Morphe Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 (edytowane) Dawno nic nie dawalem (zart). ;) to dam jeszcze cos... wyrezane w ciagu ostatnich 24h z zegarkiem w reku, myslalem ze zygne... nie wiem czy sie wam spodoba, ale mi sie podoba, i w sumie dawno nie bylem zadowolony z niczego swojego.. a to mi sie jakos podoba, wiec daje.. moze i wam przypadnie do gustu:) link do wiekszej wersji http://www.3d-mv.com/goodsites/1.jpg Edytowane 26 Marzec 2009 przez Morphe 1
JunioR Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Swietna elewacja, otoczenie jak zwykle trzyma poziom, ale trawa troche nieciekawie wyszla na pierwszym planie. Ogolnie za wszystko 5 gwiazdek sie nalezy :]
plasti Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 (edytowane) Wariat!!!!! *********!!!!! Edytowane 25 Marzec 2009 przez tweety
Morphe Napisano 25 Marzec 2009 Autor Napisano 25 Marzec 2009 w sumie trawa miala byc zadka, nie naumialem sie jeszce fura ani haira - moze by lepiej zadzialalo... next time will try :)
Użytkownik Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Zapomniałeś dać flarę :) Tak na marginesie czym te drzewka a'la las deszczowy robisz ?
chudy Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 a ja sie doczepieeeee. Chyba masz troche za mocne załamania na szybach. Szczególnie to widać w drugim rzędzie od lewej. A żebym nie zapomniał...To i tak mnie sie podoba :P
SWRSC Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 świetnie wyszło morphe! Nie ma sie czego czepiać.
Tores Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Ten domek w odbiciu szkła mi nie podchodzi i o ile rzeczywiście szyby tak odbijają to on trochę psuje efekt . Trawka już wiesz. Najlepsze są obrośnięte bluszczem drzewa.
Filip Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Te szyby to chyba najgorszy sort jaki mieli w hucie szkła:D, ale poz tym wyszło mega fajnie! Dbasz o każdy detal dzieki temu twoje prace naprawdę miło sie ogląda. Najlepsza są te drzewa z bluszczem, ładna kora i barwa liści. PS Coś ten znaczek forda sie chyba zamazał:).
pionix Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Kurcze... nie nadążam oglądać tych Twoich prac... świetnych prac :) Boskie! :) A drzewa z bluszczem to nie mam nawet jak skomplementować bo brakuje przymiotników w języku polskim w stopniu wyższym niż najwyższy ;)
!Ewert Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Ej czemu są liście na asfalcie? przecież mamy wiosnę! :)
JohnZi Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Ewert idac Twoim tokiem rozumowania to wlasciwie powinien tam byc snieg:D Bardzo ladnie wyszlo:) ale auto brzydkie:p
jahred6 Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Świetnie, jestem pod wrażeniem. Zieleń znakomita - co przyznam rzadko się spotyka w exteriorach.
Morphe Napisano 25 Marzec 2009 Autor Napisano 25 Marzec 2009 Ja ci dam brzydkie, cie kopne w dupe, to zobaczysz - auto najpiekniejsze na swiecie, i kolor tez! :P Bump moze przesadzony fakt, ale ja juz nie mialem sily poprawiac za maloc zas, puscilem render z szybami i polazlem spac :) a co do lisci - bluszcz wiednie liscie sie sypia, c zego tu nie rozumiec:D:D
kliment woroszyłow Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 szacunek, 5 *( za szyby- koło mnie w starej kamienicy sa jeszcze bardziej krzywe ;) )
Morphe Napisano 25 Marzec 2009 Autor Napisano 25 Marzec 2009 hmm, ja moze glupi jestem, ale mnie sie zawsze wydawalo, ze szklo temu jest takie wypuklowklesle (niemylisc z krzywym) gdyz musi.... - z tego wzgledu ze jest cos takiego jak plastyka szkla ktora powinn wspolgrac z pracujaca konstrukcja, czy tam jakas rozszerzelnosc cieplna... mam obok siebie hotel nie taki stary preszklenia gdzie 1m na 2.5 wys i hm no tafla to ona napewno nie sa ;) a krzywe szlo to krzywe szklo... nie wiem.. mzoe jednak glupi jestem :D
SWRSC Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Krzywizna szkła z jednej strony (dosłownie z jednej strony tafli - wypukłej) umacnia wytrzymałość na wstrząsy/obicia a z drugiej (wklęsłej) znacznie osłabia. Taka fizyka. Działa podobnie jaka tama. A skąd się biorą krzywizny na szklanych elewacjach to ja nie mam pojęcia czy tak ma być czy to wynik produkcji.
kozioo Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Tafle szkła nie są idealnie równe ze względu na charakterystykę samego szkła - jest to przechłodzona ciecz. W związku z czym napięcie powierzchniowe nie pozwala na uzyskanie idealnie równej powierzchni, zawsze musi być nieco wypukła. Tak mi przynajmniej mądrzy ludzie tłumaczyli ;) Obrazek biorąc pod uwagę czas wykonania wyszedł zacnie bardzo. Może tylko nieco za dużo zieleniny - ostatnia kondygnacja budynku wygląda ciekawie, szkoda że jest praktycznie w całości zasłonięta przez drzewa.
polka dot Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 jest to przechłodzona ciecz jak tak to od dzisiaj trzymam palce z dala od szyb!
Loki Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 no jakby nie bylo szkło caly czas płynie zacnie Morphe zacnie, o te drzewa to cie zmolestuje na gg jeszcze :)
La R Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 O Ty draniu niemyty ja Ci dam 24 godziny, a żeby Ci tak ten no...o ERROR wyskoczył na zadku! :P Poważnie, bardzo to do mnie przemawia, głównie przez ten czas pracy :).
Mario Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Nie wiem po co się czepiać liści na drodze. To jest tylko detal który z pewnością klientowi się spodoba – w końcu to dla niego się robi :) Widzę że dużo uwagi przykładasz do zieleni naprawdę super Pozdrawiam Mario
polka dot Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 no jakby nie bylo szkło caly czas płynie co? Morphe, jak na taki czas jest świetnie. choć płasko. i te poligony u góry kadru :-)
Morphe Napisano 26 Marzec 2009 Autor Napisano 26 Marzec 2009 co masz na mysli mowiac ze jest plasko ?:) co nie jest plaskie dla przykladu :).
demigod Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 alleluja alleluja Morph :] ps. cholera ja bym chcial zobaczyc model szkla i mat co Ty z nimi wyprawiasz ze tak ladnei wgladaja rzeznia czas praca poezja
polka dot Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 obrazek jest płaski. brakuje głębi, wszystko zdaje się leżeć na jednej płaszczyźnie. bardzo ładne drzewa
buczer Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 (edytowane) Płaskie bo ziemia jest płaskim talerzem (trochę wypukłym i wklęsłym jak szkło) dźwiganym na głowach 6 krokodyli. inna teoria głosi że jest bananem ale to już na inny wątek. Płasko i nudno, ale to pewnie przez brzydki budynek w kolorze budyniu. Edytowane 26 Marzec 2009 przez peter_muler
Morphe Napisano 26 Marzec 2009 Autor Napisano 26 Marzec 2009 No dobra, ale jak ja mam zrobic glebie na dystansie 30m :/ moze jakis sugestie, skoro odrazu krytyka :D:D co do szkla - co tu gadac, bump + 10% szarosc na reflection koniec filozofi ;)
Camel Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 ja po prostu mam glebę na punkcie twoich wizek. pierniczę :)
Pawelkos Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Dobrze ze powyginane szybki, dodaja realizmu a te dwa drzewa rewelka szczegolnie kora 5*
ArTooRo Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Jak dla mnie zaje!@#cie, a czas wykonania... nie wiem czy bardziej pogratulować czy współczuć tego wysiłku :)
ReflectVision Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 (edytowane) a mnie sie wogole nie podoba, poziom wykonania zwyczajnie niski, nie rozumiem tych 5-gwiazdkowiczow co sie napalają .. brak slow ps. to taki prima aprilisowy zart byl ;) Edytowane 1 Kwiecień 2009 przez ReflectVision
Rekomendowane odpowiedzi