiksy z duszą które czytałem za dzieciaka 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 10 Marzec 2022 Share Napisano 10 Marzec 2022 Mi się font podoba. Ma taki pogański klimacik imho. W kolorach pięknie wygląda ta okładka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 10 Marzec 2022 Autor Share Napisano 10 Marzec 2022 2 hours ago, EthicallyChallenged said: Zajebioza kolory, czcionka mi sie o wiele bardziej podobala ta z czarno-bialej stronicy, teraz jest za nowoczesna, kojarzy mi sie z graffiti z lat 90 😜 Haha, w ogóle mi nie przyszło do głowy, ale faktycznie 😄 Planowałem ją wyrzeżbić jakoś realistycznie, jakby ze złota była ze zdobieniami czy coś. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 12 Marzec 2022 Autor Share Napisano 12 Marzec 2022 Trochę dopracowałem kolorki. I nowe logo. Chciałem koniecznie trochę ludowych wycinanek w wersji fantasy, stąd turbokoguty. Nie wiem czy dobry pomysł, ale miałem jakiś przypływ inspiracji czy coś xD Strona trochę odstaje kolorystycznie od loga, ale to nie będzie i tak okładka (planuję coś malarskiego raczej niż komiksowego na okładkę) 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 23 Marzec 2022 Autor Share Napisano 23 Marzec 2022 Taką testowa okładkę narysowalem. Staram się stylówę jakąś wyklarować do komiksu 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 23 Marzec 2022 Share Napisano 23 Marzec 2022 Super kolorki 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 24 Marzec 2022 Share Napisano 24 Marzec 2022 Turbokoguty też eleganckie. Nowe logo jest zdecydowanie lepsze. Przyjemnie tu zaglądać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 11 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Takiego elfa jakiś czas temu na okładkę namalowałem 🙂 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 11 Kwiecień 2022 Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Dlaczego ta stopa taka przycięta przy krawędzi? 😭 Sam kislevski Elf super, ale tło i kompozycja, to stać Cię na więcej 😛 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 11 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Co zlego to nie ja 😄 Ja tylko ludka malowałem, to szare tło na wszystkich ksiażkach z tej serii jest takie. Przycieli go też, tam trochę wiecej ziemi namalowalem 😞 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 21 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Wspomniane ilustracje do "A Tome of Chaos", które niedawno wyszło 🙂 Bombard: Grove Guardian: Gweison Haul: Orin the Demon Child: Portrety wieśniaków: 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Ale to jest miazga! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Super robota! Grove Guardian podoba mi się najbardziej jest taka fajna lekkość delikatnej kreski i wzburzone falce oceanu kozackie 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sewer Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Jest klasa, nie ma to tamto. Obrazek z dzikiem najlepszy w mojej subiektywnej opinii. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 (edytowane) 19 minut temu, Sewer napisał: Jest klasa, nie ma to tamto. Obrazek z dzikiem najlepszy w mojej subiektywnej opinii. Dla mnie też. Uwielbiam taką dynamikę i ekspresja tej laski podkreśla to wszystko. Edytowane 21 Kwiecień 2022 przez michalo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 22 Maj 2022 Autor Share Napisano 22 Maj 2022 Pomyślałem, że dokończę komiks i wyślę na storytelling challenge na Proko.com (Proko - May Proko Challenge - Storytelling with Moderndayjames) bo w sumie czemu nie, zawsze jakiś powód, żeby dociągnąć to do końca. Wersja angielska. 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 22 Maj 2022 Share Napisano 22 Maj 2022 Elegancka robota! Super się prezentuje! 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArnoldSzczesliwy Napisano 22 Maj 2022 Share Napisano 22 Maj 2022 super robote pan robisz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Maj 2022 Share Napisano 22 Maj 2022 piekne 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 23 Maj 2022 Share Napisano 23 Maj 2022 Ale to jest dobre! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 23 Maj 2022 Share Napisano 23 Maj 2022 WOW cacuszko! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 25 Maj 2022 Autor Share Napisano 25 Maj 2022 No dobra, RTFM i do przodu :] Za radą @EthicallyChallenged zdecydowałem, że po prostu coś w Painterze namaluję i po drodze wykminię co i jak działa. Jako symulator klasycznych mediów to rewelacja, parę razy odruchowo chciałem farbę z rysika wytrzeć 😄 Jako 100% alternatywa dla Photoshopa... no nie wiem, możliwość swobodnej edycji niemal wszystkiego jak się chce to jednak domena PS. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 25 Maj 2022 Share Napisano 25 Maj 2022 Super obrazek, jak malowany! 🙂 Ciekaw jestem, czy by Ci krita też nie podpasowała, zwłaszcza te pędzelki nazywane w niej RGB. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 28 Maj 2022 Autor Share Napisano 28 Maj 2022 On 5/25/2022 at 3:07 PM, EthicallyChallenged said: Ciekaw jestem, czy by Ci krita też nie podpasowała, zwłaszcza te pędzelki nazywane w niej RGB. Zerknąłem w necie jak to wygląda i jest całkiem spoko, muszę kiedyś wypróbować 🙂 Póki co kolejna martwa w Painterze 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 15 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2022 Holy crap, mój komiks wygrał Proko challenge 😄 Tak się chciałem tylko pochwalić :] Proko - Storytelling Sketch Tour with Moderndayjames 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 15 Lipiec 2022 Share Napisano 15 Lipiec 2022 GRATY~!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 15 Lipiec 2022 Share Napisano 15 Lipiec 2022 Gratki! Należało Ci się! 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi