pionix Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Dzięki za komentarze. Trawa intensywna bo w druku przeważnie kolory siadają i robi się ponuro a ta wizka ma być kolorowa i przyjemna w odbiorze. !Ewert - kolor różowy wyszedł automatycznie z pomieszania żółtej elewacji i żółtego światła z okien z mocno niebiesko-fioletowym światłem z nieba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Kolejne pomieszczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 fajnie fajnie. dodałbym na podłoge jakiś podział bardziej widoczny. masz coraz bardziej rozpoznawalny styl robienia wizualizacji. Pozdr. Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Dzięki Dawidzie, co do podłogi to poprawie przy kolejnym ujęciu ;) Pozdrawiam Ivan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 (edytowane) !Ewert - kolor różowy wyszedł automatycznie z pomieszania żółtej elewacji i żółtego światła z okien z mocno niebiesko-fioletowym światłem z nieba. Masz światło kierunkowe niebiesko fioletowe? czy to taki enviro? Biuro ode mnie. Kompresja zabija :/ Edytowane 19 Lipiec 2010 przez !Ewert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Światło niebieskofioletowe to zwykły VRaySky z małą mocą świecenia i podkręcony przez colorcorrect w stronę fioletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 jildesign- daj jakiegoś fresnela czy falloffa do reflecta bo taki szklany kamień to nie ten teges Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Dzięki Ewert, fajno. :) A ja mam jeszcze takie pytanie: od czego zależy czas liczenia Irr, bo mi siędrugi prepass na jednej scence liczy ponad godzinę, co jest dla mnie zupełną nowością? Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 (edytowane) Z blotem. Edytowane 19 Lipiec 2010 przez NV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 press-> może masz interpolacje włączoną w materiałach, albo detail enhacement? wyłącz wpierw glossy wogóle w global switches i sprawdź czy lepiej, jeśli nie to detail enhacement i też sprawdź, będziesz wiedział co i jak;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Xiz0r- Przy kolejnym ujęciu zrobię jak mówisz ;) Nvidia stwórz jakąś scenkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 pionix : piękne! ten las bajkowy :D jak ze shreka ! pressenter : za duży sharpen moim zdaniem, przez co wydobywa niedoskonałości samplingu. ode mnie test kloca nad którym siedzę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Bonifatz: Twoje HDRKi robią cuda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Dzięki Nvidia, łatwo z tym nie było, tutoriale w necie napisane tak, żeby ci się nie udało. Więc utopiona kasa w sprzęt motywowała do rozkminy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Super Bonifatz! To faktycznie zasługa HDR? Jakbyś dodał trochę niebieskiej dominanty w cieniu to byłoby foto. Ale chyba specjalnie nie dałeś co?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Bonifatz wszystko na + ! Pokaż inne ujecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 lucek : Dzięki! Na to wychodzi :) HDRK'a załatwia sprawę oświetlenia więc jedyny parametr którym wystarczy się bawić to parametry kamery. Co do niebieskiego to słońce jest stosunkowo wysoko bo to hdrka z 14:30 więc cienie bardzo kontrastowe wyszły. jlidesign : cieszę się! dzięki! oto inne ujęcie (przed i po postpro): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 postpro jest ładniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 przed post pro dużo ładniej (według mnie), bardzo fajnie Ci to wychodzi gratki :) pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 mi sie bardziej bez postpro podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 fotel po poprawkach, jakoś nie mogłem się zdecydować z kolorem więc dałem wszystkie naraz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 (edytowane) fajnie jest :) teraz czas na kontrast, włącz curve editor i spróbuj Edytowane 19 Lipiec 2010 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Bonifatz: A czym strzelasz te HDR? wystarczy obiektyw 28mm czy musi to być rybie oko? chętnie bym też popróbował ale takim szerokim szkłem nie dysponuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 lucek : Sigma 8mm i do tego sposobu jakim ja to montuję tylko 8mm się nadaje. Bo potrzebujesz zrobić wiele fotek w jednej chwili całego nieba więc 28mm to stanowczo za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Bonifatz trzymaj dalej taki klimat. P.S może jakiegoś tutka byś puścił ? ;) Ivan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 @Bonifatz, noo! musze powiedziec ze syte sa ostatnie renderki, bardzo ladnie to wyglada. a powiedz - droga jest taka zabawa w HDRI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 lucek : Dzięki! Na to wychodzi :) HDRK'a załatwia sprawę oświetlenia więc jedyny parametr którym wystarczy się bawić to parametry kamery. Co do niebieskiego to słońce jest stosunkowo wysoko bo to hdrka z 14:30 więc cienie bardzo kontrastowe wyszły. jlidesign : cieszę się! dzięki! oto inne ujęcie (przed i po postpro): piszesz ze hdrka jest z 14.30 render wyglada na delikatny zmierzch czy hdrka nie jest czasem zle dopasowana do efektu jaki chciałeś uzyskać. NIe powinieneś użyć hdrki z wieczornych godzin??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Marek G, ale mowa o 14:30, była przy okazji wersji dziennej, wydaje mi się, że do wieczornej Bonifatz użył już innej hdrki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 a faktycznie masz racje Touch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 jlidesign : zgodnie z tradycją zrobię takiego tuta żeby nikt już nic nie wiedział ;) a poważnie to może za jakiś czas coś zmontuję. Pionier : Dzięki zią! :D Co do zabawy w hdr, tutaj niestety nie ma wersji ekonomicznej ;/ Więc wypadałoby mieć aparat z przyzwoitą ilością mega pixeli (koniecznie pełno klatkowy) i do tego konkretny statyw (nie chyboczący się na wietrze) oraz obiektyw w tym wypadku sigma 8mm (http://www.sigmaphoto.com/shop/8mm-f35-ex-dg-circular-fisheye-sigma). Ten obiektyw robią pod praktycznie każdy aparat z pełną klatką jaki jest na rynku. Próbowałem jeszcze z tańszym obiektywem samyang ale niestety okazało się że nie jest "circural". Marek G : ta wieczorna to z 20:30 przed zachodem słońca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 maxwell v.2 made in china - test abbe szkła i czarnego studia do szkła postprodukowane było bloom, kolor szkła i zanik w szkle.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenas Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Bonifatz, miażdży toto (bez postpro) suty że tak powiem nieładnie, ale serio poczułem się jak bym właśnie wyszedł wieczorem na ten parking po długiej trasie rozprostować nogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Kolejne ujęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 jlidesign, bardzo przyjemny widok tylko co z firanami? Na czym one wiszą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Dunuś na powietrzu :) Poprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 jlidesign : bardzo fajnie, chociaż jedną rzecz bym zmienił - chodzi o położenie kamery, moim zdaniem powinna być na wysokości oczu stojącego człowieka. Przydałoby się zobaczyć co jest na stole :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 chyba najładniejszy twój render jil. gloss na podłodze konkret tylko do cukierka brakuje jakiegoś doświetlającego sky portala z prawej strony. bardzo mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Xiz0r dzięki za uwagi przy kolejnym pomieszczeniu zrobię jak mówisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 (edytowane) Pierwszy mój wpis tutaj po dłuuugiej przerwie. A to taki test renderu. Mam jeszcze pytanie, czy jest jakiś dobry plugin do photoshopa obsługujący dobrze format OPEN EXR? Ponieważ jak, załadowałem ten obrazek, zamiast porządnych 32 bitów, miałem strasznie wyglądający obrazek, z ekspozycją w każdym miejscu ustawioną na 1.00, a jak zmieniłem ustawiania curve editorem, zaczęły się pojawaić straszne szumy, to samo mi wyszło jak zapisałem w formacie TGA. Znów After Effect nie ma z tym formatem żadnych problemów, ale nie widzi mi się postprodukcja jednego obrazka w After Effect. Edytowane 20 Lipiec 2010 przez MiRi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Dunuś - ciemne tło trochę odwraca moją uwagę od tego dragona, może jakieś chińskie pomieszczenie w tle (ścianka, kotara itp) + blur Miri - obrazy się krzaczą:/ najlepiej jedną tematykę zastosować jak już i rozmiar, obiekty kiepsko zeskalowane, kabel od lampki prawie jakby na napięcie "siłowe":). pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 jli - drewno (całość) roooobi wrażenie. Super to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 KaeMS dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 (edytowane) witam, długie zmagania z materiałem, ale jakoś tam to wyszło, sami oceńcie : studio dzięki uprzejmości Dunusia :) Edytowane 21 Lipiec 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Materiał ładny jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 Dzisiejsza nocka ...leca w kime ;) Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 @Cornelius Scipio bardzo mnie się podoba, tylko to ziarno troszkę wkurza fotel pokazywany w speed modeling: studio dzięki uprzejmości Dunusia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 a odemnie taki tescik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 Morphe: Panienki 3d :)? Fajny klimacik ,tylko bym usunął donice po środku na pierwszym planie. Pozdrawiam Ivan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 ciekawa pani poprawia sobie szpilki :D mniam :D a sama praca .. oj ... jak wrzucasz takie testy to daj odrazu namiar do psychologa co dobrze leczy kompleksy i depresje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 laski troszke za male sie wydaja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi