Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Pan i Pani Smith 4/6 -- bardzo przyjemne

Dom Latających Sztyletów 4/6 -- świetne kino azjatyckie, lecz ustępuje CTHD i HERO.

Cube Zero 3/6 -- lepsze od Hypercube (totalna porażka) , lecz nie dorównuje pierwszej części.

Piła 4/6 -- prawie do samego końca film jest na 3/6 ale końcówka jest naprawdę mocna.

Madagaskar 5/6 -- fajne, sporo się uśmiałem, ale to nie to co Ice Age.

Hitch 5/6 -- Wiedząc o czym jest film i kto w nim gra, długo omijałem z daleka, lecz przyszedł wieczór kiedy to był jedyny jeszcze nie obejrzany film i okazało się że pozytywnie mnie zaskoczył.

!!!!! HELP !!!!!

Kto wie jak nazywa się film z Tomem Cruisem którego fragment pokazany jest w Hitch - ogląda go główna bohaterka u siebie w domu

• Odpowiedzi 7,6k
  • Wyświetleń 913,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Destroyer
    Destroyer

Też oglądałem! Jakie to było dobre! I jeszcze to intro z Hiszpańskiej telewizji "Tigree!" 🙂 I już w intro okładają się kastetami i pokazują jaki radosny ton całego serialu będzie 🙂 gdzieś chyba w pier

• W internetach często ciężko wyczuć co jest serio a co nie, ja też w większości sobie tutaj mocno śmieszkuję ale susarzki to nie brałem 😄 Po siłowni włosy podsuszam ale mam długie to bym tak pół godzin

• Ja już mam plany na sylwestra, spędzę go w towarzystkie cudownej kobiety,  jest piękna, wysportowana, bogata, jest Brytyjką a nazywa się Lara Croft 🙂 

Posted Images

Napisano

METROPOLIS Anime z bardzo milutka fabułą i bajerkami a i samo miasto wygląda, że Achh... no wspaniale :D

potem obejrzałem jakieś Disneyowski shit i jednak amerykanie nie poterafia skakać :D

Napisano

SinCity -> wczorajsza dawka dobrego filmu (z założenia) okazała się zaiste dawką dobrego filmu :]. Bardzo ciekawie przedstawione opowieści, komiksowe komentarze narratora ułożone w taki sposób, że w ogóle nie przeszkadzają w oglądaniu. Baaa, nawet więcej, powodują, że film ogląda się jeszcze przyjemniej, a cała historia jest ładnie dopieszczana :) Ciekawie również film zaczęty i skończony. Postać Hardigana zdecydowanie najlepsza (czyli rola Brucea Willisa). Świetne, polecam!

Batman: Begins -> zdecydowanie najlepszy film z serii Batmanów. Jakby odwrócić ostatnie dwie kiczowate kreacje o 180*. Rewelacyjny film akcji trzymający w napięciu do samego końca, IMHO dobrze przemyślane przedstawienie historii i rozłożenie jej w czasie. Bohaterowie, co ciekawe, nie od razu wyłożeni jak kawa na ławę tylko odkrywani, trochę jakby się dosiadali do zatrzymującego się na kolejnych, brudnych stacjach sławnego NYcity, miasta - które nigdy nie śpi, a wycie syren nieustannie przerywa melodie świerszczy. Noooo zapędziłem się :] W każdym razie, jak już mówiłem, Batman godny polecenia, 2:15 świetnej rozrywki, ciekawych postaci, wciągającej fabuły, doskonałych efektów, walk, zmagań bohaterów i niesamowicie klimatycznej muzyki Hansa Zimmera i Jamesa Howarda Newtona. Motyw główny przewija się w trakcie trwania filmu parę dobrych razy jednak zupełnie to nie przeszkadza w kreowaniu mrocznej postaci rycerza.

Na uwagę zasługuje również ... strój Batmana :) a dlaczego ? ... przekonajcie się sami

POLECAM! Na prawdę warto!

Napisano

a to moze i jak cos napisze:

SinCity - na poczatku obejrzalem pol godz bo nie wy3malem wiecej... nastepnym razem postanowilem sobie ze obejrze caly - ogladalem, dotrwalem do godz i wylaczylem... to chyba mowi moj komentarz na temat filmu, poprostu nie podchodzi do mnie komixowy film wedlug mnie jak gada w myslach, albo ta krew, albo jak samochodami jezdza wydaje sie to smieszne, ze nie powiem tragiszne:|

How High - obejzalem go 4raz;) wedlug mnie najlepsza hip-hopowa komedia jaka kiedyskolwiek powstala... Polecam tym ktorzy jeszcze nie widzieli a wielbia takie klimaty:)

Osada - beznadzieja totalna... na poczatku myslalem ze jakis horror ciekawy mnie czeka a okazalo sie ze staroswiecki dramat;( poprostu glupota, spalic tego co scenariusz napisal... rezysera zreszta tez

Alien 4 - aa na polsacie lecial, kazdy wie jaki byl wiec co bede pisal:P

Zebra z klasa - hehe 1 z nielicznych gdzie mi sie gadajace zwierzaki podobaja, ale najbardziej ze wzgledu na dubbing.. muchy - wsz i cne.. a w ang wersji psa gral snoop dogg. Polecam starszym jak i mlodszym:)

Blair Witch - hehe fajny nawet choc nie byl straszny ani nic w tym stylu ale niezle zrealizowany

How High - a nie, to juz bylo:P

Wojna Swiatow - beznadzieja, efekty niezle ale tak to beznadzieja

To chyba wszystko co w ostatnich 2 dniach obejzalem;) Sorki ze takie starocie, ale nowe filmy juz mnie nie rajcuja, same kaszany... Peace

Napisano

No Leru musze ci podziękować bo dość nie chętnie podchodziłem do nowego batmana a po twojej wypowidzi zdecydowałem się i musze przyznać, że się nie zawiodłem. Film jest świetny jedyne co mnie raziło to Batmobil, jakoś tak mi nie pasował no ale z drugiej strony lepsze to niż by miał śmigac tym swoim świeconcym resorakiem z poprzedniej części.

Następnie The Assassination of Richard Nixon i ledwo doszedłem do konca fajne ale nudne, tak jak owocowe żelki dobre ale potrafią się ciągnąąąć.

a potem jak zwykle obejrzałem se imperium kontratakuje :D tyle lat a to mnie nadal rajcuje.

Aha i te no War Of The Worlds, gniot.

Napisano

Batmana nie widziałem tak jak i Wojny Światów. ale dorwałem ostatanio w wypożyczalni "Metropolis" Fritza Langa na DVD!! nawet nie wiedziałem że ten film został wydany na DVD. jedno co powiem: 1926 rok produkcji a bije na głowę Matrixa, Batmana etc. niesamowity klimat. polecam obejrzeć zwłaszcza dodatki na płytce. szkice i koncepty, oraz krótki film demonstrujący "jak oni to zrobili".

BTW: można gdzieś dostać "Tryumf Woli" Leni Riefenstahl z polskim tłumaczeniem??

Napisano

batman ,wojna swiatow, fantastic 4, xXx 2 (bardzo cieka gra aktora hmm czy do konca aktora - - - ICE CUBE'a ) i kilka innych ;]

Napisano

obejrzałem ostatnio"Secret Window" z Depp'em, i po namowie koeżanki, że jest to ala 9'te wrota, rozczarowalem się...mówi się trudno

obejrzałem także szkołe uwodznenia 3, też na zabicie nudów...

ale bajer wogóle to sobie przypomnieć sceny batalistyczne z Powrotu króla, władcy pierścieni, nie to co w kinie, ale i tak bajeranckie efekty...polecam do przypomnienia,

wogóle powracam teraz do ciekawych efektów w filmach...tak z kumplem wspominamy...i aktualnie na tapecie jest Matrix 2, moment autostrady, a szczególnie ja Mr. Smith skacze na maske i to zwolnienie i .... po prostu bajer,

Napisano

hehe :D Prędzej pasuje stwierdzenie, że "Secret Window" jest a`la "Tales from The Crypt" ;)

Wszelkie przypomnienia są bardzo fajne o ile nie pamiętasz już poprzedniego razu jak oglądałeś film ;) Jednak na maskę skacze Mr. Johnson, Smith już nie jest agentem sytemu ;)

Napisano

"Zolnierze kosmosu 2" - fabule tworzyli na sile chyba, choc takie kompletne dno to nie bylo, da sie obejrzec

Napisano

The Interpreter - no nawet =P

Ghetto brawls - damn nigga - bijatyki w gettach hehe xD

Podepne to jako film :)

DVD Nightwish - From Wishes To Eternity (2001) - swietny koncert, swietny klimat :D - 6/6; szczerze polecam :)

Napisano

The Interpreter - no nawet =P

Ghetto brawls - damn nigga - bijatyki w gettach hehe xD

Podepne to jako film :)

DVD Nightwish - From Wishes To Eternity (2001) - swietny koncert, swietny klimat :D - 6/6; szczerze polecam :)

Napisano

Wlasnie wrocilem z batmana. film jest jak dla mnie rewelacyjny, niszczy poprzednie czesci az milo. Nawet 2 pierwsze burtona sie nie umywaja bo te fisherowe to dno totalne bylo. Pieknie zbudowana postac nietoperka zmagajacego sie z wlasnymi slabosciami i piekne gadzety. Batmobil (nie wiem jak komus moze sie niepodobac ;) ) zajefajny, wreszcei ktos pomyslal i zrobil bryke ktora oprócz wygladu nadaje sie takze do jazdy. No i czarne charaktery... Strach na wroble naprawde budzi groze (ech te podwojne osobowosci), nie pamietam jak ten aktor od stracha sie nazywa (w 28 dni pozniej gral) ale sprawdzil sie w roli w 100%. Muza tez niczego sobie. No jednym slowem super! Nolan dal z siebie wszystko, mam tylko nadziej ze kolejne czesci tez bedzie rezyserowac . jak dla mnie 10/10

Napisano

ale co ten batman zeczywiscie moze sie spodobac komus kto nie lubial pozostalych czesci??

ja ogladnelem nawet kilka filmow ostatnio:

Residen Evil2 - ale kicha, wiecej absurdalnych scen niz w Shaun Of The Dead

Las Vegas Parano - aktorzy znakomici, a film ostro zakrecony, trzeba go gladnac na wyzszym stanie swiadomosci

jakis filma Takeshi Mike - no kurde chousi film! caly film spoko a ostatnie 10min to laska odcina typkowi noge garota O_o

Napisano

A mnie ostatnimi czasy udalo sie zobaczyc:

Arsene Lupin ...jak sie nudzi to mozna luknac, choc malo przypomina serial z przed lat.

36 (?) francuska produkcja..zobaczylem ze Depardieu gra to zwatpilem troche, lecz

po obejzeniu calosci nawet ciekawy wyszedl.

The Crash...podobał mi sie bardzo...jeden z lepszych ostatnio widzianych.

Remember the titans...z Denzelem kazdy film jest fajny...taki rodzinny o futbolu amerykanskim

Coach Carter..z Samuelem kazdy =||=...taki =||= o koszykowce

Suspect Zero..kolejny film o masowym mordercy i jego tropicielach....

Schallow ground...to co wyzej..ale z dawka lekkiego horrru

Dark Water...hmmm...kolejny krag, klatwa, redeye ? ...n/c

Napisano

A ja mam propozycję dla popapranych. "Zakochany bez pamięci", miesza w głowie aż miło,

no i ACE VENTURA w końcu pokazuje, że jest dobrym aktorem :)

Napisano

Hatred - moim zdaniem absolutnie tak

Napisano

skuszony reklamówką MediaMarktu, wybrałem się tam w deszczowy dzień, w poszukiwaniu Terminatora 2 wersji rozszerzonej.

Obejrzałem sobie i rzeczywiście jest kilka scen i ujęć, których nie było w wersjach, które można co jakiś czas na polsacie obejrzeć ;)

Szczególnie ciekawa jest scena, w której John razem z Sarah wyjmują z głowy T-800 jego chip.

Napisano

Nie wiem czy już ktoś pisał o tym filmie ale byłem wczoraj w kinie i musze o nim napisać :) "Skazany na bluesa". Piękny film, bardzo poruszający. Jeżeli ktoś słucha "Dżemu" - pozycja obowiązkowa, jeżeli ktoś nie słucha, to może zacznie. Naprawdę, szczerze polecam.

Napisano

Hej Leru a widziales wyciete sceny z konca, kiedy pokazany jest swiat w przyszlosci, John Connor z zona i dzieckiem w parku a w tle kiczowaty futurystyczny widok, dobrze ze tego nie bylo w director's cut...

Napisano

A Lot Like Love - pokrecone ;]

Coach Carter - fajny filmik, o trenerze kosza i jego zawodnikach z Richmond :) [Rich what?! Richmond! :D]

Guess Who - mozna sie posmiac :]

Napisano

asfalton -> o nie widziałem ;) nie ma tego w tej edycji, aż obejrzałem całe napisy końcowe i nie ma

Napisano

wczora z wieczora bylem na batmanie :)

kaszana hehe

jak sie bija to kamera lata ze nic nie widac- maskowanie bledow ;)

i batman ma wade wymowy :D

no coz, wiele osob ma, ja tez niewyraznie mowie hehe ale jak facet wygłaszał jakas wazna kwestie i seplenił to smialem sie jak osioł :D

ale serial bylby calkiem ciekawy

Napisano

batman-1/10 1 za to ze to batman ehhe

polecam donnie darko, mechaniczna pomarancza, fight club, odyseja kosmiczna, dobry zły brzydki,American Beauty,Sin City, pulp fiction

nie polecam white noise :/ hehehe

Napisano

hemmm mi batman sie najbardziej podobal ze wszystkich dotychczasowych ,fantastyczna 4 cienka chociaz fajne efekty, JACKET stary ale fajny film cos jak "Efekt motyla" ,Pan i Pani Smith hemmm poczatek taki sobie ale ogolnie mozna polecic chociaz jak dla mnie przereklamowany polecam soundtrack z niego :)

Napisano

nom, jacket tez ogladalem- calkiem fajny

a jeszcze "interstate 60" jest warty polecenia -taki lajtowy s-f :) rezyser to facet od "powrotu do przyszlosci"

Napisano

The Island - hmm klony postanawiaja dac lupnia swojemu stworcy - bardzo fajny filmik, dobre efekty :). 5+/6

Napisano

Straż Nocna hehe fajny rosyjski film polecam swiatowa premiera za kilka miechow inna rok temu ;),a stanowczo odradzam Cursed mimo iz film Wesa Cravena ale porazka kompletna; o wilkolakach ale bez polotu no i zupelie nie straszny... oblecha

Napisano

ja polecam bardzo lajtowa komedie, mianowicie in good company, moze nie bedziecie pekac ze smiechu, ale film bardzo mi sie podobal, taki na czasie. W sumie tak na jeden raz, ale warto. Wlasnie sciagam spidermana, nie ma to jak powrocic do starszych czesci:p

Napisano

Initial D - o nocnych pościgach samochodowych - jedyny film pełnometrażowy, który prawie w 100% odwzorowuje swój pierwowzór (anime).

Spidermana oglądałem już dawno temu i raczej kaszanka jest - przynajmniej 2 połowa filmu

Napisano

Ja ostatnio obejrzałem Wojne Światów...film nie powala ale da się obejżeć, fajne jest w nim to że reżyser zerwał ze steorytypami jak np. atak kosmitów na Biały Dom czy inny kit. Polecam Mr. & Mrs. Smith-fajna komedia i fajny film akcji, a scena na autostradzi super

Napisano

Ja obejrzałem ostatnio Finding Neverland (Marzyciel). Wspaniały film, najlepszy chyba jaki zdażyło mi się zobaczyć w tym roku. Ogólnie jest on o genezie Piotrusia Pana - o jego autorze. Polecam, warto obejrzeć.

Napisano

Sin City - mocno odjechany film, w stylistyce starych komiksów... Masa okrucieństwa, niektóre sceny są naprawdę mocne. Za to ciekawe efekty, ujęcia kamer i ogólna stylistyka - chociażby z tego powodu warto obejrzeć ten film.

Ogólnie jeżeli ktoś lubi mocno powalone filmy, amerykańskie komiksy i te klimaty to polecam. Jeżeli nie, to odpuście sobie :)

Napisano

niop Tarantino i Rodrigez zawsze dobre kino robili ...[chyba ze to Mali Agenci :P]

hemmm mi ostatnio WYSPA sie podobala calkiem mily i ciekawy film :)

Napisano

Sky Captain and the world of tomorrow

Na pudełku napisali, że to film kręcony całkowicie techniką blue box i najgorsze jest to, że to niestety widać dosyć często. A to zabrakło cienia, a to coś spada kilka centymetrów nad podłogą/ziemią. Generalnie kiepa :/

No i sama konwencja filmu stylizowana na amerykańskie filmy z lat 20 - 30 XX wieku. Nie jestem fanem kultury USA, więc film ogólnie mi się nie podobał.

2/10... drugi punkt, bo Gwyneth Paltrow ładnie się uśmiechała :)

Napisano

hemmm film na podstawie komiksu wiec musieli sie go troszke trzymac ale masz racje film mocno przecietny

Napisano

hehe bylem w kinie na "sky kapitan" juz mam takie szczescie ze jak sie wybiore raz na rok do kina to trafiam na szmire- a kiedy uslyszalem tekst "wezwijmy sky kapitana" ...padlem :D

0.5/10

Napisano

widzial ktos ziemie zywych trupow? ja widzialem chyba wszystkie czesci zywych trupow (swit, noc, poranek, powrot, wysyp...) wiec musze i widziec ziemie^^

a ostatnio ogladalem Juice - z 2paciem w roli glownej:D stary film i troszke amatorszczyzna ale 8/10 nalezy sie:)

Napisano

Monster In Law - rofl - nic wiecej xD

Pitbull - dobry, ciezki film o polskich policjantach z Wydzialu Zabojstw ;] - polecam xD ['Komisarz mi sie (%#&%* i nie ma kto karetki wezwac' xD]

Napisano

Stealth - śmieć, omijać szerokim łukiem

Fantastiś For - śmieć

Batman: Zaczyna - miejscami bardzo zacny

Madagaskar - śmieć (wyłączając stronę wizualno of koz)

Edziu Nożycorenki - wypasna powtorka z rozrywki

Dzisiaj odpalam Steamboy`a i mam nadzieje sie nie zawiesc. Pierwsze 15 minut w porze lanczu zaostrzylo moj apetyt. ;)

Napisano

Fantastic Four - eeee, ze co?

Hmm moze jutro sobie zapodam Stealth, ale po waszych komentach widze, ze raczej nie warto oO

Napisano

Fistful of Dollars

For a few dollars more

the good, the bad and the ugly

Klasyka :D polecam wszystkie.

Napisano

ja dziś pod kioskiem kupiłem "dark water"(2002) na dvd. I obejrzałem. I w sumie to nie zrozumiałem za wiele. Jak ktoś zrozumial to niech mi pomoże. W każdym razie fajny film!

Napisano

a ja moge polecic Polskiego Pitbulla :> calkiem fajny i przyjemny film ...

Napisano

Ja wczoraj oglądałem Wyspe. Jak dla mnie super film, fajna muza i efekty i ciekawa historyjka. Polecam też Constantine'a jak ktoś jeszcze nie oglądał :]

Napisano
Ja wczoraj oglądałem Wyspe. Jak dla mnie super film, fajna muza i efekty i ciekawa historyjka...

No IMO cód miód i orzeszki :) Jak najbardziej polecam!

Napisano

STEAMBOY panie i panowie. Nie znosze w anime 3d z cellshaderem, ale tutaj... Mysle sobie: "o, o, ale to jest malowane". A tu nagle obiekt slicznie sie obraca i nie traci nic ze swojego uroku. MEGA MEGA. No i ta para wszedobylska...

Historia... na poczatku mnie sie bardzo podobalo, a im dalej w las, tym mniej...

Ale problem w filmie jest i mozna nad nim podumac. Dramat bohaterow polega na tym, ze nie wiedza, ze ich walka ostatecznie nic nie da.

No to gdzie to dvd?

edit:

A, no i Miasto Gniewu (Crash). Zajefajny, przeszyli mnie na wylot niektorymi momentami. Sandra Bulok w koncu nie dostala roli slodkiej idiotki i jest niezla suczą;)