Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

te gigabajciki masz ze względu na to ze potrzebujesz szybkiego renderowania? (ładna trawka, drzewka też..hmm) w sumie na niższych ramach trzeba byłoby zmieniac ustawienia od uzywania ramu w vRay ale to niestety wiąże się ze znacznym spowolnieniem renderu (light cache, IRR..) czy tak się rzeczy mają, prawda? czy jak ? :)

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,2m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Morphe !!24GB RAM!! lo matko, na jaka plyte tyle wepchnales, i ile tam jest prockow?

Napisano

mniej wiecej, pamietam jak renderowalem na 8gb czy wczeniej na 3gb, to w zakladce sustem schodzilem z max tree depth nawet do 40, renderowalo, ale dlugo, dokladnie o cochidzi jezykiem technicznym nie wyjasnie, ale pomagalo, w innym wypadku sie wysypywalo. 24gb kupilem na zapas przez skolatane nerwy - byla promocja nie wyszlo drogo jakos bardzo.

plyta normlana serwerowa 2 procesorowa, zadnych wodotryskow. aczkolwiek teraz mozna zlozyc zestaw z 24gb na zwyklej plycie 1 procesorowej - te nowe plyty pod i7 obsluguja (te drozsze) 24gb.

Napisano

Morphe - dodasz więcej gałęzi i zrobi się zbyt idealna. a taka, jak żywa, z bliska widać igły a z daleka wydaje się puchata. wygląda świetnie. puszczaj rendery i odpocznij;)

peter_muler - uwielbiam te przeciętne. w połowie drogi między techniczną aksonometrią a malarstwem. tylko ten golf.. :D

JunioR - dobre klimaty za oknem. oldschool!

Nvidia - studio to kilka świateł vraylight o różnych natężeniach i kolorach rozmieszczonych wokół obiektu. sztuczka polega na tym by tracić cenne godziny na ciągłe poprawianie położenia świateł aż będzie się ładnie odbijać:)

Pozdrawiam

Napisano

Dostałem ostatnio komp z i7 na płycie Asusa P6T SE. ma tu się zmieścić właśnie do 24GB 3-channel. Mieliśmy przeboje z pamięcią ale to zależy pewnie jak się trafi

Morphe dzięki za uwagi, jak coś podciągnę w tej animce to jeszcze wrzucę

Napisano

polka dot- Swietne studio, szczegolnie klimat i kolorystyka na duzy +

Morphe- wypas zielen, swierk szczegolnie fajnie wyglada, czuc jego grubosc i ciezar.

SWRSC- super tylko te drzewa jesienne za mozna by bylo lekko stonować

Pozdrawiam !

Napisano

noo tam dużo lezy i kwiczy. A tutaj przetestowałem wspaniały tilling żywopłotu:

harmonia04max.jpg

Napisano

ale Ci dachówkę przy górze podniosło.

Kolor okien na dachu nie pasi mi.

Edytowane przez !Ewert

Napisano

mirekbini -> bardzo ponuro dodaj jakieś światło albo wzmocnij to które masz, pomyśl co zrobić z tym co jest na oknie bo na pewno to co nieco blokuje dostęp światła z zewnątrz, nie wiem czy jest chyba ale jak jest to wygląda bardzo bardzo nienaturalnie jak by była pofałdowana.

SWRSC -> na poprzednim renderze bardzo mi nie pasowała kolorystyka, trochę dziwnie raz słońce raz chmury, tutaj trochę lepiej widać ze próbujesz uzyskać efekt oświetlenia w pochmurny dzień z przebłyskami słońca, moim zdaniem szkoda zachodu ;) bo kiepsko to wychodzi, powinieneś dodać trochę życia i zrobić porządny exterior w twoim starym stylu ;)

Napisano

TASmowe powiadasz :) bueheheheh

a co z tym traktorem :P

Napisano

SWRSC : sezon ogórkowy czas rozpocząć ... od kiedy w Poznaniu SWRSC ?

tasiek : pertraktuje z klientem w tej sprawie :D

Napisano

co to znaczy taśmowe? bo nie rozumiem (nie potrafię tego zdefiniować, nadać konkretnej definicji..) :p

w sprawie postu poniżej:

edit: Morphe: dzięki za posta, ale czy można się wyrazić encyklopedycznym językiem? albo zwykłym żargonem? :)

Morphe napisał:
bah na papier i tasmowo.

?? i taśmowo? czyli?

Edytowane przez Camel

Napisano

to znaczy, ze maja matryce jak piaczatki, zmieniaja tylko jakies tam elementy wymienne , bah na papier i tasmowo.

Napisano

Ale określenie taśmowe w tym wątku było wałkowane 1000 razy.

Nie kasuj swoich postów bo robi się bałagan na forum. - Dunablaster.

Edytowane przez !Ewert

Napisano

SWRSC sprobuj dac modifikator noise na caly zywoplot, moze troszke zredukujesz tiling. Fajne swiatelko tam masz

Napisano

SWRSC -> klimatycznie. chociaż całkowicie nie komercyjnie/atrakcyjnie.

Napisano

SWRSC mi się podoba światełko, ale ciekawe co na to klient. Bardzo podobają mi się szyby w oknach, sprzedaj patent to dostaniesz repa bo akurat męczę się z szybami w moich blokach ;)

łorkinprogres z maxa i szybkie postpro kolorów

2uh3drq.jpg

Edytowane przez Razer

Napisano

Razer - "Wielka płyta kontratakuje" od dziś w kinach i na budowie...

SWRSC - jakieś takie mroczne te obrazki wrzucasz. Jak Lis napisał, mało komercyjne. Ale jak klient zapłaci, to mozna spokojnie te komentarze olać :)

Napisano

fajne materialy tych chlopkow :)

osatni test choinek w scenie.. mysle ze beda...?

test.jpg

Napisano

cucsoniuss - dobry ten statysta :)

Morphe - jak zdjątko, więc chyba może być :P

Napisano

Morphe-> teraz to przegiołeś, imo zajefajnych materiałów i ośweitlenia to, niestety to nijak nie pasuje do twoich super zielonych wizkek ...

Bonifatz napisał:
Dunablaster :

facepalm2ly3.jpg

nie no masakra ten obrazke był na piwrwszej streonie http://www.wp.pl odnośnie problemów z prostatą to chyba lekka przesada może nie w tym wątku :P

Napisano

znaczy co, ze malo kolorowo i malo plastycznie? spoko, przeciez pisze ze to ino test choinki, pewnie nakoncu bedzie jak zwykle ;) .... byle nie spierniczyc cos po drodze...

Napisano

Razer: szklo: diffuse czarny, w refract fallof fresnel - kolor czarnu podniesiony do wartości 10,10,10, refract pełny biały i to wszystko :)

Loki: klient zapłacił zanim zobaczył wiz.

Morphe: dzisiaj jest dzień taśmy, łamiesz zasady!

Lis: to w sumie był przypadkowy eksperyment. Raczej nie będę tego setu stosował. Zresztą nie każdy klient by takie coś zaakceptował.

Bonifatz: jeszcze przenoszę rzeczy co jakiś czas, jeszcze trochę zostało, więc oficjalnie i na spokojnie dopiero od weekendu :)

Edytowane przez SWRSC

Napisano

Morphe-> ani budynku ani zielni, ...

Przepraszam przecież to test ;)

P.S.

choinki miały być do poprawy widzę że się opuszczasz :P

Napisano

e mnie się tam podoba Morphe, może poza trawnikiem - mógł by być trochę bardziej w stronę niebieskiego zamiast żółtego.

Napisano

Taki spocik, 4 dni pracy łącznie z organizacją lektora, muzyki, nagrania bety oraz oczywiście stworzeniem wnętrz:

Podziękowania dla Krzyhhha za support :)

Napisano

Ale tandeta!

P.S. WOW! Pierwsze wnętrze, przejście z siatki do pełnej wiz... bardzo przyzwoicie wyszło.

Napisano

uaaaaaa flara :P niech zgadne, klient sie uparl?

Napisano

świerki fajne, te duże drzewa na 1 renderze jakieś takie gołe.

ale wrażenie pozytywne :)

(spamuje bo czekam na render :D)

Napisano

Świetne rendery Bonifatz ! Świerki i zieleń pierwsza klasa !

Pozdr.

Napisano

tjviking: trafiony zatopiony :) ale to ze względu że na poprzednim tez taką mieli.

Napisano

Dzięki wam!

To akurat najnowszy setup oświetlenia jaki mam.

San szajnyn... de łeda iz klir jee ;)

Napisano

Światełko super, drzewa w tle pierwszego rendera też, w sumie żywopłot jest trochę bardziej nasycony od reszty elementów.

Napisano

SWRSC flara powinna się troszkę "gładziej" zatrzymywać a nie tak twardo jak teraz. Na ostatnim kluczu trzeba było nacisnąć F9 i było by troszkę lepiej. Ogólnie afterowa flara jest fajna jak się ją troszkę podkręci.

Napisano

Bonifatz co do architektury to not good, poddasze ciemnica, okienka jak w fortyfikacji, nie podoba mi się ten podział na elewacji w płaszczyźnie ściany zaczynający się od nadproża w górę. Materiał dachówki zbyt plastikowy IMO. Pozatym superowo, ekstra żywopłot i reszta otoczenia.

Napisano

Niezbyt wyszło moim zdaniem. Ogólnie płasko i plastik, zresztą myślę że sam to widzisz. Tak zupełnie szczerze, to najlepiej wygląda płot. Reszta słabo.

Napisano

kozioo : hmm jakoś nie widzę... co do plastiku ... to traktuje to jako komplement ;) bo przecież to jest wizualizacja a nie freski w kaplicy sykstyńskiej.

jahred6 : Dzięki za komentarz ale zaznaczam, że nie jestem architektem, ja tylko układam klocki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.