prrrszalony Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 Wczoraj wysłałem Ci to w jakiejś barbarzyńskiej jakości (dopiero to zauważyłem). Podrzucam tutaj w lepszej. Poznęcałem się nad tym jeszcze chwilę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 No fajna ta podmalowka prrrszalonego! Wlasnie tez myslalem, zeby zdjac ten wszechobecny zolty "ambient" bo on na pewno w duzej mierze splaszczal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 8 Luty 2011 Autor Share Napisano 8 Luty 2011 http://challenge.cgsociety.org/dreamscape/entry/NicponimskY/work_in_progress/4089 dzieki za komentarze,ale jednak zostane przy tym mocnym świetle- niewiem, moze i źle sądze ale wydaje mi sie po prostu lepszym rozwiązaniem;/ pewnie za kilka tygodni zmienilbym decyzje,ale na dzis dzien tak zostawie;p narazie pobawilem sie troche przestrzenią jak radziliscie, dodalem troche cieplych kolorow na glownego grzyba, delikatnie schłodziłem pierwsze plany, chyba juz troche lepiej sie czyta głębie,co? Obróciłem obrazek, niewiem czy słusznie, wydaje sie być ciekawszy,bardziej dynamiczny,ale moze to wynik tego ze sie opatrzyłem poprzednią wersją. Zastanawiam sie jeszcze czy nie dodać postaci jak radzi prrrszalony, ale nie statycznych, a latających wraz z tymi gibkimi potworkami. PS. obiło mi sie o uszy ze nie mozna wrzucać tego na inne serwery,więc wole dawać linki bezposrednio do wątku na cgtalku. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 18 Luty 2011 Autor Share Napisano 18 Luty 2011 (edytowane) podkończone troche juz zalegające na dysku roboty: PS. niewiem czemu ale te serwery jakos dziwnie na jakość obrazków wpływają;/ Edytowane 18 Luty 2011 przez nicponim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 W tym pierwszym poleciała perspektywa nóg i rury. Biegną w innym kierunku. Dodatkowo ręka jakoś tak nienaturalnie położona. Fajnie czuć bryłkę, kolorki świetne. Sam design też fajny, taki śmiechowy. ;] W drugim te same plusy. Wrzucaj więcej częściej i gęściej. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 18 Luty 2011 Autor Share Napisano 18 Luty 2011 Florian- no bo miały biec w innym kierunku-patrz np. na cień rzucony na rure...ale fakt faktem- niewiem po kiego robiłem ten zabieg, bo w sumie komplikuje odbiór obrazu i nic nie wnosi- jedynie nie chciałem by rura była pokazana w perspektywie a jedynie w miare równoległa, dla lepszej kompozycji... dziex , bede starał sie wrzucac wiecej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 baardzo fajne ;] najbardziej mi sie podoba pierwszy obrazek mimo tej perspektywy nog, najciekawszy ma design Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 mega obrazki, kolory świetne i fajny klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 fajoskie roboty, pierwszy bardziej mi się podoba. Jak robiłeś w nim tło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 19 Luty 2011 Autor Share Napisano 19 Luty 2011 dziex! Nie przykladalem sie jakos specjalnie do designu, po prostu mialo byc to takie cwiczenie ;] resh: tło to głównie zabawa tą fotką: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 hehe niezłe roboty Ci zalegają na dysku :] rewela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 kolorki miodzio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 20 Luty 2011 Share Napisano 20 Luty 2011 1 kolorki super tylko za duzo poziomych linii, przez co cierpi kompozycja. Piony i poziomy to powtorzenie krawedzi kadru, a powtorzenia(monotonia) to zaprzeczenie kontrastu 2 obrazek całkiem ok , fokal i przestrzennosc mogly byc wyrazniejsze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 20 Luty 2011 Autor Share Napisano 20 Luty 2011 dzieki ludziska łukasz- nieocenione są twe uwagi;] dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 20 Luty 2011 Share Napisano 20 Luty 2011 Ooo ale fajne :D, plusy za kolorki i za humor :) szczególnie podoba mi się pierwszy, fajna kompozycja, taka sztywna i techniczna pasuje, do tematu robota, a dzięki kolorom i humorowi daje fajny kontrast ;) Dodatkowo świetnie oświetlone. Trafiłeś w mój gust, kocham takie cudaki i dziwactwa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 26 Luty 2011 Autor Share Napisano 26 Luty 2011 zooms: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 w tym i pracy konkursowej na CG coś tam brakuje dobrego operowania planami moim zdaniem. Plastycznie fajne, kompozycje tez nie najgorsza ale spłaszczyło się nieco. Jak mozna z kobiecej stopy zrobić takie kopyto ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 tło to głównie zabawa tą fotką no tak właśnie mi się wydawało, ale fajny efekt to daje.. W ostatni pojechane kolory, ogólnie b. fajne tylko te kozaki eh, no coś kopytko się zrobiło ;) zdrówko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 obrazek ogólnie ciekawy kolorystycznie i kompozycyjnie, ale poza i anatomia tej kobiety jest dziwna. nie wiem jak ona ma te nogi podgięte i tak dziwnie rozkraczone. następnym razem jak będziesz malował postać to żeby anatomia była poprawna, to weź sobie namaluj kontury gołej postaci, i wtedy żadne ciuchy Cie nie zwiodą i nie sprawią że poza wyjdzie dziwnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 26 Luty 2011 Autor Share Napisano 26 Luty 2011 nie zrobiło sie kopytko, tylko miało być kopytko;] Ola-f - niestety,ale mi tez sie zdaje ze jest płasko- ostatnio mam z tym straszne problemy, nie wiem gdzie tkwi problem, ale tak czy siak jest płasko;p telthona - hmm, no wlasnie na poczatku mialem goly szkielet a pozniej nakladalem ubior, moze odzież cos skaszaniła, a moze bazowy model byl zły, mniejsza o wiekszosc, trzeba jechac dalej;] pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 27 Luty 2011 Autor Share Napisano 27 Luty 2011 (edytowane) ok,z racji 'płaskosci ' w pracach, założyłem klepać szybkie rysuneczki przestrzenne aż do wakacji;] na pierwszy ogień wczorajsze dwa twory: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 2 Marzec 2011 przez nicponim 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 "ja piernicze działa" te 2 ostatnie piekne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 No świetne są, ale jeśli już skupiasz się głównie na przestrzenności, to ja mam wrażenie, że masz przestrzennie rozmieszczone nieprzestrzenne obiekty. Tzn o ile na drugim skały są podzielone na plany, o tyle oświetlenie już w obrębie jednej skały jest takie, że ciężko wyczuć ich bryłowatość. Tekstura też nie do końca pomaga. Chyba zabrakło wyraźniejszego zróżnicowania walorów na płaszczyznach. Zrobiłeś to na tej najmniejszej skale obok źródła czerwonego światła, a na pozostałych mi tego zabrakło. Pierwsza praca ma apetyczne kolory, ale też mam podobne wrażenia co przy pracy drugie, tyle że nie w takim stopniu. Mam nadzieję, że jakoś pomogłem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 O stary nie mam pytań. prrrszalony: może dlatego, że oświetlenie jest takie ambientowe, nie można wyczuć konkretnego kierunku jak w deszczowy zachmurzony dzień. "Rim light" lekko by pomógł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 czad. ewidentnie brakowalo chyba atmosfery w poprzednich. w tych jest klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 Bardzo fajne, szczególnie dwójka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 jest coraz lepiej...more pls. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 bardzo dobre są, drugi rządzi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 jest klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 Heh, robiąc tego overa czułem się jak bym uczył dziadka dzieci robić :P kilka pociągnięć pędzla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 27 Luty 2011 Autor Share Napisano 27 Luty 2011 dzieki wielkie amigos! wszystkie uwagi biore na klate i bede starał sie je wtłaczać do prac, jezeli bede potrafil;] pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 No noiprox nieźle wydobyłeś tą skałę, wygląda jakby miała zaraz wyskoczyć z obrazka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 wyśmienite maluny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 dajesz rade kolego :) zaczynasz motywowac do roboty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 Za te dwa ostatnie naprawdę szacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artozi Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 Daaaaaamn! Az mi sie chcialo zalogowac, miazdza te ostatnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 ...że tak się wyrażę, bardzo "dorosłe" dwa ostatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 calkiem udany ten niebieski szpikulcowaty landszafcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 28 Luty 2011 Autor Share Napisano 28 Luty 2011 (edytowane) dziex wielkie chlopy! kolejny speed z wczoraj + etap powstawania(niewiem, moze komus sie przyda) Uploaded with ImageShack.us Edytowane 2 Marzec 2011 przez nicponim 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 28 Luty 2011 Share Napisano 28 Luty 2011 świetne te ostatnie wrzuty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 28 Luty 2011 Share Napisano 28 Luty 2011 Nicponiu, dajesz rade normalnie! Ostatni the best ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 28 Luty 2011 Share Napisano 28 Luty 2011 super zaczynam być twoim fanem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 28 Luty 2011 Share Napisano 28 Luty 2011 Bardzo klimatyczny ostatni, widac duzy postep porownujac do pierwszych rysunkow z teczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 28 Luty 2011 Share Napisano 28 Luty 2011 no i mamy kolejnego nicponia ! ;) fajne klimaty, podobaja mi sie Twoje prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 28 Luty 2011 Share Napisano 28 Luty 2011 nie noooo jestem pod wrażeniem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perlis Napisano 28 Luty 2011 Share Napisano 28 Luty 2011 tylko podziwiać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 28 Luty 2011 Share Napisano 28 Luty 2011 zacnie sie dzieje... bardzo się podoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 28 Luty 2011 Share Napisano 28 Luty 2011 Ale fajne! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 28 Luty 2011 Autor Share Napisano 28 Luty 2011 heheh fajnie fajnie ale kto mi te gwiazdki non stop zaniża?;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 28 Luty 2011 Share Napisano 28 Luty 2011 zazdrosnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi