RA Napisano 2 Lipiec 2008 Napisano 2 Lipiec 2008 (edytowane) Witam Wątek zbiorczy modeli, które wykonuję do wizualizacji architektonicznych. Max+vray. W sumie jest to forma pokazowo-ofertowa. Katalog, który możecie ściągnąć poniżej nie jest ofertą, bo nie ma w nim cen i pewnego akapitu we wstępie, dlatego są w nim pewnie dziury. Po katalog-ofertę proszę się zgłaszać na priv’a (najlepiej na mail’a na dole posta). Katalog też możecie oceniać. Przygotowywałem go na wszelki wypadek do druku i na tę prezentację już nie chciało mi się zmieniać katalogu na wersję czytelniejszą na komputer, stąd nazwy działów i numery stron raz z lewej raz z prawej. ;) Ale jak będzie przeszkadzać, to piszcie. KATALOG (link, to obrazek) Próbka modeli dla zainteresowanych: PRÓBKA (link, to obrazek) W skład próbki wchodzą: Mac Book Pro, Mac Pro, iMac, Mac Mini, Apple Cinema Display, klawiatura i mysz Apple. Modele można wykorzystywać komercyjnie, jako elementy wizualizacji. Nie można ich jednak sprzedawać jako modele (w całości, w częściach, czy przerobionych). Bo będę się gniewał. Oczywiście przyjmuję też oferty, których nie obejmuje w/w katalog. Kontakt: [email protected] Pozdrawiam PS: Jak ktoś znajdzie błędy w nazewnictwie w katalogu, to proszę o cynk. ;) Edytowane 7 Kwiecień 2009 przez RA 2
arch515 Napisano 2 Lipiec 2008 Napisano 2 Lipiec 2008 Na prawdę warto.. Polecam.. Z całego serca.!! Pazdro i gratuluje ukończenia i świetnej roboty
sly Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 PS2: Jak ktoś znajdzie błędy w nazewnictwie w katalogu, to proszę o cynk. ;) chyba CMYK...? :) fajne modele. wątek specjalny też mógłby być.. ale warto modelować samemu.. no nie..? ;) pozdrawiam P.S. eeee.. myślałem że reklamujesz się i dajesz jpg do ściągania, a tu niespodzianka.. - rispekt, man.
routee Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 bo nie ma w nim cen i ceń się bo masz ku temu sporo powodów :D modeli chwalić już chyba nie ma co ale tam rozbiłeś mnie mnogością opcji w lampach a tu 5 kolorów tu jakieś nakładki bajery widać profesjonalne podejście. Co do samego katalogu gratuluję współpracy z Archem (Twoje modele Jego światło i szał jak się ten katalog otwiera - ale tutaj strasznie razi po oczach kompresja/rozdzielczość obrazków, o czym pewnie wiesz i będzie to poprawione). GREJT DŻOB
chudy Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 (edytowane) no no świetne modele. prezentacja też daje rade. chociaż myśle sobie, że warto jednak katalog przedstawić w postaci strony wuwuwu edit: tak jeszcze sobie pomyślałem, że mógłbyś jednak przygotować katalog z cenami. Tak naprawde chciałbym się jednak najpierw zorientować jaka jest cena danego modelu zanim go kupie. Tobie to również zaoszczędziłoby duuużo niepotrzebnej korespondencji Pozdr. Edytowane 3 Lipiec 2008 przez chudy
pionix Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 (edytowane) Rispekcior i szacun. Świetne modele :) Edytowane 3 Lipiec 2008 przez pionix
RA Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 Dzięki za miłe słowa, dzięki. routee - obrazki będą lepszej jakości, będą. Arch coś tam po godzinach zobligował się dorenderować. :) chudy - hm, no nie wiem. Ten kto te ceny będzie chciał znać i tak się zgłosi. Wkońcu to nie jest jakiś automat typu turbosquid, więc i tak każdy musi się ze mną w jakiś sposób skontaktować. :)
pecet Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 nie mogę ściągnąć katalogu, cały czas wracam do tej samej strony "akceptuje regulamin i chce ściągnąć plik"
hcpiter Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 pecet musisz poczekac pare sekund po kliknieciu na link :) RA swietne modele ! :)
Kubaswielgus Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 Te rendery na poczatku katalogu to twoje obrazki RA ?
RA Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 Nie, to są projekty i wizualizacje archa515 o czym zresztą wspominam na końcu katalogu. 2
tadzio Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 RA bardzo porzadne modele, sliczna robota:) cos czuje ze teraz nastopi wysyp wizek z Twoimi mac'ami;) pozdrowionka
arev Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 Świetne modele. Katalog też robi wrażenie, chociaż ja chętnie bym tam widział jakieś detale techniczne (polygony, no). Podpisuję się pod wnioskiem o dział darmowych (i nie) modeli.
RA Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Napisano 3 Lipiec 2008 W dzisiejszych czasach już chyba nikt nie liczy polygonów. I karty graficzne są szybsze i takie bajery jak vray proxy są. :)
arev Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 Raczej chodziło mi o drugą stronę. Wolałbym żeby fotel miał 150k niż 20k ;)
Lis Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 Wolałbym żeby fotel miał 150k niż 20k ;) Czyli co? Ilość poligonów świadczy o jakości modelu? RA-> Gratki za katalog :) Przednia robota. Dużych zysków życzę :)
arev Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 Kurde no, czepiał się będzie :> Chodzi o to, że nawet ładne modele są czasem zbyt kanciaste żeby umieścić kamerę blisko nich, a wygładzanie jest kłopotliwe bo np. poręcz jest extrude'owana ze splajna.
SansSerif Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 Do zestawów klamek z rozetami przydałyby się wkładki patentowe :) Świetne modele.
pressenter Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Rozumiem, że wszystkie modele w sprzedaży to czyste claye w zasadzie, bez materiałów? ;)
RA Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Napisano 4 Lipiec 2008 Heh, fakt, zapomniałem o zamkach. :) W sprzedaży są modele bez i z materiałami, do wyboru, do koloru.
Homa Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Bardzo ładne modele i b. dobra ich prezentacja! Brawo! Najbardziej spodobały mi się lampy - wyglądają znakomicie. Życzę wielu chętnych! Powodzenia :)
drakul Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 dlaczego przy opisywaniu modelu uzywasz dwoch jezykow?tytul angielski a ilosc textur po polsku?jak juz to albo w jednym albo w drugim albo oba jezyki w obu przypadkach , moim zdaniem powinno byc
t0m3k Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 swietne modele ale to juz powiedziano. powinienes zrobic tez wersje dwu jezyczna ang/pol to bym w pracy pokazal i moze by cos kupili, podejrzewam ze jesli cos to wszystko :) dolaczam sie do prosby o watek z modelami, wiem ze kiedys byly rozmowy na ten temat i chodzilo glownie o miejsce na pliki ale moze da sie cos zrobic.
routee Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 za pierwszym razem tak szybko przeleciałem że nie zdałem sobie sprawy że tam są lampy erco i.... na bazie czego Tyś to modelował :D ? uszczegółowienie tego paskudztwa to czyste szaleństwo (swoją drogą polecam ich katalog o8/o9 , opisy technologii to nie ujmując jak dobry dokument na discovery, nie zdawałem sobie sprawy że przy można podłączyć kompa do lamki, globalne sterowanie on/off to tak ale to co oni wyprawiają, swoją drogą i po co to komu ....?) Co do miejsca na pliki opcji mnóstwo np. darmowy ftp, 1GB -> http://www.drivehq.com/ (korzystaliśmy na studiach działał poprawnie). Jak najbardziej za wątkiem.
RA Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Napisano 4 Lipiec 2008 Co do angielsko-polskiego, to jak najbardziej macie rację. Wklepywałem to jak automat ze spisu folderów na komputerze i jakoś zupełnie o tym nie myślałem, a miałem dość po paru stronach, bo z racji spisu na końcu musiałem to też wpisać/wkleić w inne miejsce. ;) Więc to na pewno poprawię. Dzięki za wspomnienie o tym. Dwie wersje językowe... No myślę, że to też nie problem. Tylko jak z cenami? Funty, ojro? Erco, hehe, ta firma też mnie przeraża momentami. Taka lampka pod sufitem ma większą moc obliczeniową niż mój komputer. :) Modelowałem z jakiś tam niby-rzutów i paru fotek.
RA Napisano 5 Lipiec 2008 Autor Napisano 5 Lipiec 2008 Już działa. Kombinuję coś z ftp u siebie, może coś z tego będzie.
RA Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 Linki podmienione na ftp. Teraz powinno hulać. :)
stillman Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 Jedna uwaga natury technicznej. Jeśli to jest oferta, to powinny być podane ceny. Chyba, że w jakiś sposób różnicujesz ceny w zależności od tego kto kupuje...
RA Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Napisano 17 Lipiec 2008 Ta odrobina tekstu w pierwszym poście jest tam w pewnym celu.
RA Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Napisano 17 Lipiec 2008 Oj, już nie przesadzaj. Gdybyś jeszcze miał czego zazdrościć. :)
polka dot Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 mówię serio. część modeli się pokrywa i są lepsze od moich. muszę się ładniej starać;) gratuluję. i cieszę się, że w czasach gdy nie piłem piwa, piliśmy piwo:-)
RA Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Napisano 20 Lipiec 2008 W sumie fakt, sporo osób mailowo zwróciło mi na to uwagę. Plik podmieniony. Teraz jest .max, .obj i .3ds.
dynia Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 bardzo ciekawa kolekcja niektóre modele wyglądają bardzo bardzo ciekawie, więc gratulacje
RA Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Napisano 4 Sierpień 2008 Aj, przepraszam, tym razem to moja wina. Za późno wstałem. ;) Ostatnio niestety wyłączam komputer na noc, bo standardowy wiatrak do procesora niemiłosiernie hałasuje, a na nowy coś nie mogę się doczekać. :(
grzegerz Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 ahaa to dlatego to ja przepraszam zem upierdliwy;) wybacz RA
RA Napisano 9 Sierpień 2008 Autor Napisano 9 Sierpień 2008 Aktualizacja katalogu. Głównie ceramika Simas'a i Duravit'u + parę innych modeli.
voyager Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Że tak pozwolę sobie angielszczyzną zajechać: This sajt is nicht banglen. Ani w fx, ani w kliencie ftp. Jakbyś mógł, to postaw stronkę na nogi. Będę ci bardzo dźwięczny.
RA Napisano 13 Wrzesień 2008 Autor Napisano 13 Wrzesień 2008 Em, chwilowo podmieniłem na wyslijto.pl, bo z serwerem trochę ciężko teraz.
RA Napisano 18 Marzec 2009 Autor Napisano 18 Marzec 2009 Update. Rozmnożyły się cholery. :) Chwilowo katalog jest na megaupload.com, ale wieczorem będzie już szło z ftp. 1
peter_f Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Dzięki bardzo RA za te modele :) Rep ode mnie
Gość Cornelius Scipio Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Chciałem pobrać ale chyba linki zdechły :( Bardzo proszę o wrzucenie na rapida :) pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi