tadzio Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Witam. Model takiego oto "shipa" robiony dla relaxu, jako odskocznia od wizek, by sprawdzic samego siebie i by przypomniec sobie lata gdy kleilem modele z plastiku;) Wrzucam "goly" model gdyz w najblizszym czasie nie mam zamiaru go texturowac. Niech wiec bedzie ze jest "Finished". Teoretycznie "La Couronne'a" ale z malym tuningiem. Plany tego statku jakie mialem byly miejscami niewyrazne i pewne elementy roznily sie na poszczegolnych rzutach wiec czasem musialem improwizowac. I kilka danych technicznych: "Szip" sklada sie z ok 600 elementow, 1200.000 poly, i wazy ponad 50Mb, modelowanie zajelo mi ok 1 miesiac w wolnych chwilach;) Z gory przepraszam za rozdziałke, ale przy mniejszej zacieraly/znikaly liny. Pozdrawiam;) tadzio [sIATKA] [DUZY RENDER Z MINIATURY- SEPI]
Dirk Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Tymi renderkami zabiłeś moje łącze;) Żal, ze wykonanie jest bez tekstur ale szacuneczek za mozolne modelowanie takiego statku.
tadzio Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 Naprawde sorry ze te rozdzialki, ale inaczej nic nie widac. pozdrawiam. qba- jak? no dosc zwyczajnie;) w sumie to moj pierwszy tak duzy model i pierwszy statek wiec nie bylem pewien czy mi wyjdzie. pozdrawiam
peterr Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 to sie nazywa wzorowe wykorzystanie czasu wolnego hehe:) piękne!:]
Leleń Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 doobre jest, dobry detal, brak textur boli, no ale... gratulacje ukonczenia ;) pzdr
Levus Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Extra tadziu, gratki! Ja to ludzi podziwiam za takie cierpliwe dziumdzianie! Pozdro!
tadzio Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 moze otextutuje kiedys, ale poki co mam dosc. jak pomysle ze mialbym jeszcze texturowac te 600 elementow to.... nie mam sily juz. Zreszta robilem go z takim zalozeniem by sie podskilowac glownie w modelowaniu. ;) edit: Lewus bo ja to sobie lubie podziumdziac ;) Radzisz, Lelen- dziekuje;)
nielot007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 wow poprostu pieknie :) nie cierpie robic modeli z duza iloscia czesci jak u cibie 600 wolalbym z mostu skoczyc :D ale od zawsze podziwialem takich "zapalencow" jestes moim idolem :D pozdro
Gość pbx Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Niezłe! Szerokie wody z tym statkiem to co będzie następne? Respekt
Gość George82 Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 nie badz taki, daj rendera porzadnego...:) Modelik swietny, pozdro
blood_brother Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 A kabina kapitana gdzie pokazana? A ładownia? Po prostu sie obijasz:P
Homa Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 ale czad! fajny sposób na zabicie wolnego czasu :) brawo! toś się namodelował... naprawdę nieźle to wygląda ;-)
Gość Raffaello Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 pierwsza klasa! z ważywszy że to twój pierwszy tak duży statek to dodatkowo masz ***** naprawdę niezła robota
tadzio Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 nielot007- wiesz jak juz wspomnialem kiedys sklajalem plastikowe modele, teraz po prostu zamienilem klej, farbki itp na CG ;) pbx- co dalej? moze Tytanic;) he he he [lol] George82- o rendery z materialami pewnie kiedys sie pokusze. KLICEK, Pionier, Kr3tz, JohnZi- chlopaki nie przesadzajcie, jest sporo niedociagniec ;) blood_brother- ladownia jest pod pokladem. czesc wymodelowalem ta otwarta z armatami, a kabina kapitana? kurcze nie wiem gdzie moze byc, wszelkie zazalenia tego typu prosze kierowac do konstruktora (designera;) tejze łajby ;) HXL- staram sie konstruktywnie spedzac czas, nie zawsze mi to wychodzi ;) Raffaello- dziekuje slicznie ;) Wszystkim serdecznie dziekuje i pozdrawiam;) tadzio
uncle Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 texturuj, 600 to nie tak wiele. zacznij od najwiekszych tekstur i idz w strone tych mniejszych, pojdzie szybko:)
Gość GRZYM Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Kawał porządnego modelu:) Gratuluję efektu, galeonik pierwsza klasa;) Dołączam się do próśb o wersję oteksturowaną:)
Fidiasz Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Wow stary co Ty pijesz i czego sluchasz bo widzac takei cudenko "lezka sie kreci". A juz wiem nie ma to jak sprawdzona bulka z bananem :) Rzadzisz poprostu rzadzisz :D
Vorek Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Gratuluję cierpliwości :) Po teksturowaniu koniecznie zrób animację podczas sztormu ;)
JohnZi Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 rzuc to na turbosquida:D bedzie stateczek do nowych piratow z karaibow:D
RedMag Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Super to jest jekbyś miał zmieścic statek w butelce a poteam rozłorzyć go a wtedy pokazuje swoja całą okazałość :D
kliment woroszyłow Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Bardzo ładne...otexturuj...nalegam! szkoda tego, naprawde!!:)
SoAd Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Jedyne czego bym się uczepił to liny i siatki , ktore są idealnie proste, w rzeczywistości przeciez musiałyby być napięte do granic wytrzymałości,
tadzio Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 uncle, kliment woroszyłow- pewnie tak zrobie, textury kiedys beda, moze nawet scenka Fidiasz- tak jem banany ;) stad taki model ;) [lol] GRZYM, Vorek, mrkrzysiek, Maqs, RedMag, briz- dzieki ;) SoAd-liny zrobilem tak jak na referce, ale z zalozenia mialy byc napiete, bo przytrzymuja maszty, wiec musza takie byc. wydaje mi sie ze sa ok. pozdrawiam tadzio
Mr Pank Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Otexturuj!!! albo zginiesz marnie ,Aaarrrrrrrrrrrrrrrr ahoj
Georgas Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 modelik konkret no i oczywiście texturuj :)
ETA Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Zaprawdę zacny model:), strasznie lubię modele bez tekstur... mają swój klimat:P. PS. jakbyś się kiedyś nudził mógł byś wymodelować deski z których składa się kadłub statku....
QbisieQ Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Jestem pełen podziwu.Oczywiście da się doczepić do jakiś szczególików ale przy tak złożonym,dużym modelu to normalne. Respekt !
Adek_CG Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 model super, tylko faktycznie szkoda ze bez textur, nawet podmalowany mysle ze wygladal by fajnie
CzAk1 Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Taki tam drobny modelik do wykonania przed snem ;) Swoją droga to Ty chyba masz strasznie dużo tego wolnego czasu... ...moze teraz jakąś bitwe morską? :D
tadzio Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 Po pierwsze dziekuje slicznie za Fronta. To dla mnie zaszczyt ;) [Hej Modki- statek przyszlych piratow;) Dobre;) Podobac mi sie to he he;)] Po drugie: slayer2004, QbisieQ-dzieki;) Mr Pank, Georgas, Adek_CG- ok ok, beda textury ale nie teraz;) ahooj ;) ETA- wiesz mialem taki patent by deski tez robic, ale jakos nie zrobilem;) CzAk1- czy mam duzo wolnego czasu? ten model, jak juz nadmienilem robilem w miedzyczasie, w chwilach wolnych, suma sumarum- miesiac. Faktycznie mialem tez luzniejsze dni bo pokonczylem ostatnie zlecenia a nowych nie mialem. Teraz znowu zapowiada mi sie pracowity okres wiec juz nie bede mial czasu zbytnio by sie dalej nim bawic. Ale w planach mam texturing i juz obmyslam scenke. Zobaczymy jak mi to sie czasowo rozciagnie tym razem;) A bitwa morska? Jestem za;) Pozdrawiam tadzio
makak Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Fajny model. Świetnie, że coś innego od kolejnej wizki bloku/mieszkania/samochodu. Gratki za cierpliwość przy takiej dłubaninie :) Pozdrawiam.
KoMic Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 siema, bardzo ladny i zgrabny modelik, ale jako shiplover musze sie czepnac do kilku rzeczy, 1. kotwica zdecydowanie za mala, powinna byc conajmniej 60-70% wieksza 2. zagle wygladaja jak pozwijane dywany hehehe, z jednej stony powinny ciasno przylegac do reji: ] 3. wanty duzo za cienkie, to byly potezne liny, a nie niteczki jak namalowales,. 2-2,5x grobsze 4. takie kola do sciagania want,(ni ewiem jak sie nazywaja) powinny byc znacznie masywniejsze, na grubosc a otworki na tyle grube aby przeszly tylko liny napinajace ktore tez sa 2x za chude. 5. dosc dziwnie wyglada kadlub od stepki, a na samym koncu przy sterze i kilu to juz wogole powarzny bug.. Jesli chodzi o przedstawienie graficzne to prezentuje sie przednio, gdyby nie kilka tych drobnostek to byl by to naprawde swietny okret pozdrawiam: ]
tadzio Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 KoMic nie znam sie na okretach, a te nazwy (wanty, stepki itp) to ja nawet nie wiem co to znaczy;) Robilem na podstawie referki/planow, starajac sie jak najwierniej odwzorowac szczegoly (bo wiedzy jakotakiej na temat konstrukcji statkow nie posiadam i musialem mocno sie skupic na referkach/planach), co bylo dosc trudne bo jak juz pisalem byly czasem nieczytelne i z bledami. Wyszlo jak wyszlo;) pozdrawiam tadzio
mirach Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 Gratuluje fronta tadziu :) Model ładny, rozpisywać sie nie bede. A co do texturowania, to tak zapytam... obmapowany UVkami ten model jest? Bo jak nie to wroze popadniecie w szalenstwo przy wykonywaniu tego :D W kazdym razie jak juz ktos wspomniał, obtexturuj i zrob animke w czasie sztormu :D
pionix Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 Bardzo fajny "modelik" ;) Przyłączam się do wniosku o wersję oteksturowaną i animację podczas sztormu - szkoda aby taki model się marnował :D
tadzio Napisano 21 Kwiecień 2007 Autor Napisano 21 Kwiecień 2007 mirach- no wlasnie elementy nie sa zmapowane;) Robilem ta lajbe, by sie podskilowac z modelingu i nie myslalem za bardzo o texturowaniu.To byl totalny freestyle, tyle ze miesieczny;) Dlatego tak bronilem sie przed texturowaniem tego;) Ale jak juz pisalem beda textury, tylko pozniej (jesli nie oszaleje;) pionix- dziex;) animka? raczej bedzie still, nad scenka mysle;) pozdrawiam serdecznie tadzio
oskar_h Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 kawal naprawde dobrej roboty... dlugo to robiles ??
tadzio Napisano 21 Kwiecień 2007 Autor Napisano 21 Kwiecień 2007 patrz pierwszy post- 1 miesiac;) pozdr
!Ewert Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 masakra... moje ukłody bo że Ci sie chce;)
Ania Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 super! tylko szkoda że bez tekstur, aż się prosi.
pecet Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 model wypasiony ;) te renderki też fajne (jakim sposobem były wykonywane- cartoon?) mi się widzi realistyczna scenka, w jakimś starym pokoiku jak sobie stoi ten statek w butelce :)
Rekomendowane odpowiedzi