Bruneq Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Kurt...ty nie ufny człowieku!!! pokazac ci skan indexu? :PP to co pisalem na gg to szczera prawda jest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Jakaś syfiasta ta szkoła :D patrzac na gallerie mozna miec wrazenie uwsteczniania sie w takiej szkole :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 no to masz tu kilka pracek moich znajomych własnie z tego kierunku http://crossifixio.gfxartist.com/ http://www.mosk.pl http://www.active-project.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Mi chodzi jedynie o grafike 3d :) To co podałes to mosk nawet daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 ale ta szkolola nie uczy samej grafiki 3D!:P ale jak mowilem duzo osob 1szy raz spotyka sie z 3dmaxem wasnie tam! a w czasie trwania nauki nie chce sie/ nie umie/ nei ma czasu robic cos megawypasionego! a Galeria jest smetna to fakt..ale tez nieaktualizowana niestety! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bardzo_dlugi_login Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Witam , czy ktos orientuje sie jakie studia w tematyce grafika i projektowanie w okolicach rzeszowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 ja wam powiem motyw - zaoczna szkoła, technik informatyk 120 miesiecznie, teraz w styczniu mam sesje a mam taki przedmiot co sie nazywa zarys wiedzy o gospodarce, miałem 10 godzin (i przedmiot sie skonczył!!!!) wielkie nic sie nauczyłem bo czego mozna sie nauczyc przez 10 godzin a co dopiero jak teraz bede miał sesje - przeciez to niemozliwe - sprawdzałem na necie to na temat zarysu wiedzy o gospodarce to ja widze tutaj encyklopedie na ten temat - poracha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 kurt: hm, nie wiem jak ty, ale dla mnie to troche wywalanie kasy w błoto. O kolorach itp to sobie z ksiazek poczytasz, a rysowac to lepiej pojsc na jakies konkretne lekcje rysunku. Co do samej szkoły to moja znajoma tam poszla z wielką checia nauczenia sie Maxa, teraz jak slyszy slowo "3d studio" to dostaje nerwowych drgawek :) W kazdym razie z tego co widze jak umiesz robic to bardziej by ci sie przydaly jakies konkretne lekcje w dziedzinach w ktorych czujesz ze kulejesz. No, wypowiedzialem sie :) pozdrawiam Mirach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 lol, my mowimy o realiach,,, nie chce wykupowac kursow tylko isc do szkoly, mam 19 lat ;p. na 99% tam ide. bedzie ql. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 kursy chyba nie ratują od wojska :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 no to masz tu kilka pracek moich znajomych własnie z tego kierunku http://crossifixio.gfxartist.com/ http://www.mosk.pl http://www.active-project.pl na stronie szkoły prace są żałosne a tu co najwyżej średnie zwłaszcza z 3d ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 na 99% tam ide. bedzie ql. Heh, skoro podjoles juz decyzje to po co pytasz? zeby ludzie cie poparli i powiedzieli "swietny wybor" ? Co prawda to prawda, szkola ratuje od woja :) pozdrawiam Mirach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Ja bym na twoim miejscu poszedł do szkoły rysunku i malarstwa jakiejś, bo tak na zajęciach z 3d maxa się zanudzisz :P Pomyśl tak - jak robisz to profesjonalnie to nie nauczą ciebie niczego... A lekcje tradycyjnego malarstwa i rysunku przydać się mogą każdemu grafikowi. (Sam się chyba wybiorę na coś takiego, studia się kończą a gdzieś laski poznawać trzeba :P) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 pytanie....czy wy wszyscy umiecie całego 3dMaxa na wylot?:P sa ludzie na tym forum ktorzy robia swietne modele a nei wiedza jak wstawic bipeda ....tak wiec na gorsze to nie poojdzie! Pozatym....jezeli ma ktos $$ i lubi to to po co ma sie meczyc z matma i rzeczami ktorych sie nie trawi? Master K Grafika to nie jest SAMO 3D! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Grafika to szeroko pojete spectrum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 maxa to pewnie sam producent nie zna na wylot Oo ... bo i po co :) grunt to robić zawsze coś czego się jeszcze nie umie... tak samo jest z szkołą ... poco wymiataczowi np.3ds... studia z tym związane.. dojdzie do tego że zacznie się douczać psora Oo za nasze pieniądze!! takie studia miały by sens gdzieśza granicą.. ale nie w "naszym małym pięknym kraju" w życiu liczy się portfolio.. i doświadczenie zawodowe... :) ps. Ma ktoś jakieś zdanie na temat ASP wroc. (fot i multimedia.) zaocznie. jak wygląda tam dostawanie się... przedmioty... sesje .. i w ogólę... (mam trochę/sporo info od Vorka . Ale fajnie by było poznać jeszcze kogoś zdanie. pozdrawiam. (+) ok napewno się odezwę;) możesz być pewien :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 o sesji napiszę Ci za jakieś 3 tyg. ;) Na razie wiem że nie można sobie robić zaległości i odkładać "na później" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Vorek...ty jestes na ASP we wrocku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 ano jestem, zaocznie, foto & multimedia właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 krzyhhh: jesli startujesz od października 2007 na ASP to być może się spotkamy :) jeśli wszystko wypali to od października będe sehr sztudentem Akademyi Sztuk Pyęknych auf Breslau. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Tweety: hehe to by było niezłe ;) .. ale tak teraz myślę... że jak będzie tam więcej kandydatów jak Ty .. to .. hm.. to źle :o niby to zaocznie i kupa kasy.. ale miejsca ograniczone.. :rolleyes: a tam.. dam/y radę ;) ps .. to ma ktoś jeszcze jakieś newsy o tej szkole ? bo szkoda mi męczyć tylko vorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cerebrate Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 nie idźcie do szkoły gdzie dostaje sie tytuł INŻYNIER INFORMATYKI. Bo przez 3/4 czasu - drogo opłacanego - będą was chcieli nauczyć: programowania, matematyki, fizyki, statystyki, ekonomii, i innych kompletnie NAM grafikom nie potrzenych obzdetów. Ja właśnie kończe http://www.wit.edu.pl która ma kierunek Grafika Kopmuterowa - i powiem wam ze niczego mnie nie nauczyła a ta szkołą jest lepsza od pjwstka - mniej bulisz i cie nie męczą jak na japońskiej z warunkami itd itp - i mniej popapranych ludzi jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 hehe wlasnie mialem wczoraj male spotkanie z Vorkiem w sali komputerowej :) tez jestem na ASP Wrocław foto i multimedia tylko ze uzupelniajace magisterskie, wskoczylem po dziennikarstwie ze specjalizacja tv i filmoznastwo - przyszedlem z teczka 30 prac 3d i minie przyjeli :) mie mialem zadnych fotografii semstr sie konczy za miesiac musze miec wszystko gotowe na zalki i powoli przyrastam do krzesła... wrazenia po tym krotkim czasie spedzonym w szkole sa takie ze kierunek jest raczej fotograficzny niz multimedialny :) ale w razie czego jest sie kogo spytac o fusiona, shake'a, combustiona, premiera, maxa szkola ma fajne studio audio, foto, pare lamp, zurawia do kamery (czy jak to sie tam fachowo nazywa ;)) dobrzy specjalisci, jak ktos chce to moze sie wiele nauczyc, mi po tym krotkim czasie troche otworzyly sie oczy na pewne kwestie - takze polecam ;) z fotografią- jak dla mnie, osoby ktora pstrykala jedynie texturki desek czy chodnikow- to troche ciezlo z poczatku, ale po pewnym czasie mozna "załapać" styl ASP, generalnie trzeba troche przestawic tok myslenia w kazdym razie jestem calkiem zadowolony, tylko czasu ciagle mi brakuje pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Ludzie tylko wam pozazdrościć... ja studiuje (narazie) Zarządzanie i Inżynierie Produkcji na Politechnice Warszawskiej... studia nawet fajne, ale większość tego co mi przedstawiają - dla mnie nie do pojęcia. Zobaczymy jak to po sesji będzie z zaliczeniem Manik'a albo Mamce ... bo np z analizy mam pierwszego kolosa niezaliczonego a jutro już drugi... jedyna nadzieja - spend :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 flesz_gordon : ooo dzięki.. I mam pyt.. jak wyglądają sesje..? i czy możesz pokazać swoje materiały które im pokazałeś (jak nie tu.. to wal śmiało na gg lub priv) podniosłeś mnie na duchu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 :) sesje dopiero bede mial na poczatku lutego jest przeglad, narazie mam wszystko w fazie "produkcji" tzn nanosze poprawki itp... ale spox, jak zrobie to zapodam :) edit a wczesniejszych tez nie moge no bo to moja 1-sza sesja w ASP hehe jak pisalem wczesniej wskoczylem po licencjacie z dziennikarstwa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Myslicie, że Grafika na ASP wrocław to dobry wybór. Wiem, ze nie będzie tem zajęć z modelowania w Mayse i nauki cięzkiej sztuki fotorealistycznego renderingu ale ale jak ktos chce poznać teorie malarstwa i rysunku itd itp...Jak swym krytycznym okiem ocenilibyście ten wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 CzAk1 wg mnie to to B. dobry wybor. Gdybym mial kase to sam bym startowal na asp we Wrocku. A tak ide na Wssu w Szczecinie kierunek: grafika uzytkowa. A ja mam takie pytanie. Co waszym zdaniem jest bardziej oplacalne po wzgledem znalezienia pracy, bo mam do wyboru dwa kierunki. Albo w/w grafike uzytkowa albo architektura wnetrz. Ktory kierunek daje wieksze mozliwosci znalezienia pracy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 czek dys ałt http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,3878235.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vutek Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 szukam osoby z warszawy ktora by mnie podszkoliła by mnie z 3d studio oczywiście nie za darmo moj nr gg 8381188 z gory dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 Nie wiem czy na 100% ale max_1989 się kiedyś oferował jako korepetytor ? Pozatym zły dział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 ciagle tylko warszawa i warszawa:P hmm o czym to swiadczy?:PxD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 zbierz grupę i przyjedź do Białegostoku, znajde ci korepetytorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 heh a ktoś z okolic Sycowa zgłasza się na korepetycje ?? (Wrocław --> Oleśnica --> Syców ^^ ) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vutek Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 to moze niech ktos zorganizuja on line taki kurs :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 było by cool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 ciagle tylko warszawa i warszawa:P hmm o czym to swiadczy?:PxD że potrzebują korepetycji :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon Heart Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 Nie jestem zorientowany a związku z tym że za 3 miechy moja matura musiałbym podjąć wybór szkoły. Interesujący mnie kierunek to informatyka a ściślej grafik 3d. Nie wie może ktoś gdzie w Wrocławiu albo Opolu jest taka szkoła gdzie można uczyć się pod kątem grafiki 3d.?? Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 polecam poszukać wątku gdzie była na ten temat dyskusja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 zainteresowany jestem wlasnie taki kursem znalazlem takie coś uczęszczał ktos moze?.. sugestie rady mile widziane pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 z tego co pamiętam to jedna jest na florydzie: http://www.daveschool.com/welcome.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 chyba wspomnial ze go interesuje we wrocławiu bądz opolu :), Ja nie polecam zadnej w PL:) jesli chcesz sie uczyc grafiki to lepiej czynic to w domu, aczkolwiek istenieją różne sytuacje zyciowe np.: WOJSKO :), w takim wypadku polecam pójsc na jakąs tanią, małą wymagającą, najlepiej aby sie dogadac tak aby nie chodzic a zdawac :). A po jakis 3 latach nauki wyjechac za ocean i wsio z wojskiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 No cóż. Szczerze sie przyznam, ze jestem tu, zobaczymy co z tego wyjdzie: http://www.wwsis.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=164&Itemid=203 Nie jest to tylko grafika 3d, ale ...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mt Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 kierunek to informatyka a ściślej grafik 3d jak mi ktos kiedys racjonalnie wytlumaczy co ma grafika 3d do informatyki to moze zdobede zapal zeby wrocic na swoja stara uczelnie.. bo imho najglupsze co mozna zrobic to pojsc na informatyke, chocby szumnie podpisywana mozliwoscia robienia specjalizacji z 3d chcac sie nauczyc czegos zwiazanego z grafika. a co do uczelni to polecam vfs albo gnomon.. co prawda kawalek od wrocka i opola ale...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Max ma rację, tyle, że skoro Polska jest sojusznikiem USA, to lepiej pojechać za ten drugi ocean. Koale i kangury dają sie lubić, chociaż te pierwsze wymuszają lubienie zapachu eukaliptusa, a te drugie wymagaja w kontaktach f2f dużej sprawności bokserskiej. Odradzam tulenie się do kolczatek. A, oczywiscie w Australii mają już prąd i calkiem niezly system informatyczny, także będzie co robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 że potrzebują korepetycji :D Dobrze powiedziane :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 Siema Kilka slow wyjasnienia. Aktualnie przebywam za granica, ale powoli mnie juz to wszystku ******* i pomyslalem sobie ze moze sprobowalbym pojsc na studia :) Jako ze w klasie maturalnej wiedzialm juz ze wyjade za granice, wiec zabardzo sie nie przylozylem i moje wyniki z matury nie sa rewelacyjne. Chcialbym sie porownac i zobaczeyc czy z moimi wynikami mialbym szanse startowac teraz na studia, czy lepiej najpierw poprawic mature :/ I tutaj prosba do was, a w szczegolnosci do rocznika 86/87 jako ze chodzi mi o nowa mature. Jakie mieliscie wyniki? Na jakie kierunki sie odstaliscie? Mnie osobiscie interesuje elektronika itp, jak to jest z dostaniem sie na politechnike (np warszawa) na ww kierunek lub podobny, np mechatronika, elektrotechnika, fizyka itp? Slyszalem ze teraz nie ma zbyt wielu chetnych na inzynierow tego typu. Czy to prawda? Moje wyniki jak cos: Polski 88% Angielski 91% Matma podst. 50% roz. 20% Fizyka podst 36% roz. 32% Mam szanse? ;P Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 Na elektronike niezabardzo... na fizyke tymbardziej. Z dostaniem to pół biedy - gorzej się utrzymać. Studiuje na wydziale inżynierii produkcji Politechniki warszawskiej... Zarządzanie i Inżynierie Produkcji... niby nienajciężej, ale jednak łatwo nie jest. Na politechnice zafundujesz sobie jedne z najcięższych studjów jakie istnieją. Mam dwóch kumpli na wydziale elektrycznym... jeden miał 100% z fizyki rozdzerzonej (podstawowa 90 a z matmy na odwrót) - studiuje makrokierunek. Drugi też miał sporo lepsze wyniki od Ciebie, a dostał się na electronical engenireng - studia w języku angielskim (czyt. dopłaca 2tysiące za semestr w ramach kosztów prowadzenia studiów w tym języku) ... bo na studia w języku polskim nie było już dla niego miejsca ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 dostanie to nie problem - trzeba si eutrzymac i to jest najwazniejsze :) a matury juz chyba teraz nie poprawisz - z tego co wiem to trzeba bylo zlozyc o to podanie we wrzesniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 Wlasnie najbardziej martwie sie dostaniem. Jak juz bede na studiach zaczne myslec jak sie na nich utrzymac :). Co do matury to mialem w planach poprawe az za rok, gdybym teraz sie nie dostal sprobowal bym poprawic mature i probowac jeszcze raz na studia. Mialbym rok na doglebne nadrobienie/przypomnienie materialu. Piszecie ze z dostaniem sie nie jest tak zle (ogolnie). Jak to sie ma odnoszac sie do moich wynikow z matury? Mam szanse sie dostac? Pocieszam sie (a moze nie powninem?) tym ze mam kolege ktory mial wyniki z matmy prawie takie same jak ja, ale z fizy po okolo 30% wieksze i na fizyke dostal sie bez problemu. Twierdzi ze wcale nia ma tak duzo chetnych na ten kierunek. Jak to w koncu jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi