Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

No dobra, wiadomo że pod jedno ustawione światło nie wstawi się 5 różnych scen, ale jeśli już będę używać takich ustawień jak tutaj (LWF, CM Reinhard i sun&sky z vraycam) w każdym wnętrzu, zmieniając tylko kilka parametrów (w kamerze, sztucznych światłach czy odrobinę Burn w CM) to powinno być ok. O to mi właśnie chodziło mówiąc "light rig". Z resztą będę teraz sprawdzać ten patent na innych scenach.

Zawsze podobały mi się te jasne wizki, z białymi ścianami i meblami, jednocześnie pozbawione przepaleń a przy tym nie wyprane z kolorów. Nigdy jednak nie umiałem ich uzyskać, dopiero teraz jakoś się udało. Więc puki co będę się trzymać tej metody, ciekawe kiedy mnie zawiedzie :)

Bonifatz - czarna ściana super wyszła.

Napisano (edytowane)

Bonifatz - ciekawie ściana za łóżkiem wygląda.

Efekt uboczny pewnych eksperymentów:

b6462bb473c5bd20.jpg

Edytowane przez pionix
Napisano

Zrobione wszystko na bazie GroundWiza renderowane VRay'em.

Takie moje spostrzeżenie jest że problemy zaczynają się z GroundWizem przy ilości instancji większej niż 200 000. I nie jest do do końca związane z ilością ramu.

Napisano

Ale za to można po kilka razy siać groundwizem. Mi on bardzo przypadł do gustu. Zielone nawet spoko wyszło tylko te suche nie bardzo.

Test światełka

wnetrze3copy4.jpg

Gość kakaku
Napisano

Tores: wydaje mi się, że ten cień na trawie jakoś dziwnie wygląda:P Albo jest za ostry albo to przez trawe.

Napisano

Dzięki. No właśnie zastanawiałem się co z tą trawą. Żółta mi się podoba natomiast ta bliżej kamery chyba za ciemna.

I jeszcze test z innego ujęcia

wnetrzev2test.jpg

Napisano

Witam

mam pytanie jak to się prezentuje, bo mam taki problem iz rożnie to wygląda w photoshopie inaczej w przeglądarce obrazów, a jeszcze inaczej na wydruku na wydruku jest strasznie strasznie ciemne jak to u was, wygląda ?

r02smal.jpg

Napisano
Dzięki. No właśnie zastanawiałem się co z tą trawą. Żółta mi się podoba natomiast ta bliżej kamery chyba za ciemna.

I jeszcze test z innego ujęcia

wnetrzev2test.jpg

bardzo ładne, zgaś może wnętrza. kto projektował jeśli można wiedzieć??

Napisano

Dzięki peter. Projekt MOFO Architekci. Nie dawałem jeszcze żadnego tła z tyłu więc świeci że hoho. W zasadzie trzeba całe wnętrze wymienić.

Napisano

pionix - widzę tam jakieś poletko marychy ;) A całość od razu skojarzyła mi się ze Stalkerem, tam jakieś takie podobne pola się zwiedzało (tylko tak podobnie nie było).

Napisano (edytowane)

jest specular mapa, nie miały w założeniu się błyszczeć jak nowe - stare i zużyte mają być - jak poszycie statku kosmicznego czy coś w tym stylu.

Edytowane przez Loki
Napisano

Taki speed 16 godziny..Prawie ze na kolanie..Jak na czas pracy to jestem powiedzmy usatysfakcjonowany.. Chodź masa błędów i nie dociągnięć.

60inter_web_klinika.jpg

71deta_1.jpg

65detal_2.jpg

49glowne.jpg

32detal_3.jpg

Napisano

Dzięki. Hm..trawa..? a gdzie tu jest trawa.? :) oj chyba porannej kawy jeszcze nie piłeś :) to jest ziemia , a święcone vrey-sun i skye. HDRi nie praktykuje nigdy..

Napisano (edytowane)

arch515 - wypas! Bardzo mi się podoba że jest "smutno", drzewo nie ma liści i do tego jeszcze pada deszcz:)

Edytowane przez pionix
Napisano (edytowane)

rozgryzłeś mnie - kawy nie bylo, niemniej wizki wypas.

Jak dużo postpro jest żeby taki "nastrój" wyciągnąć z VraySun+sky?

Edytowane przez Loki
Napisano
arch515: nie dałbym zwierzęcia do czegoś, co wygląda jak Bergen-Balsen Memorial, po prawdzie. Wiz na poziomie, projekt zdecydowanie nie weterynaryjny. ;)

dokładnie to samo sobie pomyślałem. Nie zrozum mnie źle. Wizki są na najwyższym poziomie. Ale jakby nie napis "klinika weterynaryjna" to pomyślałbym, że to prosektorium czy tam inne laboratorium.

Napisano

Loki – ok. 60 %..CS. miejscami AF..ważne byś w głowie go sobie wyobraził potem sama ręka chodzi , i nie ma większej filozofii w tym.

Ponix – dzięki ziom , ta zima tek depresyjnie na mnie działa :)

Pressenter – no wiesz , mało mnie to obchodzi bo to nie mój projekt ,, a to ze jest PRZEROST FORMY NAD TREŚCIĄ W MAKSYMALNY SPOSÓB to nie moja broszka , ja tu sprzątam..i przed wszystkim nie robię projektów w 16h..to by się równało do stawiania biedronek.

Tores – bardzo dziękuje.:)

Gość Gosc
Napisano

Mauzoleum im. Reksia :D tak to wyglada, graficznie super, klimatycznie do bani

Napisano

Pionix- świetny test, bardzo ładnie wyszła trawa

Arch515- Mega rendery, super projekt i klimat ! Tak trzymaj i nie popuszczaj :)

Pozdrawiam

Napisano (edytowane)

teścik , porowaty material ala skora, zmora moja, Doradźcie która wersja lepsza kolorystycznie

sofamaly.jpg

sofa2maly.jpg

Edytowane przez grafik3d
Napisano

dalsze testy płyt metalowych.

KVP_MPT_18_02_2010_06_wnetrze_mail.jpg

w zasadzie jestem już z nich zadowolony, ale zawsze opinia "świeżego oka" się przyda.

Napisano

loki jakies takie za ostre odbicia, oslabilbym troche chyba...poza tym spoko

tak se testuje, sam nie wiem co

model teleskopu chyba z 2004r:)

teleiffel.jpg

Napisano
jeszcze WIP, dojdzie jakieś ogrodzenie, ludziska i coś do linii horyzontu. Model jak zawsze Siwego.

nie no, jednak jak chcesz to potrafisz ;)

ludzi odpuść, jest dobrze

ps. może jedynie szerszy kadr, chyba za duży ten budynek na obrazku

Napisano

Loki - te nity sprawiaja wrazenie gigantycznych.

SWRSC - fajne to :) Jeszcze zima nie minela a ty juz jesien wrzucasz ? Niezle wyprzedzenie :)

Napisano

SWRSC: Fajnie to wygląda, ale czy mógłbyś wyjaśnić jak takie wizki mogą być komercyjnie wykorzystywane ? Wygląda to super od strony artystycznej ale jak się patrzy to smutno się robi i brakuje tam tylko jeszcze wisielca na gałęzi.

I kiedy w końcu nowa stronka ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności