Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

test shaderow.

teksturki Pana Lisa

czemu mam szumione cienie pod kulami?

lighty maja subv. 32

nie jest male AA.

f12333faec09389a.jpg

p.s.

Yaro16 daje rade ale troszke sztuczne

Napisano

Taka zajawka "modeliku" katedry w Czewie nad którym pracuje.

Etap prac - bardzo, ale to bardzo wczesna wersja Alpha - mozna powiedzieć że to dopiero zarys ;)

2d4d49d5b1f1dae6.jpg

i pierwsze detale:

e72d0ecb84ce23fc.jpg

Gość Raffaello
Napisano

drab sam modelowałeś czy pożyczone

ładny renderek

pionix dość ciekawy zarysik ;) daj do WIP'a i pokazuj progresik, zapowiada sie ciekawie

Napisano

taras 4fun.

20 min roboty+ 20min na render i troszke PSucia.

modele niemoje textury chyba Lisa.

tylko sety renderu...

Narobiłem się nie? ;P

2855a056861c213a.jpg

edit:

dzieki pionix.

versja 2

477da5c4a28ca59f.jpg

Napisano

widać, że to jeden klocek z nałożoną teksturą. Albo pobaw się bardziej displacem żeby przerwy między deskami były widoczne,albo wymodeluj dechy :)

Napisano

pionix: Twoje prace bardzo sie mi podobaja a ostatni render fajniusi :)

A ja dalej sie ucze mentala... Pracuje nad materialami, ktore moga sie przydac w moich pracach. Dzisiaj kolej carbonu :D Po lewej za duzy refleks chyba a po prawej wydaje sie mi ok zwlaszcza teksturka. Ta swiecaca kuleczka miala emitowac swiatlo z rozgrzanego ukladu wydechowego zeby sprawdzic odbicia na carbonie. Ten po prawej ma chyba najlepsze to odbicie - nie za mocne (takie troche "wygaszone"...) - zapomnialem z tej swiecacej kuleczki zdjac refleksy... :/ No ale nic ;)

carboqp3.th.jpg

Napisano

Taka tam lampka.

Ma ktoś pomysł skąd biorą się te czarne bugi (vray)? Nie jest to problem związany z refl/refr depth; subpixel mapping włączony.

Napisano

W sumie to siedziałem trochę nad tym ale jest za pusto żeby dać do finished ;)

Wersja prosto z vraya:

pokoik2lo8.jpg

I troche fotoszopnięta:

pokoik2e2zl2.jpg

Rendering: 1h 22 min

Soft: 3ds max 9, VRay 1.5 RC5, PS3.

Modele książek i kanapy nie są moje.

Napisano

To ja juz ostatni ra ;) Pecec staralem sie to poprawic co pokazales i troszke poprawilem (nie te renderki), ale tak do konca to jeszcze nie to bo mam tam za wiela chammferow :/ i troszke trudno sie cokolwiek poprawia

49159011.jpg

4169975.jpg

Napisano

To chyba dobre miejsce na zapytanie hmm jak uzyskać efekt takiego plastiku oświetlam to skylight'em i 2 mr Area Spot, bardziej zależy mi na plastiku, więc model troszeczkę obiega od oryginału.

wentylator7id5.jpg

wentylatorzperspha6.jpg

I pytanko off topic: Można sobie zrobić "Swój temat" w WIP gdzie będzie się zamieszczać różne swoje prace bo właśnie sie ciężko edukuje i co kilka dni powstaje coś nowego i pojawiają się jakieś problemy, jest taka możliwość ?

Napisano

AG wiem :] tylko przy tym ustawieniu studia za chiny nie moge tego ustawic :/ Mysze dac inne odbicia na lampy bo tego inaczej chyba nie zalatwie :/ Testowalem juz chyba 1327846987 materialow i nic :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności