pressenter Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Hmm, mocno "wnętrzowo" wyszło, jakby pod lampą, nie wygląda na zewnętrze, ale otoczenie fajne. Spróbuj może vraysun+vraysky+fizyczna kamera vraya; łatwo zacząć, i daje super efekt. A, i niebo też jakoś nie do końca kolorystycznie się komponuje. Pozdrawiam Szymon
JohnZi Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 (edytowane) W Holandii nie uzywaja zaslon, jak juz sa to odsloniete:P Junior przyzwoicie wyszlo:) Edytowane 2 Luty 2010 przez JohnZi
hiroo Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Ładnie wyszło Junior. A ode mnie dalsza walka z materiałem zasłon, co sądzicie??
KaeMS Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 (edytowane) Ode mnie test na potrzeby mebelka. Ostatnio nie ufam za bardzo swojemu monitorowi no i jakos stracilem dystans i sam nie wiem czy to sie do czegos nadaje czy kosz ... Edit: zgubilem to w PS przy lekkim postpro. No, jeszcze w finalnym poprawie te lewitujace lampy. A jak ogolny odbior ? Wiem o tym, ze kozak to to nie jest. Edytowane 2 Luty 2010 przez KaeMS
Loki Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 KaeMS - jak dla mnie dziwnie wygląda to co za oknem, powinno chyba jaśniej być znacznie. światła dużo z za tego okna wpada - stąd moja uwaga.
hcpiter Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Tores- wypas ! Świetne otoczenie i ładne światełko.
Loki Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 (edytowane) Fajnie Tores, jedna rzecz z którą bym powalczył, to trawnik bliżej kamery - jak dla mnie za bardzo soczyście zielony - lepiej wygląda w pełnym słońcu niż w cieniu. ale i tak praca jest wypaśna :) 2 pytania mam, przy okazji :) jak robisz materiał liści ? vray2sided ? i 2 pytanie - jak ustawiłeś AA że wyszło Ci to tak "ostro" ? Edytowane 2 Luty 2010 przez Loki
adam_m Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Tores bardzo ładne oświetlenie. Możesz cos więcej powiedzieć na ten temat?
pressenter Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Tores: Miodzik Panie, miodzik. Najbardziej przykuło moją uwagę to przyjemnie zacienione miejsce przy bramie garażowej. Fajny też ten lekki bloom z nieba, nachodzący lekko kolorem na drzewa, bardzo fajnie się to prezentuje. To jakieś hdr+ direct? Jedyne co mi się nie podoba to ten krzak na pierwszym podniesieniu, na samym środku w zasadzie, niesamowicie się wyróżnia zielenią w stosunku do reszty, i materiał tych szarych płyt na fasadzie też mi nie podchodzi, ale posądzam, że to rzecz gustu. Sz.
Tores Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Dzięki. Nie spodziewałem się, że podejdzie Wam ta wersja kolorystyczna ale poniekąd jak patrzę na swoje prace to zawsze ciągnie mnie w tą stronę czyli kolorowo i pastelowo. Scenka świecona Sky&Sun i kamera fizyczna. Testowałem co wychodzi jak przestawię w ich parametrach sky model na CIE Clear i jak dla mnie łatwiej mi jest ustawić balans bieli w kamerze. Nie mniej jednak photoshop też zrobił swoje. Nawet chmury to odpowiedni pędzel żeby ciągle nie szukać zdjęć. Kostki żywopłotu to boxy z dużą ilością ścianek, znoisowane i z mapą displacement, bluszcz to ivygenerator oczywiście. Drzewka ze stajni evermotion. Dobrze wychodzą a liście tam mają włączone translucency. Jedynie kicha jest z małymi iglastymi krzewami. Co do trawy to rzeczywiście ta z przodu ma za duże nasycenie i zgodzę się z kiepskim kolorem krzewów. Płyty zostały takie jakie inwestor chciał. Dzięki za bardzo pomocne rady.
Camel Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 (edytowane) Test shaderu i studio: Model nie mój, pobrany za darmo z jakiejś strony z modelami. tekstura proceduralna czy coś? :) ------------- Poprawka shaderu, czy pasi? Edytowane 2 Luty 2010 przez Camel
KaeMS Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Nie wiem dlaczego ale IMO trochę plastikowo to jeszcze wygląda. Podejrzewam, że jeszcze trochę trzeba by przeskalować mapy - mam wrażenie, że są za duże. Sam mam ciągłe problemy ze skórą (tylko mi nie piszcie, że od tego jest dermatolog).
chudy Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 pierwsze podejście do vraya. złamałem się po ostatnich przygodach z mentalem :P
KaeMS Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Dziwne ujęcie - kanapa wygląda na wielką jak autobus przegubowy. Deski wyglądają na zbyt małe, czuć monotonię, kuchenka pod schodami obok książek to dziwny pomysł. Stuninguj lapciaka do jakiegos VAIO czy maca - skoro jest na pierwszym planie to niech się prezentuje. Ogólnie wszystko wygląda jakby pogubiło skalę.
Mortom Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Tores super exterior! hihi a taka wariacja na temat mojego nowego biura :) wiz 40 min :P P.S. Asystentki jeszcze nie mam... no ale kto wie może taka się gdzieś znajdzie :P (model gdzieś z netu) P.S. 2 Panie w różowych miniówkach zapraszam na rozmowę w sprawie pracy na stanowiso" ładnej nic nie robiącej asystentki" :) Pozdr.
Chrupek Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 P.S. 2 Panie w różowych miniówkach zapraszam na rozmowę w sprawie pracy na stanowiso" ładnej nic nie robiącej asystentki" :) Pozdr. jak to nic nie robiacej?... no przeciez niech chociaz robi... ;)
kozioo Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 fragment 5-godzinnej całości Muszę sobie założyć blokadę na firefoxa, wydajność pracy wzrośnie przynajmniej dwukrotnie ;-)
Tamyl91 Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Kozioo, naprawdę super wygląda. Ode mnie felga robiona jednego wieczora z nudów, generalnie słabo wyszły niektóre rzeczy, ale jakoś odechciało mi się pracować na tym, taki pointless ;)
Camel Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Mortom. Choć wizka nie powala, kolory i IESY są fajne. Podłoga tylko taka.. ciulowa :) Leserka w miniówce .. prze... mniam :p wiz 40 min to ile procent gotowców tu masz ?
Mortom Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Mortom. Choć wizka nie powala, kolory i IESY są fajne. Podłoga tylko taka.. ciulowa :) Leserka w miniówce .. prze... mniam :p wiz 40 min to ile procent gotowców tu masz ? pani asystentka+krzesło, laptop, okna z eversów dopasowane + mirror na 3 kwatery, drzwi z netu (trudno nie znaleźć) reszta nawalona na szybkiego... wszystkie materiały ode mnie, zgadzam się podłoga jakoś dziwnie wyszła :) No cóż jak for fun to for fun. Chrupek - masz racje zmieniam swoja postawe oraz ogłoszenie: Panie w rózowych miniówkach zapraszam do prawie nic nie robienia na stanowisku: "asystentka/erotyczna masażystka grafika" :) Wybaczcie głupawkę ale po 5 drinach i tequili człowiek dziwnie pisze :) Trzeba się jakoś odstresować po pracy :) Za jakiś czas dorzucam jeszcze panią sprzątaczkę... a co mi tam jak tracić czas to w dobrym towarzystwie :) Wiz... juz niebawem :P
Paweł Baron Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 (edytowane) Siemak, Znudzony standardowymi wizualizacjami poszukuje jakiegoś innego miksu światła i kolorów, wiec udało mi się spłodzić o taką scenkę. Krytyka mile widziana. Pozdro. Edytowane 4 Luty 2010 przez Paweł Baron
SWRSC Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 (edytowane) cukierek. Ujęcie z poziomu człowieka, choć docelowo scena jest robiona pod lot ptaka. Edytowane 4 Luty 2010 przez SWRSC
pressenter Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 O ja... Świerszczu genialne, przecholernie mi się podoba, jedynie połysk asfaltu bym zmniejszył, wygląda bardziej jak płytki w salonie teraz. ;) Reszta genialna. Baronek: Ogólnie super, świetne materiały, tylko troszkę mi się to za bardzo zlewa, brakuje mi lekkiej gry światła i cienia... chociaż może to być przez mój monitor, ale nie jestem pewien. Sz.
SWRSC Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 też to zauważyłem z tym asfaltem, poprawie przy kolejnych ujęciach. Jeszcze taka próbka z oryginalnej rozdziałki: Całość to osiedle około 30 domów.
pressenter Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Tam w jednym miejscu jest taka pokruszona ta cegła czy to błąd tekstury, bo średnio to wygląda. ;)
SWRSC Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 (edytowane) dzieciaki kamieniami rzucały. błąd tekstury, dzięki. Chyba pospamuje dzisiaj: Edytowane 4 Luty 2010 przez SWRSC
arev Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 @baronek: bardzo pozytywna i niestandardowa wizka, chociaż od razu skojarzyłem, że coś podobnego już widziałem :) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=54595
KaeMS Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 SWRSC: swietne to, az ciekawy jestem jak bedzie z lotu ptala wygladalo. baronek: wypass ... kuchnia w klimatach techno. Bardzo podoba mi się podłoga - co to jest ?
!Ewert Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Bardzo fajnie SWRSC :) Wszystko mi się podoba oprócz dachówki która wydaje się za gruba ;)
SWRSC Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 (edytowane) no dobra nie spałem cała noc: BTW. Budynki wymodelował Siwy :) Edytowane 4 Luty 2010 przez SWRSC
!Ewert Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Witać :D Dobre na urywek animacji ale na shota to nie. Śmieszne chmury.
SWRSC Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 animacja też będzie z czasem :) Z flarą przesadziłem jak mi na GG hcpiter napomniał, ale mój klient bardzo je lubi :)
SWRSC Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 mam robić zróznicowane ujęcia w dzień, zachód, noc etc. Przesada wskazana. Animacje tego będę renderował do reela, pewnie troszkę zmienię w tej scenie jak już zamknę zlecenie. Nie pasują mi te potężne kwiaty, ale to odgórny narzut.
kliment woroszyłow Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 lepsze niż ostatnie świerszczu , fakt ;)
arev Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Trawa wyrasta z krawężnika. Żółty glow na słońcu w twoich wizkach bardzo mi się podoba. Mam nadzieję że flary nie będzie nawet w animacji :)
Loki Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 to tak przy okazji trawy: jak się podoba? (cały trawnik ma jakieś 550x350m - mniej więcej). tekstury są oczywiście dużo mniejsze.
jarross Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 (edytowane) domek do holandii-2 podejście Edytowane 4 Luty 2010 przez jarross
Kubaswielgus Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 SWRSC. Tak jak mi się wcześniej twoje exteriory nie podobały to teraz bardzo mi się podoba. Architektura cukierkowa, ale klimat, kolorystyka i roślinki naprawdę ładnie wyszły. Flara jest kiczowa :) jarross. Trochę przesadziłeś z ostrością i brakuje oddechu - więcej nieba u góry i po bokach zdjęcia.
Tores Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 (edytowane) SWRSC - ładne oprócz tego ostatniego Loki - zbyt jednolita jak na taki kawał ale jak dorzucisz resztę to będzie jarross - za ostro i te kolorki niezbyt naturalne I exteriorek odemnie Edit: oryginał dla Lokiego Edytowane 4 Luty 2010 przez Tores
Loki Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 (edytowane) fajne to Tores, kora ładna - własnej produkcji? trawnik i ludzie też dziarscy (ludzie to własne zdjęcia czy jakieś z netu dostępne?) pokazał byś obrazek bez postpro? mogłeś gęściej dawać te żywopłotowe krzaczki, bo przerwy między nimi widać - chyba że taki efekt miał być a nie ciągłego pasa żywopłotu. co do trawy mojej - nie chce żeby tiling było widać, monotonię złamie 25 domków z zagospodarowaniem. Zdziwiło mnie że taki kawał trawnika z displace liczył się w tej rozdzielczości tylko 15min. jarras - jak dla mnie za ostre to ( próbuj może smart sharpenem powalczyć jakoś - o ile tego nie robisz jeszcze). za to krzaki fajne te na 1 planie. własnej produkcji ? ---- edit ---- po !Ewerta uwadze: fakt szczyt architektonicznych możliwości to to nie jest :D, ale podziwiam ich za te deski na elewacji, o ile do nich dojdzie jak inwestor cenę zobaczy Edytowane 4 Luty 2010 przez Loki
pressenter Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Panowie zdradźcie taką rzecz: jak podkłądacie niebo, bo tutaj widzę, że Tores razem z VraySky renderował? Kanał alpha, wycinacie sky, i na to nakładacie jpg, wszystko w PS? Sz.
Rekomendowane odpowiedzi