Ania Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Golec (heterocephalus glaber) model: wings3d tekstury i postwork: corel photopaint render: max, vray link do WIP (opis tego zwierzęcia oraz referencje) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=24566 link alternatywny do pracy, jakby thumbnail nie działał: http://ania.xibo.at/index.php?gallery=./blub1&image=golec.jpg edit: wrzucam tekstury serwetki, gdyby się komuś przydały. uwaga bo duże. http://ania.xibo.at/img/szydelko_diff.jpg http://ania.xibo.at/img/szydelko_disp.jpg diff na diffuse, disp na displace, bump i opacity. i coś dla siatkarzy 2
Marcin Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 naprawde super moge sie jedynie przyczepić do stolarki, drewno jakoś mi tak średnio podchodzi (szczegolnie na aparacie i framudze) serwetka i sam golec wyszedł świetnie naprawde kawał dobrej roboty ;]
Georgas Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 super, fajnie sobie z kadrem poradziłaś, modele super i materiały extra
Vorek Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 aż miło popatrzeć jak takie rodzynki się pojawiają w galerii, cudeńko. Pozdrawiam
Wielka_Siostra Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Przepiękne, choć golec lekko... kontrowersyjny;) Gratuluję umiejętności:) Napisz jak zrobiłaś serwetkę.
Marcin Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Siostra - http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=398758&postcount=88
kubi Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Jaki tam kontrowersyjny, mi sie modelik golca podoba najpardziej. A i kaktus wymiata. Widze nocny renderek :)
Ania Napisano 9 Lipiec 2006 Autor Napisano 9 Lipiec 2006 dzięki za miłe komentarze nom Marcin z drewnem były kłopoty, trudno znaleźć coś sensownego w odpowiedniej rozdzielczości.
mrkrzysiek Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Aniu kolejna piękna praca w twoim wykonaniu golec i kwiatki wyglądają świetnie brawa jak dla mnie 6/6
mt Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 brawo:) kawal dobrej roboty:) tylko czekac az sie pojawi w rekomendacjach:) pozdr
ftrampkach Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 golec nie urzeka uroda, ale scenka CUDO :] moze sprobujesz golca takiego troche zrentgenowanego zrobic, zeby mu lapki i ogon przeswietlalo troche sloneczko - fanie by bylo chiba :P pozdro.
Jonasz_Real Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Hmmm, kore wa kirei desune ... taihen...^_^
RA Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Gratuluję! Bardzo przyjemna praca, przyzwoite modele. Choć golec nawet więcej niż przyzwoity, bo ja nawet nie wiedziałbym jak coś takiego zacząć. :) pozdrawiam
zeet Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Świetna praca.Taki ten golec brzydki ,że aż ładny :)
cfaniak Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 nom serwetka wymiata az czuje cherbatke babcina, ktora serwowala na takiej serwetce. pozdro. bardzo ladnie. ja i kot jestesmmy pod wrazeniem.
javor Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 super pracka ... jak zawsze :) te ładne prześwietlenie na kaktusie domalowałaś w photopaincie czy to render ?? ale standardowo muszę się do czegoś przyczepić więc: skóra golca wygląda jakoś tak .... sucho :P powinna być wilgotna czyli troche połyskiwać i obiektyw aparatu jakiś taki czysty w porównaniu to reszty
quickfox Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Patrzyłem urzeczony co najmniej przez 10 minut. Jedna z najlepszych klimatycznie prac jakie widziałem. Chylę czoła :)
KLICEK Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 standardowo pracka bardzo fajna :) kadr jedynie mnie nie przekonuje, ale potrafie to zrozumiec ze chce sie wcisnac obiekt nad ktorym sie napracowalo :) reszta mistrzostwo ;)
XaoC Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 @Ania - nosz...nie wiem co powiedzieć...:) Jesteś kolejnym pryszczem na dupie (bez obrazy, to miał być komplement:D) zaraz przy zeet'cie:)
Ania Napisano 9 Lipiec 2006 Autor Napisano 9 Lipiec 2006 zeet, golce nie są brzydkie, nigdy. javor, prześwietlenie na kaktusie w postprodukcji. no może za mało ta skóra połyskuje, ale wilgotna raczej nie powinna być bo golce lubią sucho. wrzuciłam teksturę serwetki na serwer (w pierwszym poście), może się komuś przyda.
