Napisano 25 Marzec 200915 l Dawno nic nie dawalem (zart). ;) to dam jeszcze cos... wyrezane w ciagu ostatnich 24h z zegarkiem w reku, myslalem ze zygne... nie wiem czy sie wam spodoba, ale mi sie podoba, i w sumie dawno nie bylem zadowolony z niczego swojego.. a to mi sie jakos podoba, wiec daje.. moze i wam przypadnie do gustu:) link do wiekszej wersji http://www.3d-mv.com/goodsites/1.jpg Edytowane 26 Marzec 200915 l przez Morphe
Napisano 25 Marzec 200915 l Swietna elewacja, otoczenie jak zwykle trzyma poziom, ale trawa troche nieciekawie wyszla na pierwszym planie. Ogolnie za wszystko 5 gwiazdek sie nalezy :]
Napisano 25 Marzec 200915 l Autor w sumie trawa miala byc zadka, nie naumialem sie jeszce fura ani haira - moze by lepiej zadzialalo... next time will try :)
Napisano 25 Marzec 200915 l Zapomniałeś dać flarę :) Tak na marginesie czym te drzewka a'la las deszczowy robisz ?
Napisano 25 Marzec 200915 l a ja sie doczepieeeee. Chyba masz troche za mocne załamania na szybach. Szczególnie to widać w drugim rzędzie od lewej. A żebym nie zapomniał...To i tak mnie sie podoba :P
Napisano 25 Marzec 200915 l Ten domek w odbiciu szkła mi nie podchodzi i o ile rzeczywiście szyby tak odbijają to on trochę psuje efekt . Trawka już wiesz. Najlepsze są obrośnięte bluszczem drzewa.
Napisano 25 Marzec 200915 l Te szyby to chyba najgorszy sort jaki mieli w hucie szkła:D, ale poz tym wyszło mega fajnie! Dbasz o każdy detal dzieki temu twoje prace naprawdę miło sie ogląda. Najlepsza są te drzewa z bluszczem, ładna kora i barwa liści. PS Coś ten znaczek forda sie chyba zamazał:).
Napisano 25 Marzec 200915 l Kurcze... nie nadążam oglądać tych Twoich prac... świetnych prac :) Boskie! :) A drzewa z bluszczem to nie mam nawet jak skomplementować bo brakuje przymiotników w języku polskim w stopniu wyższym niż najwyższy ;)
Napisano 25 Marzec 200915 l Ewert idac Twoim tokiem rozumowania to wlasciwie powinien tam byc snieg:D Bardzo ladnie wyszlo:) ale auto brzydkie:p
Napisano 25 Marzec 200915 l Świetnie, jestem pod wrażeniem. Zieleń znakomita - co przyznam rzadko się spotyka w exteriorach.
Napisano 25 Marzec 200915 l Autor Ja ci dam brzydkie, cie kopne w dupe, to zobaczysz - auto najpiekniejsze na swiecie, i kolor tez! :P Bump moze przesadzony fakt, ale ja juz nie mialem sily poprawiac za maloc zas, puscilem render z szybami i polazlem spac :) a co do lisci - bluszcz wiednie liscie sie sypia, c zego tu nie rozumiec:D:D
Napisano 25 Marzec 200915 l szacunek, 5 *( za szyby- koło mnie w starej kamienicy sa jeszcze bardziej krzywe ;) )
Napisano 25 Marzec 200915 l Autor hmm, ja moze glupi jestem, ale mnie sie zawsze wydawalo, ze szklo temu jest takie wypuklowklesle (niemylisc z krzywym) gdyz musi.... - z tego wzgledu ze jest cos takiego jak plastyka szkla ktora powinn wspolgrac z pracujaca konstrukcja, czy tam jakas rozszerzelnosc cieplna... mam obok siebie hotel nie taki stary preszklenia gdzie 1m na 2.5 wys i hm no tafla to ona napewno nie sa ;) a krzywe szlo to krzywe szklo... nie wiem.. mzoe jednak glupi jestem :D
Napisano 25 Marzec 200915 l Krzywizna szkła z jednej strony (dosłownie z jednej strony tafli - wypukłej) umacnia wytrzymałość na wstrząsy/obicia a z drugiej (wklęsłej) znacznie osłabia. Taka fizyka. Działa podobnie jaka tama. A skąd się biorą krzywizny na szklanych elewacjach to ja nie mam pojęcia czy tak ma być czy to wynik produkcji.
Napisano 25 Marzec 200915 l Tafle szkła nie są idealnie równe ze względu na charakterystykę samego szkła - jest to przechłodzona ciecz. W związku z czym napięcie powierzchniowe nie pozwala na uzyskanie idealnie równej powierzchni, zawsze musi być nieco wypukła. Tak mi przynajmniej mądrzy ludzie tłumaczyli ;) Obrazek biorąc pod uwagę czas wykonania wyszedł zacnie bardzo. Może tylko nieco za dużo zieleniny - ostatnia kondygnacja budynku wygląda ciekawie, szkoda że jest praktycznie w całości zasłonięta przez drzewa.
Napisano 25 Marzec 200915 l jest to przechłodzona ciecz jak tak to od dzisiaj trzymam palce z dala od szyb!
Napisano 25 Marzec 200915 l no jakby nie bylo szkło caly czas płynie zacnie Morphe zacnie, o te drzewa to cie zmolestuje na gg jeszcze :)
Napisano 25 Marzec 200915 l O Ty draniu niemyty ja Ci dam 24 godziny, a żeby Ci tak ten no...o ERROR wyskoczył na zadku! :P Poważnie, bardzo to do mnie przemawia, głównie przez ten czas pracy :).
Napisano 25 Marzec 200915 l Nie wiem po co się czepiać liści na drodze. To jest tylko detal który z pewnością klientowi się spodoba – w końcu to dla niego się robi :) Widzę że dużo uwagi przykładasz do zieleni naprawdę super Pozdrawiam Mario
Napisano 25 Marzec 200915 l no jakby nie bylo szkło caly czas płynie co? Morphe, jak na taki czas jest świetnie. choć płasko. i te poligony u góry kadru :-)
Napisano 26 Marzec 200915 l Autor co masz na mysli mowiac ze jest plasko ?:) co nie jest plaskie dla przykladu :).
Napisano 26 Marzec 200915 l alleluja alleluja Morph :] ps. cholera ja bym chcial zobaczyc model szkla i mat co Ty z nimi wyprawiasz ze tak ladnei wgladaja rzeznia czas praca poezja
Napisano 26 Marzec 200915 l obrazek jest płaski. brakuje głębi, wszystko zdaje się leżeć na jednej płaszczyźnie. bardzo ładne drzewa
Napisano 26 Marzec 200915 l Płaskie bo ziemia jest płaskim talerzem (trochę wypukłym i wklęsłym jak szkło) dźwiganym na głowach 6 krokodyli. inna teoria głosi że jest bananem ale to już na inny wątek. Płasko i nudno, ale to pewnie przez brzydki budynek w kolorze budyniu. Edytowane 26 Marzec 200915 l przez peter_muler
Napisano 26 Marzec 200915 l Autor No dobra, ale jak ja mam zrobic glebie na dystansie 30m :/ moze jakis sugestie, skoro odrazu krytyka :D:D co do szkla - co tu gadac, bump + 10% szarosc na reflection koniec filozofi ;)
Napisano 1 Kwiecień 200915 l Dobrze ze powyginane szybki, dodaja realizmu a te dwa drzewa rewelka szczegolnie kora 5*
Napisano 1 Kwiecień 200915 l Jak dla mnie zaje!@#cie, a czas wykonania... nie wiem czy bardziej pogratulować czy współczuć tego wysiłku :)
Napisano 1 Kwiecień 200915 l a mnie sie wogole nie podoba, poziom wykonania zwyczajnie niski, nie rozumiem tych 5-gwiazdkowiczow co sie napalają .. brak slow ps. to taki prima aprilisowy zart byl ;) Edytowane 1 Kwiecień 200915 l przez ReflectVision