Skocz do zawartości

Model 3D: Galeon- La Couronne [uwaga: duze rozdzialki+duzo image'ow]

Featured Replies

Napisano

Witam.

Model takiego oto "shipa" robiony dla relaxu, jako odskocznia od wizek, by sprawdzic samego siebie i by przypomniec sobie lata gdy kleilem modele z plastiku;)

Wrzucam "goly" model gdyz w najblizszym czasie nie mam zamiaru go texturowac. Niech wiec bedzie ze jest "Finished".

Teoretycznie "La Couronne'a" ale z malym tuningiem.

Plany tego statku jakie mialem byly miejscami niewyrazne i pewne elementy roznily sie na poszczegolnych rzutach wiec czasem musialem improwizowac.

I kilka danych technicznych: "Szip" sklada sie z ok 600 elementow, 1200.000 poly, i wazy ponad 50Mb, modelowanie zajelo mi ok 1 miesiac w wolnych chwilach;)

Z gory przepraszam za rozdziałke, ale przy mniejszej zacieraly/znikaly liny.

Pozdrawiam;)

tadzio

25816932ty3.jpg

1aea3.jpg

59030875du6.jpg

11396798ic8.jpg

89488571hb7.jpg

33902800tt5.jpg

83624224oq1.jpg

[sIATKA]

[DUZY RENDER Z MINIATURY- SEPI]

• Odpowiedzi 62
  • Wyświetleń 19,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tymi renderkami zabiłeś moje łącze;) Żal, ze wykonanie jest bez tekstur ale szacuneczek za mozolne modelowanie takiego statku.

Napisano
  • Autor

Naprawde sorry ze te rozdzialki, ale inaczej nic nie widac.

pozdrawiam.

qba- jak? no dosc zwyczajnie;) w sumie to moj pierwszy tak duzy model i pierwszy statek wiec nie bylem pewien czy mi wyjdzie.

pozdrawiam

Napisano

doobre jest, dobry detal, brak textur boli, no ale... gratulacje ukonczenia ;) pzdr

Napisano

Extra tadziu, gratki!

Ja to ludzi podziwiam za takie cierpliwe dziumdzianie!

Pozdro!

Napisano
  • Autor

moze otextutuje kiedys, ale poki co mam dosc.

jak pomysle ze mialbym jeszcze texturowac te 600 elementow to....

nie mam sily juz.

Zreszta robilem go z takim zalozeniem by sie podskilowac glownie w modelowaniu.

;)

edit:

Lewus bo ja to sobie lubie podziumdziac ;)

Radzisz, Lelen- dziekuje;)

Napisano

wow

poprostu pieknie :)

nie cierpie robic modeli z duza iloscia czesci jak u cibie 600 wolalbym z mostu skoczyc :D

ale od zawsze podziwialem takich "zapalencow"

jestes moim idolem :D

pozdro

Napisano

Niezłe! Szerokie wody z tym statkiem to co będzie następne?

Respekt

Napisano

nie badz taki, daj rendera porzadnego...:)

Modelik swietny, pozdro

Napisano

ale czad! fajny sposób na zabicie wolnego czasu :) brawo!

toś się namodelował... naprawdę nieźle to wygląda ;-)

Napisano

pierwsza klasa! z ważywszy że to twój pierwszy tak duży statek to dodatkowo masz *****

naprawdę niezła robota

Napisano
  • Autor

nielot007- wiesz jak juz wspomnialem kiedys sklajalem plastikowe modele, teraz po prostu zamienilem klej, farbki itp na CG ;)

pbx- co dalej? moze Tytanic;) he he he [lol]

George82- o rendery z materialami pewnie kiedys sie pokusze.

KLICEK, Pionier, Kr3tz, JohnZi- chlopaki nie przesadzajcie, jest sporo niedociagniec ;)

blood_brother- ladownia jest pod pokladem. czesc wymodelowalem ta otwarta z armatami, a kabina kapitana? kurcze nie wiem gdzie moze byc, wszelkie zazalenia tego typu prosze kierowac do konstruktora (designera;) tejze łajby ;)

HXL- staram sie konstruktywnie spedzac czas, nie zawsze mi to wychodzi ;)

Raffaello- dziekuje slicznie ;)

Wszystkim serdecznie dziekuje i pozdrawiam;)

tadzio

Napisano

texturuj, 600 to nie tak wiele.

zacznij od najwiekszych tekstur i idz w strone tych mniejszych, pojdzie szybko:)

Napisano

Kawał porządnego modelu:) Gratuluję efektu, galeonik pierwsza klasa;) Dołączam się do próśb o wersję oteksturowaną:)

Napisano

Wow stary co Ty pijesz i czego sluchasz bo widzac takei cudenko "lezka sie kreci". A juz wiem nie ma to jak sprawdzona bulka z bananem :)

Rzadzisz poprostu rzadzisz :D

Napisano

Gratuluję cierpliwości :) Po teksturowaniu koniecznie zrób animację podczas sztormu ;)

Napisano

rzuc to na turbosquida:D bedzie stateczek do nowych piratow z karaibow:D

Napisano

Super to jest jekbyś miał zmieścic statek w butelce a poteam rozłorzyć go a wtedy pokazuje swoja całą okazałość :D

Napisano

Jedyne czego bym się uczepił to liny i siatki , ktore są idealnie proste, w rzeczywistości przeciez musiałyby być napięte do granic wytrzymałości,

Napisano
  • Autor

uncle, kliment woroszyłow- pewnie tak zrobie, textury kiedys beda, moze nawet scenka

Fidiasz- tak jem banany ;) stad taki model ;) [lol]

GRZYM, Vorek, mrkrzysiek, Maqs, RedMag, briz- dzieki ;)

SoAd-liny zrobilem tak jak na referce, ale z zalozenia mialy byc napiete, bo przytrzymuja maszty, wiec musza takie byc. wydaje mi sie ze sa ok.

pozdrawiam

tadzio

Napisano

Zaprawdę zacny model:), strasznie lubię modele bez tekstur... mają swój klimat:P.

PS. jakbyś się kiedyś nudził mógł byś wymodelować deski z których składa się kadłub statku....

Napisano

Jestem pełen podziwu.Oczywiście da się doczepić do jakiś szczególików ale przy tak złożonym,dużym modelu to normalne. Respekt !

Napisano

model super, tylko faktycznie szkoda ze bez textur, nawet podmalowany mysle ze wygladal by fajnie

Napisano

Taki tam drobny modelik do wykonania przed snem ;)

Swoją droga to Ty chyba masz strasznie dużo tego wolnego czasu...

...moze teraz jakąś bitwe morską? :D

Napisano
  • Autor

Po pierwsze dziekuje slicznie za Fronta. To dla mnie zaszczyt ;)

[Hej Modki- statek przyszlych piratow;) Dobre;) Podobac mi sie to he he;)]

Po drugie:

slayer2004, QbisieQ-dzieki;)

Mr Pank, Georgas, Adek_CG- ok ok, beda textury ale nie teraz;) ahooj ;)

ETA- wiesz mialem taki patent by deski tez robic, ale jakos nie zrobilem;)

CzAk1- czy mam duzo wolnego czasu? ten model, jak juz nadmienilem robilem w miedzyczasie, w chwilach wolnych,

suma sumarum- miesiac.

Faktycznie mialem tez luzniejsze dni bo pokonczylem ostatnie zlecenia a nowych nie mialem. Teraz znowu zapowiada mi sie pracowity okres wiec juz nie bede mial czasu zbytnio by sie dalej nim bawic. Ale w planach mam texturing i juz obmyslam scenke. Zobaczymy jak mi to sie czasowo rozciagnie tym razem;) A bitwa morska? Jestem za;)

Pozdrawiam

tadzio

Napisano

Fajny model. Świetnie, że coś innego od kolejnej wizki bloku/mieszkania/samochodu. Gratki za cierpliwość przy takiej dłubaninie :) Pozdrawiam.

Napisano

siema, bardzo ladny i zgrabny modelik, ale jako shiplover musze sie czepnac do kilku rzeczy,

1. kotwica zdecydowanie za mala, powinna byc conajmniej 60-70% wieksza

2. zagle wygladaja jak pozwijane dywany hehehe, z jednej stony powinny ciasno przylegac do reji: ]

3. wanty duzo za cienkie, to byly potezne liny, a nie niteczki jak namalowales,. 2-2,5x grobsze

4. takie kola do sciagania want,(ni ewiem jak sie nazywaja) powinny byc znacznie masywniejsze, na grubosc a otworki na tyle grube aby przeszly tylko liny napinajace ktore tez sa 2x za chude.

5. dosc dziwnie wyglada kadlub od stepki, a na samym koncu przy sterze i kilu to juz wogole powarzny bug..

Jesli chodzi o przedstawienie graficzne to prezentuje sie przednio, gdyby nie kilka tych drobnostek to byl by to naprawde swietny okret

pozdrawiam: ]

Napisano
  • Autor

KoMic nie znam sie na okretach, a te nazwy (wanty, stepki itp) to ja nawet nie wiem co to znaczy;)

Robilem na podstawie referki/planow, starajac sie jak najwierniej odwzorowac szczegoly (bo wiedzy jakotakiej na temat konstrukcji statkow nie posiadam i musialem mocno sie skupic na referkach/planach), co bylo dosc trudne bo jak juz pisalem byly czasem nieczytelne i z bledami. Wyszlo jak wyszlo;)

pozdrawiam

tadzio

Napisano

Gratuluje fronta tadziu :)

Model ładny, rozpisywać sie nie bede. A co do texturowania, to tak zapytam... obmapowany UVkami ten model jest? Bo jak nie to wroze popadniecie w szalenstwo przy wykonywaniu tego :D

W kazdym razie jak juz ktos wspomniał, obtexturuj i zrob animke w czasie sztormu :D

Napisano

Bardzo fajny "modelik" ;)

Przyłączam się do wniosku o wersję oteksturowaną i animację podczas sztormu - szkoda aby taki model się marnował :D

Napisano
  • Autor

mirach- no wlasnie elementy nie sa zmapowane;) Robilem ta lajbe, by sie podskilowac z modelingu i nie myslalem za bardzo o texturowaniu.To byl totalny freestyle, tyle ze miesieczny;) Dlatego tak bronilem sie przed texturowaniem tego;) Ale jak juz pisalem beda textury, tylko pozniej (jesli nie oszaleje;)

pionix- dziex;) animka? raczej bedzie still, nad scenka mysle;)

pozdrawiam serdecznie

tadzio

Napisano

model wypasiony ;) te renderki też fajne (jakim sposobem były wykonywane- cartoon?)

mi się widzi realistyczna scenka, w jakimś starym pokoiku jak sobie stoi ten statek w butelce :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności