Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

prosze:scrin.jpg

• Odpowiedzi 870
  • Wyświetleń 141,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm extremalnie dziwne sprawdziłem w 3 przeglądarkach, w FF i IE nie mam żadnej blokady reklam ani nie logowałem się na konto a mimo to nie było linka do itune, ale w video z tą piosenką był więc to nie permanentna blokada :)

Muszę napisać do googli i zapytać dlaczego tak się dzieje bo nie daje mi to spokoju i czuję się pokrzywdzony nie mając dostępu do tych samych linków co inni ;/ może to, że mieszkasz w Londynie ma znaczenie bo google nie traktuje wszystkich tak samo :/

http://img153.imageshack.us/img153/2973/snag0012d.jpg

http://img214.imageshack.us/img214/7758/snag0013o.jpg

http://img560.imageshack.us/img560/2514/snag0014l.jpg

Napisano

W Radiu Roxy jest taka audycja Mellina (Marcina Mellera) - kilka razy na nią trafiłem i wygląda na to, że na początku zawsze leci taki dość charakterystyczny rockowy kawałek. Tempo raczej spokojne, męski wokal śpiewany w jakimś nieznanym mi języku. Niestety nie potrafię nic więcej powiedzieć, tym bardziej, że nie mam pojęcia co on tam śpiewa;)

Napisano

Witam ostatnio słyszałem gdzieś taką piosenkę.. Co prawda szybko wpadła mi w ucho, więc postanowiłem jej poszukać ;D

Na początku leci coś podobnego do techno.

W refrenie koleś śpiewa "digi digi digi digi digi di" i tak bez przerwy..

Proszę o pomoc w znalezieniu tytułu ;]

Jeżeli ktoś zna tytuł i mógłby mi go podać byłbym mu bardzo wdzięczny!

Z góry dzięki ;>

Napisano

Ja bym celował może w jakiś remix tego:

H@xx0r ze mnie, umiem podać linka z czasem do youtuba! ;)

Napisano
od 0.30sec jest "digi digi digi digi digi di" http://www.youtube.com/watch?v=fifp-tG2Q-o

Wielkie dzięki !! Właśnie tego szukałem ;D

Napisano

Zna ktoś nazwę kawałka hip-hopowego czy rapowego, polski, raczej długi (ok 7min), raczej bez słów niecenzuralnych, dosyć spokojny, słyszałem to dawno temu (~2005r), jedyne co zapamiętałem to tekst w stylu "cały czas do przodu małymi krokami, [coś tam, w domyśle przeszłość] zostawiam za plecami", niestety jedyne co znalazłem w googlach to jakiś warszawski deszcz, ale to nie to.

Napisano

Albo mi się wydaje albo ta piosenka była u quentina w deathproof:D

Była:D tu

Reanimator co to za aplikacja?

Napisano

Ok, napiszę coś w tym wątku, choć nie liczę na sukces, bo niestety nic nie pamiętam o samej piosence, tylko szczątkowe obrazy z teledysku...

Otóż - piosenka jest dość stara, myślę, że mogą to być wczesne lata 90., z teledysku pamiętam tylko urywki - młody chłopak, który wchodzi/jest w barze/dyskotece zamawia drinka, siedzi, są chyba pokazywane urywki jakiejś pary obściuskującej się na kanapie.

Wiem, że to cholernie lakoniczny i niedokładny, ale od rana chodzi mi to po głowie, pamiętam, że dobre kilka lat temu teledysk do tej piosenki był dość często pokazywany na Vivie bodajże

Napisano

Heh, to nie to:)

Za to coś nie coś przypomniało mi się o muzyce, to chyba było połączenie rocka z elektroniką (ale bez przesady, mam na myśli elektronikę z lat 90.).

Wokal był męski i po angielsku

##Mały apdejt:

pamięć powoli do mnie wraca - w refrenie była (powtórzone dwa razy) fraza 'close your eyes'

Edytowane przez jaccunio

Napisano

pamięta ktoś nazwę utworu (prawdopodobnie Niemena, bądź Turnau) gdzie teledysk przedstawiał rysowana postać, prawdopodobnie na kremowym - żółtym tle, coś mi się jeszcze motyw deszczu kojarzy z tym.

// nvm: http://www.youtube.com/watch?v=E5iWIKCc_S8

Edytowane przez BizU

Napisano

ale i tak dzięki :) ostatnio wzięło mnie na kotlety: led zeppelin, Turnau, Niemen. I nie mogę wyjść z podziwu jak kiedyś umieli tworzyć muzykę i zagospodarować całą dostępną dynamikę. (Szczególnie tu chodzi o Led).

Napisano

ejj. znalazłem świetny kawałek dołączony do filmu, chyba peter gabriel. Niestety film 18+ wiec wole nie wklejać. są jakies serwisy typu jaka to melodia?

Napisano

Ola-f:

:D

A tak na serio to wystarczyło przeczytać komentarze. Faktycznie świetna piosenka. Film też nie taki hard jak się spodziewałem:D

Edytowane przez Lucek

Napisano

O dzieki lucek - moderator zadziałał i nie wyświetliło mi wątku jako nieprzeczytany więc nie widziałem, że wkleiłeś. Mogę wreszcie słuchać bez potrzeby usuwania zakładki jak jade do klienta ;D

p.s. to tam są komentarze? O.o

Napisano

szukam zespoły z Kalifornii albo z Australii... kilku gości polaków którzy wyemigrowali robią hiphop z podkładem z samplowanych polskich jazzowych legend. pomoże ktoś?

Edytowane przez Coyote

Napisano
szukam zespoły z Kalifornii albo z Australii... kilku gości polaków którzy wyemigrowali robią hiphop z podkładem z samplowanych polskich jazzowych legend. pomoże ktoś?

?

Napisano

Panie, panowie.

Teledysk - starszy czlowiek spiewa dosyc smutna piosenke, gra na pianinie. Taki wyciskacz lez poniekad. Kompletnie mi wylecialo z glowy, juz drugi raz. Melodii nawet nie zanuce, zadnego slowa chocby tytuly czy imienia...

Napisano
Panie, panowie.

Teledysk - starszy czlowiek spiewa dosyc smutna piosenke, gra na pianinie. Taki wyciskacz lez poniekad. Kompletnie mi wylecialo z glowy, juz drugi raz. Melodii nawet nie zanuce, zadnego slowa chocby tytuly czy imienia...

?
Napisano
?

Muchas kurde gracias. SHAME ON ME ze zapominam tejze piosenki... ehhh

Napisano

Ostatnio mi chodzi po głowie piosenka którą pamiętam z czasów młodości i nie mogę jej ani znaleźć na sieci ani nawet przypomnieć tytułu.

Pamiętam tylko że kawałek pojawiał się czasem w tv w okolicy 1997-99 ( mniej więcej w tym czasie też pojawił się zespół Boomfunk MC`s )

Piosenka w stylu ambitniejszego techno-trance-dance`u :) a w teledysku dziewczyna z dużymi słuchawkami na uszach i okularach (goglach ? ) w których odbijały się różne obrazy.

Zdaje się że w trakcie teledysku spacerowała po plaży.

Pomóżcie bo mi to mózg wyżera :)

Napisano

Wie ktoś może jak nazywa się ten remix piosenki XX - intro ?

Pozdrawiam Nowi

Napisano

Gdybym swojego dzieciństwa nie poświęcił na TOCA World Touring Cars na psx to bym nie wiedział :D Ten utwór był w intrze tej gry i nazywa się: Overseer - 'Supermoves'

Napisano

ktoś pamięta kawałek grany przez dwie panie na skrzypcach z końca lat 90 lub początku XXI wieku często leciał w TV, chyba przez dwie panie jeśli dobrze kojarzę dział się w jakimś parku