kannu Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 serwus :) wspaniałe :) naprawde rewelacja jak dla mnie :) na rekomke z tym ! :) pozdrawiam i życze powodzenia :)
Eden-3d Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 fajny klimat ,textury,render wszysko super ,ogolnie bardzo sie podoba
CzAk1 Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 Ehh...kolejna piekna pracka. Świetne wykonanie. Fajna serwetka;) Golec- śmieszne zwierzątko. Pozdro
Touch Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 ...fenomenalnie!!;D ...wstydniś ten pan golec;p
chveti Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 Kawał dobrej roboty :) Naprawdę , fajnie , bajkowo , super :)
JohnZi Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 scenka bardzo ladna;] fajne miekkie cienie wyszly i swiatelko;] Nie wiem czy w wipie nie mialas troche innego materialu skory tego golca, lekko przeswitywala mu skora, imo byla lepsza niz ta, no ale i tak fajnie wyszlo';]
krzyhhh Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 super ;) praca przemyślana i serio dopieszczona . KTO TU JEST ODPOWIEDZIALNY ZA REKOMENDACJE ??? Oo
ZiBi_PL Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 no naprawde sympatyczne i nawet Golec wyglada "ladnie" ;];]
hkropinski Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 naprawde świetna praca, jedyne czego bym doczepil to materialu chromu na obiektywie i golec tak jakos odstaje od klimatu materialow... pozdr
max_1989 Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 gratuluje ukonczenia pracy :) a praca bardzo milutka :)
zio_mal Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 swietny klimat:) golec i roslinki sa super!!! gratuluje:)!!!
Mario Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 Kawał świetnej roboty Ktoś kiedyś powiedział że dziewczyny są słabe w te klocki – a tu takie cacko Gratulacje
jaras Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 śliczności , gratuluję kolejnej dobrej grafy ! pozdrawiam ( Leru no i gdzie ta rekoma ??? )
Ania Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 JohnZi, miałam, ale chciałam polepszyć, i potem już nie mogłam wrócić. hkropiński, dzięki za krytykę, następnym razem zrobię lepszy metal, i fajnie że nie sami wazeliniarze tutaj. Mario, kto tak powiedział? Chciałabym osobiście uszy oberwać, czy znasz choć jedną dziewczynę która jest z tego słaba? ja nie znam, a znam kilka dobrych. 1
krzyhhh Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 i fajnie że nie sami wazeliniarze tutaj. to twoja wina... gdybyś nie robiła tak dobrych prac nie było by wazeliniarstwa :* hehe...nie żyby "kolejny" ... takie fakty
Azakiel Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 Świetne!!!, bardzo ładna kompozycja, światło i niezłe materiały ^_^ jestem pod wrażeniem :-)
mujas Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 wspaniała pracka wszystko super (texturki, oświetlenie, klimat ),bardzo mi się podoba,kaktus super wyszedł (możesz coś więcej napisać jak był robiony?), jednym słowem nie ma naprawde do czego się przyczepić, REWELKA pokazałaś klasę Aniu
misiekhc Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 przepiekne, jeda z lepszych prac, jak nei najlepsza 3d jaka tu widzialem
sith_LORD Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 wszystko bardzo przyjemne.. calość.. jako scenka trzyma sie swojej"prozaicznej" kupy.. jedynie stwór slabo odczówalny jako żywa istota.. kwestia chyba samego układu postacie.. troszke nie czuje sie ze on naprawde zyje.. wyglada jak posążek postawiony na stole ot co.. jest jeszcze jednym elementem jak aparat , czy firanka.. mozna by to uratowac kompozycja byc moze.. ale i tak juz jest pewnie finish.. wiec to tak tylko od e mnie.. nimniej calosc jest dosc przyjemna.. pozdrawiam sith
Hynol Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 Baaaardzo ładnie. Troszke kwaśne klimaty ;). Modele, textury, renderin 5/5. Kompozycja.... troszke mi oczy chodzą nie tam gdzie trzeba. Ta dziura w środku kadru boli mnie bardzo gdy patrze na tak świetną pod innymi względami scenke. Gratuluje ukończenia i czekam następne, nieco zakręconescenki :). Pozdrawiam.
imprecis Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 Mi jakoś wogóle ten golec się nie podoba - taki sraczkowaty i nijaki wyszedł na tle całości. Reszta natomiast jest rewelacyjna :) W golcu poprawiłbym szczególnie texture i materiały bo one chyba najgorzej wyszły, postać zbyt bardzo odcina się od reszty otoczenia :) 9/10
Ania Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Napisano 11 Lipiec 2006 mujas - kaktus dość prosty model z kolcami zrobionymi parray, a to prześwietlenie na czubku jest z postprodukcji. Hynol sama nie jestem zbyt zadowolona z kadru ale inne mi się wydały jeszcze gorsze. Synuś wiem, miałam przedtem lepszą teksturę, ale zginęła i nie dała się odzyskać. teraz nie widać że tam wogle jest jakiś bitmap, nie potrafię teksturować golców. misiekhc proszę bardzo i jeszcze to, bo na innym forum wrzucałam oświetlenie
Rekomendowane odpowiedzi