homer Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 @palmer: proporcje sie nie zgadzaja. klamka jest normalnie na 1,05 m. czyli fotele sa do kolan. kibelek itd. tez za male i za nisko. wstaw postac(do testu) i bedziesz mial proporcje ;-) stopnie daaaaalej od drzwi bo se ludzie nogi polamja wychadzac np. ze sauny. pozatym bardzo ladnie. czym to oswietliles??? ;-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 dariusz ciekawy klimat ;) test wszystkiego, sedes, wieszak na papier i bateria everowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 To ze Lis pozamiatal to pisac nie trzeba :) Bardzo fajny test Dariusz, wciaz bawisz sie twoimi HDRkami? I ile tam jest posta? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 mirach dzięki, posta jest tyle: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 dariusz teren to fota czy 3d?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 zgred88 fota oczywiście, do pobrania stąd: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=50959 a i wrzucam tył jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 shiciasty glare :P weź go wywal nie pasuje do tła. i ostry cień by się przydał a nie softbox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 @arev, homer Dzieki Panowie za konstruktywna krytyke. To moje pierwsze dzielo ktore wyglada przyzwoicie (jak dla mnie), choc teraz dzieki Wam zauwazam bledy....ale przeciez taki jest cel forum ..nauka, nauka, nauka. Proporcje jak zauwazyliscie leza - wszystko zaczalem rysowac "na oko" i mniej wiecej w powie projektu zauwazylem ze proporcje nie graja.....:) moj blad i nauka na przyszlosc. Rowniez materialy/tiling to moja nie najlepsza strona - ale ucze sie ucze .. swiatlo: glownie GI enviroment (dlatego nie ma sufitu - heh) w oknach vray + kilka sztuk target spot arev - masz racje z tym tilingiem ...dopiero teraz widze ...lol ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Cóż - chciałem dobrze a wyszło jak zawsze :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Kolor mesia super :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 mnie sie podoba przyroda: drzewko i zywoplot - ladne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 pobaw się z materiałami, bo wygląda jakbyś nic nie zmieniał w ustawieniach materiałów tylko dał teksturę do diffuse i koniec. i oddal troszkę słońce i photon emit radius zwiększ, to z tego co ja pamiętam (ale chyba nie mam racji) to będą bardziej rozmyte cienie. jeśli świecisz vrayem oczywiście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 pierwszy tescik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Imho za mało refleksów przez co góra trochę sie zlewa w jedną czarną bryłe(przynajmniej u mnie). I jeszcze klawisze jakies takie nijakie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 b. nieładnie się wysmoothowały normale na klawiszach, wyglądają jak wypukłe. może dodaj chamferki w okolicach kantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 KLICEK - Mastar ma rację Złota sypialnia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 podłoga jakaś nie teges, chyba teksturka za mała. Reszta ok poza samplingiem cieni na tylnej ściance :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 ehhh...nie ładuje mi sie wizka pionix.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Pionix ta lampa pod sufitem co w srodku siedzi jakie swiatlo ???komu ty projket robisz jakiemus Szejkowi :] zloty kompas>zlota sypialnia>zlote dziecko :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homer Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 a po co ta lampa dodatkowa na suficie? swiatlo masz od "sciany". daj lepjej lustro na sufit ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 demigod - ja robię tylko wizkę. Projekt to nie je moja brocha. SWRSC - nie chce mi się już tych rzeczy poprawiać choć niewątpliwie masz rację ;) P3ter - bo ja wiem... homer - robię jak każą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 KLICEK - Mastar ma rację Niekoniecznie - to często zależy od producenta. Męczyłem się ostatnio z fortepianem, oglądałem sporo sprzętu (fortepianów, ale pianina mają podobne klawisze ;) ) odbicia mogłyby być nieco mocniejsze, ale mnie kompletnie nie wyszedł ani model, ani materiały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Test wszystkiego :) a szczególnie post worka. Przed: Po: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 O, Ex3, też dostałeś maila widzę. :) Ale nie wiem czy to można na razie pokazywać. A przynajmniej bezpieczniej chyba jednak nie pokazywać, różnie z ludźmi bywa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 ja jestem srednio zadowolony co myslicie ? (tzn jak na niedługi termin realizacji to nie jest zle) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Ex3 ale im chodziło o sam model a nie render :D btw całkiem nie tak źle ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Loki ... jak "długi" byl ten "niedługi termin realizacji" ...chcialbym sprawdzic czy moje czasy realizacji viz sa na przyzwoitym poziomie :) balkoniki i pieterko troche malo naturalne (jesli chodzi o materialy) reszta fajna .... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 (edytowane) RA - już wiem że mnie nie wybrali ;) (za drogi jestem :D) Renderek to tak dla siebie do portfolio Ostateczna wersja: (sharpen coś ją popsuł) A tutaj Full res: Click Edytowane 9 Lipiec 2008 przez Ex3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 ex3 poprzednia ciekawsza w kolorystyce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 (edytowane) w sumie pracy z 3-4 dni (cięzko policzyc bo robiłem tez coś innego w tym czasie), klient mial sporo poprawek i generalnie rozwleklo sie to w czasie bo dosylal je jakby chcial a nie mógł, mnie tez sie góra i DOF nie podoba, ale tak chcieli. Do portfolio tego na pewno nie dam :) Edytowane 9 Lipiec 2008 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 pobaw się z materiałami, bo wygląda jakbyś nic nie zmieniał w ustawieniach materiałów tylko dał teksturę do diffuse i koniec. i oddal troszkę słońce i photon emit radius zwiększ, to z tego co ja pamiętam (ale chyba nie mam racji) to będą bardziej rozmyte cienie. jeśli świecisz vrayem oczywiście :) No cóż - część materiałów leży (szczególnie górna część domku). Pozostałe nie są tylko wzbogacone o texturkę w diffuse :) Co do światła - świecone VRaySun-em. Pomęczę może to jeszcze trochę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Czy ktos moze sie podzielic zaslonka pionixowa? sam pionix? sorry ze tak bezceremonialnie ale nie umiem clothem sterowac (ok nie chce mi sie uczyc, nie ma czasu) a wlasnie takie by mi sie przydaly.... Pytam bo kiedys chyba tworca je rozdawal...? jak sie myle to sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Wiedziałem że nie tylko ja dostałem te wersalki :P RA: Też robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Czy ktos moze sie podzielic zaslonka pionixowa? sam pionix? sorry ze tak bezceremonialnie ale nie umiem clothem sterowac (ok nie chce mi sie uczyc, nie ma czasu) a wlasnie takie by mi sie przydaly.... Pytam bo kiedys chyba tworca je rozdawal...? jak sie myle to sorry Też już pytałem, ale jakoś przeszło bez echa, a szkoda, bo przydałoby się. pionix: wiem, że projekt nie Twój, i całe szczęście, ale materiał tej poskładanej narzuty świetny. Co to jest? Przybliżyłbyś jakieś parametry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Wiedziałem że nie tylko ja dostałem te wersalki :P RA: Też robisz? No w końcu napisali, że wysłali kilku osobom. :) Wczoraj wysłałem. Brzydka ta kanapa niemiłosiernie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 (edytowane) Jako że systematycznie co jakiś czas ktoś się pyta o "pionixowe zasłony" a ja cierpię na ciągły brak czasu aby napisać jakiegoś tutka postanowiłem udostępnić scenkę w której to jest pokazane jak te zasłony powstały. Scena jest przygotowana i wystarczy tylko nacisnąć "Simulate" w modyfikatorze Cloth no i oczywiście poczekać trochę. (U mnie jakieś 15-20 min) Zachęcam do gruntownej analizy sceny. Z góry uprzedzam, że Ameryki nie odkryłem i jest to najzwyczajniejsze i najprostsze użycie Clotha. W scenie nie ma jedynie małej obróbki przy pomocy FFD 3x3x3 w celu lepszego dopasowania do ściany i TurboSmootha. Udostępniam też jpg'a z "przepisem" na materiał zasłony. Scena: http://www.wizualizacje.media.pl/zasysanie/forum/zaslony_do_symulacji.zip Materiał "przepis": http://www.wizualizacje.media.pl/zasysanie/forum/zaslona_material.jpg pressenter - materiał o który pytasz to minimalnie zmieniony (kolory) materiał z powyższego linku. i takie jeszcze ujęcie ze złotej sypialni z zasłonkami: Edytowane 10 Lipiec 2008 przez pionix 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 Rep dla ciebie Pionix'ie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 u mnie błąd przy otwieraniu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 tzn. zip się nie chce rozpakować czy scenki nie można otworzyć? Scena z MAXa 2008. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 scena w maxie drze sie ze failed open -max 9 /32bit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 U mnie tez bład przy otwieraniu. Mam Maxa 9. 2008 jest chyba młodszy, więc dlatego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 artur przeca nie otworzysz scenki z nowszej wersji maxa w starszej. pionix: poza wielkim "dzięki" dodam, że w tym ujęciu ta sypialnia prezentuje się o niebo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 to spadajta ;P :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 no teraz o wiele ladniej sie prezentuje sypialnia RZADZISZ ;] thx za zaslonki +rep nie moge dac :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 Rep dla ciebie Pionix. Już widzę ten wysyp testów z twoją zasłonką :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 fotoreal, sorry za jakosc kiepskich texturek: siatke pokaze pozniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 elegancko junior;) jak tam świecisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 camera projection JunioR ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 ee... y... o_O to całe to render? Lepiej idę pograć w nogę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 JunioR: texturki w tej rozdziałce dają radę. Odemnie drzewko, kamyczki, trawka i PS :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi