Robertus Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 A ja ostatnio miałem okazję czytać "Drogę" (genialna) więc sprawdziłem też ekranizację. Wg. mnie chyba najlepszy film "postapo" jaki widziałem. Klimatyczny, surowy, bez fajerwerków. Na długo zostaje w pamięci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 No leciała przed alim. Też świetny film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozpruwacz Napisano 26 Lipiec 2011 Share Napisano 26 Lipiec 2011 PRIEST - fajny, troszeczke standardowy i juz zupelnie niczym nie zaskakujacy scenariusz ale za to dyrektor artystyczny sie wykazal i chociaz dla samych krajobrazow wart zobaczyc.... polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antos Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 przed chwilką na TVP Kultura [więc oceniam pod wpływem nadal silnych emocji]: "Ty i ja i wszyscy, których znamy" - kawał świetnego, trudnego, pięknego, wrażliwego kina [i to z USA! i to kobiecego!!]. Gorąco polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kubaxp Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 Ładunek 200, NIEODWRACALNE(sieka), południe polnoc, dom zły, Duża Ryba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 7 Sierpień 2011 Share Napisano 7 Sierpień 2011 Kapitan Ameryka- Film spoko. Okazał się mniej patriotyczny niż każdy by przypuszczał. Oczywiście...jest Druga Wojna, a bohater to idealista, który ma ksywkę Kapitan Ameryka. Niemniej nie ma hymnu, a flaga pojawia się jedynie na tarczy. Przyznam wprost, że Transformers 3 jest bardziej patriotycznym filmem. Wracając do Kapitana...fajnie oddany klimat lat 40tych zmiksowany z komiksową fantastyką. Spoko dobrani aktorzy ze spoko akcentem ;) Napisy końcowe za długie...nie chciało mi się czekać na trailer do Avengers :P Moim zdaniem film przyzwoity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 8 Sierpień 2011 Share Napisano 8 Sierpień 2011 Rise of the planet Apes .... kapitalne efekty i naprawde swietnie zrobiony film .... / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 9 Sierpień 2011 Share Napisano 9 Sierpień 2011 Ładunek 200, NIEODWRACALNE(sieka), południe polnoc, dom zły, Duża Ryba ładunek 200 zrobił na mnie takie wrażenie, że nie mogłem przestać myśleć o nim przez kilka dni. a naprawdę chciałem. Cięzkie i mocne kino. a w niedzielę widziałem Planetę Małp - i polecam. Fajne kino. Takie bez większej napinki ;) a małpy zrobione cudaśnie :) cud miód! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sektor Napisano 9 Sierpień 2011 Share Napisano 9 Sierpień 2011 Wysłannik piekieł I (1987) - film genialny, pomysł oraz wykonanie jak na owe czasy super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 Hesher - kawał dobrego kina trash-obyczajowego + świetny trash-soundtrack [+ Natalie Portman - zagrała w przerwach od trash-baletu]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 Hesher - kawał dobrego kina trash-obyczajowego + świetny trash-soundtrack [+ Natalie Portman - zagrała w przerwach od trash-baletu]. o! fajnie, ze mi przypomniałeś. strasznie chciałem to obejrzeć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPartoo Napisano 14 Sierpień 2011 Share Napisano 14 Sierpień 2011 The Borrower Arrietty (2010) najnowsza animacja studia Ghibli. Wydawało mi się że wyrosłem z anime, ale po obejrzeniu tego filmu znowu czułem się jak 10-letnie dziecko. Nie mówiąc już o genialnej nastrojowej muzyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozpruwacz Napisano 14 Sierpień 2011 Share Napisano 14 Sierpień 2011 Hesher - kawał dobrego kina trash-obyczajowego + świetny trash-soundtrack [+ Natalie Portman - zagrała w przerwach od trash-baletu]. a ja chyba za glupi jestem na ten film.... :/ nie zeby byl zly ale opowiadac przez poltora godziny ze jedno jajko jest rownie dobre jak dwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 14 Sierpień 2011 Share Napisano 14 Sierpień 2011 (edytowane) Eee... na taki film nie można być za głupim. Jest niewymagający i to chyba jego urok - historia sama się opowiada. Jak dla mnie puenta nie była tu tak istotna, ważniejsze wydało mi się to w środku - proste ludzkie emocje. The Beaver [reż. Jodie Foster] - jeden z gorszych filmów jakie widziałem, tzn. pomysł/scenariusz niczego sobie, ale role [w roli Bobra - Mel Gibson]... dialogi... patos... - kiepsko. Nie polecam. Edytowane 16 Sierpień 2011 przez sly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 15 Sierpień 2011 Share Napisano 15 Sierpień 2011 Kapitam Ameryka, jeżeli chcecie wybrać się koniecznie na film 3D to ta pozycja spośród wszystkich dostępnych teraz w repertuarze 3D jest najlepsza. Ale film sam w sobie jako taki nie jest zbyt rewelacyjny. Na pewno nie polecam nowego "oszukać przeznaczenia" czyli część 5. Masakra! Durny film, nie wiem w zasadzie jakie emocje miał w widzach wywoływać. Ja widziałem dużo śmiechu na sali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 16 Wrzesień 2011 Share Napisano 16 Wrzesień 2011 "Skóra w której żyję" - Obuch w łeb. Film w wydźwięku tak brutalny że ciężko w ogóle skomentować. Chyba najlepszy jaki widziałem w ciągu kilku ostatnich lat. A filmów oglądam bardzo dużo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 17 Wrzesień 2011 Share Napisano 17 Wrzesień 2011 "Johnny English: Reaktywacja" - polecam, dawno tak się nie ubawiłem - Lekko i przyjemnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shagrath Napisano 21 Wrzesień 2011 Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Piraci z Karaibów na nieznanych wodach. Fajnie wygląda w 3d, Polecam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Październik 2011 Share Napisano 8 Październik 2011 Wróciłem z Bitwy Warszawskiej 1920. Rozczarowanie na pełnej linii. Niestety w tym filmie od walorów filmowych ważniejsze są komercyjne. Obsada rozczarowała:( Fajni aktorzy grają epizody a przez pół filmu oglądasz Nataszę Urbańską. Na plus zdecydowanie zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vizpeople Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Ktoś z szanownych kolegów oglądał "Baby są jakieś inne" ? Obiecałem sobie że już nigdy nie wydam złotówki na Polski film i znowu mnie korci. Więc wolę zaczerpnąć info wcześniej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Wczoraj byłem na seansie, jeśli podobały Ci się poprzednie dzieła Koterskiego i nastawisz się na półtorej godzinny dialog nakręcony w 90% w aucie to film jest całkiem udany. Ogólnie "ciekawy" z bardzo dobrymi zdjęciami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pluszowypajonk Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 "Podróż na księżyc" z 1902r. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Made in Poland [2010] - lektura obowiązkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Serial "Gra o Tron". Z całego serca polecam. Naprawdę mistrzostwo świata. Trzyma w napięciu jak mało który. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Serial "Gra o Tron". Z całego serca polecam. Naprawdę mistrzostwo świata. Trzyma w napięciu jak mało który. Potwierdzam. A jeszcze lepsze są książki z sagi Pieśni lodu i ognia. Także polecam. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 Made in Poland [2010] - lektura obowiązkowa. Po zwiastunie opisie i tytule skojarzył mi się z Made in Britain http://www.imdb.com/title/tt0084287/ debiut filmowy Tima Rotha. Tylko tam koleś miał swastyke na czole. Takie analogie nie za dobrze wróżą polskiej produkcji. Czy nie jesteśmy w stanie być bardziej kreatywni? No ale nic, ostatecznie ocenię jak będę miał okazję obejrzeć. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shagrath Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 Hitman(2007) - Ciekawy film sensacyjny, wciąga już po paru pierwszych minutach. Polecam wszystkim lubiącym akcje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 Hitman(2007) - Ciekawy film sensacyjny, wciąga już po paru pierwszych minutach. Polecam wszystkim lubiącym akcje:) Nie polecam fanom gry. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 Ale za to Mechanik (2011) idealny dla fanow gry Hitmen:) Miasteczko Zwane Panika - Genialny film animowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 Po zwiastunie opisie i tytule skojarzył mi się z Made in Britain http://www.imdb.com/title/tt0084287/ debiut filmowy Tima Rotha. Tylko tam koleś miał swastyke na czole. Takie analogie nie za dobrze wróżą polskiej produkcji. Czy nie jesteśmy w stanie być bardziej kreatywni? No ale nic, ostatecznie ocenię jak będę miał okazję obejrzeć. ;) O, super - nie znałem tego filmu. Może jest analogia - obejrzę jak będę miał okazję. Gra o Tron - polecam bardzo. Hitman - błagam... każdy kto lubi grę, ma zakaz oglądania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 Ja lubie gre (jedna z moich ulubionych) i film tez mi sie podobal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 Conan - teoretycznie fabula prosta jak budowa cepa, ale podobalo mi sie to ze glowna postac jest czarnym charakterem, zero rozterek moralnych, nie patyczkowal sie z nikim, zabijal i torturowal ;] jest to mila odmiana od typowych filmow amerykanskich gdzie glowny bohater jest pozytywny az do wyrzygania (przyklad: kapitan ameryka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 Kod Nieśmiertelności 2011 - polecam http://www.filmweb.pl/film/Kod+nie%C5%9Bmiertelno%C5%9Bci-2011-418967 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 29 Październik 2011 Share Napisano 29 Październik 2011 Kod Nieśmiertelności 2011 - polecam http://www.filmweb.pl/film/Kod+nieśmiertelności-2011-418967 +1 Pearl Jam Twenty, pozycja obowiązkowa dla fanów, świetnie zmontowany, sporo muzyki i ciekawych informacji. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 29 Październik 2011 Share Napisano 29 Październik 2011 Kod nieśmiertelności- ładny, godny polecenia film z ckliwym zakończeniem, które mi się nie podobało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 29 Październik 2011 Share Napisano 29 Październik 2011 grao tron -serial świetny. książki też... do pewnego momentu. cienie śmierci wprowadzają nowych bohaterów, nowe wątki... a nie rozwiązano wątków poprzednich. Trochę to denerwujące. Chciałbym dowiedzieć się co się dzieje z pewnymi bohaterami, a serwuje mi nowych... czytam już trochę na siłę. Z rozpędu... ale pierwsze części sagi świetne... :) trochę lżej czekać na serial, jak się wie co się stanie :) ale serial jest na tyle dobry,że z przyjemnościa go obejrzę dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) A propos Gry o Tron, ja właśnie zacząłem najpierw oglądać serial, a potem dopiero dorobiłem się książki - nie polecam powtarzać po mnie. Książka tak jak pisze bartolomeo jest bardzo w porządku, ale musiałem przebrnąć przez początek, który przecież znałem z serialu. Warte zachodu, ale męczące. Edytowane 31 Październik 2011 przez Kr3tz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Strefa X (org: Monsters). Straszna kupa. Przez 80% filmu nic się nie dzieje, a w resztę czasu wepchnęli jakieś F/Xy na poziomie 1 roku filmówki w Mozambiku. Przypadek 39: Całkiem przyzwoity thriller. Pracownica opieki społecznej w ostatniej chwili ratuje 10 letnią dziewczynkę przed patologicznymi rodzicami którzy pragną ją zamordować i bierze ją do siebie pod opiekę. Niby jest happy end, ale to dopiero 1/4 filmu... :) Polecam. Super 8 - polecam szczególnie. Ciężko mi było uwierzyć, że jeszcze może mnie w kinie jakakolwiek akcja zaskoczyć lub co najmniej nie znudzić, a fabuła naprawdę wciągnąć, zwłaszcza w kinie klasy B robionym przez mistrzów klasy A. Ale się udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Muszę ci powiedzieć że zaintrygowałeś mnie tym "przypadkiem 39". Powiesz więcej na temat wrażeń po filmie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Bez spojlera to będzie raczej trudne. Dobra gra aktorska. Jest kilka znanych nazwisk, jak Renee Zelweger w roli głównej i Callum Keith Rennie (Leoben z BSG) w roli ojca dziewczynki. F/Xy przyzwoite, napięcie budowane wręcz podręcznikowo. Ja sam nie jestem fanem horrorów ani thrillerów, gdyż zwyczajnie nie lubię się bać (osobiście uważam, iż uwielbienie dla odczuwania strachu to ciężka patologia, kto jest za, ręka w górę). Tak więc nie będąc znawcą nie mam za wielu odniesień do podobnych produkcji. Ring to to nie jest, ale i kupą bym tego nie nazwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vizpeople Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 TinTin w 3d z napisami - Ja jestem zachwycony. Bardzo lekka opowieść, świetnie wchodzi i nie nudzi. Wysoki poziom, bez żulerskich zapędów i dennych hasełek. Scenariusz i reżyseria pierwszorzędna. No a warstwa wizualna i 3d masakrują :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankot Napisano 8 Listopad 2011 Share Napisano 8 Listopad 2011 Conan - od pewnego czasu, wśród tegoż gatunku, panuje posucha na wielkim ekranie. W telewizorni również, chociaż mogę się mylić, gdyż nie śledzę na bieżąco wszystkich newsów dotyczących filmów i seriali. Całe szczęście, że film miała kategorię wiekową R, a Conan spuszczał wrogom porządny łomot. Niestety w tym miejscu kończą się wszystkie zalety. Całość przypomina raczej parodię gatunku i o wieki mija się z celem. Oglądając ten film nie liczyłem na ambitne dzieło, zachowanie praw logiki, spójność scenariusza, poszanowanie praw fizyki itp., miałem również dość mocno obniżone oczekiwania. Jednak takie przygotowanie nie pomogło, mimo tego odczułem, że zaserwowano mi mocno odgrzewany kotlet zajeżdżający stęchlizną i przepoconymi onucami. Scenariusz tego filmu to jeden wielki mix filmów z gatunku, ale to tak naprawdę nie przeszkadza, bo w sumie wszystko już było. To sposób wykonania tego mixu jest beznadziejny i pozostawia wiele do życzenia. Mniemam, iż twórcy chcieli wywołać inny efekt, niż moje następujące raz za razem salwy śmiechu. Tak nie śmiałem się dawno, nawet na komedii. Scenografia również nie zachwyca i sprawia wrażenie wykonanej metodą kopiuj-wklej. Podsumowując, film beznadziejny, mimo że dość przyjemnie się go oglądało. Ocena 4/10 wydaje się rozsądną, gdyż widziałem w życiu dużo gorsze filmy. Widać, że budżet to nie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Listopad 2011 Share Napisano 8 Listopad 2011 Dream House - Doskonały film. Ciężko w ogóle opowiedzieć o czym. Film natomiast ma niepowtarzalny klimat. Reżyser zadziałał dokładnie tak jak lubię - zbudował ciepłą atmosferę bezpiecznego domu, po czym rozwalił ją na kawałki. Za wszystkim kryje się świetna historia. Bardzo dobra rola Daniela Craiga i kreacja bohatera. Polecam wszystkim fanom dobrego kina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 8 Listopad 2011 Share Napisano 8 Listopad 2011 Jako fan s-f polecę "Pandorum", ciężko ostatnio o dobry film s-f a ten okazał się całkiem całkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 "Full Metal Alchemist - Brotherhood". Super. Wreszcie adaptacja zgodna z mangą. Poprzednie anime było dobre ale słabsze. Tutaj tylko 63 odcinki, ale akcja jest skompresowana mocno. Kto widział pierwszą adaptację i mu się podobało - musi zobaczyć obowiązkowo. Parę pierwszych odcinków ma podobną fabułę, ale potem wszystko idzie zupełnie inaczej. Serial dostępny jest na Youtube w wersji oryginalnej (japońskiej) z polskimi napisami: http://www.youtube.com/watch?v=MsScL3zBlwA&feature=relmfu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontur Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 Ostatnio miałem okazję obejrzeć na dvd film "Strings". Występują tam kukiełki (ale film nie dla dzieci). Polecam bardzo fajny stylistycznie. Z animacji polecam "Rango" - klasa sama w sobie, świetne kreacje postaci i klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Byłem wczoraj na Tintinie. Z jednej strony totalnie kosmiczny poziom 3d, ale z drugiej jakoś film mnie nie porwał. Co jest dziwne bo uwielbiam filmy w takim stylu. Nawet ten ostatni Indiana Jones mi się bardzo podobał. Od strony 3d, to pozytywów nie ma sensu wypisywać. Niemal wszystko jest genialne. Natomiast z minusów, to tak jak nie byłem przekonany do wyglądu Tintina na trailerach, tak w filmie też mnie nie przekonał. Moim zdaniem jego twarz jest trochę zbyt mała w stosunku do głowy i przypomina mi przez to tych braci z Alicji w Krainie Czarów: http://dinorentosstudios.com/images/P/157tweedledee%26tweedledum_1499_general.jpg Żeby nie być gołosłownym to trochę zmieniłem jego twarz w photoshopie. Być może zmiany nie są drastyczne, ale mówię o najrealistyczniejszej z wszystkich postaci w tym filmie, która jest na ekranie przez większość czasu. http://www.luki3d.com/duperele/tintin.jpg Oprócz tego Miluś jest dziwnie animowany, jego przednie łapy zwłaszcza. Poza tym to opad szczeny, nie ma o czym dyskutować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Wrocilem wlasnie z filmu "Wyscig z czasem". Bardzo oryginalny scenariusz. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Human Centepide 2 - Jakkolwiek dobrze zrobiony, to i tak jest to najbardziej chory i obrzydliwy film EVER. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Czy Human Centepide tłumaczy się na ludzka stonoga? Jeśli tak to już jedynka przyprawia o ciarki na plecach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi