ArTooRo Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Witam! Na początku planowałem robić tę pracę w ukryciu :D, ale stwierdziłem, że jednak dając temat na forum zwiększam szansę wykrycia błędów w pracy... no cóż - do rzeczy. Scena ma przedstawiać panienkę w szatni po meczu w kosza (stąd powiedzmy roboczy tytuł ;) ) Krótko mówiąc, szafki w tle, piłka, buty i ciuchy walające się po podłodze a na środku panna w skurczonym w praniu plastronie koszykarskim wyprężona niczym łuk tatarski rozwiązuje sobie kuca we włosach. Mimo, że to praca typowo relaksacyjna, muszę dokończyć ją mniej więcej do 15 grudnia, toteż nie będę ciągnął chyba wątku w nieskończoność. Zacząłem robić model kobiety, a w zasadzie jestem w trakcie przerabiania modelu kobiety, który stworzyłem na potrzeby "Vampire's Kiss". Na razie planuję poprawić nieco ucho, usta oraz dłonie, a potem teksturowanko. Twarz nie będzie nawet w połowie tak widoczna jak na poniższym renderze, ponieważ obrazek będzie obejmował całą sylwetkę postaci - nie idę więc ostro w szczegóły twarzy. To chyba na razie tyle. Czekam na Wasze opinie i komentarze. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Genialne :) Fajna "fure" widze ;P Czekam na wiecej bo model wydaje sie byc poprawny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Laska ciutke podobna do tej z matrixa-ostatni lot ozyrysa ;-) Dzialaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Może to tylko moje odczucie, ale czy ona nie ma zbyt szeroko oczu rozstawionych? Podoba mi się natomiast jej mięsistość. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 fajnie pomysl, czekam na updejty co do modelu to mi sie nie podobaja usta (moze zrob a'la Angelina Jolie) i jak napisal Remedy wyglada ze ma zabie oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 czesc pomysla calkiem ciekawy ja osobiscie widzil bym siatkareczke :D bo jestem ich fanem wydaje mi sie ze maja wiecej wdzieku i kobiecosci w sobie (w porownaniu do koszykarek) no ale to juz Twoj wybor :-) model oczywiscie zaje... co do twarzy to trudno powiedziac czy warto poprawiac, ale wydaje mi sie ze oczy mozna by jeszcze dopracowac, jak juz ktos powiedzial sa troszke za duze. powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 No model wydaję się być ładny. Dałbyś większy render i siatkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Wygląda fajnie tylko ucho jakby "obumarło". Chodzi o ten kolorek tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 25 Listopad 2006 Autor Share Napisano 25 Listopad 2006 Dzięki za komentarze! Poprawiłem oczy oraz nieco usta tak jak radziliście, przyznaję jednak że nie do końca rozumiem jak zmienić kolor tekstury ucha. Wiem, że coś niedobrego dzieje się z teksturą przy nogach co mam zamiar zmienić. Jeśli chodzi o wybór dyscypliny sportowej - no cóż to tylko taka stylizacja ma być :) Nie będzie to koszykarka z prawdziwego zdarzenia. Ja osobiście nigdy nie lubiłem siatkówki, z kolei w kosza kiedyś dość sporo pogrywałem stąd ten wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 Hehe pomysł przyjemny , będę obserwował ten seks w wielkim mieście ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 Ładny model (w sumie to modelka) ;) i ładna tekstura. Czego chcieć więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 no zapowiada się bardzo przyjemna praca ;) powodzenia PS. siedzisz w Bydgoszczy ? bo mamy takie mini plany zrobić mini meeting bydgoszczaków (eden3d ,pablo , ja ) jeszcze nie ma terminu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 sylwetka poprawna i nawet sexy :D a faktura skory po prostu idelana, szacunek i powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 ładnie sie zapowiada :) a nawet bardzo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 26 Listopad 2006 Autor Share Napisano 26 Listopad 2006 Thx za komentarze :) krzyhhh - tak, siedzę w Bydgoszczy cały czas od urodzenia :D, jakbyco to jestem chętny na spotkanie, spróbuję jeszcze namówić Porasza Mały update: Poprawiłem chyba ostatecznie mapowanie ciała, zrobiłem bump mapping na ciele i dorobiłem gatki, przy których, jak po renderze zauważyłem, rozjechało mi się mapowanie - więc będzie do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Listopad 2006 Share Napisano 26 Listopad 2006 mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm yhm yhm mmmmmmmmmmmmmmm :) wystarczy za komentarz ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Listopad 2006 Share Napisano 26 Listopad 2006 hihi... fajowa:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Listopad 2006 Share Napisano 26 Listopad 2006 WitaM!! super!! texturka powala :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 26 Listopad 2006 Share Napisano 26 Listopad 2006 Modelik super. Trochę chyba zbyt mocno barki umęśnione, ale może koszykarki tak mają... :) Pokaż, proszę, siateczkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxis Napisano 26 Listopad 2006 Share Napisano 26 Listopad 2006 nie wiem czy suty nie za duże, ale w sumie... to nigdy nie są za duże. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 26 Listopad 2006 Share Napisano 26 Listopad 2006 kurde zazdroszcze :) nie no co tu dużo mówić podoba mi się ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 Po meczu i taka wymalowana?? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 mmm... apetyczna... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 29 Listopad 2006 Autor Share Napisano 29 Listopad 2006 Cieszę się, że jeszcze się Wam podoba :) Pierwsza zabawa z włosami - później jeszcze wrócę do tej fryzury, nie chciałem żeby na razie była łysa :P Wybaczcie, zapomniałem dać siatkę - dam następnym razem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Oooo teraz nabrala charakteru :)Wlosy ok - tzn koncept - trzeba je tylko "podmodelowac artystycznie" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 mam wrażenie, że ma nie symetryczne założone majty ;) Włosy za to profeska. :) to plane, czy hair? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 29 Listopad 2006 Autor Share Napisano 29 Listopad 2006 Tym razem to nie plane'y, a majty są specjalnie niesymetrycznie założone ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 ssssseeeekssssiiii! fajowa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfeusz Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Witam. No to ja sie tu wtrące w dyskusje. Co do modelingu, postać wydaje sie byc poprawnie wykonana, aczkolwiek wydaje mi sie iż jej głowa jest ciod zamala wstosunku do reszty ciala. To po pierwsze, po drugie jej pierśi są jka dla mnie zbyt okrągłe jka piłeczki do tenisa ziemnego( ale to może rzecz gustu) No i po trzecie, niestety szader skory mi si enie podoba, a teraz dlaczego. Otóż ma zamało odcieni, tzn , ludzka skora ma różne odcienie, zabarwienie w posczególnych miejscach, a ja tego u cuiebie nie dostrzegam, a raczej u niej. Zalecałbym zajrzenie chocby na www.3d.sk w poszukiwaniu referek. Ja bym dodał zdecydowanie więcej różu tu i ówdzie. No dobra to chyba tyle, jakoś nic więcej mi sie nie narzuca. Ogólnie dobra robota, wiem że trudno jest wymodelowac czlowieka i jeszce zrobic mu swietnie wygladajacy szader. Wiem to z autopsji. Zreszta na forum jest gdzieś moj watek z mojej pruby. Pozdrawiam i nie zniechecaj sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2006 satanicus1991 - dzięki :) znaczy ona dziękuje :D Morfeusz - już spieszę z odpowiedziami: Głowa również wydawała mi się za mała, toteż sprawdziłem proporcje - zgadzają się - musi więc to być takie wrażenie. Kiedy zwiększyłem choć odrobinę od razu było coś nie tak. Piłeczki - cóż, przy modelowaniu wziąłem pod uwagę wpływ ubrania na kształt piersi. Skóra - masz rację, sam doszedłem do takiego wniosku - nie jest to jednak przyczyna shadera a tekstury - pomyślałem, że porobię coś w rodzaju delikatnych śladów opalenizny. Inna sprawa, że światło padało zbyt frontlanie na obiekt przez co wydawał się dość płaski - ostatnio zmieniłem kąt modelu względem oświetlenia i postać zyskała nieco rzeźby, a co za tym idzie - więcej cieni i barw. Niebawem update i obiecana siatka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2006 Kolejny update: Tym razem mocno poprawiony skinshader i tekstura skóry oraz ciuszek (dość gapienia się na gołe piersi świntuchy ;)). Z ciuszkami jest o tyle problem, że częściowo przenikają się z ciałem, co jak zwykle zauważyłem dopiero po renderze, więc to pójdzie do poprawki. Dodałem też obiecaną siatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 w tych laszkasz jeszcze bardziej podniecajaca:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 dosc dziwne te majteczki jak na koszykarke po meczu ... ale coz ... model jak najbardziej ... jesli to niebieskie to bluzeczka ... to strasznie dziwnie lezy ... a jesli stanik ... to zdecydowanie za malo trzyma ; > choc faktycznie taki atrybut pewnie nie latwo utrzymac : > pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 A mógłbys pokazac tył? Może zauważę czy są tam jakies błędy w siatce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 A mógłbys pokazac tył? Może zauważę czy są tam jakies błędy w siatce ;) ty sie tu siatka nie wymiguj:D my juz wiemy o co ci chodzi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 No w sumie to babeczka całkiem całkiem. Mógłbyś jeszcze dopracować teksturkę i, moim zdaniem, troszkę ten brzuch za płaski jest :] Pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 o właśnie jeszcze taskie zbliżenie na piersi bo niewiem czy mają dobry kształt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxis Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 no, na tyłku też siatka bardzo skomplikowana, więc jakbyś mógł zrobić dwa oddzielne rzuty na tyłek dla mnie i na piersi dla dawcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 o właśnie jeszcze taskie zbliżenie na piersi bo niewiem czy mają dobry kształt no, na tyłku też siatka bardzo skomplikowana, więc jakbyś mógł zrobić dwa oddzielne rzuty na tyłek dla mnie i na piersi dla dawcia. Wogle weźcie se pozmieniajcie nikci na Arxis_(twoj wiek)_eromero i Dawcio_sadomaso czy coś... ;) Jeesu, wiecie od czego są google? ;d Joke taki, trochę odpuśćcie, co? Poprzedni shader skóry był lepszy chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 Wyczesana :] dasz mi jej numer telefonu?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nobody_Man Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 To ja rzucę textem Johnego Bravo: Ooooooooooo mamo! Haba-haba-haba! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 mmm... laseczka wyczesana... moze jakies wirtualne randevo ? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 5 Grudzień 2006 Share Napisano 5 Grudzień 2006 serwus :) satanicus1991 - hehehe :D A odnosnie modelu to bardzo fajnie wygląda :) . Tak trzymać ! pozdrawiam i zyze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 6 Grudzień 2006 Share Napisano 6 Grudzień 2006 Yo mastah. Lapaj bo znalazlem -> http://www.bencloward.com/shaders_skin.shtml 3dsie, a pracka fajna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 19 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2006 Hehe thx za komenty i aluzje :D:D Dzięki Rafał, ale wmiędzyczasie udało mi się samemu dojść do w miarę poprawnego SSSa. Odroczenie terminu - teraz to 31grudnia - jak dobrze pójdzie może dziś coś wrzucę z update'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Po niektorych wypowiedziach w tym watku musze napisac: Znajdzcie sobie dziewczyne ktorej imie nie konczy sie na .jpg!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 muehhehe Illy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 satanicus1991- co sie tak podniecasz zartowac nie można. edit wiem do czego są google, do szukania nagich panienek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 No przecież ja żartuję właśnie... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 20 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2006 Cóż, wczoraj się nie udało, więc update daję dziś. Ostatnia niewielka zmiana, w następnym update'cie będzie się więcej działo. Myślę, że w końcu uporałem się ze skinshaderem. Skończyłem też dłonie (nie widać tego co prawda na renderze) i zmieniłem koncepcję koszulki, dlatego zarówno koszulkę jak i gatki dopracuję jak już wypozuję postać - na razie można je potraktować jako zarys. Teraz to czego nie cierpię najbardziej - rigging i pozowanie uff... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi