Gordy Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 cholera Kuba, niezły czad z tymi garami. Material set up please. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 cholera Kuba, niezły czad z tymi garami. Material set up please. No właśnie zapodaj, proszę. I studio jeśli łaska :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 o panie... sliczny ten chromik, pochwal sie nastawami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 podłoga, test testowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Dobra świerszczu 5 gwiazdek - teraz podziel sie tekstura :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 z cyklu polskie drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Bonifatz ta woda dziwnie wyglada, moze wiecej bumpa? A co do polskich drog i nie tylko: Obejrzycie sobie "7 cudow Polski" ksiedza dobro-dobro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 teraz podziel sie tekstura :) fajnie by było :) a shader super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 nie mogę niestety, może za pół roku się podzielę kiedy już klient oficjalnie je udostępni. Sorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 uu to nam zrobiłeś przykrość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 9m 53s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 hise-ponoci.png :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Ale ile to sie renderowało, Peter i na jakim sprzęcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 peter_muler: moim zdaniem lazienka ktora znajduje sie na poprzedniej stronie stylowo zbliza sie do prac pionix-a. Zauwazylem, ze na forum jakis czas duza czesc vizek byla robiona pod jedno kopyto. Jak najwiecej szumu i kontrastu. Pionierem byl SansSerif. Jednak byla grupa osob ktorej gust nie tworzyl trend. Ty byles jedna z tych osob. Lubie ogladac Twoje vizki i po prostu boje sie, ze odbiegniesz od swojego stylu. Pozdro "Pod jedno kopyto"? OK, ale z szumem już przesadziłeś. Od obniżki cen quadcore wyszedł z mody ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 O Sans zrobiłeś włączniki itp...nie samowite :) , ale nadal koncepcje rozumiem, mi nigdy podcieńcie dolnej krawędzi ścian nie wychodzi (znaczy nie widać na rederze, w rzeczywistości to się płytę GP.Podcina czy jakoś specjalnie się to wykonuje???), Strasznie mi się to podoba tak samo jak płyta nie dochodzi do końca sufitu wygląda to świetnie, teraz nie daj boże ktoś zrobi szare ściany, zaraz Bedze plagiatem, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 SansSerif podzieliłbyś sięmoże właściwościami i teksturą tej ściany po prawej? Wygląda świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Ale ile to sie renderowało, Peter i na jakim sprzęcie ? To pytanie raczej do polka dot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Sans gites majonez z pietruszka:D Szczegolnie spodobaly mi sie te zarowki. Twoj projekt? ..Ile to energii ciagnie:-) hise-ponoci.png :D To koncept nowej vizki? Nie myslales, zeby na jakis konkurs to wyslac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Sans...czy w rzeczywistości było by tak samo ciemno nad płytami pod sufitem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2007 wyjątkowo światłochłonna farba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Sans Ty dziabiesz te rendery w lwf'ie? zacne pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 gdzie te textury parkietów rozdają ? to jest jakaś zorganizowana akcja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Nie, to światowy spisek. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Raczej, jak to kiedyśktoś mądry ujął, zdolność oddzielania tego co subtelne od tego co gęste, a konkretnie "szukajcie, a będzie wam dane". Polecam nawet zajrzeć do tutejszego działu z teksturami. ;) Zawsze też warto wydać kilka groszy na archshadery z ev. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 No dobra obiecuję, że to ostatni test wizki łazienki w tym roku;)... No dobra, skoro pionix do końca roku olewa kumpli, postanowiłem kontynuować jego dzieło. mam nadzieję ze podołam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 SansSerif - bardzo podoba mi się taka kolorystyka mieszkania i chętnie bym sobie taką w chałupie zrobił ale kobita będzie mi marudzić, że za "smutno". Chociaż... nigdy nie wiadomo;) peter_muler - ja tylko kokietowałem :p Pewnie nie wytrzymam i coś wrzucę ;) Co do Twojego renderu to bardzo zacny. Oświetlane tą samą hdrką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 peter_muler - łał, świetne światełko :) Mój szybki teścik I po PS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 no no Patry, bardzo ładnie. Troszke plam w tle i opony za bardzo odbijają. No i nie masz wyjścia na refraction szyb, czarno jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 patry a powiedz ty mi skąd ty masz taki model? :) Plastykowy shader karoserii. BTW. Mam wrażenie ża cały ruch 3d tego forum przeniósł się do tego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 mi wyglada na everowy:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 SWRSC - dzięki :) Plamy są, bo nie chce mi się dłużej na rendera czekać :D Lis - aa... e... nie wiem :P wstaję rano, patrzę, a tu model mam :D Lakier plastykowy? E, jak? Plastik ma glossa przecież :) JohnZi - ja tam nie wiem :] Inne studio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 A ja tu taki mały teścik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 dalej masz szkło skopane na wyjściu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 i moglbys jakos madrzej rozłożyć te refleksy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 MiRi, fajne, czym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 pionix: tą samą co dawałem wcześniej linka ustawiona jakoś tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 MiRi, fajne, czym? FumeFx, mam ten program od wczoraj, 3 godzinki zabawy + videotutorial na Youtube i jest, naprawdę szybki program Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 peter_muler - ooo dzięki potestuje chętnie z tą hdrką bo bardzo ładnie światło wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Ten wątek rządzi :) teścik szybki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2007 pionix: tą samą co dawałem wcześniej linka przegapiłem coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 walki z renderem cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 chyba ci nie do konca wyrenderowalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 trafna uwaga:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Niezwykle celna, cenna i odkrywcza. naprawdę godna uwagi. oo79 a ty masz jakiś fetysz do tych "chatek góralskich" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Uczę sie Vraya. Z oporami jak widać. Komentarze techniczne mile widziane. Kompozycje i inne ... (jak ja nienawidze maxa, ale umieć trzeba, nie?!). Pytanie ma od razu. Widzicie tę lampkę. Jak zrobić aby żarówa sie świeciła będąc w zamkniętym obiekcie takim jak to? Jedyne co udało mi się uzyskać to czarna, lub przeźroczysta żarówa bez światła, tylko highlights na podłodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Może spróbuj wykrzystać vraylightmtl? Umieść w tym szkle kulę, przypisz jej vraylightmtl, nie zapomnij o indirect oraz causticsach i sprawdź jak toto wygląda. I bynajmniej nie aż tak z oporami, całkiem ładnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 taki klimat świąteczny na forum i w ogóle, to ja sobie łazienkę wrzucę o taką: (duze po kliknięciu sie powinno zrobić) co sie nie podoba a co sie podoba? (vraylight w oknach (te takie biale kwadraty, niby mleczne szklo ale srednio wyszlo), vraysky (hehe bez sun, taki eksperyment) i kilka IES na suficie no i oczywiscie vrayphisicalcamera + linear color mapping C&C mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 takie tam *przenoszę żeby nie było niepotrzebnego bałaganu* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 tempa ta brzytwa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi